Originally Posted by
NSX
pa ja bih rekao više sa Hrvatskom, šta imaju još od mornarice Slovenija i Srbija? Srbija ima možda nešto od riječne ali šta njima znači iskustvo na otvorenom moru...
Мислим да још увјек постоји тај неки јаз са Хрватском иако се он покушава прећи.Мислим да би било политички незгодно за СДП да Хрватска шаље своје официре на ове бродове.
Са Словенијом постоји добра сарадња и њихов поморски одред редовно долази у Црну Гору на вјежбе и обуку.Мислим да Словенци имају неки комплекс што се тиче морнарице и не би ме чудило да чим мало економски живну купе још који брод, можда чак и корвету.
Што се Србије тиче, одређени број морнаричких официра и подофицира који је службовао у Морнарици СЦГ је наставио каријеру у Ријечној Флотили Србије.
Прије пар година су припадници Ријечне Флотиле и ВА из Београда били дио посаде на Јадрану приликом вишенедељног крстарења.
Наравно гро би чинили припадници Морнарице ЦГ, али дио официра и подофицира би свакако могао бити из Словеније и Србије.Да не говорим колико би било јефтиније да се утале трошкови.
Мислим све су ово фантазирања, али ко зна...
Last edited by BAR; 29-05-14 at 02:03.
Црногорце је одржало црногорско срце.
Bookmarks