View Poll Results: Za koga ćeš glasati?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • DF - Miodrag Lekić

30 20.98%
  • DPS - Slavoljub Stijepović

15 10.49%
  • SNP - Aleksa Bečić

8 5.59%
  • Evropsko Lice Podgorice(PCG i SDP) - Dr Dragan Bogojević

46 32.17%
  • Ostali

7 4.90%
  • Neću izaći na izbore

37 25.87%
Page 126 of 185 FirstFirst ... 2676116122123124125126127128129130136176 ... LastLast
Results 3,126 to 3,150 of 4615

Thread: Lokalni Izbori - 2014

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Svaka cast DPS-u ako sa retardiranim kandidatom dobiju ove izbore. Kako je glup covjek.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ocekivano je da DPS formira vlast. Jer svake izbore mi djeluje da će izgubiti, pa opet pobijede. Realno je da opozicija formira vlast, al sumnjam da će se realno obistiniti. Iskreno, 26 se neće ništa znati. Svi znamo da će koalicija PCGSDP odlučivati.

Ono u šta se ne razumijem je - šta se dešava sa mandatima ako se koalicija PCGSDP razbije posle izbora? Ako se ne mognu dogovoriti da li da idu sa DF ili DPS? Nikako ne uspikevam da vidim Pozitivnu u koaliciji sa DPSom, to mi je science fiction.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da, uvijek zaboravim da pitam a stvarno mi je nejasno..
    Zasto ljudi glasaju bez licnog interesa za neciji partijski profit interes, ako te partije nemaju nikakve sanse da budu najbolji po procentu?
    Zasto bi neko glasao za neku klapu koja moze pokupiti nesto procenata za uhlebljenje njih nekoliko u vrhu, i usput da ucjenjuju druge pa i prioritete drzave i sve radi njihovih familijarnih i partijskih zaposlenja?

Kapiram da neko glasa za partije sa max procentom podrske pa jedna ili druga strana, ali ovo sto "prose" za par % i to za njihov licni interes na racun budzeta... e zaista..
    To je kao na konjskim trkama da neko glasa za nekog dokazanog slabica, ali ono kao fazon "radi necega" pa baca sopstvenu sansu za osjecaj pobjede...
    Ako neko ima razumno objasnjenje..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lucas View Post

Ono u šta se ne razumijem je - šta se dešava sa mandatima ako se koalicija PCGSDP razbije posle izbora
    Mandati se, koliko mi se cini, rasporedjuju ravnopravno, 50/50, s tim sto bi (barem sam tako procitao) u slucaju neparnog broja mandata, SDP dobio jedan vise, zato sto su se dogovorili da se mandati rasporedjuju po unaprijed utvrdjenom redosledu - SDP dobija prvi, PCG drugi itd. Znaci, ako osvoje npr. 9 mandata, SDP ce imati 5, odnosno PCG 4.
    U slucaju raskida koalicije poslije izbora, kome formalno pripadaju i kako se, u teoriji, mogu rasporediti mandati zavisice od zakona tj. od toga ko su vlasnici mandata - partije ili odbornici. Na papiru, ako se raskine koalicija, SDP ce i dalje imati 5, a PCG 4, ali ako mandati zakonski pripadaju odbornicima, moze da se ponovi Niksic, pa da oni zavrse u jednoj ili drugoj partiji. Ili trecoj, mozemo pretpostaviti kojoj.
    Last edited by Jal Cargo; 20-05-14 at 19:25.

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,612
    Thanked in
    2,720 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Zasto ljudi glasaju bez licnog interesa za neciji partijski profit interes, ako te partije nemaju nikakve sanse da budu najbolji po procentu?
    Zasto bi neko glasao za neku klapu koja moze pokupiti nesto procenata za uhlebljenje njih nekoliko u vrhu, i usput da ucjenjuju druge pa i prioritete drzave i sve radi njihovih familijarnih i partijskih zaposlenja?

Kapiram da neko glasa za partije sa max procentom podrske pa jedna ili druga strana, ali ovo sto "prose" za par % i to za njihov licni interes na racun budzeta... e zaista..
    To je kao na konjskim trkama da neko glasa za nekog dokazanog slabica, ali ono kao fazon "radi necega" pa baca sopstvenu sansu za osjecaj pobjede...

Hvala Lepo
    Možda zato jer zato služe izbori. Da svoj izbor daš nekom svojem predstavniku.
    Upoređenje sa konjskim trkama je neumesno jer izbori nisu kladionica, jer ljudi žele bolje za sebe u iduće 4 godine a ne poslije trke.

Neki od nas nijesu naučeni da u svemu vide interes već rade po savjesti i glasaju po savjesti jer nemaju/ne žele neki veći interes.

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy i9502
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Zna li neko kad je debata kod Komnenica? vidjeh sad da ce je biti nesto pominju oko becica da nece doci mozda...
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    228
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    44 Posts

Ovo je mnogo ljudi? Meni djeluje preskromno. Ni hiljadu, reklo bi se...
    P r i m o r a c

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Zna li neko kad je debata kod Komnenica? vidjeh sad da ce je biti nesto pominju oko becica da nece doci mozda...
    Četvrtak, I mean.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hvala Lepo
    Lijepo zapazanje!

Skoro cuh anegdotu: U doba turske vladavine dodje Turcin kod nekog naseg svestenika da ga prevede u islam. Elem, da skratim pricu, nudi on njemu svasta: kucu, imanje, harem ali svestenik ne posustaje: "Nema toga cime me mozes kupiti da promjenim vjeru"... navaljuje i dalje Turcin: "Svako ima neku cijenu pa i ti, mora postojati nesto zbog cega bi promjenio vjeru" a na to ce mu svestenik: "Ama kad ti velim, nista mi ne mozes ponuditi, nicim me kupiti da promjenim vjeru. Na to me samo INAT moze navesti!"

Takav ti je nas narod. Slabo ko tu ima neku korist, nebitno da li je konkretna ili ne. Imas jedan mali dio koji razmislja svoj glavom, drugi veci koji sve radi iz vecih pobuda, principa i razloga, i ovaj treci o kom pricamo, koji iz inata daje svoj glas onome ko ga nikad nicim nije zasluzio...da nije takvih nikad SDPa ne bi ni bilo, posebno ne u vlasti, a manje clanova imaju nego ministarskih mjesta!

Sent from my ZTE V987 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    412
    Thanked in
    147 Posts

Sa Mugijem - pobjedjivali.
    Sa Migom - predvidjaju oko 40% da dobijaju.
    Sta je sledece?
    Sa muflonom 45%!?

Pa jbt jel neko poslusao govore od Miga? Svaka prosto prosirena recenica mu predstavlja
    strahovit intelektualni napor i njega ce ljudi izabrati!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Možda zato jer za to služe izbori. Da svoj izbor daš nekom svojem predstavniku.
    Kada je posljednji put neki od kandidata bio "naš predstavnik"? Neki čovjek kojega je narod izabrao iz svojih redova da ga predstavlja?

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Da, u pravu si ti. Dosta se toga postiglo pravljenjem udubljenja na kauču.
    A tek zaokruživanjem brojeva na papiriću, slušaj.

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Za sve do sada sto se desilo, zbog stanja u kom se zemlja nalazi, krivim prvenstveno DPS pa onda apstinente koji hoce da zajebu sistem neizlazenjem na izbore. U stvari zajebali su generacije i generacije mladih Crnogoraca.
    A ne kriviš ovaj nametnuti sistem ili ljude koji navodno vjeruju da je funkcionalan, ali ne čine ništa da se stvari promijene. Mogu i ja reć da krivim opoziciju jer nije sposobna izvesti apstinente na biračka mjesta.

Svaka cast na cvrstom stavu o apstinenciji. Ali ako bih mogao samo da te navedem da razmislis da se boris za sebe a ne za druge. Za tvoju nerodjenu djecu, i djecu tvojih prijatelja. Za generacije tvojih skolskih drugara koji mozda nijesu sposobni ili nijesu imali dovoljno srece u zivotu. Za izgubljene generacije sposobnih ljudi koji su unisteni zbog toga sto ih vode ljudi kao Migo Stijepovic.
    I onda rečeš đetetu jednoga dana "Sine, ovi što nas danas jašu nas nijesu jahali prije 15 godina, nego neki drugi, ali je tajo glasao ove današnje i odbranio tvoju budućnost".

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post

A ne kriviš ovaj nametnuti sistem ili ljude koji navodno vjeruju da je funkcionalan, ali ne čine ništa da se stvari promijene. Mogu i ja reć da krivim opoziciju jer nije sposobna izvesti apstinente na biračka mjesta.

I onda rečeš đetetu jednoga dana "Sine, ovi što nas danas jašu nas nijesu jahali prije 15 godina, nego neki drugi, ali je tajo glasao ove današnje i odbranio tvoju budućnost".
    Ja se apsolutno slazem da opozicija nije sposobna da izvede apstinente. Da su sposobni ne bi bilo opozicija 20 godina vec bi negdje uzeli vlast.
    Da uzmemo da je narod konj a vlast jahac. Ukoliko sadasnji jahac ima 120kg i jedno 100kg tovara, za konja ce bolje biti da promijeni jahaca, zbaci debelog i dozvoli nekom mrsavom od 50kg i bez ikakvog tovara da ga uzjase. Jahac je i dalje tu ali je opterecenje dosta manje. Tako da uvijek ce biti tu neko da nas jase. Ali ukoliko nas fino hrani i istimari, neka jase

Uostalom:

http://static.show.hr/images/posters/11982/image.jpg
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

I ja mislim da je bolje da nas jaše neko lakši, ali ako do toga dođe, to nas ni najmanje neće približit suštini problema, a to je:
    ..uvijek ce biti tu neko da nas jase.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    I ja mislim da je bolje da nas jaše neko lakši, ali ako do toga dođe, to nas ni najmanje neće približiti suštini problema, a to je:
    Jedino rjesenje da nas niko ne jase je Utopijsko rjesenje minimalne drzave, ali covjecanstvo je dosta daleko od toga. Ima jedna dobra knjiga na tu temu :

Robert Nozick - Anarchy, State And Utopia
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Možda zato jer zato služe izbori. Da svoj izbor daš nekom svojem predstavniku.
    Upoređenje sa konjskim trkama je neumesno jer izbori nisu kladionica, jer ljudi žele bolje za sebe u iduće 4 godine a ne poslije trke.

Neki od nas nijesu naučeni da u svemu vide interes već rade po savjesti i glasaju po savjesti jer nemaju/ne žele neki veći interes.

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy i9502
    Znaci ona prica Pozitivne i SDP-a kad je bio u pitanju posten covjek g. Bojovic - glasate za gubitnika, podsmijavanje broju potpisnika, bahata sprdacina itd... To je bilo za onog ko sigurno nece dobiti podrsku - pa da se ljudi ne blamiraju.. A sad kad je u pitanju interes grupice osoba za njihove plate na budzetu, za nesto procenata koji su nista i nula pri ostalima, e tu se objasnjava da je to "principjelnosT" i koja ono bajka jos?
    Izgleda da po logici Pozitivne i SDP-a, treba glasati samo za one koji zaista mogu procentualno znacajno povuci glasace u PG...
    Sto da ne.. Izgleda da su u pravu, za "bUraniju" ne treba trositi vrijeme ni budzet.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 20-05-14 at 21:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by 11/11/11 View Post
    Četvrtak, I mean.
    Valjda bi trebalo "i think"

Bečić reče da će prisustvovati ako bude mogao da sjedi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ima li ko neke statisticke pokazatelje kakvi se rezultati ocekuju po anketama?
    je li iko uradio nezavisnu anketu?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by luchka View Post
    Lijepo zapazanje!

Skoro cuh anegdotu: U doba turske vladavine dodje Turcin kod nekog naseg svestenika da ga prevede u islam. Elem, da skratim pricu, nudi on njemu svasta: kucu, imanje, harem ali svestenik ne posustaje: "Nema toga cime me mozes kupiti da promjenim vjeru"... navaljuje i dalje Turcin: "Svako ima neku cijenu pa i ti, mora postojati nesto zbog cega bi promjenio vjeru" a na to ce mu svestenik: "Ama kad ti velim, nista mi ne mozes ponuditi, nicim me kupiti da promjenim vjeru. Na to me samo INAT moze navesti!"

Takav ti je nas narod. Slabo ko tu ima neku korist, nebitno da li je konkretna ili ne. Imas jedan mali dio koji razmislja svoj glavom, drugi veci koji sve radi iz vecih pobuda, principa i razloga, i ovaj treci o kom pricamo, koji iz inata daje svoj glas onome ko ga nikad nicim nije zasluzio...da nije takvih nikad SDPa ne bi ni bilo, posebno ne u vlasti, a manje clanova imaju nego ministarskih mjesta!

Sumnjam da je inat preveo svestenika u drugu vjeru, ali po istoriji PG - zena popa u islam jeste. Vi za taj slucaj znate.. nadam se.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by guest View Post
    Sa tribine DF-a u Podgorici. Prijatno sam iznenadjen.

Sad sam prošao pored. Ima hiljadu ljudi, od toga 900 staraca.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Istraživanje Prve: Poruke Bogojevića u posljednoj sedmici stigle do 140.000 ljudi

Nosioca liste Evropsko lice Podgorice Dragana Bogojevića dnevno su u prosjeku na društvenim mrežama pominjali tridesetak puta u posljednjih sedam dana. Sa tolikim brojem pominjanja, njegove poruke u posljednjoj sedmici stigle su do 140 hiljada ljudi, pokazalo je istraživanje Prve televizije, koja po prvi put prati ono što se dešava na društvenim mrežama.

Oni analiziraju ono što političari iznose kao svoje mišljenje, ko im se dopada, ko ih nervira, ko ih čini ravnodušnim.
    "Zanimljivo je da su tako stigli do četiri puta manje korisnika društvenih mreža, preciznije, do 35 hiljada ljudi u prosječno dvadesetak pominjanja dnevno“, pokazalo je istraživanje Prve.
    Riječ koja je za Bogojevića najviše korišćenja je skraćenica PROF.

Najviše reakcija na društvenim mrežama Bogojević je imao u subotu 17. maja i to na ono što je govorio na Starom aerodromu.

"Ako pogledamo top listu 10 najaktivnijih korisnika društvenih mreža koji su pominjali Bogojevićevu aktivnost, vidimo da je na prvom mjestu portal CdM, ali i to da su u prvih 10 i zvanični tviter nalog koalicije Evropko lice kao i jednog dijela koalicije odnosno mladih SDP-a. Bogojević je u tom smislu jedinstven među kandidatima , drugi kandidati nemaju svoje zvanične liste ili koalicije među top 10“, kazali su u Prvoj.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sumnjam da je inat preveo svestenika u drugu vjeru, ali po istoriji PG - zena popa u islam jeste. Vi za taj slucaj znate.. nadam se.

Hvala Lepo
    naravno...cuo sam za to

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Sad sam prošao pored. Ima hiljadu ljudi, od toga 900 staraca.
    A nije, da ne pretjerujemo, uglavnom je u publici bilo mladih a za govornicom stariji.. Publika je jos bila tiha i pristojno su se ponasali.

Jedva vecerah od buke... Preglasan onaj g. Radulovic.. Morala sam pauzirati dok je vikao...
    A smijali smo se kako "oklopna" kola kruze 10-tak puta ona za odvozenje smeca, Celebic kamioni i mjesalice vanredno aktivni jedno 10 krugova uhvatili..."Maxi" bus k'o na traci.. itd itd... "

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 20-05-14 at 21:57.

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Medijska manipulacija je nešto od čega se posebno gadim.

Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lucas View Post
    Valjda bi trebalo "i think"
    Nemaš pojma.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

p.s. Provjerih onaj site biraci.me.. Ima me casti mi...
    Precizni su.
    Dobro, dobro... jos nek zavedu u evidenciju kad predjem granicu prije izbora i ok.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 20-05-14 at 22:20.

Page 126 of 185 FirstFirst ... 2676116122123124125126127128129130136176 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)