Da
Ne
Материјално су нас ојадили сви они букачи од 89те на овамо, почев од Милошевића, Марковићке, Мила и Момира, Мишка и Војводе...и њихових сарадника.
Нато нам управо може бити гарант за неке инвестиције, као на примјеру свих земаља које су до сад ушле у НАТО.Бројке су јасне.
Оружје свеједно морамо куповати.Чланство у НАТО-у нам омогућава да купујемо много мање и много квалтитетније оружје, док би као неутрална земља морали да трошимо на стотине милиона еура сваке године да би изградили и одржавали поуздан одбрамбени систем.
Уопште није битно јесмо ли мета за Руску балистику, ако смо са свих страна окружени метама.Радијација се шири тако да је нама свједно ђе ће пукнут.Ту постоје само два избора или да се погине у првом пламену или у тешким мукама као послиједица радијације.
Даље НАТО база у ЦГ неће бити, јер за то нема потребе, обзиром да је главна линија распореда база и трупа НАТО земаља на потезу Турска-Бугарска-Румунија-Пољска-Балтик.Базе на западу и југу се затварају (па и Бондстил на Косову) а нове базе се отварају углавном у Румунији.
Иначе мени не би сметало да се на Никшићком или Беранском аеродрому базира нека логистичка јединица НАТО-а, чији би састав углавном био сатављен од наших војника као и од војника земаља СФРЈ укључујући и Србију, која ће такође ући у НАТО.То би било јако значајно за те крајеве, са финансијског становишта.
Али као што рекох таквих база неће бити.
Last edited by BAR; 09-04-14 at 20:29.
Црногорце је одржало црногорско срце.
-Materijalno sa nas ojadili Slobo i Milo, a ovo što si stavio Moma na taj spisak ne želim da komentarišem, sramota
-NATO nije garant za investicije i ne postoji ama baš ništa što navodi da jeste
-Ukoliko uđemo u NATO biće baza u CG, možda ne odmah ali će ih biti
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
Kako rekosmo, ako dođe do eskalacije ljudske gluposti na globalnom nivou sljedeće je izvjesno da izvjesnije biti ne može, dakle, države članice bez nuklearnog oružja vrlo vjerovatno će biti ciljevi ruske odmazde ili preventivnog udara, a svo nuklearno oružje u Evropi, osim francuskog i britanskog, nalazi se pod kontrolom američkih generala i američke vojske.
Nova ruska vojna doktrina, dakle zvanični državni dokumenti, otvoreno najavljuju upotrebu nuklearnog oružja po svim ciljevima u zemljama agresorima u slučaju odsudne (bezizlazne) odbrane, čak i preventivno, čak i u slučaju da napadači koriste samo konvencionalno oružje.
Pitanje glasi - ZAŠTO SE UOPŠTE I MIJEŠATI?
Last edited by Domaćin; 09-04-14 at 21:27.
1. Ahahahah okoreli SNPovac na djeluTaj čovjek je koridinirao našom državom u najgorim vremenima, tako da da, ojadio nas je, ima svoju težinu odgovornosti kao i svi prije i posle njega, koliko Slobo ima težinu prema CG toliku ima i Momir kao njegovo vjerno kuče.
2. Garantuje sigurnost zemlje, stoga se i investitori tako osjećaju.
3. Evo je HR u NATO pa nemaju bazu, a imaju strateški bolju poziciju i obalu. Koliko ja znam, NATO, što se tiče njenih članica, osim u US ima vojne instalacije u Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj, Islandu, Italiji, Norveškoj, Portugalu i u UK, i nisu sve baze. A đe su ostale NATO zemlje? Od 28 zemalja, samo 8 je uključeno.
Taj argument o bazama je toliko glup da boli, lijepo me blam kada ga neko spomene.
Last edited by Lucas; 09-04-14 at 21:35.
-А што да га изостављам!? Био предсједник ЦГ, савезни премијер, типичан Слобов послушник, како оно онамд рече кад је ЦГ одбила да слиједи маните Слобове походе: "Црногорска полиција ће морати да слуша, или је неће бити".
Да је био мало храбрији и да је смио да се одупре Слобу можда би ЦГ данас била много боље мјесто.
-Није гарант, али имамо примјере земаља које су ушле у НАТО и конкретне бројке, неке сам раније изнио, а неке ћу врло брзо изнјети.
-Ти кажеш да ће их бити ја кажем да их неће бити.Реално ниједан од нас нема конкретне доказе да је у праву.Али оно што имамо су стратешка кретања и она нам показују да се НАТО из Западне и Јужне Европе сели на исток, као и да се многе базе укидају, па и све оне које су биле на територији СФРЈ.
Nekate.. G. Bulatovic je stavio blokadu na odlazak regruta na Kosovo i bilo gdje van CG..
No.. sve znate pa...
Hvala Lepo
Jes.. i u njegovo vrijeme su vasi roditelji dobili pravo da otkupe stanove za nekoliko hiljada maraka.. Sto niko u ni jednoj zapadnoj drzavi nece dozivjeti.
Preskocite ponesto, radi reda ako ne radi obraza. Vazda li se svali sve lose iako razlika ima.
Ostalo oko slijetanja aviona, i "dacu vam ja nezavisnu CG" itd znamo svi...
Znamo i da je g. Bulatovic bio za nezavisnu Cg a ne g. Djukanovic, pa ode voz.. Ucjena ili sta god. Bolje obezbjedjenje itd.. To je deseto.
Hvala Lepo
Samo 8 a ostalih 20 bi i rukama i nogama potpisali da i kod njih bude jer to je zestoki biznis i prihod drzavi dje stacionira. Kad je pocela prica da se neke baze treba dislocirati bila trka koja će clanica da ih dobije. Prica kako ce baze u Crnoj Gori je i smijesna i zalosna jer niti ima potrebe ni zelje za bazama u Crnoj Gori. Stare kasarne bivse JNA su preuredjene u apoteke ili cvjecare i zvilja kad bi bila neka kasarna NATO to bi bio teski udar na estetske ośećaje Crnogoraca
Jes pa je 80% stanova u CG otkupljeno i dan danas ostalo u privatnom vlasnistvu. Sto ni jedna zapadna drzava (a svi imaju soc drzavne stanove) nikad nije niti ce dozvoliti otkup istih i prenos stambenog prava. Ima i nas ovdje koji nismo djeca i duze nam je pamcenje od politikantski ispranih mozgova. Pollako de...
Zato rekoh da nekad i preskociti ponekog nije zgoreg.
Pricati o ucjeni tadasnjeg predsjednika CG, o losem obezbedjenju i koordiniranju.. O nedoslednosti u toj partiji, pustanju niz vodu. Ko je tu popustio i zasto.. To bi vec bilo zanimljivije, a ono sto se zna dobro i ne moze se dnevno-politicki mijenjati radi politikantskih ideologija i ko zna cega.. To je za politicke sajtove partija. Pranje, ispiranje itd...
Mislim da su tu kiksali mnogi i sve ostalo je slijed tog loseg rada. Mladost? Neznanje? Strah? Nesposobnost?
Svasta..
No, danasnjicu to ne moze zamijeniti, a najmanje put ka NATO-u.. Sto prije to bolje. Nebitno ko je na vlasti - u pitanju je buducnost CG u svakom pogledu.
Hvala Lepo
-Momir Bulatovic je napisao zakon o privatizaciji, dakle ako nije ojadio ono se spremao da ojadi.
- Apsolutno sam saglasan da nato nije garant ni za bezbjednost(Turska okupacija dijela Kipra), a kamo li investicije.
-Ukoliko udjemo u nato ne mora da znaci da ce biti baza, ali svakako se CG nece pitati nista.
Кипар није члан НАТО-а нити је то икад био.Да је био члан НАТО-а никад Турска не би крочила на Кипар.
Реално да би се нешто питали мора да нас буде барем "80 милиона или да имамо барем 5 атомских бомби", (то сам покупио од онога Марића са Хепија).
У сваком случају боље бити за столом него на менију, (и ово сам покупио..)
Last edited by BAR; 09-04-14 at 22:47.
Da je bio Slobov poslušnik on bio još dugo bio na vlasti, taj isti Slobo mu je nudio ogromne pare da namjesti izbore što je ovaj odbio, Momo se mnogo žrtvovao za dobrobit CG u najgorim vremenima i sputavali su ga izdajnici koji su radili za njega, počevši od vojske pa do čistačica...
Što se tiče investicija, da jednom stavimo tačku na to. Neko je u prethodnim stranicama spomenuo Rumuniju i njihov ogroman ekonomski rast od kada su ušli u NATO, to je istina, ali to sa NATO-m veze nema. Najveće investicije su ulazak Renoa i Forda (kupili Daciu i Daewoo Romania), pa gomila provajdera, većih i manjih pogona. Glavni razlog ulaska je jeftina radna snaga, manje takse nego u drugim državama, kao i nekolicina olakšica koje je spremila Rumunska vlada. Dakle, strani investitori su vidjeli POTENCIJAL za širenje, zaradu, a Rumunija je ih je oberučke dočekala sa dobrim uslovima. Da je tamo radio interes i korupcija kao kod nas, ništa od toga ne bi bilo.
Evo, Srbija nije u NATO, čak šta više, to nije baš ni mirna zona, puna napetosti. Strani investitori su došli, poput Kraft foods, Fresenius, Fiat, Farmaswiss itd... Vidjeli potencijal, otvorili fabrike (ili renovirali stare), zaposlili ljude i svi rade u plusu, i to debelom. Ne kažem da su u Srbiji mnogo bolji uslovi za investitore, ali nešto se stvorilo.
Ako mi uđemo u NATO, a vlada ostane ovakva, ozbiljnih i velikih investicija neće biti.
Što se tiče baza, moja prognoza je Luka Bar, to mi je tip br.1, jer je bilo dosta priča u vezi nje...
Crna Gora će, savim izvjesno, biti članica NATO-a. Iskreno, ne vidim ni pretjerane koristi, ali ni štetu od toga.
I ja sam siguran da ulazimo, jer me atmosfera polako podsjeća na 2006, kad sam nažalost unaprijed znao neke stvari...
Ја нисам од оних који потенцирају чланство у НАТО првенствено због економских бенефита, већ скоро увјек говорим о безбједноносним питањима.
О економији нек говоре економисти, ја сам рекао да је чланство у НАТО-у свима до сад донјело бољитак и развој,и да нико није имао штете о чланства.
Кључна реченица и велика истина.Наше политичке елите, а исте су, било да се ради о позицији или опозицији, треба реформисати и промијенити.То можемо урадити само кроз савезништва и интеграцију са земљама ЕУ па и САД кроз ЕУ и НАТО, испуњавајући строге услове, највише на пољу владавине права и функционисања државе.
Лука Бар у војностратешком смислу за НАТО нема никаквог значаја док Србија не уђе у НАТО, и то тек онда кад се изгради аутопут и модернизује жељезница.
Па да се можда ради неки логистички правац Бар-Београд-Вршац-Руминија.
У том случају Лука Бар би се проширивала и од тога профитирала као и жељезница, али не видим разлог да би се ту стационирале неке војне јединице осим логистичких и нечије туђе осим јединица из Црне Горе можда и из Србије.
Last edited by BAR; 09-04-14 at 23:38.
Da, u Rumuniji nema koripcije. WTF? Jeste, rumunska radna snaga je bila skupa, pa je pojeftinila nakon ulaska u NATO. WTF?? Ajde da stavimo tačku. Niko ne kaže da je NATO=investicije, nije to prosta jednakost, ali da će se investitori sigurnije osjećati, hoće. A to je jako bitno. Ne samo vojno, već i što se tiče vladavine prava, uređenosti države, pravnog sistema, biznis barijera itd. To je jedan proces, ne prosti ulazak ili pristupanje.
Riješeno je sve to mimo naroda u parlamentu još 14. decembra 2006. godine. gdje je po svojim strateškim dokumentima Crna Gora jasno definisala učešće u međunarodnim mirovnim misijama pod vođstvom UN, NATO, EU.
Bolje da NATO sam uđe, što i jeste slučaj, jer kako je krenulo u suprotnom bi ispalo da kao narod čačkamo mečku. A svima je, siguran sam odlično poznato da danas i nije baš uputno čačkati mečku.
da mi je znati ko stampa prorocanstva savremenika u CG.. taj bi radio trecu smjenu ko nista..
Hvala Lepo
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks