Remenica radilice i izgubljena vuca? Ne vjerujem...
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Hahaha ne mijesajte babe i zabe. Pocnite od banalnih stvari. Filter za vazduh moze dosta da utice na vucu, agr ventil ako je turbo, pa do motora da gubi kompresiju...
Послато са C1905 уз помоћ Тапатока
Radio sam mu mali servis (svi filteri) prije 2 mjeseca, nedugo nakon toga sam primjetio ovaj problem .
Filter divlji rodjo. Makni filter vazduha pa probaj. A moze da su ti pobrkali crijeva na filter goriva.
Misli narod ako je na oko isti, to je to. 6 godina sam radio pod Porsche-om a svaki cas sam isao na 'doskolovavanje'. Ogromna je razlika u propusnosti filtera i dje zavrsava prasina i prljavstina...
Ako bude to imas pice od mene. Danas cu provjeriti pa javljam, hvala radza-madza , bojankov, boyche
![]()
Oli mi objasnit kako ti se to desava? Nijesam mehanicar ne mogu ti ucinjet nista osim dijagnoze.Koji je motor i auto?
Bucnije ne moze radit zbog filtera, remenira radilice moze lupat, ali sansa za to je vrlo mala...
Ne moze se utvrdit sto ti je sa autom preko foruma, ako ne vuce moze bit da je zaglavio ventil na turbinu ili jednostavno da je sama turbina u pitanju. To ces vidjet sam, valjda znas kakav je osjecaj ubrzanja kad je turbina u funkciji.
Da znas da sam posumljao na turbinuSvakako da ne moze preko foruma, al eto lijepo je cuti misljenja
![]()
Jel tebe bucan auto ili gubi vucu?
Odje se ste izmijesalo. Kad je bucan i torokce moze bit podizac venila neki da je probijen.
I ja imam problem sa vucom, prije mi je palio trakciju trecom, sad nece![]()
TAKUMI
Zna li mi ko tacno reci na koliko kilometara se radi veliki servis? Skoda Octavia 2009.god 1.9 tdi. Presla je 75000 km, a do sad nije radjen.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
90-100k.
TAKUMI
Dje u PG da provjerim jesu li krive felne? Na oko djeluju dobro, a jesu li dje cuknute ne znam, pa me zanima kolko naplacuju provjeru vulkanizeri? Ne balansiranje nego da se pogledaju na masinu jesu li krive. I ako su krive, kolko kosta ispravljanje i ko radi?
ja mlim sve u optimus na zabjelo
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
1e po felni naplacuju provjeru ovamo u bd dje ja idem
U pg na zabjelu optimus,ilija se covjek zove,stvarno je dobar,provjeri besplatno(mada kad ih baci na masini sigurno ce makar malo biti krive),ispravljanje 15e po felgi ako nije nesto nagrdjena.radio sam 4 felge kod njega prije godinu, dobro je uradio posao. Za preporuku je
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
Dje se moze uzet vatrostalna(valjda se tako zove) boja?a da nije siva i crna?
Što može biti problem da auto opet škripi kad kočim a zamijenio sam mu pakne, posebno kad blago kočim, kao da voz nailazi a kad jako stisnem ukopa se koliko jako koči a ne škripi.
A sto moze bit, eo po godine mi slampara nesto dok vozim, zvuk onaj ka da se nesto zalijepilo za tocak i sto brze vozim sve brze i slampara. Cujem samo kad otvorim prozor pa sam ogugla vise jer ne mogu provalitNije nista s gumama jer sam sad stavlja ljetnje isti djavo.
There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)
Bookmarks