vidjoh juce lagunu na kod podvoznjaka,rekoh sto je na autopijacu isao da kupuje nesto...proda li lagunu,tu lEmuzinu :P
nedoder a ide top. zadrzi fabricke 16 tockove, pazi ramena i to je to. castrol 5/40 , i ocisti klapnu gasa ( ne mozes je promasit jedino ono sivo sto viri preko plasticnog poklopca)
f6
vidjoh juce lagunu na kod podvoznjaka,rekoh sto je na autopijacu isao da kupuje nesto...proda li lagunu,tu lEmuzinu :P
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
hahahahahah istina ziva![]()
Ovo kazem kao dugogodisnji vozac ove mashine! Ne brojim u navedene suve dizele sdi ...
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
Divan je taj motor. Motor trdi bez crvenih dodataka je dosta dobar, a ovaj sa crvenim je lametina. Prvo sto ces imas problema sa egr, pa nece da vuce negp mu sdi uzima put uz brajice. Onda trosi (malo vise od sina narkomana)
Sent from my TELEFON using TETRAPAK 4
Sto pricas to jadan ne bio?
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
tdi iz pasata trosi? e dobro bas nikad
f6
Od svih pumpa-dizna tdi motora taj od 115ks je najbolji, dobri su i oni stariji sa bosch pumpom, posebno afn 110ks.
niujedne mi gace lastike nema
Drug mi vozi 1.9 tDI. Kaze bas mu trosi i to 9l+
Sent from my TELEFON using TETRAPAK 4
Nije to auto za sirotinju :P
Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
96kw moze da ti trosi preko 7.5 prosjecno...4.9 moze kad ides od ct do bd nizbrdo...
Ima mi otac takvog passata...znas li koliko tvoj manje trosi od fabrickih specifikacija?
neznam kakvu potrosnju navela, samo kazem koliko pise na bord kompjuter, slijedeci put kad budem ovamo dosao kolima postavicu slike.
edit: evo par specifikacija sa mobile.de
Diesel
96 kW (131 PS)
Kraftstoffverbr. komb.:ca. 5,6 l/100km
Kraftstoffverbr. innerorts:ca. 7,5 l/100 km
Kraftstoffverbr. außerorts:ca. 4,5 l/100 km
Last edited by nexus4; 02-06-14 at 21:32.
Jos nisam nikoga cuo da sa tim 96kw kaze da ima manju potrosnju od fabricke, a pogotovo toliko nisku...tom autu kad dodas naglo gas trenutna potrosnja popne se na 40l...jedino nizbrdo kad ga spustas pa bez gasa mu je potrosnja 0 i onda prosjek smanjuje...inace mom ocu prosjek kroz grad oko 8,5l a kombinovana 7,5l onako normalne voznje(ne tako penzionerske ispod 2000obrtaja). Ispod 6,5/100kn na tom autu nisam vidio da postoji potrosnja...
Last edited by bojankov; 03-06-14 at 07:54.
Nije u redu onda taj auto, pa 8,5 je prosjek za 1.8T
niujedne mi gace lastike nema
Koga god sam pitao ista mu je potrosnja...auto je inace ok. Vodjen je na dijagnostiku
ja vozim taj pasat 7,5 mi je prosjecna, ali ja vozim zaobilaznicom dobar dio tako da vjerovatno kroz grad bilo 8,5.
jel neko doliva ulje u menjač skoro , fiat bravo u pitanju , treba mi cijena mislim da ide selenia_tutela75w e sad jos bolje ako moze u njega neko jeftinije , ima li ko?
Ne znam kako to auto trosi 4.9l ... ja ga vozim, isti taj moro, i nikad u zivotu ga do sad toliko nisam spustio, pa cak ni nizbrdo. Minimalna mi je do sad bila 5.9 po bordu, a neka standardna prosjecna koja se vrti je oko 6.3l . A gradske ce sigurno popit i 8.
Prvo treba da pravite razliku izmedju 115ks ( iz b5) i 130ks ( b5.5) - otac je imao oba- prvom je prosjecna bila 6.2 a ovome je sad oko 7.4 ( govorim na kraju mjeseca il za 2m kolika ostane na kompu. Po pola litra gore dolje je prava potrosnja- ipak je auto limuzinu
f6
kao sto rekoh, kroz grad oko 8.5l mom ocu trosi a kombinovano 7.5l, a ispod 6.5l ne ide ni otvoreno prosjecno...nikad manju potrosnju prosjecnu nisam vidio na bordu od 6.5l pa i nek je otvoreno...sad volio bi i ja da kazem da trosi 3l ali je moguce od brajica do BD mozda![]()
moze li mi ko objasniti kako rade ovi GPS tracker-i... ja koliko sam ukapirao jedini vid komunikacije sa njim je preko GSM signala....tj salje mu se poruka na broj a onda on vrace koordinate... sto se desava ako vozilo ode u inostranstvo? da li sam uredjaj bira neku mrezu iz roaminga? da li postoji neki nacin gdje se real time moze pratiti neko vozilo?
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks