Page 362 of 1290 FirstFirst ... 262312352358359360361362363364365366372412462862 ... LastLast
Results 9,026 to 9,050 of 32244

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    2,119
    Thanks Thanks Received 
    3,800
    Thanked in
    1,604 Posts

Bablas.co.uk i ostali englezi sve imaju. Al cijene previsoke

Sent from my iPad using Tapatalk
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko kasne pojedini prodavci sa aliexpress-a sa odgovorom pa to je cudo.

Thanks Thanks Given 
    1,331
    Thanks Thanks Received 
    2,816
    Thanked in
    1,311 Posts

pozdrav,ko od vas trguje na ebay?
    trebao bih da narucim nesto sto kosta 70$ pa mi treba neko ko ima normalnu proviziju

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Laz View Post
    pozdrav,ko od vas trguje na ebay?
    trebao bih da narucim nesto sto kosta 70$ pa mi treba neko ko ima normalnu proviziju
    Za 20-30 dana bi trebalo da dobijemo paypal ako opet ne izvisimo pa strpi se jos malo pa sam kupuj

http://www.cdm.me/ekonomija/ukljuciv...-paypal-u-junu

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by aR1xXx View Post
    http://www.aliexpress.com/item/Memor...817765293.html

Da li je ko naruciva', i valja li sto izgleda prejeftino
    Nemoj da kupujes. Osim ako neces da ti telefon poludi od konstantnih poruka "Memorijska kartica je nasilno uklonjena" Salu na stranu fake su (nisu original) ni kartice, ni kapacitet.
    Last edited by bvasecki; 03-06-14 at 11:38.
    Narucivanje i dostava stvari iz Srbije : http://goo.gl/wn4Ix

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    28
    Thanked in
    11 Posts

Quote Originally Posted by aR1xXx View Post
    http://www.aliexpress.com/item/Memor...817765293.html

Da li je ko naruciva', i valja li sto izgleda prejeftino
    ja sam narucivao, kapacitet je ok, ali brzina ne odgovara specifikacijama.

nego, jel ko narucivao sa http://www.nbastore.eu/ ?
    SO MANY WOMEN ... SO LITTLE TIME

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by SNAKE View Post
    ja sam narucivao, kapacitet je ok, ali brzina ne odgovara specifikacijama.

nego, jel ko narucivao sa http://www.nbastore.eu/ ?
    Probaj da stavis na karticu od 16GB fajl velicine 10GB ili npr. 2 fajla od po 4GB pa ces da vidis kako moze....ili je samo testiraj programom H2testw pa ces videti koji je kapacitet. Pricam iz iskustva, ne samo mog, vec i vecine drugih koji su dali pozitivnu ocenu pre nego sto su karticu istestirali

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kupio s ebay i poslato Fedex-om placam li sto dodatno u CG kada posiljka stigne osim to sto sam platio prodavcu za dostavu

Sent from my HTC One using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    16 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Nisu ga u Srbiji spustili na 50 € već nikada nije bio veći
    e bogami grijesis, spusten je nakon afere sa hrvatskom firmom koja se na teritoriji srbije bavila distribucijom racunarske opreme, inace spustanje nema veze sa paypalom... i kod njih je prije 5-6 godina bila granica 150e

Thanks Thanks Given 
    18
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Mali OFF ali da kazem. Za 4 dana cu da porucujem nesto sa sportsdirecta, oko 60-tak eura i treba mi jedna odoba (JEDNA) ako neko hoce do 50-60e robe da poruci i da podelimo postarinu. Ja cu da porucim, platim mojom karticom, odem kolima do aerodroma da zavrsim papire i donesem gde treba u Pg. Ako ima neko zainteresovan, neka pise pa da se dogovaramo.
    Last edited by bvasecki; 04-06-14 at 19:54.

Thanks Thanks Given 
    431
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    121 Posts

Oće li mi donosit poštar ono obavještenje kad ovo dođe, ili će me zvat sa carine na aerodrom, ili kako? Čudi me da ovo jos nije stiglo a USPS Priority Mail je pošiljka.

Thanks Thanks Given 
    70
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    29 Posts

U proteklih par dana sam dobio informacije od nekoliko momaka iz DHL-a da se od prvog jula ukida povlašćena kupovina za iznose ispod 150e i da će se ljudi kojima stigne paket tada, a naručili su ga ranije, naći u čudu. Još se ne zna koja će granica sada da važi. Ne bih da širim lažne vijesti, samo prenosim šta su mi rekli. Ko može neka iskoristi ove tri nedelje. Eto, uvođenje Paypala mora da prati neki kastig.

Samo da razjasnimo situaciju u Srbiji pošto vidim da mnogi ne kapiraju. U Srbiji se do 50e ne plaća carina dok se PDV plaća na svaku narudžbinu. Tako piše i u zakonu ali ljudi ne razlikuju carinu i PDV. Znači, do 50e se plaća samo PDV dok se za pakete preko 50e plaćaju i carina i PDV. U praksi često ne naplaćuju taj PDV za male narudžbine jer im je dusa da se cimaju oko papirologije. Meni su uredno naplatili PDV za dvije pošiljke čije su vrijednosti bile 45 i 48.5e u razmaku od mjesec dana.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,746
    Thanked in
    1,096 Posts

Nije tačno, mlatiš za obadvije stvari. U Srbiji se ne plaća ni jedno ni drugo do 50e vrijednosti a u te 50e ne računaju poštarinu. Pa ako sa SD naručiš 50e robe a poštarina je 25e neće ti naplatit jer si preskočio vrijednost. Pratim forume njihove i niko nikad nije napisao nešto slično u zadnje godinu dana.
    A ovo za DHL, pa eto znam i ja neke momke tamo, znam i po drugih mjesta i niko ne pominje to, sem vas padobranaca na forum koji vazda imaju "provjerene" izvore. Ne kažem da neće to bit jedan dan ali još uvijek nema definisanog rešenja(hvala nesposobnoj birokratiji makar na tome).

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    16 Posts

potpisujem post iznad

Thanks Thanks Given 
    70
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    29 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Nije tačno, mlatiš za obadvije stvari. U Srbiji se ne plaća ni jedno ni drugo do 50e vrijednosti a u te 50e ne računaju poštarinu. Pa ako sa SD naručiš 50e robe a poštarina je 25e neće ti naplatit jer si preskočio vrijednost. Pratim forume njihove i niko nikad nije napisao nešto slično u zadnje godinu dana.
    A ovo za DHL, pa eto znam i ja neke momke tamo, znam i po drugih mjesta i niko ne pominje to, sem vas padobranaca na forum koji vazda imaju "provjerene" izvore. Ne kažem da neće to bit jedan dan ali još uvijek nema definisanog rešenja(hvala nesposobnoj birokratiji makar na tome).
    Pod broj jedan, nepristojan si, blago rečeno.
    Napisao sam šta mi je rečeno u DHL-u, nigdje nisam rekao da je to 100% "provjerena informacija" i izvinjavam se Vašem visočanstvu što nemam 25000 postova iako sam član foruma duže nego ti. Svakako ćeš vidjeti kako će birokratija živnuti kad uvedu Paypal, to ti govori zdrav razum. Ne, častiće nas Paypal i gledati kako progresivno gube pare od poreza na online kupovinu.

Nemoj da mi objašnjavaš kako funkcioniše online kupovina, molim te. Aktivno kupujem preko interneta i ovdje i u Srbiji godinama i to što sam napisao da su mi naplatili PDV za porudžbu ispod 50e (Ebay) je tačno. Da imam viška vremena i volje poslao bih ti račun, samo mislim da nema poente jer ti sve znaš.

Ako probaš da izguglaš možeš vidjeti o čemu pričam.
    http://www.politika.rs/rubrike/potro...povinu.lt.html
    http://www.telegraf.rs/vesti/714733-...a-placa-se-pdv

Ja sam ovo lično iskusio, ne trebaju mi "forumi njihovi". Prijatan dan želim i tebi i Proximusu.
    Last edited by Tauruss; 07-06-14 at 19:27.

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,746
    Thanked in
    1,096 Posts

Ček, ne interesuju te forumi đe desetine ljudi iznosi svoja iskustva al te interesuju tekstovi iz novina đe 2 iskustva imaš pod inicijalima?
    http://forum.benchmark.rs/archive/in.../t-307019.html
    105 strana ljudi koji su trgovali a nisu platili to što ti tvrdiš da se plaća. Ima toga i ođe, neko naruči 50 majica po 2eura pa se žali što su mu naplatili pdv i carinu na to. Fino se zna što može i kako može. Stvari za komercijalnu upotrebu ne, ako carina posumnja u veću vrijednost opet dobijaš po ušima itd.
    I dalje tvrdim da si padobranac, i dalje smatram da vas treba banovat za dezinformacije. Evo 2 godine se na ovoj temi ista priča vrti svaki put. Doće dan kad će smanjit tu granicu siguran sam, al još uvijek se o tome ne zna ništa. I meni je rečeno prije mjesec dana da se to uvodi za par nedelja pa je posle ispalo da dotični tip sa carine mlati gluposti tj pročitao je pogrešno dokument koji se odnosio na nešto drugo. A ove priče o iznenađenjima neđe drugo, ništa nas ne može iznenadit a ti fino drugi put citiraj okle je to, i napiši što će da se uvede i kad. Uostalom, pridružujemo se EU i moraće njihovi propisi da se poštuju a kod njih u okviru unije nema ponovnog plaćanja PDV-a i carina. Nama prodavac ne vraće PDV.

Thanks Thanks Given 
    70
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    29 Posts

Druže, da rezimiramo sve i završimo nepotrebnu raspravu.
    Od samog starta pričam o online trgovini, nisam izdvajao sajtove i možda sam tu pogriješio jer si se ti mahnito uhvatio SD.
    Ako pod online trgovinom smatraš isključivo SD, priznajem, u pravu si. To nekako funkcioniše u Srbiji. Slazenger ne pravi probleme.
    Ebay i Aliexpress kupovine, kojih je mnogo više, se po zakonu oporezuju , svaki iznos. Kao što sam već napisao, jeftiniji predmeti jako često prolaze bez naknada jer im prave ogroman posao ali se dešava i da lupnu PDV+carinu veću nego vrijednost samog predmeta od 10$ jer ne gledaju detalje na fakturi. Isto tako se može desiti da gratis prođe i nešto skuplje ali ne tako često. Poenta je da je zakon jasan i da se na sve plaća PDV.

Na kraju teksta u telegrafu, koji sam ti poslao, imaš zvaničan stav Uprave carina Srbije koji ti ovo potvrđuje ali mi se čini da ga nisi pročitao.

Eto, ne shvataj ovu raspravu lično. Poenta je da se na kraju iste malo više zna o temi jer nas ovo uskoro čeka. Živ bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    1 Post

Dakle, da bi se famozna granica od 150€ (za carinjenje) smanjila na 50€ (što je Vujica Lazović prvi pomenuo da se planira, ima sigurno godina najmanje), neophodno je usvojiti izmjene i dopune Zakona o carinama, ili potpuno novi zakon.

U oba slučaja neophodno je prvo utvrditi nacrt (izmjena i dopuna) zakona. Taj nacrt treba potom da prodje kroz proces nekog oblika javne rasprave - kada se ta faza završi (pošto je Vlada incijator cijelw priče), Vlada treba da utvrdi konačan tekst i da ga uputi Skupštini, čime nacrt prestaje da bude nacrt i postaje Predlog zakona... U Skupštini, prije nego ode na plenum, moraju ga razmatrati njeni odbori - matični: Odbor za ekonomiju, kao i oni koje ovaj zakon dotiče posredno. Ukoliko u odborima, za čudo, bude neke većine koja bi osporila predlozena rjesenja ili usaglasila neka bolja (bitno je da ima vecina), zakon se vraca Vladi na doradu itd, itd... Nakon svega ovoga ide na raspravu u sklopu redovne ili vanredne sjednice Skupstine CG i konacno na glasanje. Kada se izglasa, treba da ga potpiše Predśednik i da ga "proglasi" nakon čega se objavljuje u Službenom listu i, najčešće - ali ne i obavezno, osam dana nakon toga stupa na snagu, odnosno počinje njegova primjena.

Do 1. jula Skupština ima jednu Sjednicu i ona počinje 10. juna. Koga interesuje, na site-u Skupštine može viđet Dnevni red...

Pozdravite svi te momke iz DHL-a i Carine i ostale ... :-)

Thanks Thanks Given 
    174
    Thanks Thanks Received 
    574
    Thanked in
    257 Posts

Kako vas pogasi Jocker sve lagano
    "LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Petronas View Post
    Kako vas pogasi Jocker sve lagano
    Ha, ha... A, svako malo 'procuri' ova info o 50 eur iz provjerenih izvora, i svaki put samo što nije počelo da se primjenjuje.... 😁😁😁

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    24
    Thanked in
    16 Posts

e doktore

Thanks Thanks Given 
    162
    Thanks Thanks Received 
    1,746
    Thanked in
    1,096 Posts

A jasno, zna se kako ide procedura i ne mogu to tajno odradit. Samo mi nije jasno ko iz DHL to priča kad ja od njihovih ljudi dobih potpuno suprotnu informaciju. Na drugu stranu, smiješno bi bilo da stražar neki na carinu zna kako se uvode neviđene tarife a ovamo niko od ostalog personala o tome nema pojma.
    I dodao bih na kraju, da se uvede ban za širene dezinformacija po ovom pitanju

Thanks Thanks Given 
    939
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    74 Posts

drugari imam jedno pitanje
    treba mi neka knjiga koja nema kod nas,nasao sam je u srbiju.imam tamo brata,druga,nebitno ko je ako on kupi tu knjigu,cime moze da mi je najeftinije posalje i koliko bi to kostalo? Hvala!

Thanks Thanks Given 
    287
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    292 Posts

Autobusom, 5-10e slanje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by dontigar View Post
    drugari imam jedno pitanje
    treba mi neka knjiga koja nema kod nas,nasao sam je u srbiju.imam tamo brata,druga,nebitno ko je ako on kupi tu knjigu,cime moze da mi je najeftinije posalje i koliko bi to kostalo? Hvala!
    možeš i vozom, meni su slali, uzimaju 5 eura, oni to stave u vagon restoran iza šanka.Neka pita za broj telefona konduktera i neka napiše ime na kutiju od knjige jer se desi da ima dosta pošiljki pa da ne pomiješa.Kad voz stigne ti mu se predstaviš i to je to.

Page 362 of 1290 FirstFirst ... 262312352358359360361362363364365366372412462862 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)