1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta
2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju
3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti
4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu
sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država
nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim
Ovo je kao 1917, jedni drže grad, pa se povuku kad dodju drugi pa onda ovi odu pa se vrate ovi prvi. U Mariupolu, Ukrajinci sinoć zauzeli državne zgrade, ali pošto ih je bilo malo, povukli se, jutros pro-Rusi došli i istakli svoju zastavu... šizofrenija
Nova vlada u Lugansku![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Bolji od sebe.
Pretnje: Ruske rakete lete ka Crnoj Gori.
http://www.e-novine.com/entertainmen...rnoj-Gori.html
ne brinite kad nisu ušli dok je bila SFRJ neće ni sad![]()
She is only here to annoy herself!
Da je prijatno citati nesto slicno o svojoj drzavi, nije. Apsolutno je za ocekivati da cemo ulaskom u nato pakt, koji je uzgred budi receno izuzetno ofanzivno nastrojen prema Rusiji biti pocasceni unosenjem nasih koordinata u ruski sistem za navodjenje raketa. Nemojte mi samo reci da bi nato pakt postupio drugacije u obrnutom slucaju.
Po x put: ovaj prostor Balkana spada pod domen ,,zapadnih sila'' još od 1878 godine. Da nije tako ne bi Jugoslavija svojevremeno tako ,,olako'' mogla 1948 godine da kaže ,,ne'' SSSR-u.
To je možda dobra činjecica, to je možda užasavajuća činjenica, no mi na to uticaja ne možemo imati, možemo samo da se ,,zakopavomo'' ili da isplivamo.
Ruse stvarno treba naučiti pameti! Pa molim vas! Usudili su se da naruše američki monopol kao i monopol od SAD ovlašćenih država, na medijsku propagandu i tajne operacije, na podmetnute pobune, vojne intervencije i okupacije suverenih država, na referendume o nezavisnosti i priznavanja otcjepljenja...
Još samo da ta bagra-ruska naruši i američki monopol na preventivno ograničavanje građanskih sloboda, na hapšenja i smrtne presude širom svijeta (dronovima) bez optužnica i suđenja, bez prava na odbranu - pa ode svijet u propas' načisto.
Zaustavite ih, PLEASE! Dosta su nam jedni takvi, nećemo stereo mod.
Bolji od sebe.
Analiza ključnog trenutka u Ukrajinskoj krizi: Putin pozvao na odgađanje referenduma na istoku zemlje, ruska vojska povukla se s granice, u Moskvi postignut sporazum s OESS-om o de-eskalaciji
"Možda će neki Rusi na istoku Ukrajine ovaj potez smatrati izdajom ili nepravdom, no oni bi morali biti svjesni kako Moskva rijetko donosi odluke temeljene na subjektivnim opservacijama situacije. Krim je bio crvena linija zbog strateških ruskih vojnih instalacija, istok Ukrajine je nešto posve drugo, u strateškom, ali - što je još i važnije - i u demografskom smislu."
Bolji od sebe.
Sreća moja te mi Rusije nije u komšiluku.
Živo me zanima zašto idemo na zapad da radimo a ne u majku Rusiju?
http://www.vijesti.me/data/slika/38/379979.jpg
Sto mi je ovo poznato...
Last edited by Sidewinder; 08-05-14 at 08:13.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
[SIZE=4]Код Славјанска убијено 13 америчких агената - CIA одбија да прими њихова тела[/SIZE]
20:18 07.05.2014.3 коментараШтампај
НАВОДНО СУ ЛЕТЕЛИ У ДВА ТРАНСПОРТНА ХЕЛИКОПТЕРА
МИ-17 УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ КОЈА СУ ОБОРЕНА 2. МАЈА
ЗАПАДНИ медији су објавили - позивајући се на извештај Министарства одбране Русије - да Сједињене Државе одбијају да преузму тела 13 војних агената CIA који су били убијени када су браниоци Славјанска оборили хеликоптер којим су летели.
То се, према истом извештају, догодило 2. маја када је противавионски артиљеријски дивизион 25-те Дњепропетровске бригаде, који је претходно прешао на страну Доњецке Народне Републике, оборио два транспортна хеликоптера Ми-17. То се догодило у тренуцима док су посаде та два хеликоптера покушавале да слете у привремену базу „управљања и контроле“ CIA у зони борбених дејстава код Славјанска.
Наводно је CIA у та два Ми-17 имала укупно 14 агената, али је само један од њих преживео. Првобитно је Кијев тврдио да се ради о његовом капетану Савуилову, али се потом испоставило да се ради о сараднику америчке приватне војне компаније Greystone Ltd.
Све је утолико индикативније што је ово разоткрио The European Union Times.
Неки руски медији су претходних дана, иначе, објавили претпоставку да је један од главних разлога недавне посете директора CIA, Џона Бренана, Кијеву било управо то што је у околини Доњецка нестало око 20 америчких грађана, највероватније сарадника поменуте приватне војне компаније.
С обзиром на развој догађаја, није искључено да је већи део њих погинуо у овом „инциденту“ код Славјанска.
Greystone Ltd. је регистрована на Барбадосу, а пружа различите војне услуге режимима оних земаља где је усмери Вашингтон.
Kao prvo, na istoku Ukrajine nema niti etnickog rata, niti etnickih ciscenja, niti podjleje po osnovu etnicke pripadnosti.
Kao drugo, pobunjenici na istoku Ukrajine nemaju opcenarodnu podrsku.
Kao trece, za razliku od Krima gdje su na celu dogadjaja bili LEGITIMNI TOP-SLUZBENICI Krimske Autonomije, na celu se pobune na istoku nalaze neformalni lideri naoruzanih gripacija.
Kao cetvrto, da je ustanak uspjesan, Putinu u Rusiji stvarno NE TREBAJU nikakvi "narodni gradonacelniki" niti "narodni zupani" na celu brojnih naoruzanih skupina s borbenim iskustvom ciji su pripadnici vec "okusili krv".
Kao peto, Putin nije ocekivao toliko teske poslijedice sankcija (nije u pitanju ruski narog za koji ga boli q-rac, nego samo clanovi njegova osobne klike)
Kao sesto, Putin nije odustao od borbe, vec je izabrao put "tihe sabotaze" umjesto "vruceg rata.
PS Sve je ovo, naravno, moj osobni stav.
Last edited by A+A; 08-05-14 at 10:43.
Last edited by Dača; 08-05-14 at 10:31.
Ovdje ce da pobjedi CNN ka i svaki put .Svi ostali ce da dobiju samo onoliko kolko plate!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks