Inače, tako sam finu lampu kupila, da samo očekujem posjete na stan i pitanje koliko tražim za sat, dva, tri, cijelu noć?
Inače, tako sam finu lampu kupila, da samo očekujem posjete na stan i pitanje koliko tražim za sat, dva, tri, cijelu noć?
Sell the Vatican, Feed the World!
:applouse::applouse::applouse::bravo :
Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti...
Mirka Vasiljević baš ne gubi vrijeme...po treći put trudna u 4 godine...Mašala!
Nista ako nije 4. put u 3 god.
Dobro vece draga publiko, ja samo necu trositi reci na ove flamingose.
Ovaj Barbados je pun Rijanaa.
I don't get lucky. I make my own luck.
Svijet se već šest hiljada godina civilizacije "češka" na ISTO pitanje o generatoru većine funkcionalnih problema brojnijeg društva koji i dalje za svjetlosnu godinu kaska za odgovorom: Kako da se mjera pozicije društvene moći postavi u direktnu relaciju sa mjerom društvene koristi?
Malo koje društveno uređenje je dalo odgovor na takvo pitanje, uglavnom zato što ih je većina podložna anonimnim i društveno neodgovornim uticajima novca i dobro organizovanim neformalnim grupama. Tako da se traženi odgovor već unaprijed nalazi u arhetipu društvenog instinkta čovjekovog bića, koje je svoj izraz imalo čak i u podjeli vlasti i u primordijalnim zajednicama - plemensko-rodovskim, koje su svoju vrijednost dokazale obezbjeđujući političku funkcionalnost društava ljudi od iskona, a to je podjela na tri osnovna i nezaobilazna faktora društvenog odlučivanja: poglavica (izvršna i vojna vlast), vrač (duhovna) i savjet staraca (zakonodavna i sudska), pri čemu nijedna važnija odluka ne može biti donesena bez saglasja bar još jednog elementa vlasti.
Eto, i danas je "SLIČNO"... postoje ijopet tri nezaobilazna društvena faktora: narod (vlasnici nacionalnog suvereniteta), vlasnici novca i vlasnici znanja.
Dakle,
![]()
Last edited by Domaćin; 23-06-14 at 02:17.
Bolji od sebe.
Srećne žene ujutro zajašu partnera, a debele sobno biciklo. Čuj mene nedojebane...
Cijenimo iskrenost kod ljudi! ALI ti isti ljudi treba da shvate da ako cijenimo njihovu iskrenost - ne moramo da cijenimo i njihovo mišljenje koje nam iskreno kazuju. To su dvije potpuno različite stvari.
Bolji od sebe.
Kad voziš Lambo riječi su suvišne:
I don't get lucky. I make my own luck.
Nek nazove neko ove sa harpa da kaže da su ubacili pogrešnu modlu za led...
Upravo čitam da u komšiluku skoro svuđe oko nas pada grad ko banjalučki ćevap!
Bolji od sebe.
Imal' ko da nema obe?!
![]()
Bolji od sebe.
Taj sam. A ne idem prljavih gaća...
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
lejdi, lejdi, priganice jedna :mrgreen:
There are currently 16 users browsing this thread. (0 members and 16 guests)
Bookmarks