Što reći na kraju? Daleko od toga da sam iznenađen ovim neuspjehom. Pišem o ovom stvoru toliko godina shvativši, međutim, da je sve uzalud. Šteta za ovu sjajnu generaciju (i iduća će biti) koja je isključivo zahvaljujući svom kvalitetu došla nadomak baraža. Glavni krivac je, ipak, onaj koji ga drži tu i koji mu je dopustio da radi to što radi, a to je grobar crnogorskog fudbala Savićević Dejan. Za Vlaisavljevića smo davno konstatovali da nema ni mrvu obraza.
Hoće li stvor konačno otići? Možda sam naivan, ali mislim da hoće. Pokušao sam da čitam "između redova".
Naime, iznenadio sam se kako je prije pola godine on u jednom intervjuu odgovarao u vezi sa pozivanjem igrača za mladu reprezentaciju protiv Irske i mogućnošću da neki od njih budu priključeni A reprezentaciji te da će, moguće, biti oslabljeni. Novinar (ne mogu se sad sjetit koji) je upitao (parafraziram): "Hoćete li se dogovoriti sa selektorom Brnovićem u vezi sa tim?". On odgovara nešto u stilu: "Pa, sačekaću spisak A reprezentacije". To je kod mene stvorilo utisak (možda potpuno pogrešan) da se Dejovi kumovi i ne mirišu baš, jer znam da su se ranije Miljenović i Vlaisavljević dogovarali kad su takve stvari u pitanju.
Potvrdu za tu sumnju sam dobio i onda kad su za A reprezentaciju pozvani Jovović i Bakić, kad je popularni Dulence odgovorio "Neću da ulazim u neke stvari".
Bilo mi je čudno još nešto. U prošlu nedjelju je bila emisija na Atlasu "Fudbal plus" koju uređuje i vodi Dugo Đurković koji je, kao što znamo, ekstremno poltronski orjentisan prema Deju Savićeviću. Tu su bili njegovi razgovori sa Đurđevcom u vezi sa stadionom, a onda je Đurković najavio da sve naše selekcije imaju svoje akcije te su uslijedili razgovori sa Brnovićem, Miljenovićem kao i još par njih, ali ne i sa Vlaisavljevićem. Dosad to nije bio slučaj.
Kao šlag na tortu stigao je i oštar tekst nakon jučerašnjeg debakla sa sajta "topfudbal.me" đe ne samo da su poltronski orjentisani prema Savićeviću, već mu iz anusa ni ne proviruju. Naslov "bruka, sramota" i tekst kako će selektor i igrači to morati da objasne. Današnji tekst o njegovom odlasku i kako je on , čoče, promovisao par A reprezentativaca ne treba posmatrati nikako drukčije osim kao "o pokojniku sve najbolje".
Ne znam, možda sam naivan, ali mislim da će otići. Neka se pripremi Miki Vukotić. On ispunjava osnovni uslov za selektorsko mjesto, a to je "Dejov kum". Još preko godinu dana bez posla. Uostalom, nije mi ni bitno ko će biti, samo da ovoga više ne gledam. Iako znam da riba smrdi od glave (Dejo), znam i da je on doživotni predsjednik Saveza te da je šansa da on napusti to mjesto ista kao i nadanje snijegu sredinom jula posred Podgorice.

Reply With Quote

E pa ovaj covjek mora biti upamcen kao najveca sprdnja od selektora, jedino ga mozda Brna zezne u tome.

Bookmarks