View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 93 of 199 FirstFirst ... 4383899091929394959697103143193 ... LastLast
Results 2,301 to 2,325 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    776
    Thanks Thanks Received 
    128
    Thanked in
    67 Posts

Znaci jos minimum godinuu cekamo , ako ne i vise..

Bas veliki udarac pogotovo zbog nekih odluka koje su doneseni i koje su smatrane da ce nas bas pribliziti NATO-u.

Thanks Thanks Given 
    889
    Thanks Thanks Received 
    1,314
    Thanked in
    692 Posts

A kako sad da se zivot nastavi bez NATO clanske karte
    Ja da sam NATOljubac ne bi mnogo brinuo--Crna Gora sigurnim korakom ide ka punopravnom clanstvu jer je sustinski odavno zemlja clanica a formalno nece postati sjutra nego prekosjutra,vrlo vazno.
    Ni u buducnosti dalekoj nema na vidiku cak ni sanse da vlast u zemlji preuzmu snage koje se protive clanstvu u paktu a kad bi se to cak i desilo(samo ne znam ko i kako ali eto teoretisem) takva vlast ne bio opstala duze od nekoliko nedelja jer zapad tako cvrste poluge ima u rukama da vedri i oblaci Crnom Gorom kako oce da svaki iole razumni protivnik NATO clanstva shvata da se ne izlazi iz tog drustva bez krvi do koljena i zemlje vracene u kameno doba.
    Trebalo bi da i formalno stave za nas bijednike i proletere natpis iz Danteovog Pakla na vratima kancelarije za pridruzivanje:
    "Lasciate ogni speranza voi ch'entrate".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Da menjamo vlast jednom u 30 godina možda bi nas neka međunarodna organizacija i uzela za ozbiljno.
    Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Uzima nas za ozbiljno dosta međunarodnih organizacija: od italijanskih i albanskih do ruskih i kolumbijskih.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Која испала...
    Треба им стваити до знања да послије можда нећемо бити заинтересовани за чланство, поготово кад је читав државни апарат био упрегнут за тај циљ, а позив није добијен.

А што се тиче приче о владавини права и сличним темама, кад су Албанију примили могли су и нас.Нисмо ми грђи но Албанци 2009те.

Иначе колико могу да се информишем Грузија неће ни добити позив већ ће се са њом успоставити одређено партнерство (које неформално већ постоји), док ће о ЦГ одлучити тек 2015. вјероватно мимо самита.

Na koji nacin je drzavni aparat bio upregnut za taj cilj, osim (praznim) rijecima, kao i uvijek? Jasno i precizno im je receno koje su oblasti kriticne. Pritom je, u periodu koji je trebalo da bude kulminacija nase NATO kampanje, vlast postigla jos nekoliko autogolova, te je ovakva odluka ocekivana.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

ne znam baš da li su autogolovi, dpsu se ide u NATO koliko i krmetu na klanje...

rekao bih da im je plan bacanja bombi na novinare par stotina metara od americke ambasade(uz gro ostalih incidenata) i ovo zadnje sa calovickom baš pred donosenje odluke(slucajnost?) urodio plodom - "vidite li vi da mi jos nismo za NATO vidite li?"
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Која испала...
    Треба им стваити до знања да послије можда нећемо бити заинтересовани за чланство....
    Puno će ih to ustrest

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Bogmo davno napisa ovdje Jal_Cargo da ce nas ispaliti i tako i bi.

Jedan veliki za njega, na nasu zalost.

Nema ovdje srece, kad mi ne mozemo ni pozivnicu za Nato a jednoj Albaniji se otvara put za EU.

Gasi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Rookie View Post
    Bogmo davno napisa ovdje Jal_Cargo da ce nas ispaliti i tako i bi.

Jedan veliki za njega, na nasu zalost.

Nema ovdje srece, kad mi ne mozemo ni pozivnicu za Nato a jednoj Albaniji se otvara put za EU.

Gasi

Ja se sjećam kad je Hrvatska trebala u NATO, pa nas sve nešto odgađali, pa opet, pa ponovo, pa nas napokon primili. Sjećam se i EU. Ista priča. Zanimljivo je da smo se i mi ponašali kao uvrijeđene frajle svaki put kad bi nam prolongirali prijem. Ništa ne ide preko noći.

Jednom davno sam ovdje odgovarao na komentare nekoliko forumaša. Tema je bila početak pregovora i ulazak CG u EU. Ljudi su mislili da će to ići preko noći, ono, sad pa sad. Nitko u zadnjih 15 godina nije primljen preko noći pa neće ni Crna Gora, a bit će kad bude. Strpite se, NATO neće pobjeći, a ni EU

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Sanaderu se hapšenje(i politički sunovrat) desilo nedugo nakon ulaska u NATO, iako to možda i nema direktne veze ta koincidencija se ovdašnjem Sanaderu nimalo ne sviđa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

velji poraz crnogorske diplomatije i Vlade. i ne bih nas upoređivao sa Albanijom. oni su stvaran saveznik Zapadu. u Crnoj Gori aktivno djeluje na najvišem nivou i otvoreno peta kolona koja iz nacionalističkih razloga izvodi kerefeke. nijesu ekolozi ili ljevičari nego romejska banda.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

poraz crnogorskog naroda prije svega, diplomatama i vlastodršcima bi ovako odgovaralo još 300 godina poradi njih...

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Može li neko razumno da objasni to što opozicija kritikuje ovaj neuspjeh i što traži ostavku Lukšića i onog Kaluđerovića? Opozicija, liše Pozitivne, i nije za ulazak u nato.

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

A jes', veli Kaluđerović da se treba zamislit zbog razloga zašto su nas odbili, iako oni nijesu za NATO. A to zašto su nas odbili je upravo ono što odvaja NATO zemlje od zemalja onoga zašto se oni i DF zalažu, tj. E-V-R-O-A-Z-I-J-S-K-A-U-N-I-J-A (nekako čudno pišu reč "neutralnost").

A ova vlast još uvijek misli da su sa Zapada svi avetni i da ne vide što se ovđe događa. Jesu, jesu, kako ne.

Baš me interesuje potez SDP-a, no naći će oni već neki izgovor da ostanu u zagrljaju sa DPS-om u Podgorici te Kalamperović, Lazović & CO ne treba da brinu. Biće to dobro.
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,676
    Thanked in
    3,838 Posts

Ovo prolongiranje nato priče odgovara i sdp-u. Daje im izgovor da ostanu u koaliciji na državnom nivou (rekli da kad se uđe u nato, time se ispunjava jedno od njihovih programskih opredjeljenja i onda mogu da izađu iz vlade jer je "opstanak države" obezbijeđen pa više ne moraju da se "žrtvuju" ostankom u vlasti), a u Podgorici će nastavit sa palamuđenjem o bliskosti principa i načela, a možda još ubace i to da je prirodno da im je bliži koalicioni partner sa državnog nivoa od opozicije. E sad, kako misle da objasne da im je bliži koalicioni partner na državnom novou od onog na lokalnom, to mi još nije jasno.
    Last edited by NHM; 26-06-14 at 08:06.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Lukšić: Ovo je uspjeh Crne Gore

http://www.vijesti.me/vijesti/luksic...-clanak-221335

Пзп је за нато. Али ће тражит референдум о томе као и снп.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    poraz crnogorskog naroda prije svega, diplomatama i vlastodršcima bi ovako odgovaralo još 300 godina poradi njih...
    Poraz vlasti, ne i poraz naroda, naprotiv. Da je odluka NATO bila drugacija, vlast bi je razumjela kao ohrabrenje da nastave po starom - da ne rade nista, da simuliraju i odugovlace pocetak reformi. Ovako, ostaje nam teorijska mogucnost da ce ih pritisak kojem ce biti izlozeni u narednih godinu dana natjerati makar nesto korisno da urade, drvo da zasade u nekom parku. Jeste da mi ovdje govorimo o DPS, ali oni sebi ne smiju dozvoliti da im se ovo ponovi jer, ipak, za (ne)ostvarene rezultate ne odgovaraju pred gradjanima nego pred onima od kojih sustinski zavisi njihov opstanak na vlasti.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

ali njihov opstanak vlasti po meni zavisi od NEulaska u NATO a ne od ulaska... NATO ih ne bi trpio više od par godina i morali bi biti pokrenuti neki po njih prilično bolni procesi...ovako sa ovim narodom mogu dovijeka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Trpjece ga, dok god imamo ovakvu opoziciju - problem je u tome sto, kad nas prime, oni nece imati alternativu Djukanovicu. Zato pokusavaju da ga disciplinuju sad, na vrijeme, jer kad mu daju propusnicu, nece ga previse pritiskati, upravo zbog ogranicenosti opcija.

S druge strane, Djukanovic mora da zuri u NATO, izmedju ostalog i zato sto je to uslov, odnosno paralelan proces sa EU integracijama. Nema razlike u onome sto EU i NATO od njega ocekuju.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    RASMUSEN: Crna Gora ove godine neće dobiti poziv za članstvo u NATO

http://www.portalanalitika.me/politi...lanstvo-u-nato

Шта сад?
    Како даље?
    Da ih je naša ljubljena vlada ucijenila sa "ako ne uđemo u NATO daćemo Rusima bazu" druga bi priča bila.
    Ovako smo se u očima Rusa bespotrebno kompromitovali sa "sankcijama" kao da nas zabolje za 'ebenu Ukrajnu
    Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Lukšić je ocijenio da se radi o „uspjehu kontinuiteta“."
    Kao i svaki DPSov "uspjeh kontinuiteta", samo što oni u kontinuitetu ništa ne rade
    Last edited by Rakun; 26-06-14 at 16:52.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Strpite se, NATO neće pobjeći, a ni EU
    NATO neće sigurno jer koristi zemljama članicama, ali EU hoće sigurno jer ne samo da ne koristi već od uvođenja EURA upropasti zemlje članice pa je i sad na klimavim nogama. Očekujem da EU u sljedećih 4-5 godina dođe do svog kraja

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Ja se sjećam kad je Hrvatska trebala u NATO, pa nas sve nešto odgađali, pa opet, pa ponovo, pa nas napokon primili. Sjećam se i EU. Ista priča. Zanimljivo je da smo se i mi ponašali kao uvrijeđene frajle svaki put kad bi nam prolongirali prijem. Ništa ne ide preko noći.
    Pravo da ti kažem šao mi je što ste ušli. Nema više one emisije "Učionica EU" na NOVA TV

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Rakune, reci mi da nijesi ozbiljan kad kazes da je trebalo da ucjenjujemo.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Trpjece ga, dok god imamo ovakvu opoziciju - problem je u tome sto, kad nas prime, oni nece imati alternativu Djukanovicu. Zato pokusavaju da ga disciplinuju sad, na vrijeme, jer kad mu daju propusnicu, nece ga previse pritiskati, upravo zbog ogranicenosti opcija.

S druge strane, Djukanovic mora da zuri u NATO, izmedju ostalog i zato sto je to uslov, odnosno paralelan proces sa EU integracijama. Nema razlike u onome sto EU i NATO od njega ocekuju.
    u EU i NATO se znaju kakva takva pravila, pogledaj sto se desilo sa nekim politicarima sa vrha ili blizu samog vrha u HR Bugarskoj itd.

dakle, prilicno sam siguran da dps ne bi pregurao preko jednog mandata nakon ulaska pa kakva god da je opozicija...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da, ali moras racunati na to koliko smo specificni. Nijesmo ni Hrvatska ni Bugarska, stavise, mi smo jedina drzava (potencijalna) clanica u kojoj bi smjena vlasti mogla da dovede u pitanje odnos izmedju organizacije i clanice; jedino u Crnoj Gori postoji ovako ostra civilizacijsko-ideoloska podjela, Za i Protiv, Zapad - Istok, SAD - Rusija itd. Djukanovic je partner Zapadu - ne zato sto je model partnera kakvog zele, nego zato sto nema alternativu. Opozicija je, jednostavno, nepouzdana, rizik koji ocigledno nije potreban Zapadu, inace ne bi, vec 18 godina, spustali kriterijume i tolerisali mu svakakve gluposti, a vidimo da im je i dan-danas sklon, kao i na pocetku karijere.

Page 93 of 199 FirstFirst ... 4383899091929394959697103143193 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)