Zakonski sa polisom mozes 7 dana da vozis,a ja znam pojedince i po pola godine da su tako vozili(i to prije uvodjena pravila da ne mozes podici dokumenta zbog kazni)
Zakonski sa polisom mozes 7 dana da vozis,a ja znam pojedince i po pola godine da su tako vozili(i to prije uvodjena pravila da ne mozes podici dokumenta zbog kazni)
Da stavim odje, adekvatnije je...
Da podijelim sa vama iskustvo sto se tice tamnih stakala. Zaustavio me sinoc policajac na motor u Budvu, samo trazio dokumenta i bez rijeci otrcao prema motoru i vidim poceo da pise nesto i ja za njim kad ono uveliko poceo da kuca po papiru za stakla a da prethodno me nije nista ni pitao o njima, niti pipnuo, cak tokom pisanja je "utvrdio da su i prednja zatamnjena" dok mu ja nisam objasnio da se mora okrenut da vidi i da zapravo nisu. :grin: A na zadnja bocna i zadnje staklo su tonirana fabricki zelenom bojom koja dodje na VW-a, i uprkos mojoj tvrdnji da nema sta da pise i da se maltretira jer je ta presuda vec jednom pala na sud on i dalje zapeo za pisanje. Ispisao je a ja potpisao da se ne slazem, vec sam jutros otisao i napisao zalbu, uz pomoc strucnog lica, pa cemo da vidimo za mjesec dana i vise sta ce da bude, ocu li ovaj put tuzbu na presudu ili ce se sa zalbom zavrsiti sve. Ali mislim da ce se sa zalbom zavrsiti sve.
A jos neka teska prica policajca imas li potvrdu od tehnickog pa od masinskog pa ***** palci. Potvrda od tehnickog je saobracajna, a na masinskom to ne izdaju vise jer je potpuno legalo imati zatamnjeno fabricki zadnja tri stakla. Ali oni to jednostavno ne mogu shvatiti jer nije toliki kapacitet mozdaa sad cu da citiram izjavu policajca u prekrsajni nalog da vidite s kolikim stepenom gramatike raspolaze. Citiram ga: "Gore imenovani je upravljao sa gore imenovanim vozilom krecuci se ul mediteranskom oko 01h i pet i prilikom rutinske kontrole na zadnjim vjetrobranskim staklima postoji zatamljena stakla koja su neprovidna" e ovako od rijeci do rijeci :grin:
Hahaha ako ne zuris pusti ga neka pise, a on to ne moze odokativno da odredi nego moze/mora da napravi nalog za vanredni tehnicki... E kada im dodju fakture od tehnickog, a po nalogu istog sluzbenog lica, mozda se neko i zapita zasto taj to pise i salje na tehnicki.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Mislim da to ne prolazi na sudu - jer da prolazi, onda se uopste ne bi ni pozivali na zakon,
vec samo na ucinjeno "nedjelo" :-p
I da dodam, Po vazecem Zakonu o saobracaju putni nalog nije potreban
za slubena vozila ukoliko nijesu teretna, ili ukoliko se njima ne vrsi javni prevoz putnika.
U zakonu stoji da je jedino propisan za teretna vozila i vozila kojima se vrsi javni prevoz putnika.
Sad naravno imamo i Pravilnik o putnom nalogu (podzakonski akt - vladina uredba - donosi Ministarstvo)
koji kaze da je putni nalog obavezan za sva sluzbena vozila, osim za taxi vozila,
pri cemu ne treba zaboraviti da podzakonski akt ne moze "nadjacati" zakon iz kojeg proistice.
Sto se mene tice, ja u vozilu (tzv. luksuzno vozilo - nije teretno niti za javni prevoz putnika)
imam nalog za sluzbeno putovanje sa kojim dokazujem da imam pravo koristiti sluzbeno vozilo i to je to.
Last edited by MCODER; 10-07-14 at 10:39.
Jeste, ali taj brat zbog nepismenosti svoje, kako u struci tako i u gramatici, mene moze da kosta i da me natovari, a to ne dozvoljavam. Za njegovu pismenost je kasno odavno.![]()
Fora bi bila da dodje kod sudije, i da vidi sudija koliki je on debil.
TAKUMI
sve je to ljepota pri tipu, koji je, doduse davno, kad su primali sve redom u policiju, trazio sliku u saobracajnoj..:-) :-) :-)
I to je ljepota pri tipu, koji je, ne previse davno, rekao "u redu, srecan put" vozacu koji je, umjesto vozacke dao ulaznicu Lifetime Fitness-a.
TAKUMI
evo su počeli da zatvaraju tehnički po firmama...
Zatvoreni su odavno, no su počeli tu i tamo da otvaraju. Ja sam neki dan odradio. Moraju sva vrata normalno da se otvaraju, svi podizači da rade, svi pojasevi da rade, svijetla da budu do neke određene, maksimalne jačine i da su podošena na propisanu visinu, ako imate plin da ima atest i da na provjeru aparat ne nađe puštanje, kočnice da su u redu, da na mjerenje držanja pravca odstupanje bude do 4m max inače moraš na reglažu, izduvni gasovi da se uklapaju u tabelu koju imaju itd. Kod nekih tehničkih moraš imati i svu dodatnu opremu ali mene nijesu ovi kontrolisali to. Naravno, branici ne smiju bit polomljeni ili šoferšajbna napukla. Sve naljepnice sa šoferšajbne se moraju skinuti sem onih za registraciju.
sve postujem al sto njemu puca radi li meni zadnji podizac? nije konkretno pitanje za tebe nego ono..mene mucia za svijetla, izduvne, branike, stakla, kocnice, gume sve postujem.sve
f6
Tako im je propisano i po tome moraju da rade. I meni je to glupo al aj. Naravno, zatamnjena stakla i divlji ksenoni će se isto naći pod udarom
naravno. cim provale da ksenon mora sa socivom ( fabia nemoj sad ml pominjat iz amerike) i naravno da ima brizgaljke mnogi su ga ugasili. al bi volio u pravnilnik da mi pokaze za podizace. mada sig ima poptuno funkcionisanje mehanizma tako nesto. a neka gledaju ljudi jel bog dao, da ne vidim zastavu 101 bez stopova kako mili ka bd.
f6
Jugići, zastave, najveći dio golf I i II, raznorazne lade itd teško da mogu proć, mada, ka i vazda praviće "izuzetke".
10-15 sluzbenih auta sam u zadnja 2 mjeseca vodio na registraciju u alliance,i gledaju sve zivo,cak i jacinu sirene mjere...Ali danas nisam mogao vjerovat da su njima zatvorili tehnicki?!Zivo me interesuje zbog cega,jer iako smo extra sa njima vracali su nas za svakakve gluposti pa mi ovo bi bas iznenadjenje
Dimenzije garaže, prilaz garaži, čak i kancelarija ako nije smještena kako oni kažu. U DG su Lovćen zatvorili a bilo sve pod konac. Morali da podignu prilaz za 2cm, spušte krov garaže, kancelariju premjeste itd.
Ma trebalo bi mi policiju da zatvaramo na puteve kad nam stalno zatvaraju firme za tehnicke. Em ti traze da registrujes auto, em se uzimaju krvave pare na tim registracijama, a tarife za puteve se ubiraju preko istih registracija i kupovine goriva i putevi su i dalje u katastrofalnom stanju. Nema normalne dionice puta duze od 3 km na bilo kom potezu od HN do PG, bilo kojim pravcem.
Imamo praziluk drzavu koja ne zna sto ce sa sobom, pa mora na ovakve nacine da trenira nesto sto nema veze s mozgom.
" Damn the cargo, we'll be on our way tonight "
`Pa aliance je bas zbog toga prilaza morao da betonira nanovo da bi bilo u odredjenu visinu,al eto cuda rade samo pare da uzimaju
Novi i jedini opis auta pri prodaji: Prosao tehnicki LOL
Послато са GT-S7562 уз помоћ Тапатока
Aaa ako mi se sto svidja to je ovo da ce ove sa divljim enonima da vracaju, pogotovo one sto su nastelovali kao da su u jedinici PVO
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks