View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 62 of 199 FirstFirst ... 125258596061626364656672112162 ... LastLast
Results 1,526 to 1,550 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Ne računajući 'vojne benefite' sve ostale NATO teško može da nam pruži, a EU može, jer se oni time bave, reforme koje su trebale biti sprovedene u CG zadnjih deset godina su bile vezane za EU standarde i njihovim sprovođenjem bi se otvorila mnoga vrata Crnoj Gori. Tu spadaju beneficije za strane ulagače, poboljšanje turizma i ekologije, zdravstva i nauke, kao i ono najteže a vjerovatno i najbitnije, promjene svijesti građana.
    Komentare tipa
    -Pa zar to nije zapad?
    -EU je mala maca za NATO
    -To je samo za p***e
    -EU je daleko za CG a NATO je tu
    -Tu nema odbrane

me poštedite, i kažite zašto bi smo prije ušli u NATO nego u EU
    Zaboravite na prethodne stranice, jer nije bilo nikakvog ubijeđujućeg argumenta, sve neke pretpostavke, ničim utemeljene...
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Ne računajući 'vojne benefite' sve ostale NATO teško može da nam pruži, a EU može, jer se oni time bave, reforme koje su trebale biti sprovedene u CG zadnjih deset godina su bile vezane za EU standarde i njihovim sprovođenjem bi se otvorila mnoga vrata Crnoj Gori. Tu spadaju beneficije za strane ulagače, poboljšanje turizma i ekologije, zdravstva i nauke, kao i ono najteže a vjerovatno i najbitnije, promjene svijesti građana.
    Komentare tipa
    -Pa zar to nije zapad?
    -EU je mala maca za NATO
    -To je samo za p***e
    -Tu nema odbrane

Zaboravite na prethodne stranice, jer nije bilo nikakvog ubijeđujućeg argumenta, sve neke pretpostavke, ničim utemeljene...
    Tebi ni sam Anders Fogh Rasmussen ne bi mogao objasniti šta je NATO.

Ulazimo jer nam je potreban, jer možemo prevashodno prije ući u NATO nego u EU, a sami ulazak u NATO automatski ubrzava put ka EU. EU i NATO su neodvojivi ciljevi, koliko dugo težimo ka EU, toliko dugo težimo i ka NATOu, skoro 10 godina, od 2006 čini mi se.

Nego ovo je zamorno. Sve je već rečeno ovdje, ko hoće shvatiće, ko neće, džaba bilo šta da napišeš. A i samo pitanje je besmisleno jer sada nakon Mikašove posjete Americi je jasno da je ulazak u NATO završena stvar.

Cao bili

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

nema zasad nista od Nato-a.trla baba lan da joj prodje dan.mi zelimo,ali nije do nas.(mislim da je i kad ga vec zovete Mikas,to sam i rekao)....prisjetimo se svih njegovih obecanja od 1989 do sad....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    nema zasad nista od Nato-a.trla baba lan da joj prodje dan.mi zelimo,ali nije do nas.(mislim da je i kad ga vec zovete Mikas,to sam i rekao)....prisjetimo se svih njegovih obecanja od 1989 do sad....
    Slab si mi ti u geopolitičkim analizama, živi bili pa vidjeli, znaćemo krajem juna... NATO ne može mnogo da učini Rusiji zbog Ukrajine, ali će je kazniti daljim širenjem na Balkan, i to na "malu Moskvu"... Kako to nisi shvatio iz susreta Djukanovic-Bajden, zar ne kapiraš zašto se Milo onako slatko smijao 3 dana. Uslovan ulazak ili ne, pozivnoca je pozivnica. Uslovno smo dobili i pregovore pa smo ih na vrijeme počeli. Ratifikacija traje oko godinu dana, i onda smo punopravna članica.

Vrijeme će brzo pokazati ko je u pravu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

uh kako ti imas kratko pamcenje druze moj.zar poslije ovoliko godina nisi shvatio neke stvari....Mikas se smijao al drugi nisu,i cim je dosao kuci rekao je da eto mi bismo ali nije sve do nas.uostalom mislis li da ovaj rezim moze opstat sa poslovima i nacinom vladanja sa kojim vladaju a da se udje u legalne institucije EU,kao prvo pa na kraju i Nato-a.u pravu si vrijeme ce pokazat sve,al odje treba mnogo toga da se promjeni da bi se uslo u prvenstveno EU.:eagerness:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by jokac View Post
    uh kako ti imas kratko pamcenje druze moj.zar poslije ovoliko godina nisi shvatio neke stvari....Mikas se smijao al drugi nisu,i cim je dosao kuci rekao je da eto mi bismo ali nije sve do nas.uostalom mislis li da ovaj rezim moze opstat sa poslovima i nacinom vladanja sa kojim vladaju a da se udje u legalne institucije EU,kao prvo pa na kraju i Nato-a.u pravu si vrijeme ce pokazat sve,al odje treba mnogo toga da se promjeni da bi se uslo u prvenstveno EU.:eagerness:
    Nevjerovatno je koliko naš narod malo zna kako funkcioniše politika. Generalno je to razlog zašto su "oni" na vlasti toliko dugo.

Je li ti iskreno vjeruješ da postoji pošteni uspješan političar?

Svi su se smijali S razlogom. Nego da ne trošim više riječi uzalud, nebitno je šta ti misliš da će biti, bitno je ono što će se zaista desiti.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,814
    Thanked in
    983 Posts

Ovo pitanje iskljucivo treba rijesiti referendumom. Sve osim toga je prevara.
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    894
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Kakav crni referendum kad 2/3 poslanika u skupštini pripada političkim partijama koje se zalažu za stupanje i u formalno članstvo NATO pakta.
    I u sledećem će sazivu sigurno biti dvotrećinska većina za NATO.
    Naša spoljna politika u potpunosti je usklađena sa NATO ciljevima-Kosovo,Sirija,Rusija itd.
    Vojnici naši učestvuju u misijama u sastavu NATO trupa-kod nas su raznorazni instruktori njihovi a jedan jedini metak se ne kupuje bez njihove saglasnosti.

Čemu bi onda služio taj referendum ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Kakav crni referendum kad 2/3 poslanika u skupštini pripada političkim partijama koje se zalažu za stupanje i u formalno članstvo NATO pakta.
    Naša spoljna politika u potpunosti je usklađena sa NATO ciljevima-Kosovo,Sirija,Rusija itd.
    Vojnici naši učestvuju u misijama u sastavu NATO trupa-kod nas su raznorazni instruktori njihovi a jedan jedini metak se ne kupuje bez njihove saglasnosti.

To sto je 2/3 poslanika za to ne znaci nuzno da je 2/3 naroda za to...to je velika stvar i definitivno zasluzuje (fer I posten) referendum...
    Ostalo se potpuno slazem s tobom!

Sent from my ZTE V987 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by ovizionizi View Post
    Ovo pitanje iskljucivo treba rijesiti referendumom. Sve osim toga je prevara.
    Taj referendum bi se završio kao onaj 2006.

Kada bi bilo potrebno 51% za ulazak rezultat bio 51.1% u korist ulaska
    Kada bi bilo potrebno 55% za ulazak rezultat bio 55.1% u korist ulaska
    Kada bi bilo potrebno 60% za ulazak rezultat bio 60.1% u korist ulaska

And so on...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo od mene još jedno pitanje.
    Recimo da skupština donese odluku o uključivanju u NATO. I recimo da dođe vrijeme, tamo neke xxxx godine, kada će u skupštini većina biti protiv članstva u NATO. Pane njima na pamet da glasaju o izlasku iz saveza ...i onda?

Thanks Thanks Given 
    894
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Upravo iz tih razloga,pored ostalih o kojima sam pričao ne vidim svrhu tom referendumu.
    Birači i politička elita su odavno odlučili da se krene u pravcu zagrljaja sa zapadnim silama i to je to.
    Crna Gora je članovog pakta od trenutka kad se Milo u njega učlanio i okrenuo protiv Miloševića a birači ga u tome podržali kako tada tako i dan danas.
    Čega je on član i Crna Gora je i tu je kraj svake priče.
    Naravno,mi na ovu temu možemo da razglabamo u nedogled ali dilema ne postoji pa nemamo što ni da riješimo

Thanks Thanks Given 
    894
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Quote Originally Posted by hop View Post
    Evo od mene još jedno pitanje.
    Recimo da skupština donese odluku o uključivanju u NATO. I recimo da dođe vrijeme, tamo neke xxxx godine, kada će u skupštini većina biti protiv članstva u NATO. Pane njima na pamet da glasaju o izlasku iz saveza ...i onda?
    U teoriji to može svaka članica ovog saveza da izglasa izlazak ali u praksi to se još nije desilo.
    Mislim da to i nije moguće jer to nije ekipa koja bi sa razumijevanjem prihvatila volju naroda
    Ko tu uđe više ne izlazi,vjeruj mi na riječ.
    Takve misli može da ima Njemačka ili Francuska a mi ne bi trebali da se zanosimo i maštamo-mogli bi to skupo platiti.
    Nije to bivša Jugoslavija pa da ko god oće ulazi i izlazi kako mu se cvrcne.
    Uostalom niko nas nije pitao ni da uđemo pa nas neće ni pitati je li nam lijepo tamo i izlazi li nam se odatle.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Upravo iz tih razloga,pored ostalih o kojima sam pričao ne vidim svrhu tom referendumu.
    Birači i politička elita su odavno odlučili da se krene u pravcu zagrljaja sa zapadnim silama i to je to.
    Crna Gora je članovog pakta od trenutka kad se Milo u njega učlanio i okrenuo protiv Miloševića a birači ga u tome podržali kako tada tako i dan danas.
    Čega je on član i Crna Gora je i tu je kraj svake priče.
    Naravno,mi na ovu temu možemo da razglabamo u nedogled ali dilema ne postoji pa nemamo što ni da riješimo
    Zapadnom životnom standardu, ne nekim ucijenjivačima i ubicama

Thanks Thanks Given 
    1,035
    Thanks Thanks Received 
    4,133
    Thanked in
    2,329 Posts

Нисам ја против реферереднума.Кад се народу фино све објасни, лако ће се доћи до потребне већине.Још нисам чуо да је неко предложио неку здраворазумску алтернативу.Ђукановић из ДФ је предлагао "неутралност коју би нам обезбједила дипломатија" што је глупост невиђена из много разлога које сам навео на овој теми.Вјерујем да сам Милутин Ђукановић чија партија његује тековине милитаризма (као и ја) не вјерује у то што прича.

Што се референдума 2006те тиче, Мило и екипа су успјели да прешалтају Коштуњавог и екипу.Реално јако је било тешко да једна мала земља тако прешалта једну много већу земљу.Србија је много новца и енергије уложила да ЦГ остане под њеним крилом, чак и послије референдума, све до прије пар година, опозиција је финансирана директно од стране власти у Београду, што легално, што нелегално.(Зато не вјерујем да ће Шкотска изглсати независност)
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Komentare tipa
    -Pa zar to nije zapad?
    -EU je mala maca za NATO
    -To je samo za p***e
    -Tu nema odbrane

Za pocetak, zato sto je to uslov za EU integracije. Iako se ne radi o formalnom uslovu, u praksi sve postkomunisticke ili zemlje bivseg Istocnog bloka prolazile su na isti nacin kroz isti proces, te nije moguce odvojiti EU integracije od clanstva u NATO. Sto je i logicno, te drzave imaju fabricku gresku, nestabilnije su i sklonije konfliktima, pogotovo nas region, te im je neophodna trajna pacifikacija/indoktrinacija osigurana jednom vrstom nadziranja kroz NATO tutorstvo, jer Zapad poslovicno zeli da umanji ili potpuno eliminise rizike (ideoloske) tranzicije tih zemalja, ali i da se postara da se opet ne zaglave u ruskoj orbiti - ovdje dolazimo do drugog razloga: probleme, kojima smo skloni, rijesavacemo dijalogom, za stolom, a ne kamom, kako smo navikli; na suprotnoj strani stola nece vise biti tradicionalni neprijatelji nego tek partneri sa kojima, iako imamo nesporazume, dijelimo "zajednicke vrijednosti".
    Samo clanstvo u EU nije garancija da na takav, miran i bezbolan, nacin mozemo doci do rijesenja, zato sto je unija u okolnostima konflikta, upravo zbog svojih unutrasnjih konflikata i protivrjecnosti, koji imaju istorijske korijene, dokazano pasivna i neefikasna (nesposobna je prava rijec). Jednostavno, velike evropske zemlje nijesu u stanju da se brzo dogovore i pravovremeno reaguju, a pogotovo nemaju jasnu odbrambenu doktrinu/politiku/strategiju. Ili, da ti stvari priblizim na prost nacin: onoliko koliko je nama potrebna EU, toliko je uniji potrebna USA, odnosno NATO.
    Last edited by Jal Cargo; 14-04-14 at 03:08.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lucas View Post
    Nevjerovatno je koliko naš narod malo zna kako funkcioniše politika. Generalno je to razlog zašto su "oni" na vlasti toliko dugo.

Je li ti iskreno vjeruješ da postoji pošteni uspješan političar?

Svi su se smijali S razlogom. Nego da ne trošim više riječi uzalud, nebitno je šta ti misliš da će biti, bitno je ono što će se zaista desiti.
    Zavisi što smatraš pod "pošten".

Principijelnost u politici ne postoji (makar ne kod malih država poput CG) iz prostog razloga što principijelnost vodi nestanku i teškom životu. Male zemlje moraju principe gurnuti ispod tepiha da bi svom narodu omogućile povoljan život. Odnosno još preciznije, principijelan je političar sve dok ne dobije izvršnu vlast. Tada se suočava sa nedostatkom izbora - ono što misli ne smije da kaže, a ono što bi htio ne može da uradi, jer tako diktira diplomatija i tako diktira real-politika. Ne može se radi ideala žrtvovat boljitak građana.

A ako misliš na to da ne postoji političar koji ne krade - tu se ne slažem. Naravno da postoji, i naravno da mora da postoji. Gdje masovno kradu političari, tu nema demokratskog poretka.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Црну Гору чине њени грађани. Презирем модерна кретања према којој је интерес поједница важнији од интереса породице. За мене је нација само виша инстанца у односу на породицу.
    Ali je to tvoje lično, pojedinačno, individualno mišljenje, a ne "nacijino".

Jel ovo jedan od onih uopštenih odgovora kad odgovor pravi nemaš? Svi su narodi ove planete na ulicama tražili prava. Američki narod je za razliku od drugih, dobijao ta prava. Prava manjina, radnicka prava, prava zena, prava LGBT populacije, ustavom zagarantovana sloboda govora, u mnogo cemu su oni pioniri ili makar medju prvima. Daleko od toga da sam Amerofil, nesto ih posebno ni ne volim, ali im skidam kapu za odnos prema svojem narodu, za slobode koje imaju, radnička prava i pravosudni sistem. A Rusija je sušta suprotnost tome.
    Ne nego ne namjeravam u skorije vrijeme pisat detaljnu istoriju SAD (http://www.amazon.com/Peoples-Histor...dp/0060838655/). Ima više nego dovoljno materijala na internetu gdje se možeš informisati o pobunama Indijanaca, robova, radnika, crnaca, žena, omladine itd i ulozi privatnih i državnih oružanih snaga u njima kao i o ljudima koji su ubijeni, zatvoreni ili protjerani jer su izrazili svoje političko mišljenje. Prava radnika? Uključuju li ta prava pravo na štrajk i pravo na udruživanje? Neka prava i neke svobode koje danas uživaju neke osobe (i sve korporacije) u SAD, a koje mi nemamo, su tekovine građanskih pokreta od poznih 1960ih do danas. Njihov "pravosudni sistem i ustavom garantovana sloboda govora" su daleko od toga što misliš da su. Ako nijesi već upoznat, potraži i pročitaj nešto o slučaju Holder v. Humanitarian Law Project, o Guantanamo Bay zatvoru, o principu habeas corpus, o nesrazmjernom broju zatvorenika, o žrtvama "extraordinary rendition" letova i bezpilotnih letilica.

Tebi ni sam Anders Fogh Rasmussen ne bi mogao objasniti šta je NATO.
    Ali bi mogao Jaap de Hoop Scheffer:
    "NATO troops have to guard pipelines that transport oil and gas that is directed for the West, and more generally to protect sea routes used by tankers and other 'crucial infrastructure' of the energy system".
    Last edited by RoNN|3; 16-04-14 at 13:53.

Thanks Thanks Given 
    3,487
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    253 Posts

http://www.cdm.me/politika/kaluderov...e-prema-nato-u

On je podsjetio da se procenat građana koji podržavaju članstvo, sa 35 odsto u oktobru prošle godine, povećao na 46 odsto.

Meni nije jasno na osnovu kolikog uzorka izvlače ove procente, veliki mi je ovaj skok nešto za tako malo vremena tj. za pola godine.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

kao i sve sto se radi tako se i ovo "odradi".:smug:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Zna li iko gdje nam je Premijer CG?

Karibi?
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    894
    Thanks Thanks Received 
    1,317
    Thanked in
    694 Posts

Eto za pola godine broj onih koji podržavaju članstvo u NATO je povećan 30 % - bilo ih je 35 % a sad je taj broj povećan na 46 % građana CG.
    Prevedemo na birački spisak 11% birača je oko 55.000 ljudi koji su za pola godine preumili i postali pristalice ulaska Crne Gore u NATO pakt
    Kad to neko iz vlade saopšti to znači samo jedno-što god da je stanje na terenu ima da smo članica ovog vojnog saveza i tačka.
    Uostalom koja je to bivša zemlja istočnog bloka referendumom ušla u NATO ?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Eeee kad je drug Tito isao iz zemlje, pa i na tri mjeseca.. svaki dan su obavjestavali narod Jugoslavije u filmskim novostima gdje je i sta radi, kako se provodi, koliko i kome mase, ko mu gdje igra i plese.. a danas u 21. vijeku nema ni na sajtu Vlade gdje nam je Premijer... Doduse ne rekose ni da li se novinarska ekipa rtcg vratila sa tog velikodusnog puta na racun budzeta CG.. Sve mi je jasno, ali da se niko ne brine, ne pita.. pa ni opozicija. E stvarno...
    Nije fer - jok.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    3,487
    Thanks Thanks Received 
    411
    Thanked in
    253 Posts

Ionako smo već ušli u NATO, procenat gore-dolje ne pravi razliku.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Meni je stvarno cudno.. najavise da ce kompletan vrh policije ministar sve sa nacelnicima i zamjenicima na put za usa - da studiraju valjda rekose.. Za Premijera niko ne pita, za g. Rocena ni toliko, a za ekipu rtcg ko da su "malezijskim" avionom otisli na neko ostrvo... Za Predsjednika ionako cujemo svake 3 god da je tu negde po CT i u CG (kad ga prospijaju komsije buksovci).. Onaj maleni rekose da ce na put u Italiju... Do kada - ne zna se..
    Jel ostavise ikoga u CG sem onog greote coeka iz Zete?

Meni je sve to jako neobicno....

Hvala Lepo

Page 62 of 199 FirstFirst ... 125258596061626364656672112162 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)