View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 61 of 199 FirstFirst ... 115157585960616263646571111161 ... LastLast
Results 1,501 to 1,525 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Pričajte vi o bajkama zapadnog svijeta koliko hoćete, nećete to kod nas gledat, dokle god gospodar nosi sat od 100.000, gradonačelnik od 20.0000, vile, hacijende, bijesna kola, egzotične destinacije i narod koji im se guzi....
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    Pričajte vi o bajkama zapadnog svijeta koliko hoćete, nećete to kod nas gledat, dokle god gospodar nosi sat od 100.000, gradonačelnik od 20.0000, vile, hacijende, bijesna kola, egzotične destinacije i narod koji im se guzi....
    Svakako. Ali NATO nam samo može pomoći da priđemo tom cilju i budemo među najuređenijim zemljama svijeta. Jer NATO nije samo vojno-bezbjedonosni okvir, ima mnogo mehanizama da se neka članica u okviru NATO saveza natjera na poštovanje prava i sloboda, uvođenje ekonomskih sloboda i regulisanje korupcije i vladavine prava, a još kad je ta zemlja tako mala kako mi... Ih, to je onda mačiji kašalj.

Nismo u EU niti u NATO al samo kroz pristupanje su se mnoge stvari promijenile na bolje, kroz donošenje mnogih zakona i pravila koje štite običnog građanina.

S obzirom da tvrdiš da je bajka, znači da je mnogo dobro na zapadu u odnosu na nas ili mrtvu Rusiju, a to je ono što ja tvrdim. Zato i želim da se svrstamo uz NATO a ne uz Rusiju.

Thanks Thanks Given 
    4,429
    Thanks Thanks Received 
    8,546
    Thanked in
    3,287 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    САЈ и ЧСС Војске ЦГ, извели здружену тактичко показну вјежбу.
    Иначе ове двије јединице већ годинама обављају заједничке обуке, и имају изузетну срадњу.
    Добро би било да се ове двије јединице интегришу у једну специјалну војну јединицу, која би могла да обавља и полицијске послове, посебно мислим на обезбеђење личности, безбједоносне кризе, као и нека хапшења.Ионако је САЈ настао од војних кадрова, а не од полицијских.
    У том случају требало би да се ПЈП боље опреми, да повећа бројно стање, да добије специјалистичке обуке и да он буде ударна песница МУП-а.Мислим да сам о томе и раније писао.

Tuga i zalost.

Koliko se ulaze u policiju i vojsku, a koliko u zdravstvo i obrazovanje. Da se makar pola ulaze u zdravstvene i obrazovne institucije, koliko se ulaze u policiju, ova drzava bi bila mnogo srecnija.

POgledaj kakvu opremu imaju policajci, kako su obuceni, spremni. A pogledaj opremu zdravstvenih radnika, profesora i ucitelja. Koliko se ulaze u njihovu obuku i obrazovanje da budu u skladu sa svjetskim. Al mora neko cuvat premijera ukoliko se njegove ovce razjare od svakodnevnog guzenja. E moja CGo...

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by Lucas View Post
    Svakako. Ali NATO nam samo može pomoći da priđemo tom cilju i budemo među najuređenijim zemljama svijeta. Jer NATO nije samo vojno-bezbjedonosni okvir, ima mnogo mehanizama da se neka članica u okviru NATO saveza natjera na poštovanje prava i sloboda, uvođenje ekonomskih sloboda i regulisanje korupcije i vladavine prava, a još kad je ta zemlja tako mala kako mi... Ih, to je onda mačiji kašalj.

Nismo u EU niti u NATO al samo kroz pristupanje su se mnoge stvari promijenile na bolje, kroz donošenje mnogih zakona i pravila koje štite običnog građanina.

S obzirom da tvrdiš da je bajka, znači da je mnogo dobro na zapadu u odnosu na nas ili mrtvu Rusiju, a to je ono što ja tvrdim. Zato i želim da se svrstamo uz NATO a ne uz Rusiju.
    Ništa od toga žao mi je... Dosta puta obrazloženo u prethodnim stranicama...

I naravno opet ta čuvena rečenica, bolje zapad nego Rusija...
    Kakva Rusija, ko je ovdje spominjao pripajanje Rusiji na bilo koji način? Ko vas je zatrovao, pa non stop nju spominjete?

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Tuga i zalost.

Koliko se ulaze u policiju i vojsku, a koliko u zdravstvo i obrazovanje. Da se makar pola ulaze u zdravstvene i obrazovne institucije, koliko se ulaze u policiju, ova drzava bi bila mnogo srecnija.

POgledaj kakvu opremu imaju policajci, kako su obuceni, spremni. A pogledaj opremu zdravstvenih radnika, profesora i ucitelja. Koliko se ulaze u njihovu obuku i obrazovanje da budu u skladu sa svjetskim. Al mora neko cuvat premijera ukoliko se njegove ovce razjare od svakodnevnog guzenja. E moja CGo...
    Ne brini, NATO će nam obrazovat đecu i platit doktore, od svojih para, to je završeno...

or not...

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Opet, nema Crna Gora interese, nego njeni građani, a ne pamtim da te je neko proglasio crnogorskim firerom pa možeš govorit MI u ime svih nas i proglašavat ko je "pravi" Crnogorac i koje osobine (moralne, seksualne, religijske, političke itd) krase prave Crnogorce. Nijesam ja gazio ni Dubrovnik ni Vukovar ni Sarajevo i ne dugujem nikome ništa. Nit ih su gazili moji bližnji, a i da jesu, njihov grijeh nije moj grijeh. Možbit da jeste u tvojemu svijetu u kojemu nema čeljadi no postoje nacije i samo nacije i one nekako imaju (univerzalni) moral, interes, grijehe i ostalo što je čovjeku svojstveno. Koliko pamtim, na istoj ovoj temi si podršku etničkom čišćenju Kosova nazvao "legitimnim političkim mišljenjem" (sa kojim nijesi saglasan). To može bit zato što i ti imaš "političko mišljenje" o Romima, homoseksualcima i drugim manjinama, ko zna. Uzgred, niko te ne spriječava da objasniš kako si zaključio da sam politički blizu Miloševiću ili Mladiću.
    Црну Гору чине њени грађани.Презирем модерна кретања према којој је интерес поједница важнији од интереса породице.За мене је нација само виша инстанца у односу на породицу.Ми смо колектив, и кривица је колективна, поготово што смо гласали (узгред нико мој није) једног лудог Слобицу и жену му који су играли ризико по Босни и Хрватској, и заједно са Срањом, инспирисали бртатоубилачку трагедију иза које је остало једно 6-7 пута више мртвих него иза свих НАТО интервенција.А има доста људи по ЦГ који дана данас славе ту политику,који су касније носили униформе седмог батаљона и упирали артиљерију према Цетињу.Данас ти исти причају о злочинству и злочинима.Смијешно.
    О етичком чишћењу на Косову сам говорио у контексту прљавог цивилизацијског сукоба aлбанског и српског народа који траје јако дуго.И једни и други су примјењивали исте политике и аршине.Али ни у ком случају нисам рекао да бих ја то радио.
    Last edited by BAR; 12-04-14 at 15:06.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post
    Tuga i zalost.

Не бих рекао.Да би разумио трошкове мораш да познајеш систем.МУП годишње добија око 80 милиона и војска 35 милиона.Е сад под МУП-ом је административни сектор (документа, таблице итд.), управни послови, сектор за ванредне ситуације, сама полиција, којој је из војске придодата надлежност чувања границе, (сами граничари су само промијенили униформе), уз то треба нагласити и огромну тереску разуђеност Црне Горе, што је логистичка ноћна мора и што значајно увећава трошкове-
    У том систему има око 7.000 људи (ВЦГ и МУП) што јесте много за 600.000 становника, али реално гледано у ЦГ у сваком моменту има барем 700.000 људи а љети и преко милион.Уз то живимо у нестабилном окружењу, нисмо острво!!!

За здравство се издваја око 170 милиона еура, за образовање око 160 милиона а за спорт и културу око 20 милиона, док социјална заштита (рачунајући ту и највећу ставку, пензије) је на око 500 милиона еура.

Стога не бих рекао да се много издваја за одбрану и унутрашње послове.Друго су злоупотребе, типа камп Златица и Мерцедеси за Полицију, али тога нема на овим сликама.Све што је на овим сликама укључујући и Газелице није много скупо и Црна Гора то мора да има.
    Last edited by BAR; 12-04-14 at 15:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ništa od toga žao mi je... Dosta puta obrazloženo u prethodnim stranicama...

I naravno opet ta čuvena rečenica, bolje zapad nego Rusija...
    Kakva Rusija, ko je ovdje spominjao pripajanje Rusiji na bilo koji način? Ko vas je zatrovao, pa non stop nju spominjete?
    Neutralnost ne postoji. Ne postoji neutralnost. Mora li se izrađivati neonska reklama da bi skapirali da neutralnost ne postoji?? Mali smo, siromašni i bez vojske? Mi nismo neutralni, nego kapitulirali u startu. Stoga, ili si istok ili zapad. Ja bih zapad, molim lijepo.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Austria 1920–1938 (after World War I to occupation by Germany)
    1955–1994 (from Declaration of Neutrality to EU membership)
    Maintains external independence and inviolability of borders (expressly modeled on the Swiss neutrality). Is a member of the European Union.
    Costa Rica 1949 Neutral country after abolishing its military in 1949.
    Finland 1935–1939 (to Winter War)
    1956–1994 (from return of Porkkala rental area to EU membership)
    Is a member of the European Union.
    Ireland 1937–1972 (to EEC/EU membership) A traditional policy of military neutrality defined as non-membership of mutual defence alliances. Concessions in the Treaty of Nice via Seville Declarations on the Treaty of Nice and Treaty of Lisbon via Twenty-eighth Amendment of the Constitution of Ireland guarantee neutrality alongside EU membership.
    Liechtenstein 1868 Neutral since its army was dissolved in 1868.
    Malta 1980–2004 (to EU membership) Policy of neutrality since 1980, guaranteed in a treaty with Italy concluded in 1983. Is a member of the European Union.
    Panama 1989 The neutrality of the Panama Canal is enshrined by specific treaty.[18]
    San Marino 1862 Security guaranteed in treaty with Italy in 1862 and renewed again in 1931.
    Sweden 1814–1918 (to Finnish Civil War: Swedish military on the Ĺland Islands)
    1918–1994 (after Finnish Civil War to EU membership)
    Is a member of the European Union.
    Switzerland 1815 Self-imposed, permanent, and armed, designed to ensure external security. Switzerland is the oldest neutral country in the world; it has not fought a foreign war since its neutrality was established by the Treaty of Paris in 1815. Although the European powers (Austria, France, the United Kingdom, Portugal, Prussia, Russia, Spain and Sweden) agreed at the Congress of Vienna in May 1815 that Switzerland should be neutral, final ratification was delayed until after Napoleon Bonaparte was defeated so that some coalition forces could invade France via Swiss territory (see the minor campaigns of 1815 and the Act on the Neutrality of Switzerland signed on 20 November 1815 by the Great Powers (Austria, Britain, France, Prussia and Russia)).
    Turkmenistan 1995 Declared its permanent neutrality and had it formally recognised by the United Nations in 1995.[19]
    Ukraine 2010 Declared policy of state non-alignment in 2010.[20]
    Vatican City 1929 The Lateran Treaty signed in 1929 with Italy imposed that "The Pope was pledged to perpetual neutrality in international relations and to abstention from mediation in a controversy unless specifically requested by all parties" thus making Vatican City neutral since then.

http://en.wikipedia.org/wiki/Neutral...l_relations%29

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Osim Švajcarske, ovdje nema neutralne zemlje. Švedska? Šališ li se ti to, ona skoro u svim NATO akcijama učestvuje? Ovo je presmiješno, ovdje se vidi znanje.

Bio je i Luksemburg neutralan pa ga je to skupo koštalo dva puta. A jedna je od najbogatijih zemalja svijeta po stanovniku, sigurno može više od nas vojnog arsenala priuštiti.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Onaj tvoj post gore sto si napisa govori o tvojoj ozbiljnosti na ovoj temi. previshe si pristrastan da bi objektivno pisao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Onaj tvoj post gore sto si napisa govori o tvojoj ozbiljnosti na ovoj temi. previshe si pristrastan da bi objektivno pisao.
    Naravno da sam pristrasan ali to ne znači da govorim neistinu. Što nije istina ti pokaži. Ja sam naveo šta u tvojem postu nije istina, ove zemlje nisu u nekom vojnom savezu, ali to nikako ne znači da su neutralne, zauzele su stranu.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ja sam sad dosha iz milijardu puta bogatije kostarike pa ne vidjeh tu muku njihovu te spominjete. Takva im je spoljna i unutrasnja politika da bi im svako pomoga i ameri i rusi i kinezi i evropljani...

Cak profitiraju od takve politike jer svi oce da trguju sa njima.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Kome pripadaju Njemačka, Italija, Francuska....? Zapadu? Možda na karti Evrope u odnosu na nas. Oni pripadaju sami sebi, sami su izgradili industriju, obrazovanje, zdravstvo, postavili visoke standarde života, potpuno nezavisno od NATO-a, o čemu i pričamo. Ja biram zapadnjački standard, tj. sve najbolje od njega, a loše strane tog zapada što dalje od mene...
    Da nije bilo hoštaplera, lopova, ludog naroda, ubica i sličnim njima, bez obzira na '90-te, imali bi smo takav standard unutar granica i gledali komšije sa visine, jer smo imali potencijala samo takvog, boljela bi nas pajda i za EU i za NATO kao švajcarce.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam sad dosha iz milijardu puta bogatije kostarike
    Ahahahahah kako mlatiš, zabolje me stomak od smijeha :lolblue: GDP per capita joj je 12,773 a Crnoj Gori 14,358, ovo je prema izvoru Svjetske Banke, evo prekidam se od smijeha. Stvarno, potkuj se znanjem pa diskutuj, ne blamiraj se Boga ti. U najboljem slučaju su ekonomski kao mi, mada su po brojkama malog gori od nas, a i od Srbije. Toliko o tome koliko su tvoji argumenti validni i koliko ti uopšte nešto znaš o tome.

http://data.worldbank.org/indicator/...last&sort=desc
    Last edited by Lucas; 12-04-14 at 17:03.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Ja sam sad dosha iz milijardu puta bogatije kostarike pa ne vidjeh tu muku njihovu te spominjete. Takva im je spoljna i unutrasnja politika da bi im svako pomoga i ameri i rusi i kinezi i evropljani...

Cak profitiraju od takve politike jer svi oce da trguju sa njima.
    Костарика и Панама нису на Балкану.Са острвима и градовима-државама не треба да се поредимо.

Неутралност кошта, трошкови неутралности Швајцарске, Аустрије, Шведске и Финске су јако велики.

Сад ако хоћете војно неутралну Црну Гору, онда нема да се кука што треба да се служи војска и што буџет за војску и полицију треба да буде три-четири пута већи.

Има људи који заговарају потпуну демилитаризацију и неутралност Црне Горе, али то је у условима замрзнутог конфликта на Балкану јако неодговорно.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kome pripadaju Njemačka, Italija, Francuska....? Zapadu?
    Oni ne pripadaju zapadu. Oni jesu zapad. Kad kažemo zapad, mislimo na njih.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo je zvučalo kao da je neki Kinez rekao "sad sam došao iz milion puta bogatije Albanije..."

E sprdnje.

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

oslanjat se na uzrečicu: "ko će nas napasti, mi smo mali" - je neodgovorno prema budućim generacijama
    kako god gledali ovo je Balkan ljudi i svako malo se neko sr*nje dešava.. mogu ja da prihvatim da je neko protiv NATO-a, al ne mogu ove koji spominju majku Rusiju i privrženost njoj - kad nas je istorijski ta ista Rusija mnogo puta zavrnula.. no ovo je 100x ispričano
    a što se tiče neutralnosti Švedske - njena vojna industrija je jako zastupljena kod NATO snaga, avioni i slična tehnologija..
    CG ne može tek tako biti demilitarizovana, a svakako ni neutralna jer bi se to odrazilo na ekonomiju..
    Last edited by Swedish_House_Mafia; 12-04-14 at 17:15.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ljudi koji zagovaraju vojnu neutralnost Crne Gore zaista ne žele dobro svojoj zemlji niti budućim naraštajima.

Ili imaju selektivnu amneziju o našoj istoriji. U NATO se ne ulazi srcem, neko nuždom, iz potrebe. Ni Ukrajina nije sanjala u novembru 2013 navedeni scenario. Ali sve se to lako preokrene.

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nisam ja protiv nekog vojnog saveza ni sa bližnjim komšijama (a ovo potajno mnogi s ovog topika i sanjaju) al samo ako bi se taj savez sprovodio preko NATO-a i tačka..
    pa onda ne razumijem baš ni ove koji se vode sa uzrečicom: ''da šaljemo našu đecu da ginu po svijetu za tuđe ideale'' - evo su ginuli u skorijoj a i daljoj istoriji za tobože ''bratske'' ideale pa tu se niko ne nađe da pametuje ovoliko..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Domacin - Divlad - Xerxes itd, mislim da ni ti sam često ne razumiješ sebe što pišeš, jer većina onoga što ti napišeš kod normalnih ljudi se ni ne nađe u istoj rečenici, stoga 'ebi mi oca ako ikad znam što si htio da kažeš...
    - Poprilično zastupljen obrazac, hoću da mi se pripiše još pola foruma i rezerviše mjesto počasnoga člana, neka de....
    - No ne razumijem najbolje tvoju percepciju NATO, koja se predstavlja kao da ćemo imat USA standard kada nas učlane.
    - Da nije možda članarina ono što će nas udostojit njihovih mehanizama ukalupljenja u civilizovaniju svijest, ili šta jeste?
    - I još je nešto sasvim izvjesno kada postanemo članica, ali bih volio da to i "čujem"; što će se to izmjenit na unutrašnjem planu a da će promijenit društvene navike?

A da više ne bih gnjavio ni vas, a ni sebe skiciranjem iznova i iznova, najbolje je da nam svima čestitam pristupanje NATO savezu, i na miru se pozdravim sa ovom temom.
    Last edited by Domaćin; 12-04-14 at 19:24.

Thanks Thanks Given 
    95
    Thanks Thanks Received 
    118
    Thanked in
    83 Posts

Ljudi koji zagovaraju vojnu neutralnost Crne Gore zaista ne žele dobro svojoj zemlji niti budućim naraštajima.

Ili imaju selektivnu amneziju o našoj istoriji. U NATO se ne ulazi srcem, neko nuždom, iz potrebe. Ni Ukrajina nije sanjala u novembru 2013 navedeni scenario. Ali sve se to lako preokrene.
    Paranoja
    Samo nas još proglasi domaćim izdajnicima, kao pojedini 2006
    Ti imaš amneziju, ili si rođen poslije '99
    Samo mi nemoj pričat kako smo pretrpjeli minimalne posljedice i kako smo mi tu bili neutralni, ta je priča prežvakana i plasirali su je DPS poltrončići na početku ove kampanje
    Apsolutno je nebitno koliko su nas gađali, da su bačili jednu petardu na nas, to se računa...

Eto koliko znaš o Ukrajini, taj se scenario godinama pripremao a u njemu su učestvovali i vlada i tajne službe i narod.

Thanks Thanks Given 
    1,039
    Thanks Thanks Received 
    4,134
    Thanked in
    2,330 Posts

Paranoja
    Samo nas još proglasi domaćim izdajnicima, kao pojedini 2006
    Ti imaš amneziju, ili si rođen poslije '99
    Samo mi nemoj pričat kako smo pretrpjeli minimalne posljedice i kako smo mi tu bili neutralni, ta je priča prežvakana i plasirali su je DPS poltrončići na početku ove kampanje
    Apsolutno je nebitno koliko su nas gađali, da su bačili jednu petardu na nas, to se računa...
    Што се 99те године тиче Црној Гори је највећи непријатељ био седми батаљон, и луди Милошевићеви официри.
    Распоређивање и упирање артиљеријских цијеви ка Цетињу, дејствовање са резервоара у луци и са бродова испод лучких дизалица, наређивање самоубилачког напада Морнарице на Шесту флоту (што пуком срећом није извршено), дизање авиона са Голубоваца, дејствовање са Црног Рта и сличне глупости су били највећи ризик по Црну Гору.
    Да није било тих и случних лудачких егзебиција војног руководства и Слобице и овај ограничени број напада би заобишао Црну Гору.

И коначно бих волио да се утврди кривица за Мурино, не НАТО пакта, јер је он свакако крив и дужан да плати одштету породицама и читавом том мјесту, већ онима који су дали наређење да се помјерају механизоване трупе кроз цивилно насеље, а да се цивили превентивно не евакуишу из непосредне близине стратешких објеката као што је тај мост у Мурину.Слична ствар као са РТС-ом.
    Last edited by BAR; 12-04-14 at 20:01.

Thanks Thanks Given 
    5,882
    Thanks Thanks Received 
    7,609
    Thanked in
    3,047 Posts

Neutralnost kao dugoročna opcija je nemoguća iz pozicije malene Crne Gore. (TAČKA)

Postoje dvije opcije,
    1) prikloniti se Rusiji i biti njihova moneta za potkusurivanje i trn u oku zapadu.
    2) postati članica NATO pakta.

O principima i poštovanju međunarodnog prava od strane jednih i drugih ne treba trošiti riječi. I jedni i drugi su principijelni dok to nije u sukobu sa njihovim interesima.
    Kako smo mi, a i ostale države regiona, slamke među vihorovima, apsolutno sam za to da budemo dio vihora, i to onog koji se zove Nato pakt, da nam se ne bi desilo da neka varnica iz susjednog ne pređe i u naše dvorište.

Ovaj narod ođe je i dalje zatucan, doduše mnogo manje nego prije 15-20 godina, a bilo kakav oblik zajednice ili udruživanja sa zapadnom civilizacijom će proces emancipacije samo ubrzati.

Za podršku u parlamentu se ne bojim. Što bi reko Cane iz Partibrejkersa: JEDAN POZIV MENJA SVE

Page 61 of 199 FirstFirst ... 115157585960616263646571111161 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)