imali ko iskustva da je kupovao okvire za dioptriju preko aliexpress-a, kakvog su kvaliteta i jeseu li dimenzije stakla kao sto pise na sajut?
Viđi, ja sam se stvarno potrudio da objasnim 😃
Sa americkkog Amazona, iskljucivo USPS, on je najpovoljniji za shipping plus odje nema dodatnih troskova. Treba se pomucit da nadjes store koji iako ima international delivery iaporucuje u CG.
Na engleskom i njemackom mnogo vise prodavaca salje robu ovamo, postarina je, prirodno, manja i najcesce koriste upravo nacionalne poste (RoyalMail i njemacku postu - normalni dhl - ne express), ali je definitivno manja ponuda nego na americkom.
Iz Amerike, kad nisu slali ovamo, nikad nisam koristio shipito ili myus zato sto su preskupi i koriste iskljucivo DHL ili UPS i ostale express servise.
Koristio sam jedan mali servis iz Colorada, koji je naplacivao 10$ primanje, prepakivanje i konsolidaciju robe i slao USPS-om, pri tom vodio sam racuna da uvijek kupim na Amazonu nesto sto se kvalifikuje za free shipping u USA, tako da mi postarina nikada nije ispadala skupa, naprotiv. Čak sam, ima sedam-osam godina ja mislim, pisao tutorial sa sve slikama na blogovanje.com o tom servisu i usluzi.
Vidim sad da nema vise te usluge (čisti mail forward), vec samo personal shopper uslugu dje on kupuje umjesto tebe i onda ti salje. Tarifa im je ista kao i prije - 10$, ali po site-u... Ako je roba vrijednosti preko 200$ onda naplacuje jos 3.9%.
Sto je najvaznije, salje robu USPS-om.
Uh, zaboravih da napisem ko je u pitanju:
www.forwardit.us
imali ko iskustva da je kupovao okvire za dioptriju preko aliexpress-a, kakvog su kvaliteta i jeseu li dimenzije stakla kao sto pise na sajut?
ukucah tracking na sajtu nase poste, pise "urucena na adresi" juce. A nista nije stizlao. Zovem postu, oni kazu da je problem do prodavaca iz Kine sa posiljkama za crnu goru, vjerovatno su permutovali adrese i track. brojeve.. Sto da radim? Jel imao ko slicno iskustvo?
Sweden > Serbia za manje od 24h
Serbia > Montenegro trebace "svega" 4 dana
Location Date Local Time Activity Belgrade, Serbia 04/10/2014 10:05 A.M. Arrival Scan Brnik, Slovenia 04/10/2014 8:39 A.M. Departure Scan 04/10/2014 6:12 A.M. Arrival Scan Koeln, Germany 04/10/2014 4:21 A.M. Departure Scan 04/10/2014 12:22 A.M. Arrival Scan Stockholm-Arlanda, Sweden 04/09/2014 10:36 P.M. Departure Scan 04/09/2014 8:22 P.M. Export Scan 04/09/2014 8:22 P.M. Origin Scan Sweden 04/09/2014 10:35 A.M. Order Processed: Ready for UPS
Scheduled Delivery:Monday, 04/14/2014, By End of Day
Nisu nesto brzi ovi nasi, ali moram pohvalit ulcinjsku postu, vazda me nazovu na tel isti dan, podjem platim euro i vozi :P
been there, done that !!!
Jesam ja, greskom mi je dao tracking broj neke forumasice odavde umjesto mog
Bio u postu, trazili citavi dan trag od te posiljke, i kad sam ovdje ispricao, forumasica se javila da su je zvali iz poste povodom toga... uglavnom nedelju nakon mi je stigao moj paket.
Tebi:
Ili ti je prodavac zamijenio brojeve za pracenje
Ili ti nikad nije ni poslao a broj mu dobrodosao sto je neko drugi porucio od njega
Ili je neko u postu radio lose radnje..
Njak Njak Njak
Zna li neko radi li pošta na Željezničku vikendom, tj. danas?
Zovem ih, od juče, al mi se niko ne javlja. Stigla mi je neka pošiljka, pa sam mislio da pođem, da se ne iščašim.
Ja sam jednom bio u subotu, nedje oko 2 sata popodne i radili su. Valjda nisu nista promijenili.
Yes, I'm in need of something
But it's something you ain't got
Radi posta subotom do 19h...
Bar je radila tako ako nisu sta promijenili u polednjih mjesec dana:-)
99% da nisu
Sent from my Lenovo P780_ROW using Tapatalk
doslo vrjeme da se promijeni potpis :)
E baš vam hvala!
Idem sad.
Sto se Asos promangupisa ovako?
Jedno 7-8 zadnjih posiljki su mi poslali tek posle 5 dana, i ako obicno odma sjutradan salju.
Prije im je bio rok da odgovore na poruku u roku od 4 sata, sad po 2-3 dana se ceka...
Jeli jos ko primijetio, ili imaju pik na mene?
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Kolko je dostava na ebay,I koliko otprilike treba da stigne?Je li se desavalo kome da ne stignu stvari?
Послато са GT-I9505 уз помоћ Тапатока
Ovaj put provjerena info, namjeravaju da posebno oporezuju robu koja je naručena preko interneta.
Koji je broj telefona poste na zeljeznicku?
Last edited by djukaaa; 16-04-14 at 14:11.
carpe diem!!!
Planiram da narucim jedan telefon sa aliexpresa, ali sa besplatnom dostavom. Po Vasem iskustvu najbrza free posta je Singapurska, a evo moja iskustva s njima i ostalima.
Ovo su sve neke stvarcice narucene preko aliexpresa:
China Post Air Mail
1. 17 dana
2. 32 dana
3. 45 dana
4. 35 dana
5. 19 dana
6. 32 dana
7. 25 dana
8. 38 dana
9. 29 dana
10. 17 dana
11. 38 dana
Singapore Post
1. 28 dana
2. 42 dana
3. 43 dana
4. 13 dana
HongKong Post Air Mai
1. 17 dana
2. 21 dana
3. 43 dana
4. 16 dana
radi li posta danas?
Zna li iko, radi li DHL i carina na aerodrom sjutra da podjem i uzmem paket??
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Može li se poručiti sjeme kanabisa ?
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Ja sam poručivao razno sjeme cvijeća i povrća a vjerujem da bi ti i to prošlo bez muke, samo reci prodavcu nek stavi ime kakve paprike.
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks