Originally Posted by
BAR
Ја сам рекао да нећу да пишем на овој теми, али се морам јавити јер је почела прича о нечему што ме јако занима.
Прво Застава Црне Горе, се највише поштује у Црној Гори, преко 80% људи по свим анкетама, државну заставу поштујe док је више од 2/3 изразито поштујe.
Што се тиче заставе Краљевине Црне Горе, народ је поштује, јер је слутанова тробојка са грбом Петровића, или петокраком, са плавом или плаветном бојом, барем 70 година (са прекидима) била застава Црне Горе.Она је симбол и добрих, али и јако лоших историјских моментата за Црну Гору.Посједујем такву заставу, и немам проблем да под њом будем у сватовима.
Ово горе, што си постовао, је Жижићева и Мишкова Кокошка, склепана на Жабљаку у предвечерје моралног и сваког другог посрнућа Црне Горе.Било не поновило се.
Оно што је јако опасно су дуализми.Двије академије, двије цркве, двије матице, двије заставе, свије химне, све то води у уништење Црногораца, и то се не смије дозволити.
Значи државна застава је званична, а ова друга може да буде нешто као што код Руса имамо монархистичку или поморску заставу, али тек онда кад политичке снаге које би је користиле за контру државној застави, толико ослабе да њихови утицаји буду занемарљиви.
Bookmarks