CdM ima punu njegovu izjavu: http://www.cdm.me/sport/vaterpolo/zl...reprezentaciju
E sad, moze se iz ove izjave i njemu postaviti neko pitanje (mislim na neigranje za reprezentaciju), moze se postaviti i selektoru, odnosno Savezu (jer Zlokovic kaze da su za gubitak medalje najmanje krivi igraci), ali mislim da je najbolje od svega pitati selektora da li racuna na Zlokovica i ostaviti ovo iza sebe.
E sad, ne znam do kad selektor ima ugovor i ima li ovo veze sa odredjenim promjenama na klupi ili u Savezu. Posto mi je poznato da tata Stanko sve smisljeno radi...
Sto se juniora tice, danas u 15h igraju Spanija i Kanada (ne bi trebalo da Spanci imaju problema), a mi se sa pobjednikom tog meca sastajemo u 1/4 finalu, u petak u 16:20h.
Jadran je domacin svoje grupe u kvalifikacijama za LS, link:
http://www.waterpoloworld.com/News/t...7297/news.aspx
Sprdnja od kvalifikacija, 5 od 6 ide dalje...
P r i m o r a c
Sto se tice Zlokovica i njegove `` zelje`` da igra za reperezentaciju, moje misljenje se nije promjenili u odnosu na prethodni post o ovoj temi.
I dalje me ne bi zacudilo da se pojavi u kapici brazila na olimpijskim igrama... I mislim da je ono bila jedna obicna izjava za novinare bez nekog posebnog osvrta na sustinu problema. Sta je ko kome rekao i uradio na tom turniru i ko je tu vukao konce to mozemo samo da stvaramo teorije zavjereSamo sto se jedna stvar nije promjenila od tada, u savezu su sve isti ljudi pa sada neka svako izvlaci svoje zakljucke.
Ja sam gledao neke utakmice na juniorskom... ono je po meni najgori vaterpolo sto sam ikada gledao... mozda je do nacina snimanja ili sam poblesavio. Note: ni kucka na tribinama... Toliko o cvjetanju vaterpola sto bi neki rekli![]()
Please alowe me to introduce myself.......
Jadranu je jako zeznuta grupa ... mislim nema ni jednog tamo da ne vrjedi nista... Bice nadam se dobrog waterpola za gledati.
P.s. nastavlja se sprdnja od lige sampiona, prvo prolaze 4 pa se prave nove grupe , pa prolaze 2 pa onda opet razigravaju... Sve us vemu zajeb... I onda primorje, recco , zvjezda i jos jedan da se nadje da igraju za dva mjesta u ligi sampiona
Za primjetiti da je opet partizan direkto u ligi sampiona, i jos poneki anonimus![]()
E da i bravo ti ga Maksomeni nekad bude muka da pisem ,ali brate pokazao si nam svima sta je predanost
![]()
Zaboravi to da ce Zlokovic zaigrat za neku drugu reprezentaciju na Igrama. Njega, po pravilima, nista ne sprijecava u tome, ali smatram to nemogucom opcijom.
Za kvalitet utakmica na juniorskom SP-z se slazem. Ali, da vidimo kako ce to ici od 1/4 finala.
Jadran ce se bez problema kvalifikovat' u drugu fazu.
P r i m o r a c
Katastrofa. Mislio sam da su se bar malo opametili, pa da promene nešto, ali očigledno nisu jer je sve isto. Bila je priča da će po četiri ekipe ići dalje i da će još osam čekati u drugoj rundi, ali vidim da opet prolazi po pet a da u drugoj rundi čeka šest.
Izgleda da klubovi nemaju para pa odustaju od Evrope. Npr. Španija ima samo jednog predstavnika, Grčka dva, Crna Gora jednog...
Inače, još veća komedija je to što OSC igra kvalifikacije, a bili 11. u Mađarskom prvenstvu.
Last edited by Звезда ле!; 07-08-14 at 12:25.
Rezultati druge lige:
Galeb-Rivijera 10:15
Kumbor-Bokelj 11:9
P r i m o r a c
Juniori Srbije prođoše najgore iako su bili prvi u grupi, i uz Crnu Goru imaju sve pobede na turniru. Protiv Italije u 1/4 finalu, reprezentacije koja nam nikako ne leži. Protiv njih se nisu proslavili ni Udovičić, ni Savić (mlađe kategorije). Da vidimo šta će uraditi Vujasinović. Italija je svetski prvak iz Perta.
1/8 finala
Španija - Kanada 10-6
Turska - Japan 15-14
Hrvatska - SAD 8-6
Italija - Australija 9-3
1/4 finale, danas
15:00 Crna Gora - Španija
16:20 Hrvatska - Rusija
17:40 Srbija - Italija
19:00 Mađarska - Turska
Jokić je igrao za Debrecen prošle sezone ? A ja napisah da je prešao iz Partizana u Hannover.
http://www.waterpoloworld.com/News/t...7297/news.aspx
3:3 na poluvrijeme. Izjednacili smo 7'' prije kraja 2/4. Neposredno prije toga smo se odbranili sa igracem manje.
Opet ista ,,igra'', nadam se da ce epilog biti kao u utakmicama sa Japanom i Australijom, dje je takodje bilo nerijeseno na poluvremenu.
Sto se Talijana tice, oni su mnogo perspektivniju generaciju imali prije dvije godine, to sto su zvanicni svjetski prvaci za ovaj uzrast ne govori nista.
Jesu lako dobili Australiju (nisam gledao jer nije bilo stream-a), ali ono sto sam vidjeo u mecevima sa Rusijom, Turskom i Brazilom - ne vidim kako bi mogli da ugroze Srbiju.
Jeste, Jokic je bio lani u Debrecinu.
EDIT: 5:3 za Spaniju, 5' do kraja 3/4.
EDIT 2: Preokret u 2', sad je 6:5 za nas. 3' do kraja 3/4.
Last edited by cattaro; 08-08-14 at 14:41.
P r i m o r a c
6:6 poslije 3/4. Kako primljen gol za 6:6...![]()
P r i m o r a c
Peterci.
Jebeni bokeshki mentalitet, poveli 2 razlike na 4' do kraja utakmice i onda cekali kraj...zamalo da ga primimo u zadnjim sekundama regularnog toka.
P r i m o r a c
Ispali u cetvrtfinalu. Jos jedan debakl na Svjetskim prvenstvima!
Po meni krivac je trener, kao sto sam i pisao ranijih dana - ovo sto mi igramo nije za medalju.
Lijevo krilo i lijevi vanjski mu stoje u pozicionom napadu na 1m (!) jedan od drugog. Igrac vise se svodi na neke suteve sa lijeve strane iz ocaja (jer je desna pametno pokrivena).
Nijednu akciju sa igracem vise nisam vidjeo u ove 3 utakmice (Japan, Aus, Spanija).
Prva utakmica kad odbrana nije bila na visokom nivou cijelu utakmicu i - adio.
P r i m o r a c
znaci tako... pa dobro nije da nismo osjecali da moze neki belaj da se desi..
+ Reply to Thread
i sada treba naci razloge... znaci uvijek se mi mozemo sakriti iza nase male baze, malih finansisjkih sredstava , neorganizovanosti i sl....
Ali... uvijek ima ali... i to je ono sto treba da se zna i da se kaze.. MI imamo problem sa nasim mentalitetom, i konstatno pravimo iste greske u pripremi utakmica , vidjeli smo to kod a reprezentacije, gledamo sada to i kod ovih sto treba da iz zamjene.
a po meni to nije problem koji se rjesava smjenom trenera, vec je potrebna promjena cjelog sistema. Ne kazem da su nasi klinci gubitinici ali ne smije se dozvoljvati da se saplicu na prvim stepenicama vaznih takmicenja. POtrebno je da sa djecom rade profesionalci i to sportski psiholozi koji njima mogu da uliju povjerenje u njihove mogucnosti a to im je prjeko potrebno.
I kada smo kod trenera, koja je to cinjenica koja preporucuje nekoga d apostane waterpolo trener? Ko ce da mi odgovori na to pitanje? Znaci li da svako ko je skocio u bazen i odigrao odredjeni broj utamica moze biti trener? Ili je to privilegija koju imaju bivsi reprezentativci ? Na prste jedne ruke se mogu nabrojati treneri koji imaju zavrsenu skolu ili ne daj boze fakultet, koji su imali predmete tipa psihologija ili anatomija, doziranje treninga ili tome slicno..
Nemamo mi takvih.. nazalost. I sad Mirko , sve pohvale od mene za karijeru, za igranje u italiji, za osvojene titule u bazenu, ali ostalo, imao je srecu da ima ekipu cattara punu strananca sa jednim crnogorcem u timu , i da igra u nikada slabijem len kupu, i na srecu dobiju savonu u kotoru i pored nekih mutljavina u zadnjem minutu... i nista vise. A strucni stab ? Vukanic koji ne znam koga i gdje trenira i doktor.. Ma ne znam.. nisam zadovoljan i pisem pod utiskom...
Muka mi je od svega ovoga, sve sami interesi, i tome slicno.A nece niko rjeci rec sto se desilo ovim momcima, cutljivo ce se vratiti doma i opet u bazen i tu jekraj ..
a evo ovi sto uvode sankcije evropi dobise, i hrvati odose doma,a oni prodjose dalje..
Moram da priznam da mi je u neku ruku i pomalo drago sto se rusi vracaju , maakar ce biti malo vise interesantnih ekipa u buducnosti
@Cattaro
Ja to govorim više zbog njihovih dosadašnjih duela sa nama, kao i činjenice da je većina igrača iz obe ekipe igrala i prošle godine na U17 EP. Tada oni nisu bili loši sa ovom ekipom. A istina je da su na ovom turniru bili loši (bar ono malo što sam ja pratio). Nisam mnogo gledao, ali ono što sam video - složio bih se sa nekim ko je napisao skoro da je očajan vaterpolo.
Ipak, današnjih 13-3 protiv Italije mi je previše. Baš me čudi da su ih tako razbili. Mađari 10-4, Rusi 12-11 posle peteraca. Znači, sutra u polufinalu: Srbija - Španija i Mađarska - Rusija.
http://www.zurnal.rs/vaterpolo/repre...mesto-dedovica
Gavril igra za Srbiju na Svjetskom kupu
Čini mi se da sam postavio samo sastave Srbije, Mađarske i Hrvatske za SK. Evo i sastava Australije i SAD.
http://www.waterpoloaustralia.com.au...rld-cup-squad/
http://www.usawaterpolo.org/sports/m...080614aab.html
Nekako sam mišljenja da će kod Australije otpasti Gronow sigurno, za drugog ne znam. Amerima se vraćaju Moses i J. Smith. U sastavu je i Italijan Luca Cupido, 1995. godište, igrao za Italiju na prošlom juniorskom SP u Pertu. Zanimljivi sastavi, ja očekujem veoma zanimljiv turnir.
Zar je moguće da još nije poznat sastav Crne Gore ?
Nije, pretpostavljam da Capro bira koga ce od juniora vodit'. A ne vidim sto je tu diskutabilno - Pjesivac, Djurdjic i Ukropina jedini zasluzuju da budu dio A selekcije u ovom momentu. Ovaj zadnji zbog godina i toga sto je ljevak. Imacemo O.K. ekipu, iako bez 15-tak (potencijalnih) seniorskih reprezentativaca.
Brguljan i Cuckovic su bili na EP-u, a Saric, Murisic, Draskovic i Lazovic moraju da traze sansu i da se nametnu.
Vidjecemo sto ce nam donijeti period nakon SK-a, vec neke cakule cujem.
P r i m o r a c
Pobjeda nad Italijom, 13:12. Odlucujuci gol smo dali 13'' prije kraja. Mec pun preokreta, koji su obje ekipe zeljele da dobiju.
Sjutra sa Turcima za 5. mjesto. Turska je bila bolja od Hrvatske.
Cilj jeste da stvaramo sto vise igraca za seniorsku reprezentaciju, ali smo na ovom takmicenju (kao i na ranijim SP na kojima smo ucestvovali) morali vise. Od onoga sto sam vidjeo cini mi se da, osim toga sto nismo igrali dobro, su podbacili golmani.
Ako nekome treba stalno ponavljat' da vaterpolo kao sport u crnogorskoj javnosti (ili uopste u CG) egzistira samo zbog uspjeha onda...jbg.
Jer, siromasna zemlja poput nase ulaze (ovog ljeta smo placali odlazak na SL, odlazak na EP seniora, odlazak na SP juniora, a idu jos i odlazak na SK i odlazak na EP juniora) u jedan ovako neisplativ sport.
P r i m o r a c
Rekoh ja da će biti iznenađenja i eto bilo ih je. Španci posle Crne Gore dobili i Srbiju, takođe posle peteraca. Turska pobedila Hrvatsku. Sutra Mađari i Španci u finalu, Srbija i Rusija za bronzu. Baš me čudi ovaj poraz posle jučerašnjih 13-3.
Gledah nesto na preskoke. Ne znam da li je Spanija uopste vodila tokom meca? Znam da je jedno vrijeme bilo +2 za Srbiju.
Ispalo je da smo mi i sa ovakvom igrom (bez igre) mogli do medalje, jer ono sto sam vidjeo u polufinalnim mecevima je cak na nizem nivou od onoga sto smo mi imali. Madjari prvih 11 minuta nisu mogli dat' Rusima gol, onda koriste pad Rusa i do kraja 2/4 (za tih 5 minuta) daju im 3 gola. Rusi poslije svog drugog gola daju samo jos 1 gol za preko 21' igre.
Daleko od kvalitetnog, ali veoma neizvjesno prvenstvo. Srbi su zbog nekih ranijih pobjeda zasluzili finale vise nego Spanci, koji tako igraju za zlato, a da u regularnom toku nisu dobili ni Madjare (remi u grupi), ni nas, ni Srbe.
P r i m o r a c
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks