View Poll Results: U Brazil 2014

Voters
478. You may not vote on this poll
  • idemo kao I u grupi

141 29.50%
  • idemo kao najbolji II direktno

113 23.64%
  • idemo u baraz najboljih II

102 21.34%
  • nema Crne Gore

122 25.52%

Thread: Crnogorska reprezentacija - Fudbal

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

http://topfudbal.me/index.php/domaci...jankovic-steta

Bez ulaženja u polemiku ko je više kriv, nekoliko podsjećanja.

Prošle godine u ovo vrijeme dvojici mladih reprezentativaca je istekao ugovor sa FK Budućnost. U pitanju su Stefan Mugoša (tada 21 godina) i Marko Vukčević (tada 20 godina). Zbog toga što su ponikli u Budućnosti, kao i zbog mladosti, činjenica da im je istekao ugovor je malo značila budući da je eventualni inostrani klub morao platiti trening konpenzaciju u visini od 150 do 200 hiljada eura. Kako su u pitanju bili mladi reprezentativci, koji su za mlađe selekcije bili uvijek u vrhu, a na kraju sezone su praktično sami dobili Farska Ostrva, računalo se da te cifre nijesu velike. Međutim, čekajući angažman i da im menadžeri nešto završe (Mugoša bio na probi u Japanu) propustili su pripreme, što je veliki hendikep za sezonu koja je predstojala. Dogodilo se to da stvarnih interesenata nije bilo. Mugoša je na kraju prešao u Mladost kako bi izbjegao trening kompenzaciju nadajući se da će time lakše naći inostrani angažman. Usljed nedostatka priprema, na početku sezone je bio fizički potpuno nespreman. Slična stvar se dogodila i sa Markom Vukčevićem. On se priključio Budućnosti i čak odigrao drugo poluvrijeme utakmice protiv Mogrena (2. kolo) i onda je stigao poziv Olimpije. Transfer je završen, ali on sezonu počinje fizički nespreman, pa se morao boriti za minutažu. Bio je rezerva sve do dolaska Kosanovića za trenera. Mugoša će kasnije imati i mogućnost promjene sredine na zimu, ali do transfera u Young Boys nije došlo. To ga je samo omelo, jer je propustio zimske pripreme, pa sve Jovo nanovo. Srećom, na vrijeme je (prije mjesec dana) prešao u Kaiserslautern.

Ove godine se dešava slično. Ristu Radunoviću (22) je istekao ugovor sa Budućnošću, dok Branislavu Jankoviću (22) isti ističe naredne godine sa Grbljem, a nije htio da ga produži. Odbio je da ide sa timom na pripreme i trenira individualno na Jazu. Radunović je doskora treniraao sa ekipom Budućnosti, ali kako pročitah, ni to mu više nije dozvoljeno. Za razliku od Jankovića, da bi neko angažovao Radunovića, ne treba ništa da plati. Stvar bi bila jednostavna da oni ne posjeduju kvalitet, ali to nije slučaj. Obojica imaju iza sebe dobre sezone (Janković čak izvrsnu) a u mladoj reprezentaciji su recimo protiv Njemačke u oba meča odigrali doktorski. Kada se iskažete u takvim mečevima, obično očekujete da je lako naći inostrani angažman, ali nije tako. Čak Jankoviću ne pomaže ni to što je (s pravom) postao A reprezentativac. Ne znam koliko Grbalj za njega traži, ali je na ovom forumu prije pola godine Mad dog Ko iznio informaciju da je za njega od nekog srpskog kluba Grbalj tražio neku smiješnu cifru u odnosu na kvalitet (150 000, ako se ne varam). Jesu li apetiti porasli, ili zaista niko ne želi da kupi igrača iz naše lige koji ima preko 18 godina ne znam, tek činjenica je da će i Radunović i Janković u sezonu ući nedovoljno fizički spremni i moraće imati puno strpljenja da bi bili starteri u nekom stranom klubu.

Kakvu pouku iz ovoga možemo izvući? Gubi crnogorski fudbal, to sigurno, ali je neobjašnjivo koliko je teško odavde prodati igrača nakon što napuni 18 godina, iako u međuvremenu ti igrači poprilično napreduju tih par godina što igraju, a pokazalo se da ne zaostaju za vršnjacima iz Njemačke osim u fizičkoj spremi. Interesovanja za te igrače zaista nema. Kad ima oni naprave transfer. Andrija Kaluđerović je odmah izjavio zimus "menadžer mi je javio da ima interesovanja" i otputovao za Norvešku pa potpisao za tamošnjeg drugoligaša. Da je bilo išta bolje, tamo bi prešao. Skoro je Vladimir Jovović iz Sutjeske u jednom intervjuu bio iskren, i to je prvi put da neko kaže pravo stanje stvari. Naime, rekao je "pravo da vam kažem, konkretnog interesovanja nije bilo". E, to je suština, a o Jovoviću kao igraču mislim sve najbolje. Tako da se više ne treba obazirati na naslove tipa "Ivan Ivanović u Bordeauxu", "Janković na meti Werdera", "Hočko na pragu Lazia" i gomile drugih, jer te priče vjerovatno guraju njihovi menadžeri.
    Last edited by amnesiac; 28-07-14 at 17:10.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

http://topfudbal.me/index.php/domaci...vodi-jankovica

250.000 je cijena koja je u pitanju. Vala ako neki klub koji zeli da ga dovedi, a decko je veliki talent ne moze toliko da ispuno ne znam o cemu pricamo onda...

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by amnesiac View Post
    http://topfudbal.me/index.php/domaci...jankovic-steta

Bez ulaženja u polemiku ko je više kriv, nekoliko podsjećanja.

Prošle godine u ovo vrijeme dvojici mladih reprezentativaca je istekao ugovor sa FK Budućnost. U pitanju su Stefan Mugoša (tada 21 godina) i Marko Vukčević (tada 20 godina). Zbog toga što su ponikli u Budućnosti, kao i zbog mladosti, činjenica da im je istekao ugovor je malo značila budući da je eventualni inostrani klub morao platiti trening konpenzaciju u visini od 150 do 200 hiljada eura. Kako su u pitanju bili mladi reprezentativci, koji su za mlađe selekcije bili uvijek u vrhu, a na kraju sezone su praktično sami dobili Farska Ostrva, računalo se da te cifre nijesu velike. Međutim, čekajući angažman i da im menadžeri nešto završe (Mugoša bio na probi u Japanu) propustili su pripreme, što je veliki hendikep za sezonu koja je predstojala. Dogodilo se to da stvarnih interesenata nije bilo. Mugoša je na kraju prešao u Mladost kako bi izbjegao trening kompenzaciju nadajući se da će time lakše naći inostrani angažman. Usljed nedostatka priprema, na početku sezone je bio fizički potpuno nespreman. Slična stvar se dogodila i sa Markom Vukčevićem. On se priključio Budućnosti i čak odigrao drugo poluvrijeme utakmice protiv Mogrena (2. kolo) i onda je stigao poziv Olimpije. Transfer je završen, ali on sezonu počinje fizički nespreman, pa se morao boriti za minutažu. Bio je rezerva sve do dolaska Kosanovića za trenera. Mugoša će kasnije imati i mogućnost promjene sredine na zimu, ali do transfera u Young Boys nije došlo. To ga je samo omelo, jer je propustio zimske pripreme, pa sve Jovo nanovo. Srećom, na vrijeme je (prije mjesec dana) prešao u Kaiserslautern.

Ove godine se dešava slično. Ristu Radunoviću (22) je istekao ugovor sa Budućnošću, dok Branislavu Jankoviću (22) isti ističe naredne godine sa Grbljem, a nije htio da ga produži. Odbio je da ide sa timom na pripreme i trenira individualno na Jazu. Radunović je doskora treniraao sa ekipom Budućnosti, ali kako pročitah, ni to mu više nije dozvoljeno. Za razliku od Jankovića, da bi neko angažovao Radunovića, ne treba ništa da plati. Stvar bi bila jednostavna da oni ne posjeduju kvalitet, ali to nije slučaj. Obojica imaju iza sebe dobre sezone (Janković čak izvrsnu) a u mladoj reprezentaciji su recimo protiv Njemačke u oba meča odigrali doktorski. Kada se iskažete u takvim mečevima, obično očekujete da je lako naći inostrani angažman, ali nije tako. Čak Jankoviću ne pomaže ni to što je (s pravom) postao A reprezentativac. Ne znam koliko Grbalj za njega traži, ali je na ovom forumu prije pola godine Mad dog Ko iznio informaciju da je za njega od nekog srpskog kluba Grbalj tražio neku smiješnu cifru u odnosu na kvalitet (150 000, ako se ne varam). Jesu li apetiti porasli, ili zaista niko ne želi da kupi igrača iz naše lige koji ima preko 18 godina ne znam, tek činjenica je da će i Radunović i Janković u sezonu ući nedovoljno fizički spremni i moraće imati puno strpljenja da bi bili starteri u nekom stranom klubu.

Kakvu pouku iz ovoga možemo izvući? Gubi crnogorski fudbal, to sigurno, ali je neobjašnjivo koliko je teško odavde prodati igrača nakon što napuni 18 godina, iako u međuvremenu ti igrači poprilično napreduju tih par godina što igraju, a pokazalo se da ne zaostaju za vršnjacima iz Njemačke osim u fizičkoj spremi. Interesovanja za te igrače zaista nema. Kad ima oni naprave transfer. Andrija Kaluđerović je odmah izjavio zimus "menadžer mi je javio da ima interesovanja" i otputovao za Norvešku pa potpisao za tamošnjeg drugoligaša. Da je bilo išta bolje, tamo bi prešao. Skoro je Vladimir Jovović iz Sutjeske u jednom intervjuu bio iskren, i to je prvi put da neko kaže pravo stanje stvari. Naime, rekao je "pravo da vam kažem, konkretnog interesovanja nije bilo". E, to je suština, a o Jovoviću kao igraču mislim sve najbolje. Tako da se više ne treba obazirati na naslove tipa "Ivan Ivanović u Bordeauxu", "Janković na meti Werdera", "Hočko na pragu Lazia" i gomile drugih, jer te priče vjerovatno guraju njihovi menadžeri.

Sjajno napisano sve,od prve do zadnje recenice,u potpunosti se slazem

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by djordje1990 View Post
    http://topfudbal.me/index.php/domaci...vodi-jankovica

250.000 je cijena koja je u pitanju. Vala ako neki klub koji zeli da ga dovedi, a decko je veliki talent ne moze toliko da ispuno ne znam o cemu pricamo onda...
    Vrijedi mnogo više, ali to ne mijenja stvari da će ga za te pare teško prodat. Ponavljam da Rista Radunovića neće niko u inostranstvu ni za 0 eura. A prije dvije sezone Berchot nudio 200 000, ali na dvije rate što je "pametnoj" upravi Budućnosti zasmetalo (informaciju na forumu iznio V Mne). No, tad je imao 20 godina.

E, sad, ukoliko neko ko ne želi da produži ugovor bude suspendovan, mislim da tu Savez mora reagovati. Ionako se Savićević ne miriše s njima, a kako je FSCG njegova privatna firma, eto konačno da, za promjenu, i tu neke koristi izvučemo.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

A stvarno to ako nece da produzi ugovor da ga suspenduju to je i vise nego ciganski,valjda to nemaju pravo da rade,to je stvarno sramota

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Montenegro VS Ivory Cost

hulk ce biti mala beba kakav je on dosao

Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

SPFCG: Grbalj diskriminiše Branislava Jankovića

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore smatra da je odnos čelnika Grblja prema Branislavu Jankoviću diskriminatorski.

Klub iz Radanovića nije dozvolio mladom reprezentativcu da putuje na pripreme sa ekipom jer nije prihvatio potpisivanje novog ugovora, pod uslovima koji odgovaraju klubu.

Za eventualni odlazak traže odštetu između 250 i 300 hiljada eura. Takođe, neće mu dozvoliti da igra u predstojećoj sezoni u domaćem šampionatu, što bi bila velika šteta za momka koji je nedavno debitovao i za seniorsku reprezentaciju naše zemlje.

„Mi ćemo preduzeti sve kako bi ovaj mladi, talentovani igrač što brže izašao iz ovakve situacije, i nadamo se da neće biti negativnih posljedica za njegov profesionalni razvoj i napredak u karijeri. Iz svega navedenog ponašanje čelnika FK Grbalj je neprihvatljivo.“ , rekao je predsjednik SPFCG Željko Janović.
    Postupak kluba prema ovom igraču predstavlja kršenje propisa svih međunarodnih i domaćih fudbalskih asocijacije, i advokati SPFCG već rade na ovom slučaju.

FIFpro – krovna međunarodna asocijacija fudbalera će takođe biti obavještena o ovom slučaju kršenja elementarnih prava igrača- saopšteno je iz Sindikata PFCG.

Thanks Thanks Given 
    3,496
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Drincic i Volkov igrali od prvog minuta, fino su odigrali pogtovo Volkov. Raduje to sto Drincic ko glavni sraf na sredinu terena kod nas igra cjelu utakmicu, jedan plus. Grbic takodje usao oko 60-og minuta...

Thanks Thanks Given 
    3,496
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    254 Posts

Volkov me je prijatno iznenadio noćas, Drinčić nevidljiv kao i većina ekipe. Grbića nema potrebe komentarisati, skoro pa ugašen igrač.
    Last edited by Samo Niksic; 30-07-14 at 23:32.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Quote Originally Posted by filip__pg View Post
    SPFCG: Grbalj diskriminiše Branislava Jankovića

Sindikat profesionalnih fudbalera Crne Gore smatra da je odnos čelnika Grblja prema Branislavu Jankoviću diskriminatorski.

Klub iz Radanovića nije dozvolio mladom reprezentativcu da putuje na pripreme sa ekipom jer nije prihvatio potpisivanje novog ugovora, pod uslovima koji odgovaraju klubu.

Za eventualni odlazak traže odštetu između 250 i 300 hiljada eura. Takođe, neće mu dozvoliti da igra u predstojećoj sezoni u domaćem šampionatu, što bi bila velika šteta za momka koji je nedavno debitovao i za seniorsku reprezentaciju naše zemlje.

„Mi ćemo preduzeti sve kako bi ovaj mladi, talentovani igrač što brže izašao iz ovakve situacije, i nadamo se da neće biti negativnih posljedica za njegov profesionalni razvoj i napredak u karijeri. Iz svega navedenog ponašanje čelnika FK Grbalj je neprihvatljivo.“ , rekao je predsjednik SPFCG Željko Janović.
    Postupak kluba prema ovom igraču predstavlja kršenje propisa svih međunarodnih i domaćih fudbalskih asocijacije, i advokati SPFCG već rade na ovom slučaju.

FIFpro – krovna međunarodna asocijacija fudbalera će takođe biti obavještena o ovom slučaju kršenja elementarnih prava igrača- saopšteno je iz Sindikata PFCG.
    Gledah na televiziji, i kažu da će tražiti da se raskine ugovor sa Grbljem na štetu kluba, tako da je moguće da od svega zarade

Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Opet dva gola JoJoa.

Last edited by Albatros; 31-07-14 at 07:48.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Drugi gol dobar
    ---Chelsea Fc---

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nadam se da ce ovako da pogadja i u kvalifikacijama

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako sam mogao razumet Vesovic, igrao od prvog minuta. I kazu da je dobro odigrao

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    2,441
    Thanked in
    1,349 Posts

Vesovic je treći po redu u Torino po spremnosti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dali ko zna sta je ovo sa Zverkom...?

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisam znao da Pekovic vise ne igra u Rostoku. Presao je u Ajntraht Trier, 4. liga. Izgubili su sad prvu utakmicu.

Nocas valjda debituje Stefan Mugosa, mada ipak mislim da ce sa klupe poceti.
    Gialla come er sole, Rossa come er core mio!

https://www.youtube.com/watch?v=K7iNbKZkY5Q

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Omladinski reprezentativac Anđelo Rudović potpisao za PSV

Dosadašnji vezista Mogrena i omladinski reprezentativac Crne Gore, Anđelo Rudović, potpisao je ugovor sa PSV Ajndhovenom.

Rudović je bio na probi u holandskoj ekipi mjesec dana, a za to vrijeme je zadovoljio “filipsovce”, pa je potpisao na godinu uz mogućnost produženja na još tri godine.
    Osamnaestogodišnji Ulcinjanin je na taj način dokazao da se zaista radi o jako talentovanom igraču, a on je već treći Crnogorac u PSV-u.
    Članovi slavnog holandskog tima su i Aleksandar Boljević i Boris Cmiljanić.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

http://www.cdm.me/sport/fudbal/omlad...otpisao-za-psv

Nemate ideju koliko sam puta dnevno provjeravao update vijesti u vezi sa ovim transferom. Mada je sve ukazivalo na to, budući da je igrao dosta prijateljskih utakmica sa Jong PSV-om. Odičan transfer.

Kad smo već kod Jong PSV-a

Last edited by amnesiac; 04-08-14 at 22:00.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Gkeda li ko Partizana?

Ovaj Volkov strasan problrm ima sa glavom.Udara igraca bez lopte a prije toga faul sviran.Osim cinjenice da su oba gola pala po njegovoj strani.

Kako umije ekipu na cjedilu da ostavi.Ne bi me cudilo I u repku isto ****** da napravi.
    Lezalo po zatvora, na sve spremno, sve probalo, na sve nauceno.

Thanks Thanks Given 
    1,850
    Thanks Thanks Received 
    2,441
    Thanked in
    1,349 Posts

Ostavljao je vec... Ne mogu se sjetit protiv koga... Debil

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

Protiv Ukrajine u Podgorici. A i Partizana je prošle godine ostavio na cjedilu (crveni) i onemogućio ga da učestvuje makar u Europa League. Ali, on nema veze sa Crnom Gorom pa mu je samim tim mjesto u reprezentaciji osigurano.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Kakav je Drincic neigrac postao.

Page 1560 of 2256 FirstFirst ... 56010601460151015501556155715581559156015611562156315641570161016602060 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)