Page 181 of 730 FirstFirst ... 81131171177178179180181182183184185191231281681 ... LastLast
Results 4,501 to 4,525 of 18246

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,530
    Thanked in
    2,666 Posts

Sa cdm prenose neki zapadni mediji. Stvara se "hajp" da je kod nas TOP destinacija i da mjesta skoro nema...

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    4,362
    Thanks Thanks Received 
    8,428
    Thanked in
    3,214 Posts

Spremno se docekuje sezona... spremno u cemu? Tuge od naseg nazovi turizma.

Thanks Thanks Given 
    1,457
    Thanks Thanks Received 
    5,791
    Thanked in
    2,722 Posts

Pogledajte malo ovaj sajt.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    402
    Thanks Thanks Received 
    336
    Thanked in
    201 Posts

Fora sa ovim je sto ima masu nelegalnih taksista koji izgledaju potpuno isto kao i legalni, bijele su boje, stave tablu taxi, kupe onaj štampač za račune i onda klepaju. U "tal" su sa inspektorima i to je to

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

fino zapises tablice pa prijavis
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Prijavicemo mi lokalni... A sta ce turista )

Zna se dje stoje na 3 - 4 mjesta u BD i Becice. Svaki dan da prodju inspektori po 2-3 puta gotovo bi to bilo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    fino zapises tablice pa prijavis
    Upravo tako, a prije starta voznje fino pitas koliko bi bilo do te i te lokacije, pa ako taksista lupi neku nerealnu cijenu, zapises mu tablice i ne ulazis u vozilo. Ja mislim da je veci problem od taksista koji naplacuju bezobrazno nerealne cijene voznje, je cinjenica da gradjani / turisti koji koriste taxi usluge su totalno indolentni prema tome i sve se to tolerise i prihvata kao normalno u sezoni. Korisnici taxi usluga trebaju prijavljivati takve taksiste, a lokalne vlasti trebaju donijeti zakone koji onemogucavaju nesavjesne i "divlje" taksiste da pruzaju usluge.
    Davor

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

U top 3 najomrazenijih turistickih nacija pored Srba i Rusa sada ulaze i Madjari.

Imao sam sinoc grupu od 8 njih. Nijesam mogao da vjerujem kada su iz auta izvadili kese sa hranom, tj. konzerve gotovih jela koje su podgrijali i to pohasali. Nijesam mogao da vjerujem da su ljudi sekali to iz Madjarske (nije isto hrana za 1 i za 8 ljudi).

Ukrali su mi sve peskira sto je bilo i na kraju moje omiljeno toalet papir.

Ne treba suditi o naciji na osnovu jedne grupe ali ovo mi nije prvo ovako iskustvo sa madjarima...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    U top 3 najomrazenijih turistickih nacija pored Srba i Rusa sada ulaze i Madjari.

Imao sam sinoc grupu od 8 njih. Nijesam mogao da vjerujem kada su iz auta izvadili kese sa hranom, tj. konzerve gotovih jela koje su podgrijali i to pohasali. Nijesam mogao da vjerujem da su ljudi sekali to iz Madjarske (nije isto hrana za 1 i za 8 ljudi).

Ukrali su mi sve peskira sto je bilo i na kraju moje omiljeno toalet papir.

Ne treba suditi o naciji na osnovu jedne grupe ali ovo mi nije prvo ovako iskustvo sa madjarima...

Pa vjerovatno nemaju pare pa donijeli hranu posto je kod njih vjerovatno jeftinije. Ja licno nikada ne bi nosio hranu sa sobom, ali ima ljudi koji nose iz razloga koje sam naveo. Znaci ljudi nemaju pare da trose, skuckali su nesto za put i smjestaj i dosli na ljetovanje. Osim toga, da imaju para da se razbacuju, ne bi ni dosli u CG na ljetovanje. Ako su oni tebi uredno platili za sobe, ne vidim razloga zasto bi tebi smetala cinjenica sto oni nose svoju hranu? Ima ljudi koji imaju kuce u CG pa ne placaju za smjestaj nikome, a neki imaju i baste, zar su i oni losi turisti po tebi? Ako vi u crnoj gori ocekujete da ce vam sa zapada dolaziti turisti dubljeg dzepa, a ne rusi, madjari, srbi,bosanci cesi itd, to mozete slobodno zaboraviti, barem u narednih 30-ak godina.
    Davor

Thanks Thanks Given 
    9,704
    Thanks Thanks Received 
    6,017
    Thanked in
    2,295 Posts

Uredno platili i pokrali to što se moglo pokrasti, ne vidim šta on u CG očekuje...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Ovo za Madjare potvrdjujem.Jednostavno to im je u krvi.Izigravaju gospodu a ovamo......
    Normalno da neće neki multimilioneri hrliti u CG ali treba bar imati neke manire pa iako si srednji sloj ili sirotinja.To je osnovna kultura.Npr ja kad odem negdje van, sramota me je i onaj sapun tečni iz hotela da potrošim za to koliko sam tu a ne još da ga strpam u torbu i ukradem.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Prvi ovosezonski izlet u Crnu Goru. Prelazak hrvatske granice okruglo 1 minut, ulazak u Crnu Goru preko crnogorske granice 45 minuta, autobusi puni izletnika čekali do 60 minuta pa i duže. Gosti nervozni, nekima se piša, a wc na granici se naplaćuje (???? ja to još nigdje nisam vidio). Crna Gora je ove godine prilično čistija nego prošle, ali i dalje problemi u prometu, nekultura vozača, rupetine po cesti, lokve blata, nema odmorišta.... Sve u svemu ide polako nabolje ali je još uvijek daleko od dobrog. Ne shvatite ovo kao pljuvanje nego kao dobronamjerne kritike.

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

a evo i mi se nadamo da će biti bolje..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Prvi ovosezonski izlet u Crnu Goru. Prelazak hrvatske granice okruglo 1 minut, ulazak u Crnu Goru preko crnogorske granice 45 minuta, autobusi puni izletnika čekali do 60 minuta pa i duže. Gosti nervozni, nekima se piša, a wc na granici se naplaćuje (???? ja to još nigdje nisam vidio). Crna Gora je ove godine prilično čistija nego prošle, ali i dalje problemi u prometu, nekultura vozača, rupetine po cesti, lokve blata, nema odmorišta.... Sve u svemu ide polako nabolje ali je još uvijek daleko od dobrog. Ne shvatite ovo kao pljuvanje nego kao dobronamjerne kritike.
    Mogli su se popisat u Hrvatsku, no su dosli odje nama da se pisaju...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

a sto se tice nekulture vozaca to se nikad nece promjeniti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    a sto se tice nekulture vozaca to se nikad nece promjeniti
    Promijenilo bi se kad bi policija počela udarat žestoke kazne, ali baš ono žestoke. Ja svaki put kad idem dole doživim stres

Nego nije te bilo popodne u Lepetanama? Bila neka gospoja

Thanks Thanks Given 
    9,704
    Thanks Thanks Received 
    6,017
    Thanked in
    2,295 Posts

Promijenilo bi se kad bi policija počela udarat žestoke kazne, ali baš ono žestoke. Ja svaki put kad idem dole doživim stres

Ne može žešće od trenutnih, sem ako ne misle slati u zatvor za svaki prekršaj ili staviti po policajca na 10m razdaljine na komplet teritoriji... Kultura je kultura, ne možeš je silom nametnuti... Kad nam kao naciji Pink prestane biti predmet obožavanja i obrazac ponašanja, sama će se kultura saobraćaja poboljšati...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

a ja sam poranio danas tako da si me ujutro mogao vidjet
    nego sto se kazni tice udaraju ovi ne sjekiraj se, ali su im ovi sa AL, A, D , I, tablice najmiliji. jos kad ih ima u koloni pa ih poredjaju pored puta. skupi se za dobru marendu

Thanks Thanks Given 
    2,021
    Thanks Thanks Received 
    6,239
    Thanked in
    2,907 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Ne može žešće od trenutnih, sem ako ne misle slati u zatvor za svaki prekršaj ili staviti po policajca na 10m razdaljine na komplet teritoriji... Kultura je kultura, ne možeš je silom nametnuti... Kad nam kao naciji Pink prestane biti predmet obožavanja i obrazac ponašanja, sama će se kultura saobraćaja poboljšati...
    Američka izreka kaže ,,statistika je kao bikini, sve pokazuje, a ništa ne otkriva''. Na osnovu statistike o saobračajnim udesima prije neku godinu napravih analizu http://www.nolimitbikers.com/arhiva/...i-u-saobracaju tako da ima pomaka (bar što se statistike tiče). No, koliko smo daleko od komšija ... Probaj da provozaš motocikl tamo i ovdje ...

A turizam i sezona ... Hoće li mi neko reći kada počinje? Juče iznad Svetog Stefana bez ikakve oznke raskopan asvalt, a iza krivine stoji radnik i čisti prašinu. Srećom da sam vozio polako.

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

uh, to je posebna tema - a tek kako je nama (ovamo Nk i sjevernije)? pješaci isto ka' divlji.. a ostalo ni da ne pominjem

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Problem je sto su u CG kazne samo deklerativne i ne primjenjuju se kako bi trebalo. U Crnoj Gori kao plemenskoj drzavi kada policajac nekoga zaustavi zbog prekrsaja, ide " Dje si brate", malo procakulaju i tu se sve zavrsava. Tako da vrlo malo ljudi koji cine saobracajne prekrsaje zapravo i plati kaznu koja deklarativno jeste visoka, ali posto se ne primjenjuje u praksi, nema efekta na vozace.
    Davor

Thanks Thanks Given 
    9,704
    Thanks Thanks Received 
    6,017
    Thanked in
    2,295 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Američka izreka kaže ,,statistika je kao bikini, sve pokazuje, a ništa ne otkriva''. Na osnovu statistike o saobračajnim udesima prije neku godinu napravih analizu http://www.nolimitbikers.com/arhiva/...i-u-saobracaju tako da ima pomaka (bar što se statistike tiče). No, koliko smo daleko od komšija ... Probaj da provozaš motocikl tamo i ovdje ...

A turizam i sezona ... Hoće li mi neko reći kada počinje? Juče iznad Svetog Stefana bez ikakve oznke raskopan asvalt, a iza krivine stoji radnik i čisti prašinu. Srećom da sam vozio polako.
    Ne sporim da se stanje po pitanju brzine, vožnje pod uticajem alkohola, vezanja pojasa i generalno boljeg voznog parka, popravilo... No sa kulturom to dosta sporije ide... Svi su nervozni i u frci, ako ne daj bože propuštiš nekog ko čeka ovi iza oće da te linčuju i sl... Ovo je posebno izraženo kad je gužva, što znači većina sezone na primorju...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Sto ovo wulfy pitas za turisticku sezonu kad ce poceti, da je srece znalo bi se do kad je sezona radova i kad se priprema sezona.

Odavno me nije bila sramota kao juce. Podjem da otvorim sezonu na Tari(rafting) sa gostima, i ode nas 8. Vrijeme prelijepo, voda prebistra, gosti odusevljeni. Na Zugica Luku(12km posle pocetka raftinga) ima da se pokupi sigurno kamion smeca a makadamski put koji treba da te vrati na glavni put je ponijela voda. Gosti zgadjeni i zlanuti. Ja sam im 5 min prije toga pricao kako vodu iz Tare mogu piti i kako se ljudi brinu o rijeci itd.
    Govori mi skiper, da oni ne mogu da ociste jer je to zakupila neka zena a da im opstina ne da masine da opet naspu put. Da napomenem da po osobi Nacionalni Park uzima 13.5e za ovaj spust a 33e do Scepan polja.

Svi nesto slijezu ramenima... Ne mogu da se nakanim da okacim slike o stanju u NP, oko jezera vecina klupa slomljena, kante za smece pokradene i slomljene, restoran koji je sagorio prije 5 godina jos tamo stoji kao ruglo, oznake ponio vjetar i snijeg (za Tepca/Curevac) tako da gost ne moze da podje do tamo. HAOS...

Totalno sam se smorio, jer ja ovim ljudima prodajem "Divlju ljepotu" "ekologiju" i piizzde materine. A oni dobijaju glib, smece pored puta i nesposobne idiote u TO...

Page 181 of 730 FirstFirst ... 81131171177178179180181182183184185191231281681 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)