I nece je skoro bit
sent from my dick
nisi ti ništa ogradio već je to tvoja privatna svojina na kojoj imaš pravo da radiš šta god hoćeš, nisi ti došao kod narkomana da mu prijetiš nasiljem nego je on došao u tvoju kuću a to je jako bitna razlika
She is only here to annoy herself!
ja cu odrobijat svakoga ko mi udje u kucu da krade,u moju kucu ja donosim zakon...
Hahaha..nije bas to los zakon. Drugacije bi znacilo da svako ko ti udje u kucu da krade moze da bude ubijen jer mu prestaju sva prava pa i osnovno pravo na zivot?
Ne znas da li on krade jer je narkoman ili mu je drzava uzela sve pa je na tu muku natjeran da bi prehranio bebu/dijete.
Inace, oruzje mozes da koristis ako imas dozvolu za isto. Roknes ga ispod koljena i nema frke. Sud to donekle "tolerise" ako si bas bio u bezizlaznu situaciju.
Zakoni nisu losi. Nisu ni savrseni, pogotovo za nas crnogorski temperament koji kaze "glavu za oko, glavu za zub".
Iz iskustva znam da neki moji drugovi kad ih neko slucajno gurne u klub ili kafic odma oce da lome glavu, hebu sve zivo/mrtvo. Takvima ne odgovara ovaj zakon, nikako.
Last edited by BanneD_1; 21-05-14 at 19:23. Reason: brzina je reason
nek ide onda da krade od te države a ne od mene, baš nešto mislim da ga ne bi roknuli da krene sa nožem na mila da mu skida sat od sto iljada, i sad zamisli tu situaciju pa mi reci da li bi iko od njih odgovarao za ubistvo ili bi na sudu bilo da im je to "u opisu posla"
pa i problem je u tome što ne piše zato i imamo situaciju u državi kakvu imamo, kad bi trojica zaplatila zbog krađe da vidiš kako bi ostali počeli da se bave nečim malo poštenijim
She is only here to annoy herself!
Starijem kolegi sinoc ukradeno biciklo kojim godinama dolazi na posao i to u dvoristu pod prozorom dnevne sobe, 15m od ograde, u masline. Kaze da je to 4tvrto ukradeno u komsiliku za mjesec dana...
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk
Ili, recimo, možeš mahat kuhinjskim nožem u svojoj kući, ali ne možeš isjeć narkomana koji je se nalazi u njoj. Inače, mislio sam na ostale scenarije. To što ti nešto nazivaš svojom "privatnom svojinom" ne znači ništa. Sa njom možeš činit to što možeš činit zato što postoje zakoni i policija, a ne zato što misliš da je nešto tvoje. To je bila poenta.
★
Da, država. Ne tvoji sugrađani od svojih plata, nego nekakvi fiktivni entitet država.Opet, istom logikom i naoružani lupež može reć da si ti samoga sebe doveo u takvu poziciju time što:
1) posjeduješ nešto što on želi,
2) jesi ostavio mogućnost da ti u kuću uđe nepoželjna osoba.
★
Nekad davno su lopovima ruke kidali
sent from my dick
Last edited by JUAN; 21-05-14 at 21:30.
Odje se lopovi cijene ka nidje
sent from my dick
A shta ce chojek nemoze da se uzdrzi priroda mu neda
sent from my dick
Onaj Zecanin,sto je izranjava lopove koji su planirali da mu upanu u kucu,dana nije lezao zbog toga...
Kod nas zakon proizvodi lopova.
TAKUMI
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks