View Poll Results: Za koga ćeš glasati?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • DF - Miodrag Lekić

30 20.98%
  • DPS - Slavoljub Stijepović

15 10.49%
  • SNP - Aleksa Bečić

8 5.59%
  • Evropsko Lice Podgorice(PCG i SDP) - Dr Dragan Bogojević

46 32.17%
  • Ostali

7 4.90%
  • Neću izaći na izbore

37 25.87%
Page 85 of 185 FirstFirst ... 357581828384858687888995135 ... LastLast
Results 2,101 to 2,125 of 4615

Thread: Lokalni Izbori - 2014

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Tačno bi trebalo glasati za njega, grijeh bi bio da nestane sa političke scene.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zna li ko zasto je SDP dozvolio da prodje zakon u PG da se gradonacelnik bira glasovima odbornika a ne direktno glasovima gradjana?
    Ovdje se ne bira gradonacelnik nego politicke pozicije nekih partijskih puzeva za koje malo ko zna ko su i sta su (sem njima izglancanih doopeta iz partijskih hijerarhija)... Maskote nosioci lista za budzetske pozicije su totalno nebitni i ne znam ni sto je anketa svjesno napisana da dovodi obicne gradjane u zabludu.
    Licemjerje aktivista ovdje je bez premca, jer kad je njihova maskota u pitanju tu eskiviraju pricu o svojim partijskim pozadincima (ulizicama politickih partija sa liste za zaposlenje i beneficije)koji ce iz zahvalnosti za poklonjene licne benefite biti glavni nosioci direktiva partija, a kad su u pitanju partijski protivnici kandidati za iste te beneficije, tad ne spominju njihove maskote vec partije koje stoje iza njih.
    Prljavo do nesojluka... ali CG pol. scena je navikla na to - nazalost obicnih gradjana CG.
    Svako normalan bi glasao za g. Lekica kao pojedinca - Gradonacelnika, jer jedini je zivio-zivi u svjetskoj metropoli decenijama, i jedino bi njegovo zivljenje i iskustvo bi bilo dobrodoslo za razvoj grada, ali partijski repovi koje vuce za sobom i koje svi ovdje spominju kad je on u pitanju su ipak za ruralnu CG.
    Definitivno, najveca steta za Grad PG je nacin izbora za gradonacelnika, jer ove maskote predstavljaju interese buducih odbornika a ne ideje i planove za interese grada i gradjana od strane kandidata za gradonacelnika.
    Partiokratija tj. kretenokratija na djelu.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 03-05-14 at 16:47.

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

http://www.cdm.me/politika/rabrenovi...o-od-crne-gore
    Lekić je gostujući u emisiji "Živa istina“ komentarisao pokliče Srbiji nakon lokalnih izbora u Beranama. Kazao je da se u Crnoj Gori ne smije skandirati: "Ovo je Srbija“, ali je dodao i da su mu nejasni pokliči Crnoj Gori na italijanskom jeziku E viva Montenegro, koje donekle smatra fašisoidnim.
    Uzgred sobzirom da je zivio zadnjih par desetina godina u Italiji trebao bi da zna da to znaci Zivjela Crna GOra.
    Sa ovakvim `rodoljubom` pojedini prizeljkuju koaliciju.

Znaci po fosilu Lekicu, ja kada na stadion vristim iz mozga E viva Montenegro, ja sam fasista/nacista i propagiram fasisticke parole.

E propalo se.
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Jedna jedina, nepobjediva -
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    3,487
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    253 Posts

Quote Originally Posted by lucke91 View Post
    Uzgred sobzirom da je zivio zadnjih par desetina godina u Italiji trebao bi da zna da to znaci Zivjela Crna Gora.
    To znači živa je Crna Gora.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Uzgred sobzirom da je zivio zadnjih par desetina godina u Italiji trebao bi da zna da to znaci Zivjela Crna GOra.

Znaci po fosilu Lekicu, ja kada na stadion vristim iz mozga E viva Montenegro, ja sam fasista/nacista i propagiram fasisticke parole.

E propalo se.

A vidi ovo cuo sam da treba Stjepovic da potpise za PSG, pricaju Ibrahimovicu se tresu gace.

Sta vele tamo u partiju? Smiju li odradit taj transfer ?

Lekic kakav je da je ali je bolji od Miga. Umije 2 svezati
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    A vidi ovo cuo sam da treba Stjepovic da potpise za PSG, pricaju Ibrahimovicu se tresu gace.

Sta vele tamo u partiju? Smiju li odradit taj transfer ?

Lekic kakav je da je ali je bolji od Miga. Umije 2 svezati
    pronalazis se lagano samo
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

pronalazis se lagano samo

A nije druze nego je bolno koliko si neupucen u stvari. Branis ideologiju o kojoj pojma nemas i pricas o stvarima koje su spanska sela za tebe. Malo si mladji od pojedinaca sto pisu odje, ti na stadion uzvikujes a ima ih odje sto su i 98 i 2000 uzvikivali a tada je to bilo zabranjeno.
    Tada su bili hapseni, prebijani, ranjavani i namjestani , od istih ovih sto si im ti sada aktivista, koji su tada nosili kokarde i isli se klanjati Slobu. A sad i ti i ovi tvoji pljuju po Srbima ka' po najgorim krvnicima. Evo vam se gospodar klanja Amfilohiju, zove Srbe u vladu. Ali za njega se nista ne spominje

A sada da ti objasnim sta je i Lekic mislio kada je rekao fasisoidni pozdrav: "Viva Il Duce" je bio pozdrav u Fasitisckoj Italiji. Pozdrav Musoliniju. Kao Heil Hitler samo na italijanskom.

Sada znas.

Za ovaj pozdrav ti se moze i oprostiti - mali si jos. Ali za ovo neznanje da si dio nekada najvece Srpske partije van Srbije - to nikako

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Paradoks CG "novinarstva" je da Niko od njih uopste ne publikuje intervjue sa politicki kandidovanim odbornicima pojedinacno, jer su ti ljudi buduci nosioci vlasti u PG, vec samo razgovaraju sa maskotama tih kandidata, kojeg odbornici mogu, a i ne moraju izabrati za gradonacelnika. Jeste da su partijski "incitati" maskote tih interesnih grupa, ali da su novinari u CG tolika **veda.. e stvarno..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 03-05-14 at 18:08.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E propalo se.
    To može da znači i dobro jutro, ali radi se o okupatorskom, fašisoidnom pozdravu. Nije došao ovamo putem pošte, nego je došao ovamo putem italijanske okupacije.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Paradoks CG "novinarstva" je da Niko od njih uopste ne publikuje intervjue sa politicki kandidovanim odbornicima pojedinacno, jer su ti ljudi buduci nosioci vlasti u PG, vec samo razgovaraju sa maskotama tih kandidata, kojeg odbornici mogu, a i ne moraju izabrati za gradonacelnika. Jeste da su partijski "incitati" maskote tih interesnih grupa, ali da su novinari u CG tolika **veda.. e stvarno..

Hvala Lepo
    Crna Gora nema novinare ni istrazivacko novinarstvo. Kod nas je TOP novinarstva kada jave koliko je kise palo po metru kvadratnom i da li je prohodan put Murino - Cakor - Pec.

Potpuno podrzavam inicijativu. Volio bih da odbornike svake partije zaskacu novinari i pitaju ih nasumicna pitanja. Pa da vidimo onda sta bi odgovorili istaknuti "preduzetnici" "gradjani" i rukometasica

Isto tako poslanike propitati posto u skupstini ima onih koji tamo dolaze samo po dnevnicu a nikada nista nijesu progovorili. Cisto informativno da se vidi zbog cega im dajemo mi platu...

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    931
    Thanked in
    551 Posts

sdp-ovci brane lekica kao oca rodjenog... presmijesnog li foruma sto je ovo
    Samo ti...
    U mome srcu si...
    Zvezdo ljubavi!

Thanks Thanks Given 
    9,755
    Thanks Thanks Received 
    6,071
    Thanked in
    2,316 Posts

Da bi mogao komunicirati normalno moraš shvatiti razliku između partijskog vojnika i simpatizera...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    2,547
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    251 Posts

Zamislite da Englezi skandiraju svojoj zemlji ili reprezentaciji na njemačkom, Njemci svojoj na francuskom... Oni koji bi to radili bili bi najblaže rečeno posmatrani kao osobe kojima je potrebna stručna pomoć.
    Samo je u našoj Crnoj Gori, izgleda, mjera patriotizma promovisati pozdrav na stranom jeziku uz to pozdrav koji itekako asocira na neke mračne djelove istorije.

Thanks Thanks Given 
    2,045
    Thanks Thanks Received 
    6,293
    Thanked in
    2,925 Posts

Prvo je bilo ,,E viva vero Montenegro'' još 1919 godine (napomena, naučite nešto o Božićnoj pobuni) što znači ,,živjela prava Crna Gora''. Početkom devedesetih liberali su iz očiglednih razloga ponovo uveli u upotrebu taj poklič.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Prvo je bilo ,,E viva vero Montenegro'' još 1919 godine (napomena, naučite nešto o Božićnoj pobuni) što znači ,,živjela prava Crna Gora''. Početkom devedesetih liberali su iz očiglednih razloga ponovo uveli u upotrebu taj poklič.
    Ovo niko niti spori niti smije da spori.

U mom postu sam naveo zbog cega ga je Lekic nazvao fasisoidnim, posto su se inace u DF-u u Niksicu vodile ove price tako da znam na sta je ciljao.

A ovo da branim nekoga ili ga ne branim. Sto rece gore MEdo_Je, razlika je izmedju partijskog aktiviste i simpatizera.

Meni moze vise ljudi da se svidja/ne svidja, i mogu vjerovati u vise programa ili ideologija ako odgovaraju mojim licnim stavovima. Dok si ti ogranicen samo na jedan.
    U privatnim raspravama uvijek pitam simpatizere DPS-a, sta je to sto je DPS uradio za CG i uvijek im je prvi odgovor "Pa oni su nam donijeli nezavisnost" sto je apsolutna greska posto su taj dio ukrali od LSCG-a i SDP-a.
    E onda vec sledeca stvar se tesko nalazi. Sta god da krene da se prica o cinjenju DPS-a kroz CG namecu se odmah afere - Cigare, Telekom, KAP, Boksiti, Zeljezara, Fabrika celuloze, Zavala, Avala, Splendid, Dusko Jovanovic itd itd itd.

Volio bih da neko iz DPS dodje i kaze:
    "Drugovi i drugarice dolazimo danas da sumiramo rad za cetvrt vijeka, ono sto smo mi uradili ne bi niko drugi uspio da uradi, posle ratom razorenog balkana i mrtve privrede i turizma mi smo privatizacijom uspjeli da : - Odrzimo i revitalizujemo Zeljezaru niksic koja sada zaposljava 5000 ljudi
    - Odrzimo i prosirimo Boksite Niksic koji sada zaposljavaju 5000 ljudi
    - Poptuno na noge dignemo KAP koji je bio propao kad smo mi dosli sada ima 7000 ljudi
    - Uredimo i sacuvamo Radoje Dakic koji zaposljava 5 000 ljudi
    - Odrzimo i revitalizujemo fabriku celuloze Berane koja je uzdanica Crnogorskog Sjevera 5000 ljudi
    - Hotelske komplekse kao sto je Hotel Onogost, Hoteli Niksic, Metalurg, Fjord, HG Budvanska rivijera potpuno renoviramo i prosirimo tako da zajedno imaju 20 000 smjestajnih jedinica i zaposljavaju 5000 ljudi,
    - Razvijemo poljoprivredu tako da je crnogorski farmer najvise zasticen u regionu i drzava mu je najveca sigurnost
    - Skolstvo i zdravstvo unapredjeno i najmodernije na Balkanu
    - Placamo najjeftiniju struju, vodu, internet u regionu
    - Stopa nezaposlenosti najniza u regionu
    - Prvi po broju stranih investicija
    - Prvi po borbi u organizovanom kriminalu i korupciji

E zbog ovog je DPS drugarice i drugovi partija koju cete 25 maja zaokruziti. Za pravu, jedinu i istinski Evropsku Podgoricu. Za Miga Stijepovica i Mila Djukanovica! Za Miomira Mugosu i Sveta Marovica! Za Aca Djukanovica i Brana Micunovica! Sigurno sa nama u pobjedu jer mi smo oni koji su od ove zemlje napravili Balkanski Monako! "

E sad ove brojke sto sam naveo zamijenite sa nulama. Ovo ostalo obrnite i onda neka dodje Milo Djukanovic da drzi govore. Ma hajdete ljudi svako sa pola mozga zna zasto ih NE treba glasati. Ne znam ni jedan jedini razlog zasto bi ih neko zaokruzio.
    Samo hocu da dodje neko i da kaze konkretno : Dok smo na vlasti uradjeno je to to to i to. I ja kazem skidam kapu gospodo svaka cast...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by wulfy View Post
    Dzaba edukujes one koji neće nista da nauce ili im nesto ne odgovara. U Gaeti su svi okolo parlali crnogorski i bas cudno da su govorili E viva vero Montenegro

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lijepo se igrajte. I manje spinujte - ko će koga, ko će sa kim.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Pitanje je da li ćete otići još dalje ili, ćete se samo zadržati na tome da je poklič „živjela Crna Gora“ fašisoidan. Da li je ovo poruka, od vaše grupacije, šta čeka Crnogorce i liberale ukoliko budete imali većinu u Podgorici, jer po vama smo i mi fašisoidni, jer volimo svoju državu i kličemo joj, a ne nekoj susjednoj. Postupate politićki diletantski, pokušavajući da dobijete glasove liberala pričajući im bajke, ali im istovremeno kažete da je poklič ljubavi i žudnje za svojom državom fašisoidan - zaključuje se reagovanju Liberalne partije Glavnog grada

Mislim da je Lekic napravio faul za zuti sa ovakvom izjavom
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,850
    Thanked in
    1,079 Posts

Ulogovah se poslije duže vremena i sa nadom da Lekić nije izjavio ovo šta mu se spočitava a ukoliko jeste za mene je to skandal bez presedana i očigledno spinovanje jer on niti je od juče niti neznaven da ne zna porijeklo parole 'e viva montenegro'. Uopšte nije suština na kojem je jeziku već ko je i zbog čega i u kojem vremenu uzvikivao a udbaška su podmetanja bila 90-ih navodeći nekakav fašistički prizvuk i dodajući čak 'e viva duce', što je bila jedna od omiljenih laži tadašnje Pobjeda. Spočitavati fašizam onima koji su bili protiv rata, koje su pendrečili gdje su stigli, koji su balonima išli na balvane i pištolje, dok su Lekić i ekipa ugodno sjedjeli u foteljama, dok su mu prvi saradnici pjevali apostolima rata u Bosni je sramno.

Dakle, ukoliko je ovo tačno ovo, ono što najmanje može da uradi Lekić da se izvine, u suprotnome ovo bi bar za mene bilo njegovo razotkrivanje i jedan žestok udarac svim naporima da se konačno dođe do nekog dogovora i stvaranja normalnog društva.

P. S. Pošto nemam živaca to da gledam, još jednom se ograđujem sa time ukoliko je tačno da je to rekao. Još me drži nada da je pogrešno interpretiran ili da je spin partije koja je dala saopštenje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Ja sam i dalje pri stavu da ce najvazniju lokalnu vlast ciniti DP SS DP. Pogotovo sto je proslavljeni bokser najavio isto(posle proslavljenog novinara, naravno).
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Stvarno ste ubijedjeni da je sdp takvo kukavicje jaje podmetnuto opoziciji? Ako je to slucaj, kupice tih nekoliko godina tom prevarom, svaka im cast.. ali to bi im bilo bukvalno zadnje parce obraza. Ovo im je bila slamka da se iscupaju iz totalnog moralnog posrnuca uzrokovanog vladavinom sa dps-om, jos bi sigurno namakli koju novu hiljadu glasova, a takvim zaokretom se slobodno mogu uhvatit pod ruku sa Andrijom Popovicem. Mislim da nisu toliko glupi i da znaju matematiku dovoljno dobro, ovog puta im se ne bi isplatilo da zaebu narod.. mada, opet.. ko zna zemlja cuda..
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

- Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Stvarno ste ubijedjeni da je sdp takvo kukavicje jaje podmetnuto opoziciji? Ako je to slucaj, kupice tih nekoliko godina tom prevarom, svaka im cast.. ali to bi im bilo bukvalno zadnje parce obraza. Ovo im je bila slamka da se iscupaju iz totalnog moralnog posrnuca uzrokovanog vladavinom sa dps-om, jos bi sigurno namakli koju novu hiljadu glasova, a takvim zaokretom se slobodno mogu uhvatit pod ruku sa Andrijom Popovicem. Mislim da nisu toliko glupi i da znaju matematiku dovoljno dobro, ovog puta im se ne bi isplatilo da zaebu narod.. mada, opet.. ko zna zemlja cuda..
    ovo je i moje razmisljanje, ako sada ovo ne odrade pametno mogu se ugasiti
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Mislim da oni nisu još odlučili kuda će i šta će.Vagaju i čekaju šta će da bude.Takođe vjerujem da bi novi savez sa Dps-om bio klasično samoubistvo.Mislim da su i oni toga svjesni ali nije mala stvar da Rankiša zabije Milašu kolac u srce, posle toliko godina zajedničke borbe.Nije mala stvar izdati svog saborca, a možemo samo da predpostavimo kakve ih sve veze i dilovi vežu.Tako da ja mislim - ili će obojica padati ili neće ni jedan.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    To može da znači i dobro jutro, ali radi se o okupatorskom, fašisoidnom pozdravu. Nije došao ovamo putem pošte, nego je došao ovamo putem italijanske okupacije.
    Pa, i nije baš bitno odakle je došlo koliko odvratno i poltronski zvuči, Bogom prosto da to pjevaju naši navijači kada pođu u Italiju, ali kad čujem to ovdje želudac mi se prevrne, nisam čuo ni na referendumske skupove, ni na naše stadione, ni na slavlja, Živjela Crna Gora, zar ne zvuči barem 10x ljepše

I sada se javlja nebitan lik iz nebitne partije koja 20 godina služi režimu...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Page 85 of 185 FirstFirst ... 357581828384858687888995135 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)