Originally Posted by
Need2rock
Pokušaj spaljivanja mase ljudi nije nešto što se spontano 'desi' u sukobu navijačkih grupa.Za tako nešto je potrebna ekstremistička grupa unaprijed spremna na bilo šta.Ja znam za samo jednu takvu u Ukrajini.
Nid2rok nije se desio sukob navijackih grupa nego su navijacke grupe u Ukrajini sve na strani Ukrajine cak i Sahtjora, Metalista i klubova sa istoka i juga drzave i one su nastupale zajedno na mitingu za jednistvo Ukrajine a na suprotnoj strani su bile pristalice Rusije. Da ne bih pisao dva puta citiracu sebe a vjerujem da je ovo sto sam napisao 99% tacno jer sam bas pratio pazljivo situaciju danas i iz raznih izvora-ruskih, zapadnih i ukrajinskih kao i onih preko soc. mreza pa povezao stvari.

Originally Posted by
rastapopoulos
U Odesi je danas poginulo 35 ljudi od cega cetiri pristalice Ukrajine i 31 vjerovatno pristalica Rusije. Situacija je otpocela sprovodjenjem dva paralelna mitinga pro-ukrajinskih pristalica i separatista i doslo je do tuce u kojoj su separatisti iskoristili vatreno oruzje pri cemu je poginulo cetvoro pristalica Ukrajine koje su zatim krenule u protivnapad i kako ih je bilo mnogo vise uspjele da osvoje i zapale kamp separatista a zatim i opstinsku zgradu u koju su ovi odstupili. U pozaru je poginulo 31 separatista vecinom od gusenja dimom a neki i pri pokusaju da se skokom sa prozora izvuku iz zgrade.
Obzirom na situaciju kao i na dosta mlaku poruku Rusiji sa sastanka Obama-Merkel ovo je Rusiji momenat da pokrene kopnenu invaziju na jug i istok Ukrajine koristeci se dogadjajima u Odesi kao izgovorom. Da li ce Putin krenuti tim putem ostaje da se vidi ali ovakav momenat tesko da ce imati u buducnosti obzirom da su danas ruski diverzanti dozivjeli tezak poraz u Slavjansku i prakticno im je unistena baza za operacije u Donjeckoj i Luhanskoj oblasti.
Evo ovdje sam objasnio sto je moguce krace a da nista ne izostavim tok danasnjih dogadjaja. Takodje ponavljam da ne treba trpati Desni sektor i ruske obavjestajne sluzbe u svaku pricu jer je u dosta slucajeva to propaganda ruske odnosno ukrajinske strane posebno kad se takve informacije nadju na ukrajinskim ili ruskim medijima kao sto je Rusija Danas za Desni sektor.
P.S. Po najnovijim informacijama poginulo je 42 ljudi ne 35 od cega i dalje 31 u pozaru a ostatak u pucnjavi koja se desila prije.
Last edited by Rastapopoulos; 02-05-14 at 22:33.
I'm the boss, and you're NOTHING! You get that?
Bookmarks