View Poll Results: Novi selektor da ili ne?????

Voters
285. You may not vote on this poll
  • DA

117 41.05%
  • NE

89 31.23%
  • Nema veze - jer imamo zlato iz malage

79 27.72%
Page 728 of 942 FirstFirst ... 228628678718724725726727728729730731732738778828 ... LastLast
Results 18,176 to 18,200 of 23527

Thread: CG Vaterpolo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dusan Mandic nema pojma,"telefonira" dok sutira. Od njega je bolji Vapenski. Sto ne znaci da se Mandic nece razviti u dobrog igraca.Ali trenutno je smijehotres.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Srbiji sve upalo protiv Madjara,sta god su sutnuli.Prvi gol Radjena je autogol,Mandicev "krompir" od stative srecno.Cak je i Gocic dao 3 gola sto se ne pamti. Da je Madjarska povela,a imala je 3-1 igraca vise kod rezultata 0-0,mislim da bi dobila utakmicu.

Srbija je igrala ocajan turnir,Dusko Pijetlovic katastrofalan,ne znam sta mu je bilo.Prlainovic amaterski i nespreman....po meni nezasluzeno su prvaci.Najbolji vaterpolo je pokazala Italija a onda Crna Gora. Iako ne mislim da su sudije pomogle Srbije u u polufinalu.Glavni razlog je sto u poslednih 6 napada sa igracem vise Crna Gora nije dala gol.To je stvarno nedopustivo za ovaj nivo(polufinale) I da je mec otisao u produzetke Srbija bi to dobila.Uglavnom,tuga od vaterpola na ovom prvenstvu i ja vjerovatno necu vise gledati ovaj sport.Jer nemam sta vidjeti.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

http://www.vijesti.me/sport/ajkule-o...-clanak-788851
    Sve je O.K., neka kritikuje igrace i trenera i dalje, ali ovo ne stoji:
    ,,...pridodavanje mladih seniorskoj reprezentaciji ide presporo, a kada se to ne uradi u jednom trenutku talenti „biraju“ Srbiju''.
    Opasna recenica. 100% neispravno u slucaju Prlainovica, Mandica i Subotica. Jedino je sa Radonjicem (koji je daleko manji talenat bio od pomenutih) drugacije, jer decko hoce da igra za CG, ali nece za Primorac, te ga nepotpisivanje ugovora sprijecava da igra za CG. I igrace za Srbiju. Mogao bih jos detalja o tome, ali nema potrebe.
    Po meni su mladji dobili sasvim dovoljno prostora. A vec sam pisao da su dvojica od trojice juniora koji su dobili priliku da debituju za A selekciju nedavno pravili probleme na pripremama u Novom. Novinar, naravno, to ne zna.
    A Savez je dobar. Odlican. O njima u kontekstu neigranja igraca za reprezentaciju ili uopste za ovaj neuspjeh o kom (novinar) sam pise ni rijeci. Bilo se u Budimpestu.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    Odlicna analiza, svaka cast!
    Jedino bih te pitao zasto i sa stavkom pod broj 1 (Uticaj) nisi bio opsiran kao sa stavkom broj 2 (Rezultati)?
    Srbija ima Sostara, koji poprilicno aktivan u LEN-i, Crna Gora nema nikoga. Srbija ima novca da organizuje F4 ili EP u Beogradu, a to je LEN-i veoma vazno, itd.
    Moglo bi se o tome bas detaljno pisat!

Ako i ne dodjemo do toga da su nam sudije krive za poraze (a od toga ni sam nemam nista), doci cemo do toga da smo u najbitnijim utakmicama imali losije sudjenje od rivala. Tj, koliko vidim - vec dolazimo. A onda je i moja pisanija proteklih dana imala smisla.
    Prvi deo posta, siguran sam da ćeš ti mnogo bolje od mene o uticaju koji neka zemlja ima u LEN-i. Ja nigde nisam napisao da prevagu čine rezultati ili uticaj, samo da su to 2 uslova za dobro suđenje. E sad, može biti onako kako sam ja rekao (ko ima rezultate ima i dobro suđenje), a može biti i (ono što ti valjda pokušavaš reći) da je to povezano, pa ko ima uticaj ima i rezultate a samim tim i suđenje. I tako u krug. Tom logikom je jasno zašto CG ima slabije rezultate od ostalih, i zašto uvek u završnici ima lošije suđenje od konkurenata.

Drugi deo posta, ja sam upravo o tome pisao. Dao sam svoje mišljenje zašto je suđenje tako loše, ali se i ogradio da to ne mora biti tačno. Retki su primeri gde je CG u važnim utakmicama imala bolje suđenje. Ja pamtim 2 meča, Malaga i London. Zato što je to bilo protiv Srbije. Moguće je da postoji još neki meč ali se ne sećam. U ostalim mečevima bilo je lošije ili pokušaj vraćanja u meč kad je već kasno. Imaš li ti mišljenje/objašnjenje zašto je to tako ? Uticaj ?

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

E da, dobio sam potvrdu da Partizan nikad za Mandica nije platio obestecenje Primorcu (kao sto nije ni za Prlainovica Jadranu, ali tada su se vadili na to da su nove drzave itd.). I da je Mandic one godine kad je Partizan bio prvak Evrope (a mali bio u sastavu tog tima) za evropska takmicenja bio registrovan i za Primorac.
    Mislim, ovo sam vec sve pisao, ali sam dobio potvrdu iz Primorca.
    Toliko o LEN-i kao nekoj organizaciji.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by Maksa View Post
    Prvi deo posta, siguran sam da ćeš ti mnogo bolje od mene o uticaju koji neka zemlja ima u LEN-i. Ja nigde nisam napisao da prevagu čine rezultati ili uticaj, samo da su to 2 uslova za dobro suđenje. E sad, može biti onako kako sam ja rekao (ko ima rezultate ima i dobro suđenje), a može biti i (ono što ti valjda pokušavaš reći) da je to povezano, pa ko ima uticaj ima i rezultate a samim tim i suđenje. I tako u krug. Tom logikom je jasno zašto CG ima slabije rezultate od ostalih, i zašto uvek u završnici ima lošije suđenje od konkurenata.

Drugi deo posta, ja sam upravo o tome pisao. Dao sam svoje mišljenje zašto je suđenje tako loše, ali se i ogradio da to ne mora biti tačno. Retki su primeri gde je CG u važnim utakmicama imala bolje suđenje. Ja pamtim 2 meča, Malaga i London. Zato što je to bilo protiv Srbije. Moguće je da postoji još neki meč ali se ne sećam. U ostalim mečevima bilo je lošije ili pokušaj vraćanja u meč kad je već kasno. Imaš li ti mišljenje/objašnjenje zašto je to tako ? Uticaj ?
    Uglavnom si sve rekao.
    Uticaj? Pa to su delegati, npr. onaj zbog kog Partizan klince za plasman na F6 nagradjuje pljeskavicom, ali zato ima obezbijedjen plasman u EL svake godine. Iako je 3. u domacem prvenstvu. Ili onaj drugi, sin od nekad poznatog igraca Partizana, rodjenog Kotoranina. Agilni su.
    Sto se sudjenja tice, mogao bih se sjetiti mozda jos jedne utakmice da je to bilo O.K. Od 20-tak bitnih utakmica za ovih 7 godina, mi mozemo biti zadovoljni sudjenjem na 3.
    To je tako...
    Mi nemamo NIKAKAV uticaj u LEN-i. Cak i turski prvak ima direktnog predstavnika u EL.
    Moguce da bi se to promijenilo ako bi se bilo sto organizovalo u CG (a sem SL nikad nista nije bilo, cak su i turniri rijetkost!)
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mnogo nekih tekstova i analiza reprezentacije Crne Gore nakon Budimpešte. Da li je bilo toga nakon Ajndhovena i Barselone ?
    Stanko Radulović za Vaterpolo vesti: http://vaterpolovesti.com/2014/07/27...ah-od-pobjede/

''Ponovljene su greške iz Pekinga i Londona, kada su izgubljene već dobijene utakmice...''

Vaterpolisti sa 4 zlatne medalje na EP: Živko Gocić, Filip Filipović, Slobodan Nikić, Alajos Keseru, Marton Homonnai i Jozsef Vertesy. Trojica mađarskih vaterpolista bili su reprezentativci od 1926. do 1938. godine. Keseru i Homonnai su preminuli '65 a Vertesy '83.

Za manje od 2 godine na EP u Beogradu, srpska trojka imaće priliku da uđe u istoriju. Već sledeće godine na SP u Rusiji, Slobodan Nikić će (baš kao i Norbert Madaras) imati priliku da postane jedini igrač sa 3 zlatne medalje na SP. Nikić ili Madaras mogli bi iza sebe ostaviti: Udovičića, Milanovića, A. Vasovića, Bukića, Šimenca, Vičevića, Rollana, Pereza, Kabanova...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    5 Posts

E da izgelda da neko ipak cita ove nase postove.. Ovaj Haveric
    Prepisao covjek nase postove od rjeci do rjeci pa jos malo naktio nako novinarski Ja mislim da bi mi trebali da mu trazimo procenat od ovoga ssto je napisao :P

Elem..sto je interesantno u svemu sto je napisano , a jedino da je nikola priznao da im treba sporski ili bilo kakvi psiholog.

I za mene najporazavajuca cinjenica, upravo ono sto sam napisao malo ranije, kaze nas bek da smo uradili dobro stvar smo dobili sve ekipe koje su na papiru slabije od nas... E pa sad bi svasta napisao ali cu se samo nasmijati, jel ovaj sto je to rekao nije takmicar vec jedna obicna babetina... e babetina, nista drugo. Jer samo babetina moze tako da trazi opravdalnje, olaksanje ili sta god za ono kako je odigrao. Kako ga nije sramota da tako nesto kaze...
    Jesmo li mi nekadasnji evrposki prvaci i viceprvaci.. e ako jesmo ja ne mogu da slusam da smo dobili gruziju i rumuniju i mi sretni zato sto cemo uvijek biti u vrhu a .. sreca jel ima citavih osam ekipa pa 4 znaci da si u vrhu Ali kao sto vidite tako razmisljaju nasi igraci..... To je ona stara narodna bolje najbolji u selu nego zadnji u grad...
    E sad mi se stvarno smucilo.....
    Please alowe me to introduce myself.......

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    5 Posts

BTW.. zaboravili ste da u LEN imamo gdina Dragana Rajevica koji od prosle godine zastupa tamo interese crnogorskog waterpola, ili svoje :P
    Please alowe me to introduce myself.......

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A opet, vezano za mečeve u Malagi i Londonu... nijedan nema veze sa ovom mojom pričom o rezultatima ili uticaju, CG nema uticaj a u oba meča Srbija je bila aktuelni prvak Evrope... čak je u Malagi CG bila debitant... znači, sudi se kako se njima digne k.... I u Londonu i sad u Budimpešti jedan od sudija bio je Stavridis... sad mu je kolega bio Naumov a u Londonu Kaputi... ne sećam se ko je sudio finale Malage

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by igrac.vise View Post
    Dusan Mandic nema pojma,"telefonira" dok sutira. Od njega je bolji Vapenski. Sto ne znaci da se Mandic nece razviti u dobrog igraca.Ali trenutno je smijehotres.
    Eto prilike da ga uzmete, valjda je nezadovoljan statusom u reprezentaciji jer je neko pisao da možda zaigra za Rumuniju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eto prilike da ga uzmete, valjda je nezadovoljan statusom u reprezentaciji jer je neko pisao da možda zaigra za Rumuniju.
    Zasto da ga uzmemo kad i ovako igramo sa vama bara-bara? Drzava od 600 000 stanovnika koja nema nijedan zatvoreni bazen u kontinentalnom dijelu.Igracka baza nam je bukvalno 10 000 ljudi i konkurentni smo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zasto da ga uzmemo kad i ovako igramo sa vama bara-bara? Drzava od 600 000 stanovnika koja nema nijedan zatvoreni bazen u kontinentalnom dijelu.Igracka baza nam je bukvalno 10 000 ljudi i konkurentni smo.
    Zato što vaterpolo ne čine samo dueli Srbije i Crne Gore, i zato što za osvajanje zlatnih medalja ili uopšte kontinuitet osvajanja medalja nije bitno samo biti bara-bara sa Srbijom već i imati kvalitetne levake u sastavu, a Vapenski to svakako jeste.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zato što vaterpolo ne čine samo dueli Srbije i Crne Gore, i zato što za osvajanje zlatnih medalja ili uopšte kontinuitet osvajanja medalja nije bitno samo biti bara-bara sa Srbijom već i imati kvalitetne levake u sastavu, a Vapenski to svakako jeste.

Pa eto imamo srebro sa SP. Rumunija,zemlja sa 25 miliona stanovnika pokusava biti konkurentna,ali ne moze. Rusija i Njemacka takodje.Dobijamo ih sa 10 razlike.Ja nisam nesto ambiciozan po tom pitanju.

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by HIPER View Post
    BTW.. zaboravili ste da u LEN imamo gdina Dragana Rajevica koji od prosle godine zastupa tamo interese crnogorskog waterpola, ili svoje :P
    On je obican delegat na utakmicama. Nije clan poput Sostara.

EDIT: Evo je Rajo Boga mi napredovao http://len.eu/LEN/organisation/committees.aspx (a ovi sa spiska i jesu vaterpolo delegati na utakmicama)
    Ovo su ipak malo veca ,,muda'' tamo: http://len.eu/LEN/organisation/burea...u-members.aspx
    Last edited by cattaro; 29-07-14 at 11:51.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

http://www.vijesti.me/sport/iznad-realnog-clanak-788864
    Obrni-okreni, najblize istini...mogao bih ga ispravit' u nekim stvarima, ali:
    Bravo Dugo!
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by HIPER View Post
    Dragan Rajevic je principijelan čovjek, i ono što kaže toga se drži.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Je li moguce da grad Kotor ne moze finansirati vaterpolo klub Primorac? Kotor nije siromasna opstina.Ako ne mogu godisnje dati 150 000-200 000 eura kesa,onda je suvisna ikakva prica.

Thanks Thanks Given 
    626
    Thanks Thanks Received 
    440
    Thanked in
    391 Posts

Ne znam zašto neko misli da Zloković neće da igra,jer nije rekao da se povlači iz reprezentacije do daljneg, pa da se iz toga zaključi da čeka da neko ode,pa da se onda on vrati već je jasno rekao da pravi reprezentativnu pauzu od dvije godine, a iz toga,makar ja, mogu jedino da zaključim da ga zanima najviše Olimpijada i ona takmičenja preko kojih se dolazi do plasmana na Olimpijske igre, jer on je osvojio sve i Svjetsko 2005-e i dva Evropska i sve u klupskom vaterpolu i meni djeluje da je čovjek jednostavno odredio prioritete, a i to je igrač što je najviše osjetio sudijsku nepravdu na sebi,jer najbolje on zna koliko puta je dobio koljenom po bubrezima, a sudije mu sviraju kontrafaul,kakav kriterijum suđenja je imao kao član italijanskog giganta, a kakav kao reprezentativac male zemlje i vaterpolo saveza što nema velikog uticaja, tako da je imao on razloge zbog čega je odlučio da odmori dva ljeta, a i nije da želi da neko drugi izbori olimpijsku vizu,pa da mu onda on preuzme mjesto u olimpijskom timu već hoće da bude tu i u godini prije Olimpijade.

Što se tiče Radovića on nikad nije ni bio sporan,uostalom fino je objasnio Draško kod Šukovića u emisiji kolika je razlika između igranja jednom neđeljno na Malti i treniranja 6 sati dnevno tokom priprema reprezentacije i igranja prosječno svaki drugi dan na samom prvenstvu za igrača koji je u fazi oporavka od povrede, a to je čovjek koji se najviše raduje kad je na klupi,a naši postignu gol tako da ne znam kako njemu neko može nešto da zamjeri.

Možda prije može biti problem sa selektorom nego sa željom tih igrača, a nadam se da nema i da neće biti tu nikakvih problema,jer u kompletnom sastavu ova generacija sigurno može osvojiti barem jedno zlato na nekom od naredna tri velika takmičenja,ako ne sva tri.

Samo neka oni urade sve ono što je do njih,ono na šta mogu da utiču i sigurno će im se pošten rad isplatiti i nikakve sudije i kvalitet rivala neće ih spriječiti da uzmu što im pripada,pa makar imali sreće više nego što je nisu imali na mnogim prethodnim prvenstvima, a crnogorski vaterpolo je dao i drugima dosta i zaslužuje više od onog jednog zlata ili dva,jer ne treba zaboraviti i ovo

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by McS View Post
    Dragan Rajevic je principijelan čovjek, i ono što kaže toga se drži.
    Ne zanima me precerano kakav je covjek. Kao sudija je uvijek bio ,,neciji''. Kao delegat nije zucnuo kad su mu od kolege Murisica (slucaj Brguljan) napravili beznacajnu (za vaterpolo utakmicu) licnost.
    Ono sto i javno govorim - odlicno radi posao sa Biltenima.

Je li moguce da grad Kotor ne moze finansirati vaterpolo klub Primorac? Kotor nije siromasna opstina.Ako ne mogu godisnje dati 150 000-200 000 eura kesa,onda je suvisna ikakva prica.
    Pa daju. Sto za odrzavanje zimskog bazena (znam, to i jeste u njihovoj nadleznosti i pravno nema veze sa Primorcem, ali je direktno vezano!), sto za mladje kategorije. A i za putovanja i transfer seniorskog tima. Taman toliko otprilike.
    Bice vise price o Primorcu u narednom periodu. Pricao sam i kad sam bio van svega, pricacu i kad sam unutra. Necu se kriti, to je sigurno.
    Trenutno je najveci problem sto je racun kluba blokiran, ceka se (ako mene pitas - gubi se vrijeme!) odluka Vrhovnog suda. Nize instance (Osnovni i Visi sudovi) su vec presudili u korist tuzitelja (bivseg igraca Dragana Draskovica). Denis Mandic se inati...
    Kad rijesimo taj problem mozemo poceti sa rjesavanjem ostalih. A mnogo ih je.
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.vijesti.me/sport/iznad-realnog-clanak-788864

Evo su se malo dozvali novinari sportske redakcije vijesti,iako stoji i dalje da su pojeli jedno veliko vnojgo,poslije onih prebolesnih kritika na racun vaterpolista.Poslije ovog clanka moze se reci da su se malo ocistili oko usta,i to je sve.

Ne kapiram kako neko moze da razapne bas vaterpoliste,koji su uvijek u vrhu...a dobro biraju rijecu kad su u pitanju nestrucni i neozbiljni recimo selektor u fudbalskoj reprezentaciji,i bandoglavi selektor kosarkaske reprezentacije,od kojeg bjeze najbolji nasi igraci.Nista kao novinarski poltronizam ne umije da iznervira....PIH!

Thanks Thanks Given 
    4
    Thanks Thanks Received 
    1,033
    Thanked in
    752 Posts

Evo doček na RTS1 sve pjevaju Šampioni.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Vise bi ih ljudi u CG docekalo koliko su slavili ,ovo donekle pokazuje koliko ovaj sport gubi na znacaju.Igrom slucaja bio sam na docek Cavica kad je srebro u plivanju uzeo i bjese mnogo vise ljudi nego odje kad se zlato uze.
    Last edited by PrijekiLijek; 29-07-14 at 13:41.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by cattaro View Post
    E da, dobio sam potvrdu da Partizan nikad za Mandica nije platio obestecenje Primorcu (kao sto nije ni za Prlainovica Jadranu, ali tada su se vadili na to da su nove drzave itd.). I da je Mandic one godine kad je Partizan bio prvak Evrope (a mali bio u sastavu tog tima) za evropska takmicenja bio registrovan i za Primorac.
    Mislim, ovo sam vec sve pisao, ali sam dobio potvrdu iz Primorca.
    Toliko o LEN-i kao nekoj organizaciji.
    i zasto vaterpolo propada, sa ovim postom je sve objasnjeno. kad bi se moglo to desiti UEFI , FIBI ili bili kojoj iole ozbiljnijoj organizaciji. pa pod njenim krovom imaju dva takmicenja od koje je jedno kao ozbilno i dje ucestvuju 10 tak klubova i oni ne mogu ni to odraditi kako treba i po pravilima.
    pa jel prije par godina u kvalifikacije za kvalifikacije Buducnost prosla dalje u fudbalu jer je jedan igrac imao parne zute od prosle sezone a u klubu zaboravili na to.
    zato je i fudbal dje a a vaterpolo igraju 6 drzava i nama je uspjeh biti 4 u tih 6.
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Mi se ne mozemo izborit' ni sa ovim ,,strucnjacima'' o kojima Dugo pise, a ne sa LEN-om.
    P r i m o r a c

Page 728 of 942 FirstFirst ... 228628678718724725726727728729730731732738778828 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)