Page 183 of 729 FirstFirst ... 83133173179180181182183184185186187193233283683 ... LastLast
Results 4,551 to 4,575 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
    ne znam đe pročitah da je 24h parkinga tamo 120e
    Provjerio. 80 kn dan za 1 do 4 km daleko od starog grada, 160 kn za parking 30 m do 1 km, vip parking na pilama oko 950 kn ali taj pojeftinjuje za duplo.

Thanks Thanks Given 
    13
    Thanks Thanks Received 
    17
    Thanked in
    12 Posts

Petrovac uživo

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Provjerio. 80 kn dan za 1 do 4 km daleko od starog grada, 160 kn za parking 30 m do 1 km, vip parking na pilama oko 950 kn ali taj pojeftinjuje za duplo.
    mada, Dubrovnik je ipak institucija u odnosu na nas..
    slično bi uveo i u Bd ovaj dio što je bliži starom gradu..
    jel ima u Bd zbilja, da se iznajmljuju bicikla?

Thanks Thanks Given 
    2,103
    Thanks Thanks Received 
    3,758
    Thanked in
    1,582 Posts

ha, naravno da nema. polako za neku godinu, kad bratanic neciji vidio to u inostranstvo pa mu striko otvori biznis..
    f6

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MRDzA View Post

Petrovac uživo

Mogli su malo prešpricat ovaj bager. Sramota stvarno

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,784
    Thanked in
    2,717 Posts

Sad ću da zvučim kao Maja.. Morao sam da odvratim neke prijatelje od ideje da ljetuju u CG.

Idu opet u HR.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Maja mozda "zvuci" tako, ali vise je "Maja" sredila kongresnog turizma u CG, privatno povukla raznih organizacija iz evrope i svijeta u CG.. da moze "Maja zvucati" kako kojem "uhu" po izboru.. Svejedno "Maji"..

To sto "Maja" kritikuje, to je za CG dobro, da se avizaju vise.. No, na kraju krajeva, kako hoce ...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,454
    Thanks Thanks Received 
    5,784
    Thanked in
    2,717 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    To sto "Maja" kritikuje, to je za CG dobro, da se avizaju vise.. No, na kraju krajeva, kako hoce ...
    Ne kažem.

Hvala Vama na zalaganju, ali CG i turizam ne idu zajedno. Osim ako nas kompletno ne preuzmu neki Njemci, Šviceri ili Japanci.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Ne kažem.

Hvala Vama na zalaganju, ali CG i turizam ne idu zajedno. Osim ako nas kompletno ne preuzmu neki Njemci, Šviceri ili Japanci.
    Ima jedna stvar u kojoj su Crnogorci najbolji na svijetu... Kad im trebaju pare mogu biti šta poželiš... Ako se nastavi tendencija smanjenja Ruskih turista, ne sumnjam da će naši namazani ugostitelji postati najljubazniji ljudi na planeti... Nije nikad problem bio pomučiti se kad moraš, no ako ikako može lakše zna se koji je izbor...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja sam se znacajno "povukla" sa komentarima nakon ovih lokalnih izbora u CG, a sa tim i sa kritikom lokal desavanja.. Jednostavno je vecina kakva jeste, kompletna situacija u vodjstvu onakva kakvu ta vecina zasluzuje.. Ocekivanja onda ne mogu biti veca od ovog sto vec djeluje u svim sferama drustva, pa i turizmu...
    Ne znam ni sto mi bi da se danas ukljucim i kritikujem drzavnu TV firmu, njihovu suludu uredjivacku politiku sa cenzurom tj. ignorisanjem prenosa najveceg dogadjaja na svjetskom nivou koji osim istorijske pouke, edukativne poruke i savremenog najbitnijeg pracenja desavanja medju svjetskim liderima i njihovom porukom... Evo ni sad ne znam sta sam ja to uopste ocekivala kad sam sasvim svjesna realnosti u CG koju sam navela..
    No, eto.. Trudicu se da cooliram ubuduce jer "bitka sa vjetrenjacama" nije bas zabavna..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 06-06-14 at 17:44.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Sad ću da zvučim kao Maja.. Morao sam da odvratim neke prijatelje od ideje da ljetuju u CG.

Idu opet u HR.
    Ne mogu da shvatim ovo razmišljanje nikako.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Ne mogu da shvatim ovo razmišljanje nikako.
    Ako te prijatelj pita za preporuku, oćeš li ga poslati tamo đe tebi odgovara ili đe će njemu biti ljepše...?
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Iha koliko tu ima "objasnjenja".. Kao da je lako rizikovati prijateljstvo sa strijepnjom oko nasih puteva, kako ce ih neko docekati na granici, da li ce se otrovati necim, da li ce ih neko pokrasti, da li ce ih saobracajna tretirati po CG obicaju ili (zlatna CRO saobracajna policija za strance)..., da li ce imati vode u hotelu, da li ce plaza biti prljava, voda sa otpacima.. Pa to je odgovornost za "preporuku" sa teretom iha... A jos domacinska obaveza da se gosti u CG izvedu negdje, pa gala trosak koji bas svakome ne pada olako..
    Ja g. starwalker-a jako dobro razumijem i sve to mi x puta padne na pamet...
    Kad mi dodju gosti privatno iz USA i EU.. pa to je vecinom k'o sa malom djecom.. Sve mora biti pod kontrolom..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 06-06-14 at 18:30.

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Iha koliko tu ima "objasnjenja".. Kao da je lako rizikovati prijateljstvo sa strijepnjom oko nasih puteva, kako ce ih neko docekati na granici, da li ce se otrovati necim, da li ce ih neko pokrasti, da li ce ih saobracajna tretirati po CG obicaju ili (zlatna CRO saobracajna policija za strance)..., da li ce imati vode u hotelu, da li ce plaza biti prljava, voda sa otpacima.. Pa to je odgovornost za "preporuku" sa teretom iha... A jos domacinska obaveza da se gosti u CG izvedu negdje, pa gala trosak koji bas svakome ne pada olako..
    Kad mi dodju gosti privatno iz USA i EU.. pa to je vecinom k'o sa malom djecom.. Sve mora biti pod kontrolom..

Hvala Lepo
    Naravno da je drugačije kad gosti dolaze privatno... Sa nekim ko poznaje CG i ko će im biti "vodič" vjerovatno smo jedna od ljepših zemalja na svijetu... Svima ostalima možete preporučiti mali broj provjerenih mjesta i dobro ih uputiti kako da se ponašaju da im neka sirovinčina ne pokvari boravak...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Po nasu zalost tih sirovincina je sve vise i vise

Sent from Paris
    I don't get lucky. I make my own luck.

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

Hvala Lepo
    Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Naravno da je drugačije kad gosti dolaze privatno... Sa nekim ko poznaje CG i ko će im biti "vodič" vjerovatno smo jedna od ljepših zemalja na svijetu... Svima ostalima možete preporučiti mali broj provjerenih mjesta i dobro ih uputiti kako da se ponašaju da im neka sirovinčina ne pokvari boravak...
    Ja skoro svake godine dovedem nekoga sa strane u Crnu Goru i redom svi odlaze oduševljeni. Još ja preferiram sjever, koji je sa aspekta turističke infrastrukture divljina u odnosu na obalu. Za nekoga ko voli aktivni turizam, Crna Gora je raj na zemlji i zato je ipak neki stručnjaci i svrstavaju u top destinacije svijeta, "neotkrivene dragulje" i sl. Iako su mi dobro poznati svi pomenuti nedostaci (kojima je ova tema i posvećena), smatram da se ovdje može itekako fino ljetovati. Ne kažem, dakle, da je sve pod konac i savršeno, niti da je na nivou Hrvatske, ali, nikad ne bih savjetovao nekome da izbjegne Crnu Goru. Možda samo pojedine gradove (Sutomore, recimo), hotele, restorane, plaže i sl. Em što mi nekako nije "patriotski", em što ne vidim realnu potrebu za tim, jer opet, stvarno imamo i istoriju, i prirodu, i hotele, i plaže, i restorane, kojima se možemo ponositi.
    Last edited by johnny bravo; 06-06-14 at 19:12.
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    3,399
    Thanks Thanks Received 
    1,720
    Thanked in
    943 Posts

Некад себе ухватим како размишљам да постанем тито или мило умјесто мила, и да задужим цг за једно 100 милијарди и да направим фабрика по двије у свако село и да кад почнемо да производимо све од игле до сексуалних играчака за патуљке и обезбиједимо себи новац за џипове и кокаин да се не лажемо, да фино затворим граничне прелазе од јуна до септембра и да плаћам рекламу за туризам у хрватској и албанији а све то због тога да би нас најмрзнији људи на свијету ТУРИСТИ заобишли. Чу на 300 км обале за 2 мјесеца да нам се сјати милијарду људи то неће да може! Хоћу у своју државу нормално да се крећем и уживам љети!!!
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    578
    Thanks Thanks Received 
    775
    Thanked in
    389 Posts

@Mstislav, uživanje je na sjeveru
    In vino veritas

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Poznaje li ko ovoga Radovića iz NTO da mu pokaže ovaj rovokopač na plaži, pošto ispade sve je super nego mediji šire lažnu sliku. Da nije ono ipak fotomontaža :-)

Thanks Thanks Given 
    3,399
    Thanks Thanks Received 
    1,720
    Thanked in
    943 Posts

@Mstislav, uživanje je na sjeveru
    Па просто сам протјеран са мора на планину.
    Горе је супер, ал кад тад и море ће бити моје опет.

Свака част ровокопачу то је један од начина да покажеш туристима да нису пожељни.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    9,693
    Thanks Thanks Received 
    6,016
    Thanked in
    2,295 Posts

Ja skoro svake godine dovedem nekoga sa strane u Crnu Goru i redom svi odlaze oduševljeni. Još ja preferiram sjever, koji je sa aspekta turističke infrastrukture divljina u odnosu na obalu. Za nekoga ko voli aktivni turizam, Crna Gora je raj na zemlji i zato je ipak neki stručnjaci i svrstavaju u top destinacije svijeta, "neotkrivene dragulje" i sl. Iako su mi dobro poznati svi pomenuti nedostaci (kojima je ova tema i posvećena), smatram da se ovdje može itekako fino ljetovati. Ne kažem, dakle, da je sve pod konac i savršeno, niti da je na nivou Hrvatske, ali, nikad ne bih savjetovao nekome da izbjegne Crnu Goru. Možda samo pojedine gradove (Sutomore, recimo), hotele, restorane, plaže i sl. Em što mi nekako nije "patriotski", em što ne vidim realnu potrebu za tim, jer opet, stvarno imamo i istoriju, i prirodu, i hotele, i plaže, i restorane, kojima se možemo ponositi.
    Pošto je zvEzdani primorac računam da su pitali za savjet oko primorja... Koliko imaš mjesta u CG đe porodica može doći da uživa u miru...? Eto Petrovac je bio skoro jedino, pa vidiš gore šta se radi ove godine... Ili mladi da se provedu uz muziku koja nije Grand...? Malko smo se popravili, no Hrvati su miljama ispred...

Što se śevera tiče tu su stvari drugačije... Priroda je fenomenalna i lagano se može 10+ dana ispuniti raznim aktivnostima... No i tu su problem turistički radnici zaostali u kamenom dobu... Rijetko ko zna engleski, a Crnogorcima je malo da rade za 40-50e koliko su dnevnice da na raftingu samo pričaš sa strancima, ili da im budeš vodič u šetnji ili vožnji bicikla...

Naravno nikom ne bih rekao da izbjegava Crnu Goru, no ako pitaju za preporuku onda im daš preporuku... Ako pitaju oko CG, kažeš im kako stoje stvari i šta da očekuju...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za turizam nije dovoljno biti lijepa zemlja. To je samo preduslov, a nacin pristupa gostima, dobri sadrzaji, shopping, hrana, fini hoteli su vazniji za turiste od puke cinjenice da Crna Gora ima prirodne ljepote.
    Davor

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Rupa milion, ali CG je fantasticna, niko od mojih prijatelja iz inostranstva koji su dolazili (30 ljudi) nije otisao nezadovoljan, vec odusevljen :-) a da ima masu problema, ima i vise nego prije cini mi se!

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,732
    Thanked in
    3,879 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Poznaje li ko ovoga Radovića iz NTO da mu pokaže ovaj rovokopač na plaži, pošto ispade sve je super nego mediji šire lažnu sliku. Da nije ono ipak fotomontaža :-)
    Nije fotomontaža, nego okomontaža.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prosle godine su bageri bili ispred Avale na plazu, nista cudno za ovo go.vno od drzave

Page 183 of 729 FirstFirst ... 83133173179180181182183184185186187193233283683 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)