Никшићка звоне звона да поздраве шампиона!
Круна је наша!!!
Никшићка звоне звона да поздраве шампиона!
Круна је наша!!!
Sve cestitke navijacima Djokovica!
E kako me srce boli sto izgubi Federer, ne iznervirah se ovako, ima vremena.. I taman se ponadah da ce u peti set on prelomit, on se posra u sebe..
A nemoj da tugujes-17 titula ima,moze i da pokloni koju i opet je najveci svih vremena
Nek se i ovaj nas mucenik omrsio-zasluzio je posle toliko izgubljenih finala!
Ja pomislih reci ce Federer- to je to od mene. Kad on- vidimo se sledece godine.
Kako je krenuo, ja taj oprostaj necu docekat![]()
@kurogane a ovo mu je bila zadnja sansa, ok mozda nije, ali svakako jos jednom da je podigao GS, uh.
@chloe ja mislim da je rekao da ce se penzionisat posle olimpijade 2016.![]()
A dje da ga podigne jos jednom-ada ruke su ga zaboljele koliko je puta diza te pehare,nije mu krivi dio.
Sad kad se glava malo oladila-ne velim,na ovom nivou da igra u 5 setova igrac koji preksjutra slavi 33 godine nevjerovatno-ali pravednije je da slavi Novak preksjutra sa peharom svadbu no Federer rodjendan sa osmim peharom sa Vimbldona![]()
Znaci Kvitova i Novak i 2011 osvojili sad opet,fino finoInace strasan mec cak mi je federer djelovao u zadnji set nesto bolje i sumnjao sam da nDjokaj moze da osvoji ali opet me demantuje sampion
![]()
Last edited by PrijekiLijek; 06-07-14 at 20:16.
Kad je onakav cetvrti set propustio, bio sam ubijedjen da se vise nece vratiti. Ono je jednostavno neoprostivo bilo, drzati jedan stabilan i siguran nivo igre bez ijednog izgubljenog servis-gema, da bi u odlucujucem setu izgubio cak 3.. to nije bas odlika velikih igraca :/ totalno je zabudalio bio.. ali srecom veliki Fedex nije vise tako veliki kao nekad i nije uspio da naplati te greske Novaku..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Sve cestitke Djokovicu!
Zimonjic i Sam osvojise titulu, svaka cast.
Bio je fenomenalan meč. Sve najljepše u tenisu što se može vidjeti. Novak je zasluženo pobijedio. Meč su odlučila bukvalno nekolika poena. Svaka čast Rodžeru na vrhunskom izdanju. Služio ga je servis tokom cijelog meča ( 1st serves in133 of 192 = 69 %, 1st serve points won102 of 133 = 77 %) , odigrao je generalno veoma kvalitetno ali nedovoljno da bi dobio Novaka koji je danas bio bolji i svojim greškama uveo meč u neizvjesni 5 set. Meč je imao nevjerovatnu težinu i drago mi je kao Novakovom navijaču što je ponovo na zasluženom No.1
Rodžer je BTW danas imao 75 vinera. To znači da je igrao vrhunski ali da ga nije ovako služio servis, garantujem da bi izgubio 3-0
Veoma srećan ovom titulom.
Last edited by Director; 06-07-14 at 22:15.
Ekstra mec. Mladji je pobijedio.
Medical timeout. Balkanska posla.
Neka place kome smeta!!!![]()
samo ću reći :
G A S I !!!
meni je loše od ovoga "gasi"..
- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?
- A kojizi to vele, sine??
Evo malo svježih podataka. Novak je razvalio Rodžera bekendom:
"IBM’s Aggressive Analysis, a measure of a shot's power, direction, depth and point of origin on the court, highlighted Federer’s slight edge with bigger forehands, hitting 75 to 69 for the match. But when it came to backhands, Djokovic was in a class all of his own, dominating 58 to 34"
Bekend je Federeru veliko oružje tokom cijele karijere. Juče je stalno napadao Novakov bekend ali ga je Novak potukao. U odlučujućem petom setu, Novak je imao samo 5 grešaka iz bekenda.
Nije što je vrhunski teniser, jer i Federer je, no što primjerom pokazuje kakvi treba da budemo kao ljudi. Eh, dečko naš...
γνῶθι σαὐτόν
Nemoram nista reci, samo vidi sliku..
Od ponoci ponovo!
Jutros sam pročitao analizu meča sa brojkama. Zaista je bio dobar meč statistički osim procenta dobijenih poena na drugi servis Rodžera koji je iznosio nevjerovatno malih 44%. Ta brojka kazuje mnogo bez obzira na ostale ekstremno visoke brojke koje su krasile Rodžera juče. Novak je zaista zasluženo dobio. Možda ne mogu zvučati neutralno jer sam javno deklarisan Novakov navijač ali mogu slobodno reći da je Novaka pakleno teško dobiti i da za takav poduhvat trebate igrati nevjerovatno na maksimumu tokom cijelog meča. Juče je Novak dao sve od sebe, izgarao je za mnogim lopticama i osjetio se umor tokom zadnjeg sata igre. Ipak je pretrčao mnogo više nego Rodžer tokom turnira, 55% više. Zadovoljan sam ovom pobjedom, ovom situacijom da je ponovo broj 1, uskoro se ženi, čeka bebu, mislim da će pucati od zadovoljstva u narednom periodu. Zaslužio je.
Finale je bilo daleko ljepše i napetije nego kada je Novak osvojio 2011 godine protiv Nadala. Tada je Nadala baš samleo, dok je juče igrao protiv strašnog pritiska, protiv svojih strahova, padova, slika izgubljenih finala koje je imao u rukama, protiv publike koja obožava Federera, igrao je protiv nevjerovatnog Federera. Zaista je to pobjeda koja ima nevjerovatnu težinu.
Hvala Novaku na sjajnom meču, na radosti koju nam je pružio. Hvala i Federeru na prikazanoj igri, na sjajnom tenisu i želji da osvoji još jedan Wimbledon i što godinama unazad imamo sreću da pratimo ove nevjerovatne mečeve zbog kojih se tenis voli.
Pišemo se u nastavku sezoneSinsinati je nova neosvojena tvrđava.
![]()
Last edited by Director; 07-07-14 at 10:11.
Ako je ovo kriterijum, onda nema velikih igrača..
Mene je s jedne strane oduševila činjenica da je Federer u ovim godinama dogurao dosta lako do finala jednog grend slema. I još je bio blizu pobjede, psihički dosta jak za divno čudo. Mada sam primjetio da protiv Novaka uvjek igra sa 100%, ubaca prve servise kao od šale, daje maksimum u svakom momentu.. s druge strane, protiv Nadala je blokada totalna. Najbolji primjer je polufinale RG kad je izbacio Djokovića fantastičnom igrom i prekinuo onaj njegov nepobjedivi niz, da bi onda prskao u finalu protiv Nadala koji je na tom RG-u bio možda i najslabiji od kad ga ja pratim.
Đoković s druge strane pobjedio odličnog Federera, sebe, neke svoje tripove i psihičke barijere (konkretno veliki broj izgubljenih finala u poslednje vrijeme). Imao je padove, ali je na kraju zasluženo trijumfovao. Da je to bio Federer, ne bi bilo nezasluženo. Al dobro, zbog ovakvih mečeva se i prati tenis..
Sad se čeka US Open, valjda se ona volina od Mareja psihički stabilizuje i konačno vidimo tu najjaču četvorku u punom sjaju.
Novak Đoković – Rodžer Federer 6:7 (7-9), 6:4, 7:6 (7-4), 5:7, 6:4
Trajanje:*235 minuta
Asovi:*Đoković 13, Federer 29
Duple greške:*Đoković 3, Federer 5
Ubačeni prvi servis:*Đoković 62% (108-174), Federer 69% (133-192)
Poeni na prvi servis:*Đoković 73% (79-108), Federer 77% (102-133)
Poeni na drugi servis:*Đoković 65% (43-66), Federer 44% (26-59)
Najbrži servis:*Đoković 200 km/h, Federer 205 km/h
Prosečna brzina prvog servisa:*Đoković 187 km/h, Federer 185 km/h
Prosečna brzina drugog servisa:*Đoković 148 km/h, Federer 161 km/h
Poeni na mreži:*Đoković 20-35 (74%), Federer 44-67 (66%)
Brejk lopte:*Đoković 4-15 (27%), Federer 3-7 (43%)
Poeni na ritern:*Đoković 64-192 (33%), Federer 52-174 (30%)
Direktni poeni:*Đoković 68, Federer 75
Neiznuđene greške:*Đoković 27, Federer 29
Ukupno osvojeni poeni:*Đoković 186, Federer 180
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks