Najjace mi je bilo u to doba budjenje u 8 ujutru da se ide I cheka red za varaniku onu u kese, ono je bila chini mi se dosta bolja varenika od ove danasnje vjestacke
Kao mali sam uvijek nosio kesu sa sobom kad sam kupovao hljeb. Ne zato sto sam htio, nego zato sto nisu htjeli da daju kesu u prodavnici. Jos ako se desi da nemam, pa samo sto me ne strijeljaju, uz obavezno: 'donesi kesu sledeci put'. A desavalo se i da ostanu pri svom stavu da ce propasti ako je daju, pa fino nazad sa hljebom pod misku.
Najjace mi je bilo u to doba budjenje u 8 ujutru da se ide I cheka red za varaniku onu u kese, ono je bila chini mi se dosta bolja varenika od ove danasnje vjestacke
istrajan budi.
Tačno, mada se tada nosio ceger.
Razmišljam nešto svaki dan par godina u isti ceger nosiš hljeb.
Danas bi rekli da je to nalazište bakterija, da treba prati, čistiti asepsolom, vjetriti...
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
. Ż\_(ツ )_/Ż
Od cega bakterije, kada je hljeb glibav, no nam je plastika sve zamijenila, chuo sam da se margarin samo u jednom molekulu razlikuje od plastike i da je zbog toga masu stetan da se jede, neka mi to neko potvrdi ili opovrgne od ovih gastronomskih strucnjaka.
istrajan budi.
Sto se tice price o kesama, neko pomenu Belgiju pa da podijelim iskustvo iz prve ruke (dominantno Brisel, Luksemburg) - tamo 95% ljudi sa sobom nosi kesu/ceger/torbu/sta god vec u koju ce da ubaci to sto je trgovao. Imaju i malih kesa i srednjih i velikih i cegera sa logom prodavnice i ukoliko ih zelis, neophodno jenda ih kupis kao i svaki drugi artikal. Ne mogu da se sjetim cijene za malu kesu ali je simbolicna... Ovo sam posebno primijetio u Luksemburgu, u jednom velikom marketu, cekam red i ispred mene jedan lik, sav sredjen (brendiran :-) ) trguje nesto i kada je platio, vadi fino kesu iz torbice... E da, nidje nijesam vidjeo one radnike/ce koki ti pakuju u kesu stvari. Svudje je sasvim normalno da to sam uradis... Takodje, voce, povrce, hljeb - sve to sam uzimas, vagas. I na kraju, kusur - do posljedneg centa, uljudno i bez zazora, sa osmjehom na licu uz OBAVEZNO uzimanje racuna. Ako ga ne uzmes ili previdis gedaju te kao da obavljas nuzdu na sred ulice... A kod nas jednom kada sam htio da joj dam 4c u apoenima po 1c i 2c, ka da sam siromah me pogledala...
Last edited by Ben Dover; 17-08-14 at 07:24.
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Znam i ja dosta takvih slucajeva. Meni drug jedan bio u Austriju i veli htio da ih casti 7-8 centi kusura i ono, dao pare, uzeo kesu i krenuo kad radnica za njim, gospodine morate uzet kusur, svi ga gledaju sto je htio kusur da ostavi.
Forever young, i want to be forever young
To na zapadu nijesu slucajevi vec kultura... Dosta ce Morache da protekne dok se kod nas ustale takve zdrave navike...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Da, naravno da je to njihova kultura. Mislio sam na slucajeve kad nasi ljudi odu tamo pa isprva ne znaju sta ih snadje :-)
Forever young, i want to be forever young
Da, da... To i slicne "sitnice" poput prelaska ulice na zeleno ili ne daj Boze na pjesackom prelazu...
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
Meni je najgore sto nerijetko kad treba da ti vrate recimo 2 centa, samo te iskuliraju a kad je tebi racun 2 centa preko onda ti ne bi oprostili da si im rodjeni.
Ebe mi se za 2 centa ali je u pitanju nacin. I ovo je ista prodavnica i nerijetko ista radnica.
--------------------------
Do Not Disturb.
ja kad su takvi placam karticom, ili obavezno krupno dam da prosetaju nogice da usitne.
Mislis iz MP? :-) Pa zar nije konkurs otvoren do 17.10. (a koliko znam nije jos otvoren)? Sacekaj koji dan, sada je vrijeme godisnjih odmora.
--------------->
<---------------
Odavde dovde...
020 620 430
Poslato sa super-moćne pisaće mašine Galaxy S4 x2
. Ż\_(ツ )_/Ż
Смећари, а сваки дан узму на то по 2 цента минимум по 2-3 еура, био је чланак о томе. Ја прије 2 недеље у Макси узимам онај промотивни пепси 0.99, пита ме оћу ли кесу, реко ада оћу, и сад дајем еуро, ради ова 1.02 е, и не шће жива еуро без 2 цента и на крај сам га у руке носио...
Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...
^ E to je to...
Da je bio 0.98 ista bi prica bila... Ne bi ni razmisljala da ti vraca 2 centa a da trazis kesu ne bi mogao poc' a da ne platis tih 2 centa preko...
Do Not Disturb.
Njoj je se mozda podrazumijeva da ti ostavis 2, 3 centa zbog truda koji ona ulaze da bi te usluzila u to spadaju uljudnost, osmjeh sakrivanje nervoze I jos par parametara.. isto kao sto se onom hirurgu podrazumijeva boca rakije I 100+ eura za uspjesno obavljenu operaciju, to je meni u neku ruku normalno jer mizerne su plate tim radnicama I njoj je tih 2, 3 eura dnevno strasno dobro, zbog toga I vode takvu politiku dje ti ne vrace 2 centa a kad treba da platis 2 centa preko onda te chekaju da rovarish po dzepova.. da je stanje u drzavi bolje I da su plate vece tada bi ovako nesto u mojim ochima bio problem, ovako jbg.
istrajan budi.
U Kaću i u Voli Bar uvjek zaokruže na svoju štetu a na korist kupaca.. recimo jogurt 21c, 2komada 40c....
Sent from my ICONIA W3-810 using Tapatalk
pa evo ovi sto im npr. tako zasmeta kad im zakinu 2,3 centa treba da idu u voli onda..![]()
istrajan budi.
http://www.zcg-prevoz.me
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Oni jastuci oko vrata u toku voznje. Pg dje?
Sent from my iPad using Tapatalk
f6
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks