Tako je. S tim što je ovo mnogo drugačija situacija sa teniske strane gledišta. U finalu AO 2005 su igrali Safin i Hewitt koji su tada bili u životnoj formi i bivši osvajači GS turnira. Safin (tada punio 25 godina) 1 + 1 izgubljeno GS finale, a to mu je bio drugi osvojeni, dok je Hewitt (tada punio 24 godine) imao 2 + 1 izgubljeno GS finale, a to mu je bilo drugo izgubljeno. Takođe, to su teniseri koji imaju pozitivan bilans sa jednim Samprasom : Safin 4:3, Hewitt 5:4. Čilić i Nishikori su, ipak, teniseri koji em nijesu toliko mladi (Čilić sad puni 26, dok Nishikori za Novu godinu puni 25) a da su prethodno bili daleko od vrhunskog tenisa. Napredovali su strašno, vjerovatno zahvaljujući trenerima, ali i iznenađujuće za tu životnu dob.
Head to Head
http://www.atpworldtour.com/Players/...=C977&oId=N552
P.S. Još jedan podatak u vezi sa tom 2005. Tada su zadnji put u finalu nastupila dva igrača koja prethodno nijesu igrala GS finala (Rafael Nadal i Mariano Puerta). Ovo malo iz glave pišem jer mi je muka da sad provjeravam, ali mislim da me pamćenje dobro služi.

Cilic je pocistio Federera tako lagano da ja nisam mogao vjerovati dok sam gledao mec.
Reply With Quote

Bookmarks