Originally Posted by
Seaman
Ajd posto se jos jednom iznervirah, ne nesto strasno, jer mnogo nijesam ni ocekivao, da odgovorim na ovo. Velika Glavo, veom cijenim tvoje postove i nacin pisanja. Tvoje postove uvijek s paznjom procitam i gotovo uvijek se slozim s oniom sto si napisao. Ali, oko ovog se nikako ne mogu slozit. Narvano, svako ima pravo da navija za koga zeli. Recimo, u fudbalu ja vazda navijam za Brazil. Jednostavno, svidja mi se kako igraju. Ali, da igraju protiv Crne Gore, nikako ne bih mogao navijati za Brazil. Nikako ne bih mogao navijati protiv drzave u kojom sam rodjen, u kojoj su svi moji preci rodjeni, za koju me vezuju drugovi, komsije, rodjaci...to su, jednostavno, moj korijeni. To je dio mene, mog identiteta. Ja nikako ne volim ovu vlast i nedje sam na politici jasno napisao sto o vladajucoj garnituri mislim. Ali, to nema bas nikakve veze sa mojom drzavom, jer to su dvije odvojene stvari, Crna Gora je dio mog identiteta, ma koliko ta moja drzava imala svojih problema i nedostataka, bez obzira na sve stvari koje mi u Crnoj Gori smetaju (a toga ima ihahaha). E sad, neko ko je rodjen u Crnoj Gori, kome su svi preci rodjeni u Crnoj Gori, ko je odrastao u Crnoj Gori, ko je postao covjek/zena u Crnoj Gori, kome su drugovi, komsije, rodjeaci u Crnoj Gori, da navija protiv Crne Gore, i to ne samo da navija protiv nje, vec da iskazuje otvorenu mrznju prema zemlji u kojoj je rodjen, to nije strvar izbora, to nije normalno, to je patologija. Toga ima samo u BiH i u CG. Cattaro upotrijebi izraz "dusmanluk". Nije lose, ali imam bolji: izrodi. A izroda u Crnoj Gori nikad manjkalo nije. Valjda im klima nesto odgovara, pa ta sorta vazda dobro rodi.
Znam da je dosta onih koji se s ovim sto sam napisao nece sloziti. To je moje misljenje, a svak ima pravo na svoje. Moje ce tesko promijeniti.
Bookmarks