Page 176 of 729 FirstFirst ... 76126166172173174175176177178179180186226276676 ... LastLast
Results 4,376 to 4,400 of 18209

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by fecfatidis View Post
    Bolje se ti konacno prebaci na druge teme,i nemoj pisati neistine i dezinformacije.Kao sto si napisao da CG uzima malo novca od turizma u odnosu na Hrvatsku,sto je notorna neistina.

U prosloj godini Hrvatska je zaradila od turizma 7 milijardi,a Crna Gora oko 900 miliona.To je 7 puta vise.Ali Hrvatska ima i tacno 7,5 puta vise stanovnika od Crne Gore. Ako tome dodamo podatak da je vasa obala dugacka preko 6000km a nasa svega 310km,onda dolazimo do zakljucka da ste zapravo vi nesposoban narod.A ako tome dodamo cinjenicu da ste clanica EU a mi nismo,onda postoji osnovana sumnja da mi zaradjujemo i vise od 900 miliona jer gomila poreza nije naplaceno.

I nemoj se vise blamirati i faliti,ako ti se svidja neka cura,evo brate zavrsit cemo ti.Vise ste nam se na glavu popeli sa vasim dosadnim Dubrovnikom i "kulturom".
    Ovo ti nije natjecanje čiji je duži, ali kad me već dječiji potežeš za tipkovnicu da ti na istoj razini odgovorim (ja ti volim argumentiranu raspravu, a ne ono rekla kazala):

Stanovništvo:
    Hrvatska - 4 284 889 stanovnika
    Crna Gora - 622 777 stanovnika
    Znači Hrvatska ima 6,88 puta više stanovnika.

Prihod od turizma 2013.:
    Hrvatska - oko 7 mlrd eura (grad Dubrovnik oko 600 mil eura)
    Crna Gora - oko 700 milijuna eura
    Razlika okruglo deset puta više u korist Hrvatske.

Glede obale, više od 90% hrvatske obale je netaknuta priroda, ono kako je bilo i prije milijun godina, zato se mi volimo pohvalit našim sloganom - The Mediterranean as it once was. Tek oko 2-3 % (ako i toliko) obale je komercijalizirano. Nadam se da će tako ostati i sljedećih milijun godina. Nadalje dužina obale, baš kao ni dužina jednog organa, ne određuje koliko je netko u nečemu uspješan. Jer kad bi bilo tako kako onda tumačiš da obala Dubrovnika koja je duga tek oko sedam kilometara privuče toliko gostiju, a Grad na njima ostvari zaradu skoro koliko i cijela Crna Gora čija je obala duga oko 300 km, ili 40 puta duža od dubrovačke obale. Knjigu u ruke. Nikad nije kasno
    Last edited by bracodubrovnik; 23-03-14 at 15:58.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    mi cinimo sve da se dodvorimo ukusu turiste i ponistimo nase autenticnosti!
    Stvar je u tome da je po svijesti većina našeg stanovništva identična Srbima. Zar ne vidite koliko se kod nas ta grand kultura ukorijenila zadnjih 20ak godina? Da je kod nas alternativa u žestokoj manjini isto kao od njih, da dominira neukus, kič. Tako da smo taman stvoreni da ugošćavamo takve turiste, jer sami stvaramo ambijent koji taman njima odgovara. Ne radimo to radi njih, nego to radimo inače..a, oni se oduševe kad su već prilagođeni tome. I zato dragi ljudi će da dominiraju brza hrana, Grand lokali i diskoteke i donošenje slanine na plaži. Čudi me da još niko nije zaklao pile tamo ili fino odrao vola, objesi ga o onaj tuš i polako.

Radio sam kao šanker i konobar na Jazu. Šta sam doživio od jedne seljačine iz Šumadije, nijesam mogao da vjerujem. Onda Rusi i Italijani koji dođu bez riječi engleskog. I kad sam mislio da je to sve što me može zadesiti, onda dođe vikend i siđu naši ljudi dolje, posebno iz Podgorice.
    Last edited by Albatros; 23-03-14 at 18:55.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Stvar je u tome da je po svijesti većina našeg stanovništva identična Srbima. Zar ne vidite koliko se kod nas ta grand kultura ukorijenila zadnjih 20ak godina? Da je kod nas alternativa u žestokoj manjini isto kao od njih, da dominira neukus, kič. Tako da smo taman stvoreni da ugošćavamo takve turiste, jer sami stvaramo ambijent koji taman njima odgovara. Ne radimo to radi njih, nego to radimo inače..a, oni se oduševe kad su već prilagođeni tome. I zato dragi ljudi će da dominiraju brza hrana, Grand lokali i diskoteke i donošenje slanine na plaži. Čudi me da još niko nije zaklao pile tamo ili fino odrao vola, objesi ga o onaj tuš i polako.

Radio sam kao šanker i konobar na Jazu. Šta sam doživio od jedne seljačine iz Šumadije, nijesam mogao da vjerujem. Onda Rusi i Italijani koji dođu bez riječi engleskog. I kad sam mislio da je to sve što me može zadesiti, onda dođe vikend i siđu naši ljudi dolje, posebno iz Podgorice.

Ovo je sve lako istorijski potvrditi.

Stari ugostitelji pricaju o starim dobrim danima kad su dolazili Njemci i Skandinavci, kada se cijeli Holivud redjao da spava i jede na Svetom stefanu, kada si na svakom koraku mogao vidjeti natpis Zimmer Frei. E onda su dosle 90sete tuzne i nesretne, sankcije i smrt turizmu. Tada su nam jedino dolazili braca Srbi jer nijesu mogli priustiti nidje drugo, a i fala boze "brat od strica moga pasenoga ima kuma koji ima vikendicu u Dobre vode" pa se izredja 20 familija za sezonu. Posle toga shodno genijalnoj privatizaciji gdje je unisteno SVE sto je imalo ikakvu vrijednost u CG sve smo dali Rusima koji polako pocese da dolaze u Chernogoriu njihovu malu provinciju.

E sad te goste imas i oni su ti zagarantovani. I onda se ti prilagodjavas gostima. Trazi gost leskovacku pljeskavicu ti mu das to - trazi JK ti je dovedes. Niko ne razmislja da to nije odrzivo, da na duze staze pravi vise stete nego koristi i da sa takvim gostima sezona traje 45dana.
    Onda dodju sa pricom "AAaa Pukla mi je sezona" konkretno 2011god. u BD kada je padala kisa dobar dio jula. Gost ti zivi na 300-500 km od mjesta gdje ljetuje, pa nije lud da dodje kada vidi da je kisa, dok gosti sa strane bukiraju po godinu ili pola godine unaprijed i on se pojavi na ovaj ili onaj nacin. Nema veze sto pada kisa ili cuskije.
    To je gost koji kad dodje pita gdje moze probati domacu kuhinju (a ne pice, rostilje i prase na raznju), gost koji bi da vidi i cuje a ne da bleji, lomi i masti.

Nego da ne duzim pricu razumjeli smo se...
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

govoris neistine da jedu na plazi i ostavljaju smece,odakle ti znas kad nijesi Primorac?
    Ušao si u uži krug za listu top 10 komentara 2014.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Ovo ti nije natjecanje čiji je duži, ali kad me već dječiji potežeš za tipkovnicu da ti na istoj razini odgovorim (ja ti volim argumentiranu raspravu, a ne ono rekla kazala):

Stanovništvo:
    Hrvatska - 4 284 889 stanovnika
    Crna Gora - 622 777 stanovnika
    Znači Hrvatska ima 6,88 puta više stanovnika.

Prihod od turizma 2013.:
    Hrvatska - oko 7 mlrd eura (grad Dubrovnik oko 600 mil eura)
    Crna Gora - oko 700 milijuna eura
    Razlika okruglo deset puta više u korist Hrvatske.

Glede obale, više od 90% hrvatske obale je netaknuta priroda, ono kako je bilo i prije milijun godina, zato se mi volimo pohvalit našim sloganom - The Mediterranean as it once was. Tek oko 2-3 % (ako i toliko) obale je komercijalizirano. Nadam se da će tako ostati i sljedećih milijun godina. Nadalje dužina obale, baš kao ni dužina jednog organa, ne određuje koliko je netko u nečemu uspješan. Jer kad bi bilo tako kako onda tumačiš da obala Dubrovnika koja je duga tek oko sedam kilometara privuče toliko gostiju, a Grad na njima ostvari zaradu skoro koliko i cijela Crna Gora čija je obala duga oko 300 km, ili 40 puta duža od dubrovačke obale. Knjigu u ruke. Nikad nije kasno
    ne volim ulaziti u neke glupe i nepotrebne rasprave ali porediti Dubrovnik sa bilo cim u turizmu je i vise nego glupo. pa po tome su svi ostali gradovi naspram Dubrovnika u HR nesposobni itd.
    to je kao da uporedjujes Val Thorens skijaliste ili neko skijaliste u HR. ne mozemo o nekim stvarima tek tako pricati i uporedjivati nesto sto realno nije za uporediti.
    i da ne ostanem duzan na post prije sto si mi odgovorio, ne ide to tako da se moras opredijeliti i ukinuti neke stvari ili sto bi ti rekao dati ih u dobrotvorne svrhe.
    mi od Srpskih, Bosanskih i nase govorno podrijecje imamo ne tako mali broj turista, nedje oko polovina i zna se sto uveseljava nas narod kakva vrsta muzike, turizma i sl.
    koliko primjetih a znas i sam da je svake godine sve vise i vise turista iz HR posebno iz Du zbog Budve i njenog provoda. ja licno u BD odem 1 do 2 puta u godinu dana iako mi je na 25 minuta od kuce, prosto ne volim tu muziku niti taj kiceraj ali sa obzirom na broj turisra u BD i da je svake godine sve vise ima kome se svidja.
    meni je drago sto CG ima da ponudi sve, od Budve do Kotora , evo po malo i Tivat se tu ukljucuje sa nekom drugom vrstom turizma. da ne zaboravim Ulcinj i sve ostale gradove, pa ko sta voli moze da bira, hoce li da bude "fensi" u BD, ili ce da kulira u stari grad kroz Kotor ili da uziva na plazi Ade znaci za sve ima.

a kad smo vec kod humanitarnih akcija, kad vozis u CG klijente i svidi mu se muzika u kola koja se tebi ne svidja, i trazi da je pojacas malo. jel to uradis ili ga poceras iz kola i onda upltis to u humaniarne svrhe?
    a koliko je lose u CG i ti sam osjetis posto koliko mi se cini lijepe pare uzimas dolazeci ovamo. ne vjerujem da ti je dnevnica ispod 50 e a uradi se po par tura dnevno zar ne
    Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    E sad te goste imas i oni su ti zagarantovani. I onda se ti prilagodjavas gostima. Trazi gost leskovacku pljeskavicu ti mu das to - trazi JK ti je dovedes. Niko ne razmislja da to nije odrzivo, da na duze staze pravi vise stete nego koristi i da sa takvim gostima sezona traje 45dana.
    Eto to je to.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    ne volim ulaziti u neke glupe i nepotrebne rasprave ali porediti Dubrovnik sa bilo cim u turizmu je i vise nego glupo. pa po tome su svi ostali gradovi naspram Dubrovnika u HR nesposobni itd.
    to je kao da uporedjujes Val Thorens skijaliste ili neko skijaliste u HR. ne mozemo o nekim stvarima tek tako pricati i uporedjivati nesto sto realno nije za uporediti.
    i da ne ostanem duzan na post prije sto si mi odgovorio, ne ide to tako da se moras opredijeliti i ukinuti neke stvari ili sto bi ti rekao dati ih u dobrotvorne svrhe.
    mi od Srpskih, Bosanskih i nase govorno podrijecje imamo ne tako mali broj turista, nedje oko polovina i zna se sto uveseljava nas narod kakva vrsta muzike, turizma i sl.
    koliko primjetih a znas i sam da je svake godine sve vise i vise turista iz HR posebno iz Du zbog Budve i njenog provoda. ja licno u BD odem 1 do 2 puta u godinu dana iako mi je na 25 minuta od kuce, prosto ne volim tu muziku niti taj kiceraj ali sa obzirom na broj turisra u BD i da je svake godine sve vise ima kome se svidja.
    meni je drago sto CG ima da ponudi sve, od Budve do Kotora , evo po malo i Tivat se tu ukljucuje sa nekom drugom vrstom turizma. da ne zaboravim Ulcinj i sve ostale gradove, pa ko sta voli moze da bira, hoce li da bude "fensi" u BD, ili ce da kulira u stari grad kroz Kotor ili da uziva na plazi Ade znaci za sve ima.

a kad smo vec kod humanitarnih akcija, kad vozis u CG klijente i svidi mu se muzika u kola koja se tebi ne svidja, i trazi da je pojacas malo. jel to uradis ili ga poceras iz kola i onda upltis to u humaniarne svrhe?
    a koliko je lose u CG i ti sam osjetis posto koliko mi se cini lijepe pare uzimas dolazeci ovamo. ne vjerujem da ti je dnevnica ispod 50 e a uradi se po par tura dnevno zar ne

Ne dolaze Hrvati u BD zbog folk muzike ni provoda to ti ja garantujem. Dolaze zato sto su shodno prilagodjavanjem stranim turistima i cijene u Dubrovniku i na ostrvima otisle u nebesa. Pa tako umjesto da plati pivo u starom gradu u Dubrovniku 6-7e on podje sat vremena do Kotora ili sat ipo do BD pa ga placa 2ipo - 3 eura. Ne placa ulaz na zidine 10e vec placa 3e. Tako da su razlozi cisto ekonomski. Umjesto da ode na Plitvicka jezera pa da nocenje sa curom placa 100e i ceka na red da bi opalio fotku on dodje na Zabljak pa plati 30e i uziva u intimnim setnjama. Isto tako sto se tice festivala na Pagu, Splitu(ultra), Dubrovnik(revelin) gdje se trodnevna karta placa od 100-150e oni dodju u Maximus ili podju na Sun reggea fest, Lake fest, Southern soul i placaju 30-50e maximum.
    Oni koji imaju vise vremena i novca odu negdje drugo, ali oni u stisku sa vremenom dodju kod nas.
    Isto tako ni meni nije problem poci do Dubrovnika u Aprilu ili Novembru i uzivati u nizim cijenama i miru i tisini bez stotina hiljada stranaca.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Na početku moga posta sam objasnio da se moram spuštat na razinu toga sugovornika kojemu je bila namijenjena ta usporedba. Inače se slažem da se Dubrovnik ne može uspoređivat s ni jednom destinacijom na ovome dijelu Jadrana ali eto, ta usporedba je bila argument da dužina obale ne predstavlja neku osobitu prednost u turizmu. Austrija uopće nema obalu pa je turistička velesila. Nadam se da je sad malo jasnije zašto sam spomenuo Dubrovnik.

Problem Crne Gore je u tome što je premala destinacija da bi išla tom strategijom zadovoljavanja svačijih potreba. Jednpostavno premalo je to prostora za takav oblik turizma. Vi imate dvije mogućnosti:
    1. Postati elitna turistička destinacija ili
    2. Ostati destinacija masovnog ćevap, pljeskavica, roštilj, Ceca turizma koji će privlačiti one koji vam i danas čine većinu, a odbijati one o kojima priča Gandalf White. Za tako malu zemlju nema sredine.

Za ovo prvo vam nedostaje kvalitetnija infrastruktura (ceste, malo bolji aerodromi....)

Vjerovao ti meni ili ne, ali u mome autu sam ja gazda. Ako vozim goste ne znači da im moram skidat gaće. Dešavalo se da zapale cigaretu pa da im lijepo kažem da gase ili da plate taksi. Što se tiče muzika usporedba ti baš i nije neka jer restoran koji pušta cajke ima 100-200-1000 gostiju među kojima barem dvije budale koje mogu sje*at cijelu večer. Sa mnom u autu je 1-3 ljudi
    Last edited by bracodubrovnik; 23-03-14 at 19:41.

Thanks Thanks Given 
    2,369
    Thanks Thanks Received 
    495
    Thanked in
    313 Posts

Ok hvala, u pitanju je Bar 23 septembar 2013a

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Sa mnom u autu je 1-3 ljudi
    mozes ti u bembaru vise natrpat

e sada kad smo vec kod toga biti elitna turisticka destinacija ili cevap itd itd.
    nije to bas tako lako, ne moze se to uraditi za godinu dvije, pet.. treba vremena za to a mislim da se vec neke stvari mjenjaju mada opet ne treba se odreci ni ovog do kraja.
    izbaciti razne fast food-ove makar sa setalista da se bar ne dimimo kad setamo, sto se tice diskoteka i sl e tu ima bas za svakoga i moze se birati.
    evo ja govorim iz perspektive Tivta dje ima malo vise tog elitnog turizma, ako se tako mogu nazvati ljudi koji obitavaju po jahtama.
    donose vise para i to najbolje osjete konobari sa baksisima po 50 tak e nekad. ali opet svi oni najradje zavrse u BD u onu seljanu. dzaba ti je sve kad i taj stranac voli seljanu, gole dupeta i sve sto ide uz to .
    elitni turizam je proces a ja mislim da mi nemamo uslova za tako nesto. po meni treba neka kombinacija, od oboje po malo sa manje kica koji je previse vidan.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Problem Crne Gore je u tome što je premala destinacija da bi išla tom strategijom zadovoljavanja svačijih potreba. Jednpostavno premalo je to prostora za takav oblik turizma. Vi imate dvije mogućnosti:
    1. Postati elitna turistička destinacija ili
    2. Ostati destinacija masovnog ćevap, pljeskavica, roštilj, Ceca turizma koji će privlačiti one koji vam i danas čine većinu, a odbijati one o kojima priča Global Warming. Za tako malu zemlju nema sredine.

Za ovo prvo vam nedostaje kvalitetnija infrastruktura (ceste, malo bolji aerodromi....)
    Vidim da si upucen i u nasu i u Vasu situaciju. Ali vjeruj mi da nama prvo treba kapaciteta Evo opet da se vratimo Kotoru - pored unistenog hotela Fjord koji naravno ne radi, Kotor nema ni jedan veliki hotel, vec su sve Apart hoteli, privatni smjestaji i mini hoteli. Potpisacu da Stari grad kotor ne moze da primi ni 5000 gostiju da je cijeli dubke pun. Da je srece 2 velika hotela oko Kotora mogla bi da odrade ovaj posao, pa bi moglo da se prodaje agencijama puno za prazno itd.
    Herceg novi trenutno nema ni jedan veliki hotel a imao ih je 2-3, Teuta u Risnu se raspada, Delfin u Bijeloj itd itd.
    Mi smo jednostavno prodali sve sto smo imali ljudima koji su oprali pare i ostavili ruine da trule.

Ali da bi se pravili kapaciteti i da bi ljudi investirali treba prikazati ljudima da nece 12 mjeseci drzati radnike i placati rezije radi 40 dana sezone. E zbog toga treba dovoditi zapadnjake, koji odmore uzimaju i zimi i na jesen. Dovoditi Holandske i Njemacke penzioneri zimi na primorje da odmaraju i tako dalje.
    Ne najlakse je dovesti sto vise ovih niskobudzetnih naplatiti im krevet 5e i onda u decembru razmisljati sta jesti...

e sada kad smo vec kod toga biti elitna turisticka destinacija ili cevap itd itd.
    nije to bas tako lako, ne moze se to uraditi za godinu dvije, pet.. treba vremena za to a mislim da se vec neke stvari mjenjaju mada opet ne treba se odreci ni ovog do kraja.
    izbaciti razne fast food-ove makar sa setalista da se bar ne dimimo kad setamo, sto se tice diskoteka i sl e tu ima bas za svakoga i moze se birati.
    evo ja govorim iz perspektive Tivta dje ima malo vise tog elitnog turizma, ako se tako mogu nazvati ljudi koji obitavaju po jahtama.
    donose vise para i to najbolje osjete konobari sa baksisima po 50 tak e nekad. ali opet svi oni najradje zavrse u BD u onu seljanu. dzaba ti je sve kad i taj stranac voli seljanu, gole dupeta i sve sto ide uz to .
    elitni turizam je proces a ja mislim da mi nemamo uslova za tako nesto. po meni treba neka kombinacija, od oboje po malo sa manje kica koji je previse

vidan.
    Evo da se i mi slozimo oko necega.

Ali vidi sledece. Sve uslovljava trziste. Da je manja potraznja za fast foodom a veca za fensi resotranima prvi bi se zatvarali a drugi otvarali. E zbog toga treba privuci turiste koji ne zahtjevaju seljanu vec elitizam.

Sto se tice Budve apsolutno se slazem da je ne treba dirati, kao sto sam vec rekao steta je ucinjena i neka je. Ali ne treba da na osnovu BD unistimo druge gradove. Budva - Becici - Petrovac - Sutomore ostaviti Rusima i Srbima ostatak obale razviti i prilagoditi visokoplateznim gostima. Ili makar zapadnim gostima svakojakih profila...
    Last edited by Gandalf_White; 23-03-14 at 19:47.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

elitni turizam je proces a ja mislim da mi nemamo uslova za tako nesto. po meni treba neka kombinacija, od oboje po malo sa manje kica koji je previse vidan.
    Pa recimo da je Tivat na dobrome putu da postane elitna destinacija, a ovo drugo - svaki put počinje prvim korakom, tako i preobrazba CG u elitnu destinaciju mora odnekle započeti.

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Vidim da si upucen i u nasu i u Vasu situaciju. Ali vjeruj mi da nama prvo treba kapaciteta Evo opet da se vratimo Kotoru - pored unistenog hotela Fjord koji naravno ne radi, Kotor nema ni jedan veliki hotel, vec su sve Apart hoteli, privatni smjestaji i mini hoteli. Potpisacu da Stari grad kotor ne moze da primi ni 5000 gostiju da je cijeli dubke pun. Da je srece 2 velika hotela oko Kotora mogla bi da odrade ovaj posao, pa bi moglo da se prodaje agencijama puno za prazno itd.
    Herceg novi trenutno nema ni jedan veliki hotel a imao ih je 2-3, Teuta u Risnu se raspada, Delfin u Bijeloj itd itd.
    Mi smo jednostavno prodali sve sto smo imali ljudima koji su oprali pare i ostavili ruine da trule.

Ali da bi se pravili kapaciteti i da bi ljudi investirali treba prikazati ljudima da nece 12 mjeseci drzati radnike i placati rezije radi 40 dana sezone. E zbog toga treba dovoditi zapadnjake, koji odmore uzimaju i zimi i na jesen. Dovoditi Holandske i Njemacke penzioneri zimi na primorje da odmaraju i tako dalje.
    Ne najlakse je dovesti sto vise ovih niskobudzetnih naplatiti im krevet 5e i onda u decembru razmisljati sta jesti...
    Gledaj, vaš problem i jest u tome što vi gomilate kapacitete a ne pripremate adekvatnu infrastrukturu. Za primjer ću opet uzet Dubrovnik. Na Srđu će se gradit golf park Srđ. To je investicija od milijardu eura. Naši su ovamo shvatili da za jedan takav projekt prvo treba pripremit odgovarajuću infrastrukturu, pa se zato upravo dovršava nova trafostanica, pa će se krenut u proširenje postojeće ceste, pa u uređenje okoliša, a tek onda u gradnju prve faze smještajnih kapaciteta. Mogli su investitori i obrnutim redoslijedom ali bi onda riskirali da im gosti dođu jednom i nikad više. Dobar glas daleko se čuje, loš još dalje.

Zaludu ti dvadeset hotela s 5 zvjezdica ako gost do tih hotela mora proći onu prčvaru (prljavština, taksisti, frulaši....) od tivatskog aerodroma i sve one ceste. Dakle to je taj nekakav začarani krug u kojemu se vi vrtite. Izgradite infrastrukturu, sredite okoliš, a onda udarite po hotelima. I naravno, poradite malo na svijesti ljudi koji rade u turizmu. Rezultati će biti iznenađujuće dobri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Ušao si u uži krug za listu top 10 komentara 2014.
    Ja toliko ne vidim da se jede na plazama,koliko vi potencirate.Ako neko pojede sendvic ili grickalice,to je uobicajeno.Na plazi Barseloneti u Barseloni niko ti ne brani da skuvas pasulj i nalozis vatru ako treba.Dakle,i da se jede na plazi,ne vidim koji je problem? Srpski turisti donose najvise novca sirim narodnim masama,u prvom redu mjestanima koji izdaju sobe.I njima su u interesu takvi turisti,jer se oni zadrzavaju duze.Od viska turista ne moze boljeti glava.

Ako su srpski turisti takvi,zasto je onda Srbija preplavljena hrvatskim reklama,svaki grad je imao bilbord u kojima se poziva na "nas Jadran"? Dakle,Hrvati hoce srpske turiste,a mi necemo.
    Pricu o jedenju na plazi su forsirali par pojedinaca iz Crne Gore.Ja to mogu tumaciti iskljucivo kao sabotazu,kao da se namjerno trude otjerati goste iz Srbije na druge destinacije.Mislite da nema toga? To je tkz. turisticka spijunaza.Borba za turiste izmedju drzava.Da sam ja drzavni tuzilac priveo bih i ispitao turisticke radnike(koji su nam poznati) i optuzio ih za nanosenje stete budzetu Crne Gore.A to ce se i desiti uskoro,vidjet cete.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zasto se u hrvatskim novinama ne moze nigdje procitati clanak u kome njihovi turisticki radnici zamjeraju Bosnjacima i Srbima na jedenju na plazi? Zato sto se pametni Hrvati cuvaju toga.
    Pa Hrvati bi dali sve za milion turista iz Srbije koje mi imamo.A Crna Gora sa boljom propagandom bi mogla imati i 2 miliona(sto je 2 milijarde eura vise)Dakle,nase turisticke radnike i vlasnike pojedinih hotela i medija treba procesuirati i optuziti za nanosenje stete nasem budzetu od 10 milijardi eura.To je za 5 godina,otkad je ta prica krenula provlaciti se kroz medije.Da im ne pominjem imena,znace drzavni tuzilac.

Nadam se da ce nase ministarstvo organizovati kontraudar Grckoj i Hrvatskoj,tako sto ce,u madjarskim medijima,plasirati najgore optuzbe od strane Hrvatske upucene madjarskom narodu.Sa ciljem da mi privucemo madjarske turiste koji preferiraju Hrvatsku.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Zasto se u hrvatskim novinama ne moze nigdje procitati clanak u kome njihovi turisticki radnici zamjeraju Bosnjacima i Srbima na jedenju na plazi? Zato sto se pametni Hrvati cuvaju toga.
    Pa Hrvati bi dali sve za milion turista iz Srbije koje mi imamo.A Crna Gora sa boljom propagandom bi mogla imati i 2 miliona(sto je 2 milijarde eura vise)Dakle,nase turisticke radnike i vlasnike pojedinih hotela i medija treba procesuirati i optuziti za nanosenje stete nasem budzetu od 10 milijardi eura.To je za 5 godina,otkad je ta prica krenula provlaciti se kroz medije.Da im ne pominjem imena,znace drzavni tuzilac.

Nadam se da ce nase ministarstvo organizovati kontraudar Grckoj i Hrvatskoj,tako sto ce,u madjarskim medijima,plasirati najgore optuzbe od strane Hrvatske upucene madjarskom narodu.Sa ciljem da mi privucemo madjarske turiste.
    ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Nadam se da ce nase ministarstvo organizovati kontraudar Grckoj i Hrvatskoj,tako sto ce,u madjarskim medijima,plasirati najgore optuzbe od strane Hrvatske upucene madjarskom narodu.Sa ciljem da mi privucemo madjarske turiste koji preferiraju Hrvatsku.
    Moze li Lock teme. Covjek je objasnio !

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ahahahahahahahahahahaha
    Jesu li to tvoji argumenti,dubrovacki "gospodine"? Zasto ste vi Hrvati oblijepili citavu Srbiju bilbordima ako ne valjaju turisti iz Srbije?Zasto pozivate "na nas Jadran" gradjane Nisa,Jagodine i ostalih gradova?

Dosao si na crnogorski forum hvaliti i velicati Hrvatsku kako je sredjena i uredna zemlja,dok Crnu Goru ismijavas? Samo hvalite vasu drzavu a nasu kudite.Znamo se Mlecici.Ima li ista u Crnoj Gori kad je u pitanju turizam,sto ste vi pohvalili? Nema nista.
    A ima li ista da ste vi iskritikovali kad je u pitanju hrvatski turizam? Ne bas nista.
    Last edited by fecfatidis; 23-03-14 at 20:31.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Evo nasao sam na netu:
    hrvatska kamenica po cijeni 0.5 eur za komad
    crnogorska kamenica po cijeni 2 eur za komad
    Preskocicu te crnogorske iz patriotskih razloga, kao i cg divljac... jest' da kad god svratim u CG turista sam kao i Vi, ali ... Dobro da nam i dagnje posluze, mada i tu nas mrko poprijeko gledaju, a kamoli divlju ribu ili sto drugo...
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Jesu li to tvoji argumenti,dubrovacki "gospodine"? Zasto ste vi Hrvati oblijepili citavu Srbiju bilbordima ako ne valjaju turisti iz Srbije?Zasto pozivate "na nas Jadran" gradjane Nisa,Jagodine i ostalih gradova?

Dosao si na crnogorski forum hvaliti i velicati Hrvatsku kako je sredjena i uredna zemlja,dok Crnu Goru ismijavas? Samo hvalite vasu drzavu a nasu kudite.Znamo se Mlecici.Ima li ista u Crnoj Gori kad je u pitanju turizam,sto ste vi pohvalili? Nema nista.
    A ima li ista da ste vi iskritikovali kad je u pitanju hrvatski turizam? Ne bas nista.
    Krnjaše jesi li to ti?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Krnjaše jesi li to ti?
    Remark,stalno ti smeta pominjanje Hrvatske u negativnom kontekstu.Ti izgleda vise volis Hrvatsku od Crne Gore.

Thanks Thanks Given 
    2,319
    Thanks Thanks Received 
    5,860
    Thanked in
    2,041 Posts

Konačno opet da budem malo ustaša, dosadilo mi je više da budem četnik. Dobar si moram ti priznati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Citajuci tvoje postove,vidim da ne znas sta si. Nije ti lako,sta ces.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

g. remark je kriv kako god...
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Purobeach odlazi iz Tivta

Komentari (2)A A A

Porto Montenegro je raskinuo ugovor sa prestižnim hotelskim lancem Puro iako je sa njima potpisao dugoročni poslovni angažman.
    Pirobeach

„Razlog raskidanja ugovora sa Purobeachem, kome je atraktivni bazen u Porto Montenegro i dalje u ponudi na zvaničnom sajtu, je otvaranje Regent hotela“, piše Blic Crna Gora.
    Naime, luksuznom kondo hotelu, koji će početkom avgusta primiti prve goste, neophodan je bazen da bi upotpunio ponudu, pa je Purobeach ispao iz kombinacije iako je prošlog ljeta na ovom bazenu ugostio čak 45.000 gostiju.
    Na sastanku predstavnika grupe Purobeach i predstavnika Porto Montenegra dogovoreno je da od ovog ljeta menadžment bazena Lido ponovo preuzme kompanija Adriatic Marinas.
    Oliver Korlet generalni direktor kompanije Adriatic Marinas, koja rukovodi projektom Porto Montenegro najavio je da će kompanija nastaviti komunikaciju sa Puro grupom.
    „Bili smo zainteresovani da u budućnosto ponovo razmotrimo mogućnost saradnje sa Puro grupom, ali smo došli do zajedničkog rješenja da u ovoj sezoni rukovođenje bazenom i klibom Lido preuzme Porto Montenegro“, kazao je Korlet i naglasio da će i tokom ove sezone garantovati izuzetnu uslugu.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

bogami vidim da je bar 40% rusa ovdje u punta cani...ako im blokiraju setnju po svijetu, mozda i svrate do jadrana...ali ....
    jedino sto strci posebnije jeste njihove majice sve u nacionalnom stilu...bez grba nigdje...
    Hvala Lepo

Page 176 of 729 FirstFirst ... 76126166172173174175176177178179180186226276676 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 15 users browsing this thread. (0 members and 15 guests)