Last edited by Miss_Lucifer; 25-03-14 at 05:03.
Зашто ме мрзиш што волим Шешеља?
stvarno mi je žao tog naroda, čak imam i bliže rođake u Bg..
al me nervira kad vidim status curice od 14-15 god. - da se ne zaboravi i te forice zarad skupljanja lajkova
ili ovi naši über patriote, guzicom ga nisu mrdnuli iz Cg kad se to dešavalo.. pih ovaj narod je ogavan mnogo
Last edited by Swedish_House_Mafia; 25-03-14 at 08:14.
Kako vam je teška priča... i oćemo li se dovijeka prisjećati rata i bombardovanja ? PIH!
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Ne nego ćemo nonšalantno da zaboravimo sve tragedije i nesreće koje su nas zadesile i bavimo se isključivo površnim i laganim stvarima koje ne opterećuju naše mozgiće urasle u salo.
A što ćeš postići time, objasni mi, života ti!
Kad ti se dogodi nešto loše u žiovtu, stane li ti život ili moraš dalje? Oćeš li da se ubiješ ili nastavljaš da živiš?
Last edited by aLaPaCha; 25-03-14 at 08:30.
Šta se inače postiče sećanjem na tragedije, lične ili kolektivne? Nauk i opomena za buduće generacije. Čuvanje od zaborava.
Svaka nacija koja do sebe drži obeležava ovakve dane iz svoje istorije i ne vidim zašto bi nama to pravo bilo uskraćeno.
Ne govorim ja o tome. Eto su nas podsjećali i sačuvali od zaborava Svjetske ratove, pa što? Nikad ih više nije bilo niti će biti?
Tom logikom, ništa onda nema jebene svrhe jer će zla uvek biti na ovom svetu, a to je vrlo opasno razmišljanje.
Banalizuješ. Naravno da život ide dalje, ali jednogodišnji pomen je sasvim normalna stvar maltene od začetka civilizacije i ne vidim šta je u tome problematično ili kočnica nastavku normalnog života.
Last edited by Miss_Lucifer; 25-03-14 at 09:01.
Ko, eto ce da pukne u Ukrajini III Svetski. Rusija sa Ukrajinom, pa ce da se umijesa Europa, pa US, a na drugu stranu Turci se pucaju sa Sirijancima, pa ce tu ad se umijesa neko sa Bliskog Istoka. Pa ce Sjeverna Koreja kad vidi da je vec zurka u ostatku svijeta, bocnut Juznu. I tako ode sve u pitu! E'e vidjeces.
to naprosto desi se,
s tim i ne boriš se,
i neću da kajem se
što volim te...
ja volim svoj greh
on čist od Boga je
taj greh voli me
on je to što mi ostaje
i neka sam trn u oku za sve
meni greh ime je
moj narod nije jer nisam iz te države (al mi je žao kad strada obični i nevini narod, da se razumijemo, ne samo oni nego bilo koji drugi narod na ovaj žalosni svijet) a to što ne osjećam preveliku bliskost sa njima to je druga priča u koju ne bih zalazio..
Murino se desilo i to stoji, ali moja priča je u sasvim drugom pravcu išla (pomenuh uber patriote iz mjesta koje je bombardovanje zaobišlo u CG, eto i to da razjasnim a nisam napisao gore)..
Rep za Miss l. DUGUJEM A OVAKO JE DANAS:
EDIT: ustvari, odoh u kupovinu![]()
Last edited by Oljce; 25-03-14 at 10:07.
Eto ti odgovor.
Moderno covjecanstvno je pocelo da propagira te ceremonije "da se ne zaboravi", eto da bi ispostovalo porodice i tobos pokazalo njima da ih je briga. A i ti i ja znamo da - nije.
Da jeste, ne bi bilo ni prvog svjestskog A NE DRUGOG. Tek od njega pa na ovamo da ne pricam.
Zakljucak: pobit ljudsku rasu, ostavit zivotinjama da uzivaju. :bee:
I am so post-rock I shit sad birds.
Miss, znam da je to brojka za cijelu zemlju, ali prevelika mi je. Svakako ne umanjuje tragediju i stradanje.
Alapacha, ti i slični koji zaboravljaju lako neke stvari i idu glavom bez obzira u NATO, zaobiđite nas. Sasvim je normalno da se obilježava godišnjica početka nečega što je ubilo đecu u Murino, a tek što je obilježava Srbija. Uništeno je toliko objekata, ubijeno toliko ljudi, i ajde...život ide dalje, niko nije moj stradao. Da je neko tvoj poginuo, da vidiš kako bi se prisjećala.
Ništa, po tvojoj logici ajde da Jevreji zaborave Holikaust, da Jermeni zaborave genocid od strane Turaka kad ih je pobijeno više miliona. Sve je lijepo, život cvjeta, ko šiša pobijene milione tvog naroda. Oni su sad samo statistika.
I treba da život ide dalje, ali taj jedan dan prisjećanja je minimalno što možeš da uradiš iz poštovanja prema poginulima i porodicama nastradalih. Minimum minimuma.
Da li mi treba da zaboravimo tragediju na Bioče? Da znaš neku porodicu koja je izgubila dijete tamo i da vidiš koliko ih je taj gubitak slomio..ne bi tako pričala.
Last edited by Albatros; 25-03-14 at 12:02.
Ja znam da juče me je stvorilo
I znam da danas je danas
i da sutra stvaram sam...
Što niko ne kaže recimo
Da se ne zaboravi - kako smo doveli do toga da nas bombarduju?
No čoče nisu imali đe s bombama pa po nama.
Sjed'te, ne sprdajte se.
Bijo si poziw koi se neodbija
Nikad mi neće biti jasno kako neko uopšte može i da pomisli da se zaboravi ovo..
Last edited by misko23; 25-03-14 at 12:23.
Upravo.
Da ste imali priliku da čujete iskustva ljudi koji žive u Danilovgradu i okolini a bili su na licu mesta drugu bi priču pričali.
A da ne pričam o posledicama koje nas tek čekaju - osiromašeni uranijum, zračenje i sve što sa zračenjem ide.
To svakako. Nažalost, svjedoci smo da taj proces ide malo teže, čim i dalje vlada ona ista vlast koja je i kriva za samo bombradovanje.
Ja ne govorim ništa od toga o čemu ti pričaš, a osjećajnija sam nego 90% ljudi- za tvoju informaciju i žao mi se što su porodice nastradale i sreća da meni nije niko stradao, a ni vama svima. Ja samo mislim na ovo što je već Rofi napisao: "Moderno covjecanstvno je pocelo da propagira te ceremonije "da se ne zaboravi", eto da bi ispostovalo porodice i tobos pokazalo njima da ih je briga. A i ti i ja znamo da - nije."
A time se samo postiže, po mom skromnom mišljenju, negativan efekat.
Eto, ne bih više o ovome. Imala sam naporan dan na poslu.
Pozdravljam vas sve!
Budite mi zdravi i veseli.
nego, ova kiša me smori u pm!
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!
Last edited by goozica; 25-03-14 at 16:45.
There are currently 21 users browsing this thread. (0 members and 21 guests)
Bookmarks