Uvoze radnu snagu sa Haitija...Smjestaju ih "bogu iza nogu", satima putuju, dopremaju ih busevima do kompleksa hotela... ali, presrecni sto mogu zaraditi 200$ mjesecno... koliko cg uvozi radne snage? znam da je bilo legalno po 80 000 dozvola za rad, a koliko je onda nelegalnih sto rade gradjevine i svasta po cg...
nesto tu ne stima ako je tako kao sto kazete.. pa i mi iz desete radne "price" moramo razmisljati da uvezemo radnu snagu jer ni za eu plate nece ili ne znaju da rade moji/ vasi/nasi crnogorci...
mada, pocela sam da shvatam o cemu se radi...cg je mala, zna se ko je ko i kako se doslo do bolesnog bogastva, bolesnog jer je to bilo na grabez, rodjacke veze, kumovske itd i to sve preko politike... svaka susa i marusa jemogla i moze profitirati preko politike.. pol. u cg znaci sumnjive titule, sumnjivo porijeklo, i lezi lebe dok se moze budzet drati... kad masa lokalaca vidi samo takav bolestan primjer nezasluzenog bogacenja, onda ocekuju da su oni vredniji od takvih pa bi i ostali isti uspjeh na isti ili slican nacin.. u nemogucnosti padaju u ocaj, nerad, besmisao, depresiju, kockanje, nerealne fantazije, zaludjenost..
Uvijek sam govorila da bezzdravih primjera drustvo ne moze pocivati na zdravim osnovama vrijednosti, a sistem nikako...
da li se ti politicki profiteri nadaju da ce se to zaboraviti, ili ih uopste nije briga...booo..
Hvala Lepo

Reply With Quote

Hvala Lepo

Bookmarks