Da
Ne
Znači NATO je samo tu da nas brani?
Mislim da uloga NATO alijanse u CG više treba da bude zvanična potvrda zapada da smo na kursu zapadnih civilizacija, da smo sigurno tržište i da nam građani nisu treći svijet.
Nisam nešto za NATO jer je prevashodno vojna alijansa ali razmišljam realno
Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2 i9502
Jer u NATO možda uđemo 2015 a u EU možda 2020.
Iskreno Radije bih prečicom, kao i većina.
Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2 i9502
E pa pošto se nešto desilo u prošlosti, logično da više nikad ne može da se desi. Siguran sam da je, recimo, drugi svjetski rat u stvari samo drugo poluvrijeme prvog svjetskog rata. Jer zašto bi Evropa i svijet strahovali od svjetskog rata kad se prvi svjetski rat već dogodio? Doduše, tada se nije zvao prvi svjetski rat.
Koliko je nebitno to što mi nismo nikome prijetnja, teško mogu riječima da opišem. Valjda je nemoćniji protivnik pogodniji za napasti ga od nekog jačeg. Sve su Otomani strahovali od Crne Gore kad su nas jahali 500 godina. Valjalo je da Turrci izdrže toliki strah i da nas peglaju toliko dugo vremena.
Zar nije moguće da se velike sile namjerno ne umiješaju da bi od nas napravili primjer? Niko nije rekao da su velike sile fer. Između ostalog, zato se i zovu velike SILE, a ne veliki filantropi, humanisti, branitelji nejači i svega ostalog.
Potraži malo koliko je najduži period bez rata bio u istoriji čovječanstva. Ne u praistoriji, nego u istoriji.
Odavno nije bilo nelogičnijih i besmislenijih argumenata za neki stav. Bilo koji stav o bilo kojoj temi. A po forumu je bivalo dovoljno tema o gej paradama.
EDIT: Da ne bude zabune, da mi može kako bit, ne bih ni u EU ulazio, a ne u nato.
Last edited by NHM; 08-07-14 at 22:05.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Opet ona kaže da mi nismo prijetnja... LOLčina. Da smo ikakva prijetnja, kamo lijepe sreće. Mi smo plijen, a ostali su NAMA prijetnja.
Zadnji put smo ratovali nema 20 godina. Je li vama toliko zakržljalo pamćenje? Da smo tada bili dio NATOa, rata vjerovatno nebi ni bilo.
P.S. Jel ti stvarno misliš da su borba za ljudska prava pravi razlog napada na Irak, Iran, Libiju, Siriju itd... ??? Zamisli da se u podmorju CG nađe značajno nalazište nafte, a mi čoče, NEUTRALNI?
Odmah bi nas posjetio (pregazio) neki milosrdni anđeo - borac za neka (bilo čija) prava. Niko ne kaže da je NATO dobra organizacija, već nužno zlo.
NHM, meni je zaista žao što ću te razočarati ali kada budu vladali uslovi i uređenja iz 1940-tih, onda bi ovaj tvoj komentar imao smisla za 2014-tu. Eto čisto da te napomenem u kojem vijeku živimo.
Ali mi je drago da uviđam koliko u ljudima vlada strah da će nas neko tek tako napasti bez razloga (jer ponavljam mi prijetnja nismo nikome) , da treba NATO da nas štiti.
Evo prosto si me ubijedio da nam je NATO jedini spas, možda još da ih molimo da nas prime?
@Lucas
Baš zbog toga što sam svjesna zašto su se tamo ratovi odigrali sam protiv tog vašeg nužnog zla. Ali Lukas, moraš priznati da su imali itekako materijala zašto su to mogli uraditi, što recimo ne bi mogli primijeniti u CG. NATO je mač sa dvije oštrice, i za mene će uvjek biti najbolja opcija da budemo neutralni.
Uređenje iz četrdesetih? Pa dobro, sreća da je svijet u međuvremenu postao mirno mjesto. Rekao bih ti da još jednom pažljivo pročitaš šta si sve napisala u prethodnim postovima, ali čim je u pitanju množina, znači da stvarno misliš što si rekla, tako da nema potrebe da se vraćaš na isto.
Iste godine je Koštunica popisao Crnogorce u Srbiji
Aj' ne zezaj. Mi smo moćna vojna sila koja može da u isto vrijeme udari na sve okolne zemlje. Ili smo od Vojislavljevića na ovamo tuđe žrtve
Kao npr. teritorijalne pretenzije
Daću ti za pravo kada mi navedeš kada su to velike sile stale na stranu Crne Gore. Čak je i UK i pored sve priče u svom parlamentu dopustila nasilnu aneksiju Crne Gore zato što joj je to iz nekog razloga odgovaralo
Još niko ne reče ni jedan jedini logičan argument protiv ulaska u NATO. Sva vaša priča se svodi na emocije
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ma, govori tiho i nosi psa sa sobom.
Ne kažem da je svijet postao mirno mjesto, iako bih voljela da je tako.
Samo smatram da sa strahom upravo vladaju, i da je pogrešan potez tražiti sigurnost kroz NATO. Bukvalno stičem utisak da za vas će neko napasti neku zemlju tako što će reći: "hajde sad malo bez razloga da im bacamo poklone u vidu bombi po teritoriji" i da ostali teletabisi to sa oduševljenjem prihvate.
Ulaskom u EU se može mnogo toga srediti od čega će CG zaista imati koristi, ali izbjeći ulazak u NATO.
prije 1918. niko nije ni pomišljao da bi srpska vojska mogla da radi onakve stvari po CG, pa eto desilo se
She is only here to annoy herself!
Eto ni meni niko ne rece ni za ulazak
Teritorijalne pretenzije, vidim da aludiras na Srbiju, ako se nastavi ovakva politika i padnunpod ruski uticaj, nato ce intervenisati iz svig interesa a to je sprijecavanje ruskog uticaja na balkanu
Ekonomski segment. Sta je clanstvo u NATO donijelo rumuniji bugarskoj albaniji sto se tice stranih investicija. I to malo sto ih je bilo je povezano sa teskom korupcijom, samo sto su zapadne firme igraci, a ne istocne kao kod nas.
Politicki sistem. U nijednoj od nabrojanih drzava, u trenutku prijema, nije vladao nekorumpiran sistem. Sve ove drzave u trenutku ulaska imaju kredite kradje izbora i politickih namjestaljki.
Kazite mi iz uporednog iskustva sa rumunijom bugarskom i albanijom koji su to tacno benefiti koje su ostvarili
tststs tema je iz 2010. i debelo se objasnjavalo, crtalo, slikalo, navodilo, a o ulasku CG u NATO se ozbiljnije i detaljnije govori medju CG patriotama vise od 10 godina..
Ko nije za to da CG udje u NATO savez..ne mora ni bit'.. Svejedno je.
Nisu mnogi htjeli ni nezavisnu CG, pa su sad grlatiji Crnogorci od nas graditelja nezavisnosti CG.
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 09-07-14 at 02:04.
Valja bit precizan i reć "nezavisnost od nekih srbskih krugova", da ko ne pomisli da živi u nezavisnoj državi. Uzgred, hvala vam, graditelji.
Kao i priča onih koji se borahu protiv osmanlija ili nacista. Mogli smo im se davno pridružit; đe bismo sad bili?
"Investitori", "njihova imovina".. Mnogo mi je stalo do zaštite tih dobrotvora, mogu ti reć.
A svejedno jedna Venecuela može držat predavanja NATO-u o demokratiji, socijalnoj pravdi i pravu na ostvarivanje sreće. Možbit da je zapadni svijet deklarativno za mnogo lijepih stvari, ali ponekad valja otvorit oči.
A praksa je pokazala da su taj dokument i njegovi principi veoma važni.
http://edition.cnn.com/WORLD/europe/...osovo.strikes/
http://www.wsws.org/en/articles/2003/05/turk-m24.html
★
Poenta je bila u "grlatosti" crnogorstvom nakon dobijanja nezavisnosti od strane onih koje CG ni tada nije zanimala, a sad jos manje.. E oni vam grade Drzavu nakon nezavisnosti tj. cine sto hoce uz obilatu licnu i porodicnu korist, pa se njima zahvalite za ostatak.. Mi smo svoj posa' obavili iz duznosti prema pretcima i patriji, a sta vam svi ovi politicari rade (pozicija i opozicija) koje birate iz licnog interesa .. vasa stvar.
To sto smo zeljeli da temelji CG budu sigurni za "sva vremena" ulaskom u NATO, da CG bude drzava sigurnosti, progresa, najboljeg obrazovanja, visokih etickih normi itd.. Sta se moze .. pita se ne pravi ...
Hvala Lepo
Last edited by Maja; 09-07-14 at 12:39.
aham, koga smo tada imali kao saveznike protiv njih a koga bi danas imali kao saveznika kad bi NATO nešto tražio kod nas? Šta su od satelita imali turci i nacisti?
She is only here to annoy herself!
Црна Гора треба да буде задња држава у региону која ће укинути Војску.
Илузорно је вјеровати да нико неће напасти демократски уређену државу, а и тешко да се можемо поредити са државама које су острва као што су Малта или Исланд.Много сам писао о томе на овој теми, па потражите ако вас занима.
Црногорце је одржало црногорско срце.
O nekim pitanjima kao ulasku u NATO ne treba ni diskutovati s ljudima, već neke stvari državni vrh mora da preuzme sam pod sopstvenom odgovornošću da donese odluku. Ali, na kraju se i ne pitaju skeptičari i CG je već deklarisana ući u NATO kad tad.
A naravno, NATO i jeste prečica za EU. A neko pita šta je donijelo što su Rumunija i Bugarska i Albanija u NATO, evo Albaniji su dali čisto iz tog razloga status kandidata EU pošto sam čitao izjave njemačkih zvaničnika na tu temu. Rumunija i Bugarska, izgradili su lakše autoputeve, takođe jedan broj zapadnih firmi, izmeđuostalog firma automobilske branže, u kojoj sam na kratko radio je otvorilo radna mjesta u tim zemljama.
Tako da manje lupetanja, i najbolje se držite van politike s tim neutralnim stavovima. Bolje je i bit žestoko protiv nego ne imati formirano mišljenje i naglabati o neutralnosti bez informacija i projekcija. NATO je svakako benefit.
A opasnost je kao nepostojeća, jeste matrakDa je Ukrajina u NATOu intervenisalo bi se i ne bi npr. neki stranci rusi, aneksirali tek tako teritoriju.
@RoNN|3
Ne voliš investitore ? Crna Gora ne može da bira, evo Srbija je počela bo broju planiranih i realizovanih investicija da je prestiže, skidam im kapu.
A ti RoNN|3, uzmi kramp u ruke i sam pa kopaj malo nemoraš o investitorima onda razmišljat, tvoje licemjerje nije poželjno. Da nije tih investitora i stranaca koje toliko mrziš, ne bi bilo ni zaposlenih u firmama s stranim kapitalom, nit radnika u turizmu, nit ičega, no bi se ljudi morali vraćat na obrađivanje brda, natjerani, što bih tebi preporučio ko' rehabilitaciju.
Last edited by GonL; 09-07-14 at 17:28.
Inače da bi se dobila dvotrećinska većina u parlamentu pored DPS-a, SDP-a i manjinskih partija potrebno je da glasaju i pcg i dio fronta(pzp ili građanski klub).
Tako da referendum ne gine.
Last edited by chucknorris; 09-07-14 at 19:49.
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks