Hahahahahahha a niksicani i cetinjani nemaju drugog posla no da mafijaju i da ove gluposti rade,pa posle to vicevi postanu xD
No ima li dje da se kupi punjenje za nargilu?
Hahahahahahha a niksicani i cetinjani nemaju drugog posla no da mafijaju i da ove gluposti rade,pa posle to vicevi postanu xD
No ima li dje da se kupi punjenje za nargilu?
M.
Imam jednu saljivu grupu na fb evo jedno 4-5 godina. Sve mi je stizalo od fb-a da update-ujem info o grupi i ja to sad napravim i fb izbrise sve postove. Mogu li se kako vratit? (pretp. odgovor ali eto da pitam)..
"Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".
Postoji li neko objasnjenje za ono "Ugasi bojler dok se tusiras!"
Oce li me struja ubit', ima li neko dublje objasnjenje tu ili je prazna prica?
--------------------------
Do Not Disturb.
Moze se desiti. Gasi tog djaola. Ili se tusiraj lednom vodom.
Edit: Ukljucen bojler, radi grijac, grijac moze da 'probije', voda kao provodnik dodje do osobe i dodje do strujnog udara.
Ne valja ni bos pored elektricnog sporeta biti.
Last edited by useruseruser; 07-08-14 at 14:52.
Kako grijas moze da 'probije' ?
Do Not Disturb.
To se desavalo ranije dok su bile metalne kade koje su uzemljene na metalne vodovodne cijevi. Nije obavezno da bojler "probija" u tom slucaju, moze da probija bilo koji elektricni uredjaj u kuci koji naravno ima uzemljenje. Za ovaj problem najbolje rjesenje je fideova sklopka koja ce da opali tj iskopca svaki put kad dodje do odstupanja u razlici potencijala izmedju faze i nule (zatvori strujno kolo preko uzemljenja) i tako vas postedi ovog neprijatnog iskustva :-)
Sent from my LT30p using Tapatalk 2
SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME
Grijac napukne, procvjeta mu metalni zastitni sloj usled naslaga kamenca kad pregrijava da bi zagrijao vodu u bojleru. Tada se desava curenje struje kroz pukotinu koja ne moze da pokrene osigurac jer je jako mala, ali moze da pecne, najprije se osjeti kad direktno sa cesme u kadi pustis vodu na ranicu zanoktice i sl. To sto pecka moze i da drmne kad se prosiri pukotina i kad cista faza sve vise bude u kontaktu sa vodom. Mala struja kvara je slaba da pokrene osigurac koji okida kad ta struja bude jacine 16A. Zato FID sklopka reaguje vec pri curenju struje od 0.03A i spasi vas od eventualnog udara struje.
Mislim da nikog nije udarila iznenada struja na ovaj nacin, ne moze grijac skroz da pukne tek tako odjednom. I da grijac skroz probije velika struja ce proteci linijom manjeg otpora a to je, ako je uzemljenje dobro, zas. zica koja je iz el. instalacije prikacena na sam bojler.Ja sam imao taj trip kad se kupam da ugasim bojler, pa bi se lomio ako bi to zaboravim da izadjem u sred tusiranja da ga ugasim.Sad kad sam skapirao sta se tu desava ne gasim ga vise.
Valjda nova brojila imaju FID funkciju. Da li neko moze da potvrdi?
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
možda nekome bude interesantno
android https://play.google.com/store/search?q=biznisimenik
ios https://itunes.apple.com/us/app/bizn...2251?ls=1&mt=8
Zna li neko kako na FB da nadjem jednu osobu, jer ih ima barem 500 sa istim imenom i prezimenom. Sad me zanima ima li ona napredna pretraga tipa po gradu, po skoli i slicno?
Postoji li kod nas ikakav zakon ili bilo sto vezano za 'boje i lakovi' koji se redovno otvaraju u sklopu zgrade, blicu centra i sl.?
Pitam posto se u normalnom svijetu to smatra 'opasnom radnjom' zbog zapaljivosti, otrovnih gasova pri mjesanju boja i sl. te se shodno tome otvara sto dalje od ljudi pa cak i naseljenih mjesta...
Do Not Disturb.
Ocigledno da ne.... 😌
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Nemaju. Ne bi bilo logično, neki potrošači bi ga nepotrebno aktivirali npr. el.motori velike snage, aparati za zavarivanje i drugi.
FID zaštita se dimenzioniše po namjeni i uslovima korišćenja štićenog prostora.
Nova brojila imaju samo osigurače (limitatore) koji ti ne dozvoljavaju da povučeš veću struju iz mreže od one dozvoljene koju je EPCG odobrila pri priključenju.
zašto je zatvoren asterix na starom?
Kako se zove ove tablete njemacke za kiselinu , reklamira se na radio stalno?
f6
controloc control (kontrolok kontrol) protiv gorušice, mislim na njih da misliš
Last edited by goozica; 11-08-14 at 16:10.
Ja sam prije 8 godina bio u KBC-u zbog toga što mi je pukao čir na želucu i davali su mi taj kontrolok u infuziju. Extra je za to. A pošto ih nisu imali dovoljno, morao sam kupovati u apoteke pa kasnije naplatiti od Fonda pare. A skupa je kutija bila, što je još 1 dokaz da ima dobro dejstvo.
Послато са GT-I9082 користећи Тапаток 2
Aaaa zato je skup ADSL!![]()
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Sta je 20e za ovako dobar ADSL + 5e za fixni koji niko ne koristi.
Forever young, i want to be forever young
Xaxa, to, to. Ja ga u glavu smanjim na 5 da mi bude lakse. :-)
Forever young, i want to be forever young
Kad je "skupa" a kad "jeftina" struja u toku dana zna li ko?![]()
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks