View Poll Results: Za koga ćeš glasati?

Voters
143. You may not vote on this poll
  • DF - Miodrag Lekić

30 20.98%
  • DPS - Slavoljub Stijepović

15 10.49%
  • SNP - Aleksa Bečić

8 5.59%
  • Evropsko Lice Podgorice(PCG i SDP) - Dr Dragan Bogojević

46 32.17%
  • Ostali

7 4.90%
  • Neću izaći na izbore

37 25.87%
Page 70 of 185 FirstFirst ... 206066676869707172737480120170 ... LastLast
Results 1,726 to 1,750 of 4615

Thread: Lokalni Izbori - 2014

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Svrha koalicije SDP-a i Pozitivne jeste da se kroz politički blok prezentira nešto što će biti viđeno kao "nova ponuda" i tako animira što veći broj birača da toj koaliciji da glas.
    Postoji pristojan broj glasača koji ne bi glasali ni SDP, ni PCG samostalno, no spremni su koaliciji dati glas. Pogotovo koaliciji na čijem je čelu čovjek kojeg bi ličnom biografijom (uglednog profesora i čovjeka bez mrlje) poželjela svaka partija.

Da su SDP i PCG izašli samostalno, najmanje jedna partija od njih nalazila se u riziku da ne prođe i tako prospe glasove. No, mnogo gore po nju bio bi politički šamar zbog činjenice da nema odbornike (pa ni težinu) u glavnom gradu. Jer ako ne postojite u glavnom gradu, vi i nijeste relevantna politička partija.

Dakle, odluka dvije partije da nastupe u koaliciji bila je, strateški gledano - odličan potez.
    To je win-win situacija za obije članice i bez političkih štetnih nus efekata.

Međutim, iako očekujem da će partneri nakon izbora ostati zajedno i voditi (makar u početku) usaglašenu politiku, ubijeđen sam da ove partije na ovu koaliciju gledaju samo kao na prevozno sredstvo do cilja i na kratak rok.
    Uopšte ne bi trebalo biti iznenađenje ukoliko nakon izbora (kada koalicija obavi svoju svrhu zbog koje je i nastala) svako nastavi svojim putem.
    Zapravo, koalicija će se produbiti samo ukoliko dva subjekta budu u poziciji da odlučuju o novoj vlasti u PG.

Toliko o tome - zašto koalicija SDP-a i PCG?

Što se tiče mogućeg osjećanja prevarenosti birača (zbog postizbornog izbora ovog ili onog partnera), o tome nema ni govora. Svaki birač SDP-PCG već sada je jasno upoznat sa mogućnošću da koalicija za partnera odabere i srpske partije i DPS.
    Ko te (vrlo jasne) poruke iz SDP-a i PCG ne želi da čuje, taj ima neki ozbiljan problem sam sa sobom.
    Druga je stvar što ja smatram da platforma "svi dolaze u obzir" uskoro neće biti ni mudra, ni moguća, ali, da ne trčimo...Idemo u korak s vremenom i vrlo brzo će se i to pitanje nametnuti...
    Sta mislis o mogucnosti da se kroz godinu-dvije formira nova partija od otpadnika iz DPS/SDP/PCG/DF i foruma ?
    Koliko to zvuci realno. Neki prijatelji iz DPS trube godinama o reformistickim strujama unutar partije. Ne zaboravimo da je DPS clanovima/odbronicima/poslanicima dobar samo dok pobjedjuje.
    Digresiju bih napravio kako su svi navijali za nasu reprezentaciju u fudbalu dok smo dobijali i stajali na megdan englezima. A onda kada je dosao pad igre/forme pocelo je pljuvanje i po medijima a i klanje navijaca...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Jal Cargo View Post
    Mislis da u SDP to ne znaju - da od ishoda lokalnih izbora u Podgorici, odnosno postizbornih kominatorika na principu "ja tebi, ti meni", koliko god to zvucalo nevjerovatno, zavise, bukvalno, nasi izgledi u Velsu tj. clanstvo u NATO...No, dobro, igra se uskoro mora zavrsiti.
    Da, zvuči nevjerovatno...No, ja već duže nemam oko toga dileme... Živimo jednu potpuno novu situaciju...
    Zato i nijesam pisao više od mjesec dana komentare na unutrašnje političke teme, jer ono što se sada događa na nivou Evrope, direktno će iscrtati odnose unutar Crne Gore.

Ali još je nevjerovatnije što su srpske partije požurile da se odrede po pitanju odnosa prema evropskoj krizi. A taj odnos je ono što jedino žele čuti i osluškivati i Zapad i Rusija. Drugo ih u ovom trenutku ne interesuje. Pa zaboga, iako se u CG ljudi ponašaju kao da je naša zemlja na Marsu, po Evropi se svakodnevno demaršira. Traje pravi rat ultimatumima i prijetnjama. Svako jutro kad otvorim web pročitam po 5-6 demarša na relaciji zapadne prijestolnice - Moskva. Evo jedna američka upravo zbog upada ruskog aviona u vazdušni prostor Ukrajine. Prije neki dan Rusi su vozali bombarder iznad Holandije, Danske i Britanije, a ovi ga jurili lovcima po nebu.
    Neki dan ranije ruski lovac je prijeteći nadlijetao američki razarač u Crnom moru...
    Od tutnjave tenkova i mlaznih aviona više se ništa ne čuje, niti je razumnom čovjeku moguće što razabrati. Zasad se samo demaršira, no, ako je vjerovati Istoriji, to je uvijek bio zloslutan uvod u marširanje...
    U Crnoj Gori, neki se zabavljaju time da li će SDP u Podgorici poljubiti ovog ili onog...To je tragikomično...Ali za Crnogorce krajnje uobičajeno...Oni su i pad Berlinskog zida propuštili da uoče. Ukapirali su što se desilo tek godinama kasnije...

Dakle, teoretski (mada ako Rusi uđu u Ukrajinu, ne i praktično) bilo je moguće i za srpske partije poželjno da izbjegavaju određenje po ovom pitanju što duže i tako izvuku maksimum iz onog što se može izvući na izborima u PG.

Međutim, oni su potrčali da se svrstaju nasuprot Zapada. SNP da grublje nije mogao, a DF, u liku Lekića (koji tamo da paradoks bude veći ima imidž najumjerenijeg) prije dvije večeri tokom intervjua Nikoliću (emisija "U centar") 5 minuta ostavi na kraju intervjua da objasni koliko oni imaju rezerve prema onom što se dešava u Svijetu i da Zapad baš i ne vide kao prijatelja i poklonika demokratije, iako ga Nikolić ništa o tome nije htio pitat. Naprotiv, pitao ga o stavu u vezi NATO i da li se planiraju konačno odrediti kao blok...
    Nevjerovatno zaista...Uopšte nije bitno da li je Lekić u pravu za moralne nazore Zapada, ali "bosti" Zapad u "oko" u trenutku kada vam nasušno treba njegova podrška vrhunac je besvijesti i amaterizma.
    Čak minutažom koju je Lekić odvojio da se osvrne na to pitanje, on je jasno stavio do znanja koliko je to pitanje već bitno (za lokalne izbore, vjerovali ili ne) i koliko će to pitanje tek dobijati na značaju.
    Ali zašto to rade u SNP-u i DF-u? Pa zato što (pogrešno kao i uvijek) u ove dvije partije procjenjuju da bi im to svrstavanje na stranu Moskve moglo donijeti poene i glasove onih koji ih inače ne glasaju.
    To je toliko kratkovida procjena da nemam riječi. I sam Zlatko Vujović (danas ga opet pominjem, ali se zaista tu slažemo) smatra da su zbog šnicle mesa u SNP-u ubili bika, a ja bih dodao - isto je već zagazio da uradi i DF.

Naravno, slažem se s tobom, da se SDP-ova igra, ali i igra opozicionih partija (taj živopisni srpski bal pod maskama) se negdje zaista morao završiti... Neđe su se morale pokazati sve karte...Toliko o Evropi i evrointegracijama.
    Ili su ti ljudi bili neiskreni ili su uopšte nesposobni da shvate što to integrisanje u Evropu podrazumijeva.
    Pa nije to članstvo u nekakav međunarodni savez boćara, pa kad ti se ne sviđa ko tamo sve igra taj dan, a ti fino ne dođeš, već druženje ostaviš za sjutra ili neku drugu priliku...

Međutim, ono što mene čudi jeste što ti ljudi u opoziciji ne shvataju da su oni lično već debelo kompromitovani vezama sa Zapadom (posebno SAD). I to ne samo u CG, već i u Moskvi. To se odnosi i na Mandića koji je 2008. i 2009. bio redovan gost američke ambasade u kojoj je izjavljivao ljubav i vjernost Americi koja je podržavala Srbe tokom WWII i zbrinula toliku (četničku) emigraciju, a Milić je tadašnjem američkom ambasadoru otvoreno saopštavao da je on lično za NATO, ali da ima problema sa nekim članovima svoje partije, kako da im to objasni.
    Sve je to (telegrame ambasade centrali u Vašingtonu) objavio dobri Žulijan i dostupno je na Wikileaks-u već godinama.
    Last edited by El Re; 26-04-14 at 13:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Sta mislis o mogucnosti da se kroz godinu-dvije formira nova partija od otpadnika iz DPS/SDP/PCG/DF i foruma ?
    Koliko to zvuci realno. Neki prijatelji iz DPS trube godinama o reformistickim strujama unutar partije. Ne zaboravimo da je DPS clanovima/odbronicima/poslanicima dobar samo dok pobjedjuje.
    Digresiju bih napravio kako su svi navijali za nasu reprezentaciju u fudbalu dok smo dobijali i stajali na megdan englezima. A onda kada je dosao pad igre/forme pocelo je pljuvanje i po medijima a i klanje navijaca...
    Vidjećemo GW...
    Politička budućnost Crne Giore direktno će zavisiti od onog što se sada dešava u odnosima Zapada i Moskve. Tek kada se tu neke stvari raščiste biće poznato i kakav će teren biti u CG moguć.
    Kad budemo znali što je teren, reći ću ti i kakve su šanse da nešto novo "proklija" na tom terenu.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Crno-bijeli svijet u očima članova cdm foruma

Postizborna koalicija sa DF-om ili ponovljeni izbori, trećeg nema. Bilo kakva koalicija PCG sa DPS-om bi bila samoubistvo za Pozitivnu, em za to ne postoji podrška kod glasača PCG, em ne postoji podrška kod samih članova.

A ako DF ponudi mjesto gradonačelnika pod uslovom da SDP napusti koaliciju na državnom nivou, moja podrška za taj potez. Da SDP konačno prestane sa cimanjem naprijed-nazad i da odluči đe će.
    Last edited by chucknorris; 26-04-14 at 15:33.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Crno-bijeli svijet u očima članova cdm foruma

Postizborna koalicija sa DF-om ili ponovljeni izbori, trećeg nema. Bilo kakva koalicija PCG sa DPS-om bi bila samoubistvo za Pozitivnu, em za to ne postoji podrška kod glasača PCG, em ne postoji podrška kod samih članova.

A ako DF ponudi mjesto gradonačelnika pod uslovom da SDP napusti koaliciju na državnom nivou, moja podrška za taj potez. Da SDP konačno prestane sa cimanjem naprijed-nazad i da odluči đe će.
    Pa ne bi se moglo reći da si ti "tipičan" član Pozitivne, a još manje da predstavljaš dominantno raspoloženje u Pozitivnoj. Da su se takvi članovi pitali koalicije sa SDP-om vjerovatno ne bi ni bilo.
    Naprotiv, ti si možda (a i to je pitanje) "tipičan" član Pozitivne iz vremena prije Nikšića i ultimatuma Pozitivne srpskim partijama.
    Drago mi je što si ostao uz Pozitivnu, no još jednom se zapitaj da li su tamo oni poput tebe baš u većini...
    Vidiš, ja od tog oktobra 2012., u potpunosti vidim Pozitivnu na tragu mojih političkih uvjerenja i orjentacija. Jedna od tih orjentacija je i snažno prozapadno opredjeljenje koje u potpunosti i gotovo svakodnevno demonstrira vrh Pozitivne. Između ostalog i odnosom prema krizi u Ukrajini. S druge strane tvoje simpatije prema Putinu i njegovoj politici teško da ćeš podijeliti sa Pajovićem, Bojanićem, Abazovićem i sl...
    Ponavljam, iskreno mi je drago što podržavaš Pozitivnu, ali ne bi valjalo da nam poslije izbora saopštavaš svoja razočarenja i duševne bolove. Vidi da nije tu posrijedi neki nesporazum...
    Ili nemoj...
    Zaista shvati ovo dobronamjerno...
    Last edited by El Re; 26-04-14 at 16:03.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Sad, da li sam ja simpatizer ili član, nebitno za cijelu priču.

Vrijeme će pokazati ko je upravu u vezi koalicija

Svakako da sam prozapadno orijentisan, a te, kako kažeš "simpatije" prema Putinu prije će biti da su prema Rusiji kao državi, ruskoj kulturi, koju ne simpatišem ništa manje od npr Italije.

A spoljnja politika ne bi trebalo da je primarna stvar u izboru partije za koju ćeš da glasaš.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nažalost, svrha koalicije SDP-Pozitivna je da u slučaju da budu tas na vagi obezbjede većinu DPSu.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U najboljem slučaju, ako Pozitivna kao ne pristane, slično kao u Nikišiću, onda će neki odbornik da preleti, a ako i to ne uspije, ponoviće se izbori, a tada će biti lakše prikupiti nedostajući novac za obezbjeđivanje pobjede.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    Nažalost, svrha koalicije SDP-Pozitivna je da u slučaju da budu tas na vagi obezbjede većinu DPSu.
    U najboljem slučaju, ako Pozitivna kao ne pristane, slično kao u Nikišiću, onda će neki odbornik da preleti, a ako i to ne uspije, ponoviće se izbori, a tada će biti lakše prikupiti nedostajući novac za obezbjeđivanje pobjede.
    DObro si ti obaviješten, čovječe. Imaš neke informacije koje ne postoje u štabovima SDP-a, a vjerujem ni Pozitivne. Što koristiš, čarobnu kuglu?

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Pa ne bi se moglo reći da si ti "tipičan" član Pozitivne, a još manje da predstavljaš dominantno raspoloženje u Pozitivnoj. Da su se takvi članovi pitali koalicije sa SDP-om vjerovatno ne bi ni bilo.
    Naprotiv, ti si možda (a i to je pitanje) "tipičan" član...
    Sve mu objasni o njemu, El Re :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by chucknorris View Post
    Sad, da li sam ja simpatizer ili član, nebitno za cijelu priču.
    Vrijeme će pokazati ko je upravu u vezi koalicija
    Svakako da sam prozapadno orijentisan, a te, kako kažeš "simpatije" prema Putinu prije će biti da su prema Rusiji kao državi, ruskoj kulturi, koju ne simpatišem ništa manje od npr Italije.
    A spoljnja politika ne bi trebalo da je primarna stvar u izboru partije za koju ćeš da glasaš.
    Ok, prihvatam...
    Najbitnije je da si od svih političkih partija napravio najbolji izbor. I ostani nepokolebljiv u njemu...
    Malo se šalim,..nadam se da se nećeš naljutit jer nema loše namjere...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by 11/11/11 View Post
    DObro si ti obaviješten, čovječe. Imaš neke informacije koje ne postoje u štabovima SDP-a, a vjerujem ni Pozitivne. Što koristiš, čarobnu kuglu?
    Ne treba ti čarobna kugla, kad se to već desilo nekoliko puta i kada znamo da je SDP konstantno privjesak DPS vladavine, a sve se nešto kao buni, ovo-ono. Oni bi bez DPS propali, to je jasno i njima, a vjerovatno bi i independistička ideja zasnovana na netrpeljivosti prema Srbima došla u pitanje. To ne znači da bi nezavisnost došla u pitanje, već da bi je izgubili oni koji je grade na crnogorskom nacionalizmu, a ne na građanskim vrijednostima. Ključna pozicija građanske države jeste da država služi građanima, a ne građani državi. Nije država CG važnija od građana CG. Državu stvaraju građani, a ne država građane. ... Dakle, sabrati 2 i 2 nije nikakva čarolija, već banalna, trivijalna, deja vu istina.
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne treba ti čarobna kugla, kad se to već desilo nekoliko puta i kada znamo da je SDP konstantno privjesak DPS vladavine, a sve se nešto kao buni, ovo-ono. Oni bi bez DPS propali, to je jasno i njima, a vjerovatno bi i independistička ideja zasnovana na netrpeljivosti prema Srbima došla u pitanje. To ne znači da bi nezavisnost došla u pitanje, već da bi je izgubili oni koji je grade na crnogorskom nacionalizmu, a ne na građanskim vrijednostima. Ključna pozicija građanske države jeste da država služi građanima, a ne građani državi. Nije država CG važnija od građana CG. Državu stvaraju građani, a ne država građane. ... Dakle, sabrati 2 i 2 nije nikakva čarolija, već banalna, trivijalna, deja vu istina.
    Mnogo ti je prst u oku SDP, samo ne znam zbog čega kad je već toliko nebitan i zavistan od DPS-a, kako vi iz Fronta velite. Uh, nemoj više prosipati tu 100 puta sažvakanu priču, postala je dosadna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mnogo ti je prst u oku SDP, samo ne znam zbog čega kad je već toliko nebitan i zavistan od DPS-a, kako vi iz Fronta velite. Uh, nemoj više prosipati tu 100 puta sažvakanu priču, postala je dosadna.
    Ne intreresuje mene ni DF, ni Pozitivna, ni SDP, ni DPS, već isključivo dobrobit građana. Znam da niko od njih nije zainteresovan za građane, već svako misli kako da sjedi u poziciji moći i vlasti. Dobrih političara nema, a dobrih ljudi koji mogu da žive dobrotu malo. Jedini način da građanima bude bolje jeste stvaranjem kvalitetnog sistema smjenjivosti vlasti i zaštita prava i sloboda građana i grupa. Interesuje me država koja će to obezbijediti, a ne kako će se ona zvati i ko će u njoj trenutno biti na vlasti.
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne intreresuje mene ni DF, ni Pozitivna, ni SDP, ni DPS, već isključivo dobrobit građana. Znam da niko od njih nije zainteresovan za građane, već svako misli kako da sjedi u poziciji moći i vlasti. Dobrih političara nema, a dobrih ljudi koji mogu da žive dobrotu malo. Jedini način da građanima bude bolje jeste stvaranjem kvalitetnog sistema smjenjivosti vlasti i zaštita prava i sloboda građana i grupa. Interesuje me država koja će to obezbijediti, a ne kako će se ona zvati i ko će u njoj trenutno biti na vlasti.
    Ovakvu priču samo nekom kome piše Join Date May 2014., ne meni i ostalima, koji smo ovdje dugi niz godina. Ja mnogo više nego što mi piše na nalogu.

Znamo mi tvoje pisanije odlično, nihile, nemoj nama tu građansku priču.

Ali opet, ja vjerujem i želim da vjerujem da si se ti promijenio. Ali ako je suditi po ovim posljednjim postovima, hmmm...

p.s. Kada te niko koje si pobrojao ne zanimaju, ne znam samo zašto ćeš glasati Frontaše.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovakvu priču samo nekom kome piše Join Date May 2014., ne meni i ostalima, koji smo ovdje dugi niz godina. Ja mnogo više nego što mi piše na nalogu.

Znamo mi tvoje pisanije odlično, nihile, nemoj nama tu građansku priču.

Ali opet, ja vjerujem i želim da vjerujem da si se ti promijenio. Ali ako je suditi po ovim posljednjim postovima, hmmm...

p.s. Kada te niko koje si pobrojao ne zanimaju, ne znam samo zašto ćeš glasati Frontaše.
    Ma hajde. Ja sam ovu priču pričao prije 15 godina ovdje. Samo što je tada većina bila prosrpski orijentisana, a ja kao i sada podržavao građansku nezavisnu CG kakvu je LSCG na čelu sa Slavkom Perovićem propagirao u "Narodnoj slozi". Dakle, ja sam na ovom forumu od kada je nastao, od kada je počeo internet u CG. Ja se dakle nisam promijenio, a nije ni vlast, samo što je mijenjala način na koji svađa građane i na toj svađi vlada. ... Što se tiče glasanja, DF je najbliži ideji Narodne sloge. PCG je imala šansu da zauzme pozicije LSCG, ali nema lidera, a ni dovoljno građanskog kapaciteta, previše je orijentisana na državu. Važnija joj je država od građana. Boje se da bi sa padom DPSa sa vlasti bila ugrožena i državnost CG, jer bi DPS Srbi počeli da preleću u DF, a onda bi oni izgubili mogućnost da budu tas na vagi. ...
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Cauchy View Post
    ko nije vidio

Ao ao ao ao ao ao ao.
    Pa mene je sramota.
    Ad astra.

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

aoooj :lolblue:

Thanks Thanks Given 
    1,878
    Thanks Thanks Received 
    5,505
    Thanked in
    2,121 Posts

DF nije orijentisan na identitetsku i nacionalnu priču i državu nego na dobrobit građana?

Program DF-a
    435. Inicirati dopunu Ustava, tako da Crna Gora pored postojeće Državne zastave dobije i Narodnu zastavu crveno-plavetno-bijele boje, koja ima utemeljenje u ustavnom kontinuitetu, istoriji i tradiciji Crne Gore.
    436.Usvojiti novi Zakon o državnim simbolima, kojim bi se po FIAV pravilima, pored Državne zastave, definisale i Narodna zastava, Civilne i Ratne zastave, Položajne zastave, opštinske zastave, kao i način njihove upotrebe, zatim simboli svih bezbjednosnih službi. Ovim zakonom bi se i uredilo da postojeća himna „Oj svijetla majska zoro“ bude skraćena za poslednje dvije strofe .
    437.Usvojiti zakon o upotrebi međunarodnih simbola.
    438.Formirati kancelariju za simbole pri kojoj bi se vodio Registar sadašnjih i starih simbola koji se štite.
    439. Deklaracija o pomirenju, koju su sačinili istaknuti intelektualci iz Crne Gore početkom 2012. godine, predstavlja dio programskih načela Programa DF.
    Dakle, uvesti srpsku trobojku kao paralelnu zastavu, skratiti himnu za dvije strofe, i uvesti srpski kao drugi službeni jezik na nivou države.

Program NOVE:
    Међунационална равноправност-очување и развој властитог националног идентитета. Нова српска демократија се бори за равноправност српског народа у Црној Гори, његову конститутивност, пуну афирмацију националног идентитета, слободе и економских интереса, уз гарантовање права другим националним заједницама. Полазећи од чињенице да је уставноправни, социјално-економски и културно-просвјетни положај српског народа у Црној Гори угрожен, НОВА инсистира на промјени система вриједности, на међунационалној равноправности и једнакости свих грађана и народа који живе у Црној Гори. То подразумијева и борбу за пропорционалну националну заступљеност у органима државне управе и локалне самоуправе, у складу са међународним стандардима, и широку културно-просветну аутономију са гарантованим одговарајућим правима свим народима. Адекватну интеграцију српског народа на основу промишљене политике идентитета неопходно је сагледавати као дио укупног процеса регионалне интеграције. НОВА се бори за препознавање српског народа као носиоца укупних интегративних процеса у овом дијелу Европе. Овај модернизацијски и цивилизацијски циљ у потпуности се поклапа са нашим националним интересима.
    Нова српска демократија залаже се за обнову рада старих и оснивање нових националних, културних и невладиних организација које ће промовисати прокламоване циљеве. Национално васпитање мора бити саставни дио образовног процеса у основној, средњој школи и предшколским установама. Оно ће се засновати на научним чињеницама и одвојено од идеолошке индоктринације и лажних историјских конструкција.
    Традиционалне (канонске) вјерске заједнице имаће једнака права на испољавање и његовање своје духовности. Српској православној цркви припада значајно мјесто у националном васпитању и духовној обнови нашег народа. НОВА се бори за достојанство и имовинско-правни статус Митрополије Црногорско-приморске и епископија Будимљанско-никшићке, Захумско-херцеговачке и Милешевске. Истовремено, обезбиједићемо достојанство, заштиту и социјалну сигурност за свештенике Српске православне цркве и представнике осталих традиционалних вјероисповијести у Црној Гори.
    Jezgro Demokratskog Fronta je NOVA. Bulatovićevo krilo SNP-a im je bezuslovna podrška a PZP privjesak koji treba da im pomogne da pod građanskim plaštom u borbi protiv korupcije vlasti i borbe za bolji standard građana usput "ispod stola" proguraju i svoje nacionalne ciljeve.

PZP je od respektabilne partije sa 11 mandata 2006. godine spala na 5 mandata 2009. godine. Veliki broj početnih članova ih je napustio.
    Da nisu ušli u DF pitanje je da li bi 2012. bili sposobni da uđu u skupštinu.

Kao partija koja je bila u "slobodnom padu", bez političke težine, PZP nikako ne može da predstavlja intrese Crnogoraca niti da u njihovo ime zajedno sa NOVOM izigrava pomiritelja Crnogoraca i Srba(pod uslovima koje diktira NOVA).
    PZP nema nikakav program vezan za identitetska pitanja već je unutar DF koalicije NOVOJ dao odriješene ruke.

U predsjedništvu DF-a u ime Nove se nalaze Andrija Mandić i Goran Danilović. O njima ne treba trošiti riječi.
    U ime SNP-a Milan Knežević i Vladislav Bojović koji isto nacionalni Srbi i smatraju da su Crnogorci "izmišljena nacija".
    Te u ime PZP-a šarlatan Medojević i "jedan od 100 najpametnijih ljudi u svijetu" Radulović.

Za predsjednika predsjedništva su doveli Lekića opet radi davanja lažnog kredibiliteta građanskoj maski te koalicije. To što se Lekić izjašnjava kao nacionalni Crnogorac meni ne znači ništa budući da je odbio da iznese stav po svim mogućim pitanjima - o nezavisnosti Crne Gore, o učlanjenju u NATO, o simbolima, itd.

Čovjek navodno nije glasao na referendumu jer bio zauzet poslom u Italiji. Wannabe predsjednik nije mogao da odvoji par dana da učestvuje u odlučivanju o budućnosti svoje države?
    Tad ga to očigledno nije previše intresovalo i bila mu je dusa da se dovuče do CG.

Međutim, naravno da on ima stavove po svim tim pitanjima ali nije lud. Nije htio da ih iznese kako se ne bi kome zamjerio i kako bi mogao što više da prodre u crnogorsko i srpsko biračko tijelo.

Imajući u vidu da čovjek "nema stav" a i da se ne pita mnogo u DF-u on je zapravo samo ukras na koji se naivni pecaju.

Jedino zrno kredibiliteta kod suverenista su dobili prije par dana zahvaljujući Rakčeviću. Međutim dobar dio njegovih simpatizera je razočaran ovim njegovim potezom.

Činjenica ostaje da bez SDP-a i Pozitivne ne mogu da urade ništa i da ako stvarno misle da ikad dođu na vlast moraće stvarno da se mijenjaju umjesto ovog prodavanja magle.
    Last edited by ASC; 26-04-14 at 22:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Najvjerniji kerber Mila Djukanovica(i po ovome je ovo zemlja paradoksa, mnogi kazu najbolji novinar, a on branilac lika i djela Gospodara), je prosle nedelje najavio da je skoro nestao razlog rasprave izmedju dvije vladajuce partije, i da i ne postoji razlog da ne cine buducu vlast. Sto se mene tice, srecno bilo, svi srecni, a pogotovo pojedini forumasi koji su kao napadali dps iz nekih principijelnih razloga, a jedini princip im je bio i ostao mrznja prema Srbima.
    Nisam bio danima na forumu, samo jedna stvar. Kad sam se sprdao sa vama u vezi zapisavanja teritorije Albanaca, nisam ni tada niti bilo kad mislio da ce lokalni Albanci, makar mislim na jednu konfesiju, nesto praviti po Crnoj Gori. Ne, kad dodju, recimo, oni iz Drenice, bas ce pitati domoroce sta da rade.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Nisam gledao ovoga iju lji ve muve, kazu da je briljirao u svom stilu. Ministar prosvete, jebote!
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Ja vidim da će morati svi da se mijenjaju...
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    367
    Thanked in
    214 Posts

Ja glasam za psg

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

tijesna trka između PSG-a, crvenih kravata i Ajd' polako!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

''Imatelji vrijednosti'' pronašli dostojnog partnera za pretvaranje Šavnika u Novi PSŽ.
    http://www.vijesti.me/vijesti/dps-sd...-clanak-199266
    Shit has hit the fan !

Page 70 of 185 FirstFirst ... 206066676869707172737480120170 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)