Page 189 of 721 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199239289689 ... LastLast
Results 4,701 to 4,725 of 18025

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    4,208
    Thanks Thanks Received 
    3,258
    Thanked in
    1,405 Posts

Meanwhile in The Queen of Montenegro...

Ulazna vrata hotela i peskiri koji upijaju ne znam sta... Cio dan stoje ovako...

Povelika dlachurina u filetima bakalara...
    Uz izvinjenje dobijam pojasnjenje da je kuvar sijed i ima kratku kosu i da se ovo jako cesto desava, da je sigurno nekome od gostiju upala... A bila je zapechena samo tako u filetu... Uh...
    Last edited by Ben Dover; 01-07-14 at 18:33.
    --------------->
    <---------------
    Odavde dovde...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Strasno...
    Meni se to desilo u jednom restoranu u PG...
    Nego.. Ovih dana cesto pricam sa nekim vlasnicima kuca na primorju... Ljudi koji su gradili velelepne kuce za "penzijske dane".. Svi bi prodali kuce i to sto prije. Porez veliki, komunalije placaju iako im opstina nista nije uradila.. Ni put, ni kanalizaciju, ni vodu.. Sve su sami placali, a sad im i puteve ka kucama oduzimaju i prodaju ko zna kome sve, a koliko mi se cini nece imati ni jedan prilaz kucama sa kopna.. Tako ce ih "istisnuti" i za "nista" otkupiti oni koji su dobili privilegiju da otkupe sadasnje puteve i prilaz..
    Oni koji su u prvom redu do mora moraju ponuditi morskom dobru da otkupe itd..
    Tek, bice zanimljivo vidjeti cemu sve to ide...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Pa ono, nekad se mora pribjeći i običajnom pravu. Zna se kako se, običajno, postupa sa potkazivačima.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

???? O cemu ti pricas??? Obicajno pravo napasti staroga cojeka s ledja ???? Mozda su to neki novi obicaji koje najobicnija fukara diktira. Sta to znaci potkazivac??? Cak i da je prijavio da ne placaju porez mislis da je potkazivac????

Thanks Thanks Given 
    2,541
    Thanks Thanks Received 
    524
    Thanked in
    250 Posts

Napadači bi morali biti žestoko kažnjeni, a "potkazivač" oslobođen poreza u narednih godinu dana!
    Smanjivanjem kazne nekom od napadača došlo bi se do saznanja ko je iz inspekcijske službe dao informaciju o identitetu "potkazivača". Taj inspektor ili neko drugi iz inspekcijske službe bi automatski ostao bez posla.
    Last edited by Stradivari; 02-07-14 at 08:53.

Thanks Thanks Given 
    2,100
    Thanks Thanks Received 
    3,736
    Thanked in
    1,571 Posts

a ustvari ce bit ovako. dvojica ce dobit max 6mjeseci, ostali ce dobit uslovnu, naravno posle godinu dana sudjenja, i to ako ih ikad okupe svo desetoro da dodju na sudjenje.
    f6

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    ???? O cemu ti pricas??? Obicajno pravo napasti staroga cojeka s ledja ???? Mozda su to neki novi obicaji koje najobicnija fukara diktira. Sta to znaci potkazivac??? Cak i da je prijavio da ne placaju porez mislis da je potkazivac????

Ozbiljno?

Thanks Thanks Given 
    237
    Thanks Thanks Received 
    127
    Thanked in
    73 Posts

Oprosti mu, nije te prepoznao

Quote Originally Posted by acs View Post
    a ustvari ce bit ovako. dvojica ce dobit max 6mjeseci, ostali ce dobit uslovnu, naravno posle godinu dana sudjenja, i to ako ih ikad okupe svo desetoro da dodju na sudjenje.
    6 mjeseci je puno.
    Last edited by SpellStealer; 02-07-14 at 10:41.
    I respect your wrong opinion.
    Lukaj

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Napadači bi morali biti žestoko kažnjeni, a "potkazivač" oslobođen poreza u narednih godinu dana!
    Smanjivanjem kazne nekom od napadača došlo bi se do saznanja ko je iz inspekcijske službe dao informaciju o identitetu "potkazivača". Taj inspektor ili neko drugi iz inspekcijske službe bi automatski ostao bez posla.
    To bi bilo lose jer bi bio znak da je pravna drzava i da mora neko odgovarati. Ovako ispada da lopov koji krade drzavu to radi u dosluhu sa onim koji bi trebali da ga kontrolise i kriv je onaj koji sve plaća jer zbilja samo budala postuje zakone.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Montenegroairlines, Moskva-Tivat-Moskva, prvi tijedan rujna: 350-414 eura.
    Soba u zgradi na FKK plazi ("Ada Bojana") - 84 eura za dvije osobe dnevno. Polupanzion. Pitam djevojku na telefonu ima li smjestaja bez hrane. Kazi ne. Pitam, ima li ma koja opcija samo s doruckom, valjda? Ima, kaze, ali po istoj cijeni k'o polupanzion. :lilblue:
    84 eura za dvije osobe za 16-m. kucicu za pticice! S hranom, koja meni uopce ne treba. Stvarno ne shvatam, koliko trebas biti lud, da umjesto sjajnih "Miska" i "Durante-a" biras polupanzion od "Ade bojane"
    Skoljke Boke: 1 kamenica - 2 eura.

Na skyscanner-u nasao sam super-ponudu za let na Budimpest za prvi tijedan rujna: 112 eura povratna karta.
    Na booking.com-u nasao sam super-ponudu za Budimpest: hotel s 5 zvijezdica u povijesnom jezgru grada - 85 eura (dorucak ukljucen).
    Rent-a-car: 26,79 eura dnevno.
    Za kupat se: Mali Ston, apartmani s privatnom plazom - 40 eura (ako budes zelio kupat se na FKK-nacion, dobrodosao si jer te nitko nije u stanju promatrat tijekom kupanja i suncanja)
    Kamenice u M.Stonu - 0,5 - 0,9 eura.
    PS Da, da. Slazem se, u M.Stonu nikako ne moze bit plaze od pjeska, ali ... prezivjet cemo
    Last edited by A+A; 02-07-14 at 10:57.

Thanks Thanks Given 
    170
    Thanks Thanks Received 
    297
    Thanked in
    99 Posts

Quote Originally Posted by Stradivari View Post
    Tako je.

Veliki je problem sto ovde ljudi nemaju svjest da se porez MORA placati i da su te pare drzavne ali i njihove. Cak sam masu puta primjetio zloupotrebe od "patriota okorjelih" koji misli da je normalno da on krade od drzave jer je glasao tu drzavu i ima doma zastavu!?
    Ali i inspektora ima svakakvih, svako ima rodjake i kumove pa sazna ko je zvao da nesto prijavi i sta je ko rekao.
    Insektori moraju biti strogi, profesionalni i diskretni ali da imaju jednake arsine prema svima. Nema tu puno price.
    Ove momke treba rigorozno kazniti, za primjer svima.

Thanks Thanks Given 
    199
    Thanks Thanks Received 
    3,084
    Thanked in
    1,594 Posts

Nemas potrebe da zoves bilo koga. Taj koji je dosao im je rekao. Pa zar mislite da PU salje ne znam ni ja koje inspektore. Salju ljude koji inace kontrolisu taj region godinama i svi se oni odlicno poznaju.
    Kad su dosli rekli su najvjerovatnije Mi se izvinjavamo ali moramo jer smo dosli po prijavi.
    Prijavu moraju da provjere, i normalno da je neko pitao a ko je taj koji je prijavio, i ne sumljam da je dobio odgovor.
    Drugi scenario je da oni odlicno medjusobno znaju koliko ko regularno posluje i ko je medju njima podnio prijavu. Nije da tamo ima 150 lokala. Mozes ih na prste izbrojati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Objekat poreski inspektor moze da zatvori po vise osnova...Npr, ako je tom objektu treca kazna za redom,onda se vrsi zatvaranje dok se ne izmire prethodne kazne i vrsi se potpuna kontrola...Uporedjuju se zalihe i promet i na osnovu neslaganja im se obracuna jos dodatni porez, tako da je to visestruka muka za vlasnika objekta. Isto tako, ako vlasnik nema uredne papire ili fiskalnu kasu, vrsi se zatvaranje. U tako malom mjestu se zna ko je u losim odnosima sa kim, tako da ako neko nekoga prijavi odma se zna ko je to uradio...ne mora da znaci da je neko rekao iz poreske uprave ko je prijavio, jer to inspektore ne zanima, dobiju samo nalog. Prijavljivanje se vrsi na anoniman nacin i tako se postupa po prijavama. Jedino nekim policijskim metodama se moze utvrditi ko je prijavio, drugacije ne...osim ako se taj sto je prijavio nije predstavio, a to ne radi niko
    Last edited by Nino_pg; 02-07-14 at 15:32.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,196
    Thanked in
    795 Posts

http://m.cdm.me/iphone/prikazvijesti...t=1000&rkat=-1
    Neiskusni momci od 30 godina u prkno.Majke i tate ih brane,fino su ih vaspitali.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sve radili "u hodu" vaspitavali djecu, prijavljivali radnike, sredjivali dozvole..... Cega se pametan stidi....

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    http://m.cdm.me/iphone/prikazvijesti...t=1000&rkat=-1
    Neiskusni momci od 30 godina u prkno.Majke i tate ih brane,fino su ih vaspitali.
    Ako su roditelji pisali ovo saopštenje onda me ne čudi na koga su im đeca, pogotovo ovo dijete u četvrtoj deceniji, bistra.

Thanks Thanks Given 
    1,175
    Thanks Thanks Received 
    1,933
    Thanked in
    1,052 Posts

E cujes ti njima pricu, pa ovo je dno dna, kao kaznjavali nas jer nismo legalni, stvarno gadovi iz inspekcije

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,656
    Thanked in
    3,825 Posts

Osim direktne poruke ucviljenih roditelja, vidio sam i prikrivenu kritiku inspekcije. Dobro su im dali privremenu dozvolu i onda stalno počeli da im lupaju kazne. Nešto neefikasna ta dozvola. A i neizdavanje fiskalnih računa za sladoled stvarno nije neki problem. Nije da su mogli da fiskalnu kasu uključe u struju jer su renovirali. Trebao im je šteker za mješalicu za beton.

Ne treba zaboravit da se pomene da su i banke krive jer mrčena đeca moraju da vraćaju kredite koje su uzeli. Svi krivi osim oni: banke što su im pozajmili pare, inspekcija koja ih ćera da rade po zakonu i uz dozvolu, i radnici koje moraju da prijave. Potpuno se slažem da je jedino rješenje da njih desetorica, ili makar ova trojica, premlate jednog šezdesetogodišnjaka.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Tivat: Mrtva riba bačena u more
    05. jul 2014.

N
    epoznata osoba ili više njih, na pristaništu u Opatovu koje se nalazi tik pored magistralnog puta ka Lepetanima, bacile su u more velike količine mrtve ribe. Mještani sumnjaju da je riječ o ribi koja potiče iz rashladnih komora i kojoj je istekao rok trajanja, prenosi Radio Tivat.

Zanimljivo je da je to urađeno u sred dana, kada kupači prave pauzu za ručak. Velike količine ribe, pretežno šnjurevi plutali su po površini mora, obalom se širio nesnosan smrad koji je rastjerivao kupače, a privlačio jata galebova. Očevici tvrde da je riječ o praksi nesavjesnih nakupaca ribe, koji se na taj način oslobađaju robe koju ne uspiju prodati.

Vaso Marić, redovni kupač na Opatovu kaže da je kao i ostali mještani bio zgrožen prizorom koji je zatekao na kupalištu.

„Žene koje su bile ovdje rekle su da su bile ovdje do 12 i nakon ručka kad su se vratile oko 15 sati po površini mora plivale su mrtve ribe. Prvo su zapazile nesnošljiv smrad, a zatim ogromne količine ribe koja pluta i na koje su se zalijetali galebovi i kupili je. Kad sam došao, bilo je čitavo jato galebova koje je skupljalo ribu. Osjećao se užasan smrad koji je vjetar nosio ka nama", priča Marić.

On je kako kaže odmah obavijestio sve relevantne institucije, ali sa mršavim rezultatom.

„Obavijestio sam Lučku kapetaniji i ekološku inspekciju. Jedino je predstavnik Morskog dobra Jovo Radonjić došao na lice mjesta, fotografisao i najavio da će napraviti službenu zabilješku. Zvao me i inspektor za ribarstvo, Radovan Bjelanović iz Kotora. On je rekao da ga je nazvala glavni republički inspektor za zaštitu životne sredine Vesna Zarubica koga je zamolila da on preuzme slučaj", ističe Vaso Marić.

On kaže da ovaj slučaj nije usamljen i da se u more, ispred tehničkog pristaništa u Opatovu, redovno u more bacaju velike količine uginule ribe i školjki.

Da su u more ispod mola u Opatovu bačene velike količine ribe, svjedoče velike bijele i žute mrlje na dnu mora, uginuli primjerci koje nose talasi, ali i ribe u stanju raspadanja koji trunu na obali mora. Mještani tvrde da je riječ o više stotina kilograma mrtve ribe i da je ovo slučaj sa najvećim razmjerama do sada.

Iz Uprave za inspekcijske poslove su saopštili da riba iz zamrzivača na dnu mora ne predstavlja opasnost po životnu sredinu.

„Uprava za inspekcijeske poslove obaviještena je od strane lučke kapetanije da je juče došlo do istovara veće količine ribe na lokaciji Opatovo u tivatskoj opštini. S obzriom da je riba odmah potonula, kao i da nema podataka o počiniocu djela nije bilo osnova za postupanje nadležnih inspekcija ove uprave. O ovom događaju obaviješten je i Institut za biologiju mora koji je dao mišljenje da nema opasnosti po životnu sredinu jer je riječ o organskoj materiji koja će se razgraditi u moru", saopštili su iz Uprave za inspekcijske poslove.
    rtcg.me
    .............
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Crnu Goru je, prema podacima Monstata, za četiri mjeseca posjetilo 91,12 hiljada turista, 5,6 odsto više nego u istom periodu prošle godine.
    5,6 odsto više gostiju

Od ukupnog broja turista, stranaca je bilo 80,5 odsto.
    Ukupno je zabilježeno 336,75 hiljada noćenja, od čega su stranci ostvarili 79,7 odsto. Broj noćenja je 5,8 odsto veći u odnosu na uporedni period, pri čemu su stranci ostvarili 7,1 odsto više noćenja u odnosu na isti period prošle godine, prenosi Mina- business.
    Broj ukrajinskih gostiju povećan je čak 124 odsto, a oni su za četiri mjeseca ostvarili 6,51 hiljadu noćenja.
    Ruskih turista, koji su ostvarili 60,9 hiljada noćenja, bilo je 23,3 odsto više, njemačkih 41 odsto, grčkih 37,7 odsto i francuskih 23 odsto. Broj gostiju iz Norveške bio je veći 117,7 odsto i oni su imali 2,47 hiljada noćenja.
    Smanjen je broj austrijskih gostiju 42,1 odsto, britanskih 23,9 odsto, holandskih 16 odsto, italijanskih i albanskih 9,2 odsto, odnosno 8,8 odsto.
    Od zemalja regiona najviše noćenja su ostvarili gosti iz Srbije i to 45,98 hiljada, a njih je za četiri mjeseci bilo sedam odsto više nego u prošloj godini. Povećan je i broj turista iz Hrvatske 28 odsto, a oni su za četiri mjeseca zabilježili 9,29 hiljada noćenja.
    Broj gostiju iz Makedonije smanjen je čak 58,5 odsto, a oni su ostvarili 4,07 hiljada noćenja.
    Smanjen je i broj turista iz Bosne i Hercegovine BiH 11,4 odsto. Oni su ostvarili 24,29 hiljada noćenja.
    Najveći broj noćenja ostvaren je u primorskim mjestima 79 odsto ukupnih, gdje rast od 47,6 odsto u odnosu na uporedni period biježi Tivat. U tom gradu su gosti ostvarili 45,41 hiljadu noćenja.
    U Budvi, u kojoj su turisti imali 89,1 hiljadu noćenja, zabilježen je rast od 11,1 odsto, a u Ulcinju čak 81,7 odsto. Povećan je broj turista i u Kotoru, 23,9 odsto.
    Broj noćenja je u posmatranom periodu smanjen u Herceg Novom 3,8 odsto, gdje su gosti ostvarili 55,56 hiljada noćenja. Smanjen je broj turista i u Baru 5,5 odsto.

Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

vazda li je vise hehehehe
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    2,310
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Tačno osjećam da postoji tim u Monstat-u koji je zadužen da nalazi uporedne periode đe ima više turista u odnosu na prošlu godinu i da se to objavi.

Postoje samo tri laži: laž, gnusna laž i statistika.

http://www.mudremisli.com/2009/06/mu...-o-statistici/

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Vozio šest Libanonki iz Dubrovnika u hotel Astoria u Budvi i doživio reprizu lanjskog događaja. Dolazimo u Budvu, jedan taksista mi objašnjava da je najbolje ići na rampu za marinu i tamo zamoliti da me puste da gošće odvedem pred sami hotel. Odem do rampe, a tamo dvojac zaštitara koji neće ni da čuju da uđem unutra s kombijem. Govorim im da žene imaju preko 60 godina, da jedna ima velikih problema s kukom i da je jedva pokretna, da im u putnim torbama ima brat bratu 30 kg, da su gošće hotela i da tu žele ostati 4 dana. Ništa ne pomaže jer im je rečeno da nitko stranih tablica i bez posebne dozvole ne može autom preko rampe. Ok, odvedem ih do parkinga, najbliže hotelu što sam mogao, da što manje hodaju, pogotovo ova s kukom, uđem na parking da ne zakrčim promet, iskrcam ih, pozdravim se s njima jer sam ih zadnjih nekoliko dana vozio dva puta, zadržim se cijele dvije minute, dođem do rampe, kažem da sam doveo gošće hotela, a radnik na rampi mrtav hladan zatraži 1,5 eura. Ok, platio sam, ali vjerujte da sam vozio uzduž i poprijeko Hrvatske, BiH, Crne Gore i da ovako bezobrazan odnos kakav imaju u Budvi prema gostima od kojih žive ja još nigdje nisam vidio.

p.s. Gošće se za 4 dana vraćaju u Hrvatsku na dubrovački aerodrom. Rekle su da će prenijeti moje pozdrave osoblju hotela te da im je žao što su poslušale agenta svoje turističke agencije. Žao im je što nisu otišle u Split nego su se dale nagovoriti na Budvu.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Meni je ta politika sasvim u redu, ako ćemo pravo. To su osnovni bezbjednosni standardi, jer otkud oni znaju ko si ti i što i koga dovoziš u marinu. Možeš biti terorista ili švercer u teoriji, zar ne? I gošće su tek stigle u Budvu, a već im je žao što nisu pošle u Split? Nešto mi tu nije baš najjasnije.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Page 189 of 721 FirstFirst ... 89139179185186187188189190191192193199239289689 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)

1. Dzi