View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 174 of 273 FirstFirst ... 74124164170171172173174175176177178184224 ... LastLast
Results 4,326 to 4,350 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Maja;3697291teritorije njegove b

Aouh...

u svoju drzavu, na svojoj teritoriji a ne Austriji, Madjarskoj itd..

Hvala Lepo
    p.s. Samo dezerteri i izdajice po karakterno naslednoj liniji mogu to dezerterstvo da podrze.
    Pa Krim se vratio u svoju drzavu, tako su i ovi vojnici.

Hm, mozda ima nesto u tome. Evo ovi danas koje podrzava Amerika, su potomci nazista. Izgleda da su nacisti postali(ili ostali) po karakterno naslednoj liniji.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

G. niksicanin, znamo vec sklonosti oko "vracanja" nekih drzava tj. kako Vi volite reci "teritorija" POD "svoje"...
    Ciji su ko potomci nemojmo... Cim se dofatimo potomaka odma se nadju neki "a neka to je proslo", "nisu kriva djeca sto su im roditelji bili dezerteri, izdajice, ubice bla bla cetnici, partizani i tako to"...
    Ne znam koja su Vama ljudska mjerila za Covjecnost, ali mi se cini da bolje i da ne znam, ocigledno su dijametralno suprotna od mojih - familijarnih tj. elementarno vaspitnih.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ;3697258
    Dok je izabrani predsjednik bio na čelu države postojala je Ukrajinska vojska, danas je to vojska majdana NAŽALOST, koja je pokrenula mehanizaciju i avijaciju na obične građane Ukrajine, što uzgred Janukoviču nije padalo na pamet!
    ovo boldovano me podsjeti na 1997. i 1998... Znam, mnogi od vas su tada bili tinejdžeri, ali eto, ima nas koji pamtimo...
    Sjećam se tako su i naši domaći izdajnici izabranom predsjedniku odricali legitimitet jer je, po njima, bio nelegalan i postavljen krađom koju je organizovala CIA (a ko bi drugi?), Vatikan i, je li, njihovi drugi arhineprijatelji. Tvrdili su da je pravi predsjednik njihov brkati "Janukovič" koji se (ne istina odmah, ali nedugo zatim) takođe nastanio u državi čija je marioneta bio.
    E, te domaće pristalice tog brkatog "Janukoviča" nijesu samo najednom smatrale da je predsjednik CG nelegalan, već i Vlada i svi državni organi a posebno državni bezbjednosni aparat...
    Da bi poduprli tezu da se radi o vlasti koja ne predstavlja crnogorske građane i crnogorski narod tvrdili su da je u Policiji doveden veliki broj ljudi koji nijesu iz CG. Sad nijesu znali objasnit otkud su ti stigli ali da ne cijepamo dlaku, uglavnom neki viđeniji "uglednici" onog dijela DPS-a koji je otpao, su se kleli da su svojim očima među policajcima viđeli i Kurde. Sjećam se, neki đedo škiljavih očiju prolazeći kraj nas nekoliko, mi jedne prilike tih zlih dana priđe i onako me konsprativno, više u stilu "među nama", upita: "A je'li, oli mi reć obraza ti, je'l istina da imate i crnaca među vama?"
    Ko god je ostao vjeran poslu, od ovih zlih i naopakih je proglašen za Dukljanina, bizina, ništariju ili sve zajedno. Isto ovako kako ovi ukrajinski Rusi svud oko sebe vide Banderiste...
    Na žalost, iako ne u velikom broju, u našem redovima nije ni izbliza bilo takvog jedinstva i harmonije. No, srećom, državni vrh je brzo reagovao. Angažovao je tadašnji SDB i popisao sve pojedince koje je zbog militantnosti i nepouzdanosti bilo potrebno ukloniti iz službe. Večinom su to bili isluženi kadrovi pred penziju, pa im se pomoglo da bez odugovlačenja u nju i pođu. Ostali su otpušteni na način što se tražio osnov/povod čak i u stinijim disciplinskim grešakama ili po osnovu neurednog dolaska na posao. Jedan broj policajaca je natjeran da sam napusti posao na način što su bez najave premještani (navodno po potrebi službe) u udaljena mjesta od njihovog doma. Recimo, policajac iz Plava premještan je u Kotor, iz Pljevalja u Kolašin, a iz Podgorice u Rožaje ili Ulcinj. Jedan broj je sam otišao ne čekajući da ih se udalji.
    1998., odmah nakon januarskog državnog udara procijenjeno je u samom vrhu (a bilo je tu sugestija i od strane "savjetnika" spolja) da se kao okosnica/oslonac za održavanje reda i mira, te stabilnosti i cjelovitosti države, hitno oforme jedinice Policije za posebne namjene. I to na teritoriji čitave CG. Trebam li napisati kako su popunjavane jedinice PJP i po kom kriterijumu se tamo moglo stići? Obrazac koji je tada primijenjen identičan je ovom što u Ukrajini čine sa formiranjem Nacionalne garde. Redovna policija u CG, iako na prvi pogled običnim građanima vidljivija, odjednom je postala puka ispomoć jedinicama posebne namjene. Đe god je trebalo uspostaviti narušeni JRM ili je narušavanje istog prijetilo, slati su pripadnici PJP. Od Vlade Velike Britanije dobijena je donacija od preko 250 Landrover Defendera i oko 30 Discovery-a (koji se i danas voze i dio su uspomene na to vrijeme) te potpuno novi sistem zaštićenih/kriptovanih veza za nivo čitave države, dok je Vlada SAD obezbijedila prvi kontigent maskirnih uniformi, te novac za kupovinu naoružanja od Hrvatske, Bugarske i Rumunije (večinom pješadijsko, lako protivavionsko i lako artiljerijsko naoružanje), a kako bi se prikrilo naglo naoružavanje (pa čak i sredstvima koje ne običavaju koristiti jednice Policije, već isključivo Vojska) kupovano je oružje uglavnom jugoslovenskog porijekla. Itd, itd...
    Sve ovo napisah posmatrajući paralele između onog što se dešavalo kod nas i onog u Ukrajini...
    Kad se sjetim da se u Kučima i nekim djelovima Polimlja i redovna crnogorska Policija od kraja 1997. pa sve do pada Miloševića oktobra 2000., na zadatak upućivala isključivo u autopatrolama i uz obavezno dugo naoružanje i pancire u vozilima...
    Imali smo mi u CG zamalo Ukrajinu. Samo su mnogi od vas tada bili mali, a oni koji bi vam o tome pričali (sem mene manitoga) uglavnom ne pišu po Forumima...
    Ovu sam temu otvorio ne samo zbog ranog prepoznavanja da se radi o globalnom sudaru/sukobu (uzgred, iz tog razloga tema i nosi ime "Sraz dva Svijeta"), , već i zato što sam procijenio da će taj sukob neminovno imati implikacije i na CG. To sam davno i napisao i vrijeme to sve više potvrđuje.
    "Ukrajina" je postala i sve će više biti domaća tema... Odnos prema onom što se dešava u vezi s njom determinisaće našu blisku, a moguće i dalju budućnost i to za dugi niz godina.
    Last edited by El Re; 15-04-14 at 23:21.

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Kako su se pomamili sektori, bandere i ostali fasisti, ocigledno ih je ohrabrio sef cie skorasnjom posjetom. Zalosno, no nije pri kako ce biti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo stalnih vijesti sa terena...
    http://lifenews.ru/watch-live

Uključuju se i Bjelorusi , vojska Bjelorusije gomila trupe na granici sa Ukrajinom

Su-27 iznad Slavjanska danas.
    Rana varijanta iz prvih serija, vidi se po uskoj "bodlji" između motora, sa interesantnom šemom bojenja, sa kamuflažnom lažnom kabinom na donjem dijelu trupa.
    Last edited by Domaćin; 15-04-14 at 23:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    G. niksicanin, znamo vec sklonosti oko "vracanja" nekih drzava tj. kako Vi volite reci "teritorija" POD "svoje"...
    Ciji su ko potomci nemojmo... Cim se dofatimo potomaka odma se nadju neki "a neka to je proslo", "nisu kriva djeca sto su im roditelji bili dezerteri, izdajice, ubice bla bla cetnici, partizani i tako to"...
    Ne znam koja su Vama ljudska mjerila za Covjecnost, ali mi se cini da bolje i da ne znam, ocigledno su dijametralno suprotna od mojih - familijarnih tj. elementarno vaspitnih.

Hvala Lepo
    Hm, moja su takva da nikad nisam pozelio nesto tudje, pogotovo ne da mu otmem. Takva da ako nemom ne mogu da pomognem, svakako mu necu odmoci, nikad se ne bih umijesao ni u ciju kucu, pogotovo ne bih buckao jedan dio porodice na drugi, nikad ne bih otimao nekom, recimo naftu, ili gas, a da ja imam i neko moj. Ne daj Boze, da dilujem heroin ili nesto slicno i od toga da zivi moja porodica ili neke druge, meni bliske, porodice. Dakle, sve suprotno od politike Amerike koju ti podrzavas.
    Kad bi danas protiv ovog Mila, stao Milo iz 90-ih, ta dva bi Mila vodila rat do satiranja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by opmne View Post
    Kako su se pomamili sektori, bandere i ostali fasisti, ocigledno ih je ohrabrio sef cie skorasnjom posjetom. Zalosno, no nije pri kako ce biti.
    Pa, ta globalna stetocina, nista od drugog rata i ne radi nego izaziva haos gdje se god pojavi. Sta je njega briga, tog spijuna, ili njegove nadredjene, hoce li i koliko smrti biti u Ukrajini. Ne ginu njihovi(ovi iz Blekvotera znaju gdje idu, pa ko ih sisa).

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Ovo o cemu Re pise je smjena marioneta, Slobovu marionetu pod prilicno diskutabilnim izbornim rezultatima smijenila zapadna marioneta, mislim da je pokojni Miro Vickovic nerede koji su pratili te dogadjaje prokomentarisao pitanjem "ako treba da se zarati kad jedan dio dps-a predaje vlast drugom dijelu dps-a, sta bi bilo da treba da predaju vlast opoziciji".

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja podrzavam politiku Amerike a ta politika veze nema sa tim sto ste Vi naveli. Cak ih zalim sto se mijesaju u situacije gdje su sami gradjani tih drzava opljackali sopstveni narod, zaveli diktature, ubijali po licnom nahodjenju itd... Ne znam ni sta ce im to.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Ja podrzavam politiku Amerike a ta politika veze nema sa tim sto ste Vi naveli. Cak ih zalim sto se mijesaju u situacije gdje su sami gradjani tih drzava opljackali sopstveni narod, zaveli diktature, ubijali po licnom nahodjenju itd... Ne znam ni sta ce im to.

Hvala Lepo
    Nema veze? A sa cime ima veze dilovanje heroina i otimanje nafte i prirodnog gasa? Mozda sa ljudskim pravima? Salis li se to?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Hvala Lepo
    Uzalud cijela priča. A da im počnete crtati?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

To oko dilovanja je Vasa umisljena istina o necemu sto sigurno ne znate.. Ako tvrdite, onda ste svedok toga, a samim tim i saucesnik. Ja ne vjerujem u to. Uostalom drzave u kojima su bile diktature ili su i sada - same dozvoljavaju proizvoodnju svega toga u dilu sa lokalnim kriminalcima itd.. Sto se tice resursa.. koliko znam ne postoji usa drzavna naftna firma koja preuziima naftu kao sto ste Vi naveli, druge zapadne Co ucestvuju u preuzimanju istog uz ugovore sa drzavama/ kao i prije svrgavanja lokalnog diktatora, a USA ima dovoljno svoje nafte da joj nicija nije potrebna, pa ni iz tog razloga ne znam sta pricate...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 15-04-14 at 23:14.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A onda je dabar zamotao čokoladu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Uzalud cijela priča. A da im počnete crtati?
    Meni ne treba nista da se crta. Dovoljno je biti elementarno pismen, raspoznavati dan i noc ili godisnja doba, i vidjeti americko djelovanje samo zadnjih 15 godina. Da se ne ide dalje. I dalje se vodi politika po nacelima Dzordza Kenana, i tako ce biti dok i oni ne nalete na neki zid.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Elementarno pismeni sa onakvom pricom?
    Nemojte pretjerivati...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

To oko dilovanja je Vasa umisljena istina o necemu sto sigurno ne znate.. Ako tvrdite, onda ste svedok toga, a samim tim i saucesnik. Ja ne vjerujem u to. Uostalom drzave u kojima su bile diktature ili su i sada - same dozvoljavaju proizvoodnju svega toga u dilu sa lokalnim kriminalcima itd.. Sto se tice resursa.. koliko znam ne postoji usa drzavna naftna firma koja preuziima naftu kao sto ste Vi naveli, druge zapadne Co ucestvuju u preuzimanju istog uz ugovore sa drzavama/ kao i prije svrgavanja lokalnog diktatora, a USA ima dovoljno svoje nafte da joj nicija nije potrebna, pa ni iz tog razloga ne znam sta pricate...

Hvala Lepo
    Ne trebas da vjerujes. Samo pomnozis sa 400(covjece, cetristo puta) prozivodnju za vrijeme talibana i sad, otkad je USA u Avganistanu. Uostalom, nisu ni oni prvi. Britanci su zbog droge vodili rat i prije 200 godina.
    Hm, da je tako sto se nafte tice, valjda bi Ameri rekli, ili neka spijunska nvo, dosta vise sa srednjevjekovljem u Emiratima ili Kataru i slicnim destinacijama. Prije ce biti da i nemaju bas toliko koliko im treba. Ili, zasto je Sadam ili Gadafi napadnut, a sjutra ce Iran, a Saudi Arabija ili slicni, ma nema veze, neka rokaju kako god zele.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Elementarno pismeni sa onakvom pricom?
    Nemojte pretjerivati...

Hvala Lepo
    kojom pricom? Da Ameika diluje heroin, i da maltretira pola zemaljske kugle? Salis li se ti to? NE, sprdas li se to?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Narod Ukrajine je glasao za ostanak u SSSR-u koji je Ukrajinu i napravio SEBI!
    Protivpravno su raspustili SSSR, i sad protivpravno oće da postave svoju nacističku untu na vlast??! Ma jelte......

Naprave sebi tovar kolonija i pričaju kako su to "međunarodno priznate države"...... Raspustili su SSSR iako je narod glasao da ostane, i napravi Ičkeriju i postavi Vehabije i napravi Ukrajinu i postavi naciste i one u dugine boje obojene??! I kao nemoj to onda Putine uzimat za ozbiljno, nije lijepo!

Zamisli ti da sama riječ kaže da je to u-KRAJINA od nečega.....i ono ladno pokušava da KRAJINU od nečega prikaže ko zasebnu cjelinu, ko nešto samodostatno. Kraj bez sredine...eto to je ta logika!

Kao ekstremitet je to, nećemo o tijelu pričati već daj da extremitet bude organizam za sebe! Eto to je ta priča.

Pa onda kažu nezavisna 24 godine.......pa ja znam koker španijela koji je živeo 22!

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Da ipak ja nacrtam na Vas nacin... Ako Vi maltretirate suprugu, djecu, roditelje.. i oni se zale komsijama, rodjacima, institucijama.. i ako oni reaguju.. Kriv je onaj koji reaguje? Zato sto je jaci od Vas pa u stvari "maltretira" njegovo postojanje jer Vam da i daje do znanja da ne mozete drugi put isto raditi?

Znam da Vi pratite USA 15-tak godina sa distance zbog religijskih osnova, ali... poneko prati duze, neko i zna kako funkcionise taj sistem, pa.. drugacije je.. da..

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 15-04-14 at 23:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Domaćin View Post
    Narod Ukrajine je glasao za ostanak u SSSR-u koji je Ukrajinu i napravio SEBI!
    Kad je bilo to glasanje?

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Свако ко познаје барем увод у геополитику зна да у стратегијама великих сила и интересних групација које њима владаје не постоји поштење и морал, већ само интереси.
    Ко вјерује у поштење Америке или у морал и искреност Русије, тај би требао мало мање да пише а мало више да чита.

Пошто ја све посматрам из угла Црне Горе, рећи ћу само да данас у Украјини гледате нешто што смо за длаку избјегли у ЦГ.Избјегли али још нисмо побјегли.
    Док год никшићанину и њему сличнима лажни политички пописи из 2003. и 2011. буду свето писмо за њихову политику, Црна Гора није сигурна.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Da ipak ja nacrtam na Vas nacin... Ako Vi maltretirate suprugu, djecu, roditelje.. i oni se zale komsijama, rodjacima, institucijama.. i ako oni reaguju.. Kriv je onaj koji reaguje? Zato sto je jaci od Vas pa u stvari "maltretira" njegovo postojanje jer Vam da i daje do znanja da ne mozete drugi put isto raditi?

Znam da Vi pratite USA 15-tak godina sa distance zbog religijskih osnova, ali... poneko prati duze, neko i zna kako funkcionise taj sistem, pa.. drugacije je.. da..

Hvala Lepo
    Da, samo sto glavni siledzija odredjuje ko ce biti maltretiran, ko silovan, ko gadjan uranijumom. I, valjda bi, po tebi, tom glavnom siledziji trebalo da se vjeruje, a ne daj Boze, da se nesto kaze protiv njega. Nadam se da su ta vremena prosla i da glavni siledzija vise nece moci tako lako da maltretira ostatak planete.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    204
    Thanked in
    153 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Свако ко познаје барем увод у геополитику зна да у стратегијама великих сила и интересних групација које њима владаје не постоји поштење и морал, већ само интереси.
    Ко вјерује у поштење Америке или у морал и искреност Русије, тај би требао мало мање да пише а мало више да чита.

Пошто ја све посматрам из угла Црне Горе, рећи ћу само да данас у Украјини гледате нешто што смо за длаку избјегли у ЦГ.Избјегли али још нисмо побјегли.
    Док год никшићанину и њему сличнима лажни политички пописи из 2003. и 2011. буду свето писмо за њихову политику, Црна Гора није сигурна.
    Hahaha, kakvi popisi i kakvi lazni popisi? Ne znam, nesto veceras se govori nemustim jezikom.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Da, samo sto glavni siledzija odredjuje ko ce biti maltretiran, ko silovan, ko gadjan uranijumom. I, valjda bi, po tebi, tom glavnom siledziji trebalo da se vjeruje, a ne daj Boze, da se nesto kaze protiv njega. Nadam se da su ta vremena prosla i da glavni siledzija vise nece moci tako lako da maltretira ostatak planete.
    Da ste dobri u svojoj kuci, da ne gajite lude diktatore koji ce da se ponasaju nad narodom bahato, pohlepno i sijanjem straha.. niko Vam ne bi dosao da vam pomaze ukucanima.
    Ali ..
    Ja se super osjecam u USA, zasticeno, slobodno i postujem njihov sistem. Ni malo ne strahujem od USA, a Vi da? Sto li...
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Quote Originally Posted by niksicanin 24 View Post
    Hahaha, kakvi popisi i kakvi lazni popisi? Ne znam, nesto veceras se govori nemustim jezikom.
    Они пописи на којима сте кроз агресивну политичку кампању утицали да се народ у Црној Гори изјашњава по политичкој а не по националној линији.
    ДПС вам је свакако много помогао у томе приставши да се у ЦГ у такмој атмосфери ради попис.
    Е сад и једни и други користите то да би одржали своје политике, ДПС да влада кроз подјелу међу Црногорцима (којих у ЦГ има 60%), а ви да цементирате стање на политички генерисаних 30% Срба и да то у погодном тренутку користите за ширење на остали дио нашег народа.

Немам никакву дилему да би већи дио ваше странке примијенио Домбас сценарио, само кад би Србија ојачала и кад би поново имала експанзионисте на власти.
    Само ни они нису више луди.
    Last edited by BAR; 15-04-14 at 23:57.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Page 174 of 273 FirstFirst ... 74124164170171172173174175176177178184224 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)