Uzaaas...![]()
Tipičan dan ovih studenata koji istovremeno rade u KC: odrade noćnu smjenu i odmah posle posla idu u Berane, dva sata do gore, dva sata da se vrate. U najboljem slučaju se vrate do podne, a kad su ispiti i otezanje u nedogled, to je tek posebna priča. Slobodan dan, naravno, mogu samo da sanjaju. Ne bi me začudilo da je ova nesrećnica zaspala za volanom od umora. Strašno!
Ne mogu da vjerujem. Toliko para se daje za izbore a puta nemamo!
TAKUMI
ili makar ogradu...
She is only here to annoy herself!
M.T. je iz za sada neutvrđenih razloga izgubila kontrolu nad vozilom "ford fijesta" koje je prešlo na suprotnu kolovoznu traku i sletelo u kanjon Morače dubok više od 150 metara.
Pre nego što je automobil sleteo u kanjon ona je ispala iz vozila što joj je verovatno spasilo život
http://mondo.me/a372327/Info/Hronika...-poginule.html
lele lele lele pretužno
Tiodorovićka ipak nije vozila (inače njen) auto, već Milica Stanišić - zamijeniše se malo prije udesa. Proklizale su, udarile u stijenu i sletjele...
Cuvena prva kisa , tuga![]()
Jutros sam isla u NLB banku u centru i slep sluzba je taman prosla sa ovim automUdareno je sa svih strana
Inace, prosle nedjelje sam se vracala sa Zlatibora i prosla kroz Platije. Tacno sam pogledala tablu Dromira i sjetih se svih nesreca, te lagano brzinu na 50. Nenormalno je kako ljudi tuda voze. Isli smo u kolonu a ljudi kao nenormalni preticu, nemaju se gdje ubaciti, krivine, provalija, ne shvatam...
Vidjeh na pocetak unior bridza opet polomljeni stubici,ovaj put 5-6 komada a mislim da juce to nije bilo,zna li ko sto?
Sad bi trebalo da idem za Beograd, preko NK naravno.
TAKUMI
Ako cemo realno da govorimo,put kanjonom nije nesto strasno,veci je problem ne prilagodjavanje brzine uslovima na putu,samo mi nije jasno zasto npr losiji vozaci koji se boje da voze kroz pg idu na takve relacije? X puta sam prosao tu dionicu sa x2 tezinom nego sto je vozilu nosivost i nikad ni najmanji problem.A sad je jos laksa ta dionica od kako su sredjeni tuneli i vise sleperi vecinu relacija na moraju da voze sredinom.Ali je mentalitet naseg naroda takav i toliko je izvikana prica o platijama-sto za iole prosjecnog vozaca ne predstavlja problem,posebno ne malim autom
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
znate kako, na dromiru kad neko izgubi glavu brzina je u pitanju, medjutim kanjonom morace kamioni voze sredinom puta i par puta mi se licno desilo da je bilo izuzetno rizicno kad izadju iz tunela na pola tvoje trake. Jednom je sreca bilo sto smo bili u dosta jace auto inace.... nema sto da je put dobar ne bi se ginulo toliko.
Put kao put je svuda isti samo negdje imas da se zaustavis u potok pored puta, a negdje u kanjon koji je previse dubok. Masu naroda juri, dnevno vidim po 1-2 situacije u kojima mislim i vidim siguran udes, a ipak ta auta se nekako mimoidju. Ne znam kako ovaj nas narod vozi i nikad mi nece ni biti jasno.
But if you never try, you'll never know..
Los kolovoz brzina gume neiskustvo situaciona (ne)inteligencija + mobilni muzika drustvo umor i tako to. Ja kad vozim ni sa kim rijec ne progovaram, samo klimam glavom i svoga posla. Danas je volan dostupan svima kao oruzje nekada. Sa svakakvim lamama narod se usudjuje da krenena put . Sve to skupa rezultira ******m ako samo na tren prepustis situaciju slucaju...
Послато са GT-S7562 уз помоћ Тапатока
Opet ću ponoviti, umor je najopasnija stvar u vožnji! Alkohol, droga, itd, su ništa u poređenju sa tim... U životu jedine 2-3 rizične situacije koje sam imao su bile upravo zbog umora u ranima jutarnjim satima, trenuci su u pitanju... Poslednji put od kako sam očešao bankinu prije 2 godine sam se dobro opematio...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
X puta mi se desilo da samo sto ne zaspem za volanom. Zato sad vozim umoran bas ako ono moram i kad osjetim i mrvu da mi padaju oci stanem pored puta i odmorim malo. Ne bi ste vjerovali sto znaci dremnut makar 10min![]()
Last edited by BiTrAtE; 02-06-14 at 08:15.
Žao mi je jer kao što je neko već rekao, ljudi su često primorani da voze umorni zbog obaveza, nesvjesni rizika... Dovoljna je jedna sekunda da ti klone glava i ćao... Prije 2 godine mi je takođe jedna drugarica sletjela u kanjon, ali je srećom ostala na drvetu ispod puta i samo se ugruvala... Takođe razlog iscrpljenost i umor...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Postoji mnogo faktora koji utiču na nesreće u kanjonu Morače. Neprilagođena brzina, loša procjena pri vožnji, umor, slaba reakcija sa refleksima, strah... Dromira je inače mjesto na kojem dolazi do svojevrsnog "temperaturnog sudara", nadmorska visina koja "uspavljuje" koncentraciju. Mjesto ka mjesto ne izgleda strašno. Ova tragedija je strašna. Ja sam jednom prilikom imao sreću kada je koleginica vozila od Bara prema Ulcinju, u krivini pred Utjehu koja je označena kao crna tačka. Kiša je padala a koleginica je malo proklizala, vrisnula , pritisnula kočnicu a zatim gas i onda smo sletjeli sa puta, srećom nismo se isprevrtali ili završili u moru.... U pitanju su kardinalne greške koje mogu skupo da koštaju i ništa ne bi bilo da je ostala prisebna. Jednostavno nismo svi ni prisebni u nekim trenucima podjednako niti su nam reakcije identične. Biti dobar vozač je velika škola.
Neka je laka crna zemlja ovim ženamastvarno tuga
Ma kompletnu dionicu kroz kanjon treba "pogrebati" masinama (kao na nekoliko krivina iznad BD).
......pa neka bruje gume - bolje i to
There are currently 15 users browsing this thread. (0 members and 15 guests)
Bookmarks