View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 96 of 199 FirstFirst ... 46869293949596979899100106146196 ... LastLast
Results 2,376 to 2,400 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,473
    Thanked in
    2,630 Posts

Znači NATO je samo tu da nas brani?
    Mislim da uloga NATO alijanse u CG više treba da bude zvanična potvrda zapada da smo na kursu zapadnih civilizacija, da smo sigurno tržište i da nam građani nisu treći svijet.
    Nisam nešto za NATO jer je prevashodno vojna alijansa ali razmišljam realno

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2 i9502
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Znači NATO je samo tu da nas brani?
    Mislim da uloga NATO alijanse u CG više treba da bude zvanična potvrda zapada da smo na kursu zapadnih civilizacija, da smo sigurno tržište i da nam građani nisu treći svijet.
    Nisam nešto za NATO jer je prevashodno vojna alijansa ali razmišljam realno

Zašto NATO, kad sve to možemo dobiti kad postanemo članica EU?

Thanks Thanks Given 
    114
    Thanks Thanks Received 
    4,473
    Thanked in
    2,630 Posts

Jer u NATO možda uđemo 2015 a u EU možda 2020.
    Iskreno Radije bih prečicom, kao i većina.

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Quote Originally Posted by Břgíńjĺ View Post
    Neki od vas i dalje žive u prošlosti. Ljudi moji mi smo dobili nezavisnost 2006 i neće nas Srbija napasti da nam treba NATO da nas štiti Prevaziđite više to.
    Generalno gledano ni jednoj zemlji u svijetu ne predstavljamo prijetnju. Navodno smo demokratski uređeno društvo, i što bi neko takvu zemlju napao? Da li ste vi svjesni da za napad na neku zemlju trebaju da postoje itekako veliki razlozi (razmislite malo o istom) , i da bi se u suprotnom umiješalje velike sile.

Ne treba nam ulazak u NATO ništa.
    E pa pošto se nešto desilo u prošlosti, logično da više nikad ne može da se desi. Siguran sam da je, recimo, drugi svjetski rat u stvari samo drugo poluvrijeme prvog svjetskog rata. Jer zašto bi Evropa i svijet strahovali od svjetskog rata kad se prvi svjetski rat već dogodio? Doduše, tada se nije zvao prvi svjetski rat.

Koliko je nebitno to što mi nismo nikome prijetnja, teško mogu riječima da opišem. Valjda je nemoćniji protivnik pogodniji za napasti ga od nekog jačeg. Sve su Otomani strahovali od Crne Gore kad su nas jahali 500 godina. Valjalo je da Turrci izdrže toliki strah i da nas peglaju toliko dugo vremena.

Zar nije moguće da se velike sile namjerno ne umiješaju da bi od nas napravili primjer? Niko nije rekao da su velike sile fer. Između ostalog, zato se i zovu velike SILE, a ne veliki filantropi, humanisti, branitelji nejači i svega ostalog.

Potraži malo koliko je najduži period bez rata bio u istoriji čovječanstva. Ne u praistoriji, nego u istoriji.

Odavno nije bilo nelogičnijih i besmislenijih argumenata za neki stav. Bilo koji stav o bilo kojoj temi. A po forumu je bivalo dovoljno tema o gej paradama.

EDIT: Da ne bude zabune, da mi može kako bit, ne bih ni u EU ulazio, a ne u nato.
    Last edited by NHM; 08-07-14 at 22:05.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neki od vas i dalje žive u prošlosti. Ljudi moji mi smo dobili nezavisnost 2006 i neće nas Srbija napasti da nam treba NATO da nas štiti Prevaziđite više to.
    Generalno gledano ni jednoj zemlji u svijetu ne predstavljamo prijetnju. Navodno smo demokratski uređeno društvo, i što bi neko takvu zemlju napao? Da li ste vi svjesni da za napad na neku zemlju trebaju da postoje itekako veliki razlozi (razmislite malo o istom) , i da bi se u suprotnom umiješalje velike sile.

Opet ona kaže da mi nismo prijetnja... LOLčina. Da smo ikakva prijetnja, kamo lijepe sreće. Mi smo plijen, a ostali su NAMA prijetnja.

Zadnji put smo ratovali nema 20 godina. Je li vama toliko zakržljalo pamćenje? Da smo tada bili dio NATOa, rata vjerovatno nebi ni bilo.

P.S. Jel ti stvarno misliš da su borba za ljudska prava pravi razlog napada na Irak, Iran, Libiju, Siriju itd... ??? Zamisli da se u podmorju CG nađe značajno nalazište nafte, a mi čoče, NEUTRALNI?

Odmah bi nas posjetio (pregazio) neki milosrdni anđeo - borac za neka (bilo čija) prava. Niko ne kaže da je NATO dobra organizacija, već nužno zlo.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    E pa pošto se nešto desilo u prošlosti, logično da više nikad ne može da se desi. Siguran sam da je, recimo, drugi svjetski rat u stvari samo drugo poluvrijeme prvog svjetskog rata. Jer zašto bi Evropa i svijet strahovali od svjetskog rata kad se prvi svjetski rat već dogodio? Doduše, tada se nije zvao prvi svjetski rat.

Koliko je nebitno to što mi nismo nikome prijetnja, teško mogu riječima da opišem. Valjda je nemoćniji protivnik pogodniji za napasti ga od nekog jačeg. Sve su Otomani strahovali od Crne Gore kad su nas jahali 500 godina. Valjalo je da Turrci izdrže toliki strah i da nas peglaju toliko dugo vremena.

Zar nije moguće da se velike sile namjerno ne umiješaju da bi od nas napravili primjer? Niko nije rekao da su velike sile fer. Između ostalog, zato se i zovu velike SILE, a ne veliki filantropi, humanisti, branitelji nejači i svega ostalog.

Potraži malo koliko je najduži period bez rata bio u istoriji čovječanstva. Ne u praistoriji, nego u istoriji.

Odavno nije bilo nelogičnijih i besmislenijih argumenata za neki stav. Bilo koji stav o bilo kojoj temi. A po forumu je bivalo dovoljno tema o gej paradama.

EDIT: Da ne bude zabune, da mi može kako bit, ne bih ni u EU ulazio, a ne u nato.
    NHM, meni je zaista žao što ću te razočarati ali kada budu vladali uslovi i uređenja iz 1940-tih, onda bi ovaj tvoj komentar imao smisla za 2014-tu. Eto čisto da te napomenem u kojem vijeku živimo.
    Ali mi je drago da uviđam koliko u ljudima vlada strah da će nas neko tek tako napasti bez razloga (jer ponavljam mi prijetnja nismo nikome) , da treba NATO da nas štiti.
    Evo prosto si me ubijedio da nam je NATO jedini spas, možda još da ih molimo da nas prime?

@Lucas
    Baš zbog toga što sam svjesna zašto su se tamo ratovi odigrali sam protiv tog vašeg nužnog zla. Ali Lukas, moraš priznati da su imali itekako materijala zašto su to mogli uraditi, što recimo ne bi mogli primijeniti u CG. NATO je mač sa dvije oštrice, i za mene će uvjek biti najbolja opcija da budemo neutralni.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Uređenje iz četrdesetih? Pa dobro, sreća da je svijet u međuvremenu postao mirno mjesto. Rekao bih ti da još jednom pažljivo pročitaš šta si sve napisala u prethodnim postovima, ali čim je u pitanju množina, znači da stvarno misliš što si rekla, tako da nema potrebe da se vraćaš na isto.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Iste godine je Koštunica popisao Crnogorce u Srbiji
    Generalno gledano ni jednoj zemlji u svijetu ne predstavljamo prijetnju.
    Aj' ne zezaj. Mi smo moćna vojna sila koja može da u isto vrijeme udari na sve okolne zemlje. Ili smo od Vojislavljevića na ovamo tuđe žrtve
    Da li ste vi svjesni da za napad na neku zemlju trebaju da postoje itekako veliki razlozi (razmislite malo o istom)
    Kao npr. teritorijalne pretenzije
    i da bi se u suprotnom umiješalje velike sile.
    Daću ti za pravo kada mi navedeš kada su to velike sile stale na stranu Crne Gore. Čak je i UK i pored sve priče u svom parlamentu dopustila nasilnu aneksiju Crne Gore zato što joj je to iz nekog razloga odgovaralo
    Još niko ne reče ni jedan jedini logičan argument protiv ulaska u NATO. Sva vaša priča se svodi na emocije
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nema potrebe da traži najduži period bez rata u istoriji čovječanstva neka navede najduži period bez rata u istoriji Crne Gore
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,668
    Thanked in
    3,834 Posts

Ma, govori tiho i nosi psa sa sobom.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    6 Posts

Uređenje iz četrdesetih? Pa dobro, sreća da je svijet u međuvremenu postao mirno mjesto. Rekao bih ti da još jednom pažljivo pročitaš šta si sve napisala u prethodnim postovima, ali čim je u pitanju množina, znači da stvarno misliš što si rekla, tako da nema potrebe da se vraćaš na isto.
    Ne kažem da je svijet postao mirno mjesto, iako bih voljela da je tako.
    Samo smatram da sa strahom upravo vladaju, i da je pogrešan potez tražiti sigurnost kroz NATO. Bukvalno stičem utisak da za vas će neko napasti neku zemlju tako što će reći: "hajde sad malo bez razloga da im bacamo poklone u vidu bombi po teritoriji" i da ostali teletabisi to sa oduševljenjem prihvate.

Ulaskom u EU se može mnogo toga srediti od čega će CG zaista imati koristi, ali izbjeći ulazak u NATO.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

prije 1918. niko nije ni pomišljao da bi srpska vojska mogla da radi onakve stvari po CG, pa eto desilo se
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

NHM, meni je zaista žao što ću te razočarati ali kada budu vladali uslovi i uređenja iz 1940-tih, onda bi ovaj tvoj komentar imao smisla za 2014-tu. Eto čisto da te napomenem u kojem vijeku živimo.
    Ali mi je drago da uviđam koliko u ljudima vlada strah da će nas neko tek tako napasti bez razloga (jer ponavljam mi prijetnja nismo nikome) , da treba NATO da nas štiti.
    Evo prosto si me ubijedio da nam je NATO jedini spas, možda još da ih molimo da nas prime?

@Lucas
    Baš zbog toga što sam svjesna zašto su se tamo ratovi odigrali sam protiv tog vašeg nužnog zla. Ali Lukas, moraš priznati da su imali itekako materijala zašto su to mogli uraditi, što recimo ne bi mogli primijeniti u CG. NATO je mač sa dvije oštrice, i za mene će uvjek biti najbolja opcija da budemo neutralni.
    Možeš ti biti neutralna prema njima, ali oni nikada neće biti neutralni prema tebi.

I to je sva poenta ove priče.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Vjerovatno se radi o tvojim kalkulacijama, ali dok mi ne dokažeš činjenično ne uzimam ih za relevantne, i sve su mi to priče za malu djecu kako MORAMO uću u NATO ili je to dobro za nas.
    Google pa udri

Nego, šta misliš postoji li slučajno neka vojna baza na Prevlaci i čija je?
    Baš neki dan, čini mi se prekjučer, vozim preko Prevlake kad ono njih osam do zuba naoružanih padobranaca iskoči pred auto i kaže ruke u vis. Zamalo me srce strefilo.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Default Da li u NATO

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Još niko ne reče ni jedan jedini logičan argument protiv ulaska u NATO. Sva vaša priča se svodi na emocije
    Eto ni meni niko ne rece ni za ulazak
    Teritorijalne pretenzije, vidim da aludiras na Srbiju, ako se nastavi ovakva politika i padnunpod ruski uticaj, nato ce intervenisati iz svig interesa a to je sprijecavanje ruskog uticaja na balkanu
    Ekonomski segment. Sta je clanstvo u NATO donijelo rumuniji bugarskoj albaniji sto se tice stranih investicija. I to malo sto ih je bilo je povezano sa teskom korupcijom, samo sto su zapadne firme igraci, a ne istocne kao kod nas.
    Politicki sistem. U nijednoj od nabrojanih drzava, u trenutku prijema, nije vladao nekorumpiran sistem. Sve ove drzave u trenutku ulaska imaju kredite kradje izbora i politickih namjestaljki.
    Kazite mi iz uporednog iskustva sa rumunijom bugarskom i albanijom koji su to tacno benefiti koje su ostvarili

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

24-11-10, 17:46
    Hari Krisna
    Moderator

Da li u NATO
    Da li ste za ulazak Crne Gore u NATO

tststs tema je iz 2010. i debelo se objasnjavalo, crtalo, slikalo, navodilo, a o ulasku CG u NATO se ozbiljnije i detaljnije govori medju CG patriotama vise od 10 godina..
    Ko nije za to da CG udje u NATO savez..ne mora ni bit'.. Svejedno je.
    Nisu mnogi htjeli ni nezavisnu CG, pa su sad grlatiji Crnogorci od nas graditelja nezavisnosti CG.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-07-14 at 02:04.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Valja bit precizan i reć "nezavisnost od nekih srbskih krugova", da ko ne pomisli da živi u nezavisnoj državi. Uzgred, hvala vam, graditelji.

Sva vaša priča se svodi na emocije.
    Kao i priča onih koji se borahu protiv osmanlija ili nacista. Mogli smo im se davno pridružit; đe bismo sad bili?

Quote Originally Posted by GonL View Post
    Ulaskom u NATO se stiče utisak kod stranih investitora, da vlada zakon i da će njihova imovina biti zaštićena, a ne ko u Venecueli i sl. nacionalizovana, pokradena i td.
    "Investitori", "njihova imovina".. Mnogo mi je stalo do zaštite tih dobrotvora, mogu ti reć.

Quote Originally Posted by GonL View Post
    Demokratija, socijalna pravda, kao i pravo na ostvarivanje sopstvene sreće su srž zapadnog svijeta, koji okuplja NATO oko sebe.
    A svejedno jedna Venecuela može držat predavanja NATO-u o demokratiji, socijalnoj pravdi i pravu na ostvarivanje sreće. Možbit da je zapadni svijet deklarativno za mnogo lijepih stvari, ali ponekad valja otvorit oči.

U STATUTU NATO SAVEZA PIŠE DA VOJNA OBAVEZA POSTOJI SAMO AKO JE NAPADNUTA ZEMLJA ČLANICA.
    A praksa je pokazala da su taj dokument i njegovi principi veoma važni.
    http://edition.cnn.com/WORLD/europe/...osovo.strikes/
    http://www.wsws.org/en/articles/2003/05/turk-m24.html

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Kao i priča onih koji se borahu protiv osmanlija ili nacista. Mogli smo im se davno pridružit; đe bismo sad bili?
    to je baš za poređenje

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Valja bit precizan i reć "nezavisnost od nekih srbskih krugova", da ko ne pomisli da živi u nezavisnoj državi. Uzgred, hvala vam, graditelji.
    Poenta je bila u "grlatosti" crnogorstvom nakon dobijanja nezavisnosti od strane onih koje CG ni tada nije zanimala, a sad jos manje.. E oni vam grade Drzavu nakon nezavisnosti tj. cine sto hoce uz obilatu licnu i porodicnu korist, pa se njima zahvalite za ostatak.. Mi smo svoj posa' obavili iz duznosti prema pretcima i patriji, a sta vam svi ovi politicari rade (pozicija i opozicija) koje birate iz licnog interesa .. vasa stvar.
    To sto smo zeljeli da temelji CG budu sigurni za "sva vremena" ulaskom u NATO, da CG bude drzava sigurnosti, progresa, najboljeg obrazovanja, visokih etickih normi itd.. Sta se moze .. pita se ne pravi ...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 09-07-14 at 12:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    to je baš za poređenje
    Za poređenje, svakako. Sve tri sile su, svaka u svoje vrijeme, pokušavale donijet drugima mir i prosperitet, ali su ih ometali razni domaći izdajnici, banditi, špijuni, teroristi, komunisti itd, vođeni emocijama.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

aham, koga smo tada imali kao saveznike protiv njih a koga bi danas imali kao saveznika kad bi NATO nešto tražio kod nas? Šta su od satelita imali turci i nacisti?

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Vi ste Crnogorci u nebranom grozdju. Vasu "nezavisnost" su kupili Rusi, a vi bi sad da se od njih distancirate i stvarate drzavu. Zajebavate li se vi to? Ajde neka dezurni Crnogorci kazu da im Rusi nisu kupili 21.maj. Mislim, mogu, ali mogu samo da lazu. Rusi su vam kupili nezavisnost! To je tako, ma sta vi mislili o tome.
    Шта је Москва, Трећи Јерусалим или Штаб Коминтерне!?....Одлучите се више...
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,020
    Thanks Thanks Received 
    4,113
    Thanked in
    2,316 Posts

Smatram da mi kao jedna mala država samo treba da budemo NEUTRALNI i ukinemo vojsku. Teško je naći razlog da neko napadne jednu demokratsku uređenu državu, pa nećemo imati prijetnje sa bilo koje strane.
    Црна Гора треба да буде задња држава у региону која ће укинути Војску.
    Илузорно је вјеровати да нико неће напасти демократски уређену државу, а и тешко да се можемо поредити са државама које су острва као што су Малта или Исланд.Много сам писао о томе на овој теми, па потражите ако вас занима.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

O nekim pitanjima kao ulasku u NATO ne treba ni diskutovati s ljudima, već neke stvari državni vrh mora da preuzme sam pod sopstvenom odgovornošću da donese odluku. Ali, na kraju se i ne pitaju skeptičari i CG je već deklarisana ući u NATO kad tad.

A naravno, NATO i jeste prečica za EU. A neko pita šta je donijelo što su Rumunija i Bugarska i Albanija u NATO, evo Albaniji su dali čisto iz tog razloga status kandidata EU pošto sam čitao izjave njemačkih zvaničnika na tu temu. Rumunija i Bugarska, izgradili su lakše autoputeve, takođe jedan broj zapadnih firmi, izmeđuostalog firma automobilske branže, u kojoj sam na kratko radio je otvorilo radna mjesta u tim zemljama.

Tako da manje lupetanja, i najbolje se držite van politike s tim neutralnim stavovima. Bolje je i bit žestoko protiv nego ne imati formirano mišljenje i naglabati o neutralnosti bez informacija i projekcija. NATO je svakako benefit.

A opasnost je kao nepostojeća, jeste matrak Da je Ukrajina u NATOu intervenisalo bi se i ne bi npr. neki stranci rusi, aneksirali tek tako teritoriju.

@RoNN|3
    Ne voliš investitore ? Crna Gora ne može da bira, evo Srbija je počela bo broju planiranih i realizovanih investicija da je prestiže, skidam im kapu.
    A ti RoNN|3, uzmi kramp u ruke i sam pa kopaj malo nemoraš o investitorima onda razmišljat, tvoje licemjerje nije poželjno. Da nije tih investitora i stranaca koje toliko mrziš, ne bi bilo ni zaposlenih u firmama s stranim kapitalom, nit radnika u turizmu, nit ičega, no bi se ljudi morali vraćat na obrađivanje brda, natjerani, što bih tebi preporučio ko' rehabilitaciju.
    Last edited by GonL; 09-07-14 at 17:28.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Inače da bi se dobila dvotrećinska većina u parlamentu pored DPS-a, SDP-a i manjinskih partija potrebno je da glasaju i pcg i dio fronta(pzp ili građanski klub).

Tako da referendum ne gine.
    Last edited by chucknorris; 09-07-14 at 19:49.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Page 96 of 199 FirstFirst ... 46869293949596979899100106146196 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)