Ово све горе и горе...
http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/474...nji?ref=fbblic
Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...
Upravo sam sad to vidjela, sa sve snimkomKatastrofa
![]()
katastrofa
![]()
Oni su kocili (Telegraf izvor) 80 metara. I opet udarili pri brzini od 220...
Pa nije teorijske sanse bilo za njih, laka im crna zemlja
Davno sam rekla da će se narod opametiti tek onda kad u svakoj porodici bar jedan član nastrada zbog brze vožnje (nažalost). A onda vidjeh lika koji se velikim čudom izvukao nakon nesreće (bio u komi, dugo je trajala rehabilitacija) kako divlja po putu i zaključila da ni ta opcija ne bi bila od pomoći.
Ne znam, stvarno nisam pametna. Iskreno, žao mi je svakog izgubljenog života i tragedije koju proživljavaju porodice, ali sa druge strane ne mogu da žalim zbog načina na koji su ti isti životi skončani.
autoput koji se prekida najednom...
f6
Koji je zatvoren...
#fakenews
Medo, naravno, razumijemo se da konkretno mislim na vozača. Ali i putnici su tu da bar opomenu tog istog vozača da uspori, tako da mali dio krivice pada i na njih, ako ćemo realno. Evo ja, recimo, u čiji god auto da uđem, prva stvar je vezivanje pojasa (čak i u taksiju) ne obraćajući pažnju na to što će mi se neko možda smijati (a ima ih), a druga je da kažem: "Slušaj, ne znam kako voziš, ali imaj obzira da je još neko u autu, osim tebe. Zato vozi polako." A onima do kojih mi je stalo kažem: "Sjeti se mene, svoje porodice i prijatelja svaki put kad dodaš gas. Ako divljaš po putu, bez obzira što si sam(a), znaj da sjutra, ako izgubiš glavu zbog svoje nepromišljenosti, nećeš žaliti ti, već oni koje ostavljaš zbog toga."
pa kako udjose u taj ,, zatvoreni ,, autoput.
f6
Naravno, baš sam imao prije 15ak dana sličnu situaciju đe sam rekao drugu ili da vozi normalnije ili da mi stane da izađem (inače ok vozi ali popismo koje to jutro)... Znam da vjerovatno nijesmo ni trebali tako krenuti, al smo morali sa primorja za Nk hitno... Poslije tog iskustva sumnjam da ću više śedati i sa kim kad popije (pošto ja odavno ne vozim ni nakon jednog piva), no nije realno očekivati od momaka sa 18 godina da budu potpuno svjesni opasnosti.. Svi smo bili u tim godinama i sumnjam da ima iko ko nije napravio sličnu grešku, neki jednostavno nijesu imali sreće pa su prvu nepažnju platili životom...
#fakenews
+ sto bi da je udario sa 220 auto jos vise bilo unisteno
Sent from my Telenor Smart Pro 2 using Tapatalk 4 Beta
Враћемо се друг и ја увече из ХН за Цетиње стопом, прођосмо фери, и стају нам момчићи по 18 година из Тивта да нас одбаче на кружни код Котора. Видимо да су као неки градски мангупи који су тек возачку добили па се само врте колима с краја на крај, но реко ај нема везе. Кренусмо ми кад мали узе 160 да вози уз ону уску улицу, ова тројица ништа, лагано пичи Ивана Селаков, а овај мали што вози онако искусно коментарише како му волан нешто поскакује.
Kako ti svaki put zadrhti ruka maleni čovječe što te kupuju za 2 sendviča i kutiju pralina...
Tako otprilike i ja reagujem: ako neće da uspori, kažem mu da stane da izađem, pa ću se već nekako snaći.
Jednom sam čula izjavu jednog sudskog vještaka koja u neku ruku ima smisla: opasniji je vozač sa jednim promilom alkohola u krvi od onog sa dva. Objašnjenje je jednostavno - osoba sa jednim promilom nema osjećaj da je pijan a i razdražljiviji/euforičniji je, pa lako nagazi na gas. Onaj sa dva promila je usporeniji i svjestan je svog pijanstva, pa se i ne usuđuje da vozi brzo (u većini slučajeva).
A za ovo "prva nepažnja" - nerijetko se ljudi hvale sa svojim motorima i čude se meni što ih ne volim, i u polemici u svoju odbranu kažu: "Znaš li da nikad nisam pao s motora?" Na sve to imam jedan prost odgovor: "Možda nisi, ali nekad je dovoljno samo jednom pasti s njega." Naravno, uz svo dužno poštovanje prema ljubiteljima istih, ali šta ćemo - ukusi su različiti![]()
Eh, apel na razum onom ko ga nema, ili testasteronu na dvije noge. Ne sali se.
Ne postoji nista teze i manje moguce, nigdje na svijetu, a kod nas tek, nego da neko iz ekipe junosha starih cijelih 18-19 godina (slobodno i vise), kaze kolegi vozacu, uspori ili lakse malo. To su godine kad se momcici upisuju u muskarce, i tu je svaki glas razuma skoro pa nemoguc, tu hormoni kroje kapu.
Brza, mudata voznja je svojevrsna inicijacija, upis u ljude, te sve koji makar pokusaju da budu razumni, na noz docheka ostatak ekipe. Najgore je sto je dovoljno da samo jedan bude "mudat", (a u 99% slucajeva upravo taj vozi), pa da se svi ostali povedu za glupanom, samo da ne ispanu pikice. Retardirano koliko nesto moze bit retardirano, ali je tako.
Jer ima li sto gore za nekog od 18ak godina, no da mu drugovi kazu da je .icka? Koliko ih je samo stradalo zbog takvih gluposti, kukala im majka.
I svi imaju istu pricu, kako ga/ih je jedan drug provoza' jednom do Budve, (ili kakve slichne mitske lokacije), -"Poprecke smo u krivine ulazili", "Vise smo bili u lijevu traku no u desnu", "Stigli smo do one raskrsnice, ostroga mi, ispod po sata", ...
A na pitanje, sto ne rece avetinji da uspori, to je pogibija -Znam, no nijesam moga' da ne ispanem .icka, ili da ne uvrijedim samoproklamovanog Fandja.
So, ko ima djecu, musku posebno, ako je vjernik nek se pomoli, a ko nije, isto nek se pomoli, jer to je sve sto se moze uradit, nazalost.
Ne slazem se. Niko od mog sireg drustva u tim godinama nije divljao po putevima, a nije bio mali broj onih koji su vozili. Stvar kucnog vaspitanja. Ja i dan danas voznju shvatam ozbiljno, ne volim da vozim djecu, izbjegavam da vozim pun auto, izbjegavam neke puteve, pojas mi je refleks itd. Tako me naucili kad sam pocinjao i ostalo mi. Znao sam da, ako mi jedna kazna stigne, ne bi ga gledao voznje ko zna koliko. Inace, rijetko ciji roditelji su tada davali kola u te sitne sate.
In vino veritas
Svaki bi divljao, a ne divljaju oni koji ne smiju od roditelja a takvih je danas malo. Ja nisam smio izac van kapije bez oca, a da sam smio, vjerovatno danas ne bih bio ziv.
Niko od vas ne zna koliko sam volio brzu voznju, niko od vas ne zna koliko puta mi je receno da usporim posle nego sto sam usporio, takodje niko od vas ne zna koliko je moja porodica izgubila od brze voznje.
Zato vozim kao beba, a ko zna, mozda je sve uzalud, mozda ce me neko ocistit kao da me nije bilo.
Vracam se sinoc iz Kotora kad cetaš sa plavom dujom...ostavio nas u oblaku dima. Nestao!
A samo da ste mu vidjeli facu iznad Markovica, otvorena hauba...
Last edited by Fabia_Elegance!; 24-06-14 at 00:27.
TAKUMI
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks