View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 159 of 273 FirstFirst ... 59109149155156157158159160161162163169209259 ... LastLast
Results 3,951 to 3,975 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja nisam imala diktatora, a Vi ako jeste ... Sto meni namecete Vasu projekciju?
    A oko podvaljivanja, izgleda da ste pecatno-bezobrazno nastavili, ali to je ta "kultura" vodjjenja razgovora.. Bez argumenata pa u podvaljivanje Vasih misli drugom na rezultat...Naiva a i zalosno.. Zapitajte sebe dokle mozete dogurati sa tom navikom podvaljivanja drugima da su rekli ono sto u stvari samo Vi mislite i pisete.
    Te fore i fazone nastavite sa drugima, sa mnom ne mozete na takav prljav nacin komunicirati. Ali i to je do obraza..
    Da, primijetila sam da i drugima to pokusavate, a cesto i uspijevate isprovocirati da se pravdaju za ono sto ste Vi sami inskonstruisali.. No, njihova stvar sto Vas ne ignorisu vec se upustaju u diskusiju oko necega sto ste im podmetali.
    Laku noc.
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 22-03-14 at 00:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Ja nisam imala diktatora, a Vi ako jeste ... Sto meni namecete Vasu projekciju?
    A oko podvaljivanja, izgleda da ste pecatno-bezobrazno nastavili, ali to je ta "kultura" vodjjenja razgovora.. Bez argumenata pa u podvaljivanje Vasih misli drugom na rezultat...Naiva a i zalosno.. Zapitajte sebe dokle mozete dogurati sa tom navikom podvaljivanja drugima da su rekli ono sto u stvari samo Vi mislite i pisete.
    Te fore i fazone nastavite sa drugima, sa mnom ne mozete na takav prljav nacin komunicirati. Ali i to je do obraza..
    Da, primijetila sam da i drugima to pokusavate, a cesto i uspijevate isprovocirati da se pravdaju za ono sto ste Vi sami inskonstruisali.. No, njihova stvar sto Vas ne ignorisu vec se upustaju u diskusiju oko necega sto ste im podmetali.
    Laku noc.
    Hvala Lepo
    Da ja ništa ne komentarišem, najbolje je da ti u prepis stavim rečenicu koju si lično napisala u predzadnjem postu:

Istocni blok zna samo za jednu licnost - diktatora i samo to priznaju, pa su nam vidjenja situacije razlicita..
    Ili ti je možda neko hakovao komp, ili si na nekim psiho-aktivnim supstancama ... Ako ovo nije omalovažavanje političkih tradicija naroda Ukrajine, ja ne znam šta je to onda. Pogotovo, ako to neko radi odavde, čija politička kultura bitno nije drugačija.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    @A+A, koja banka u CG ima partnerski odnos sa ruskim bankama?
    Vidjeh ovo oko blokade kartica, pa...

Hvala Lepo
    Ne znam, nazalost.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Odgovor ruskih komunista na uvodjenje sankcija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Potpredsjednik ruske Vlade porijeklom iz Šavnika

Komentari (3) A A A
    Zamjenik predsjednika Vlade Ruske Federacije Dmitrij Olegovič Rogozin vodi, po majčinoj liniji, porijeklo iz Crne Gore.
    Dmitrij Rogozin

Ovaj ruski funkcioner, zadužen za jedan od najznačajnijih resursa u Ruskoj Federaciji, pitanja vojne industrije, nedavno je potvrdio ovu informaciju, pišu Vikend novine.
    "Da. Moji preci su rodom iz Crne Gore, iz familije Jovanović. Moj pradjed Milan Jovanović je iz rodnog sela Radovana Karadžića. U Rusiju je došao za vrijeme Rusko-japanskog rata 1904-1905. godine, sa još nekoliko hiljada Crnogoraca. Nakon rata ostao je u Rusiji i zasnovao porodicu, oženivši se majkom moje majke. On je umro 30-ih u Orenburgu, gdje se i danas nalazi njegov grob", kazao je Rogozin u jednom intervjuu.
    Iako je Rogozin kazao da je njegov pradjed iz rodnog sela Radovana Karadžića Petnjica, Vikend novine saznaju da u tom selu nema Jovanovića. U susjednom selu Grabovica ima Jankovića i Janjića, ali nijesmo saznali odakle su Jovanovići.
    Rogozin je rođen je 21. decembra 1963. u Moskvi, 1986. je završio Fakultet žurnalistike na Moskovskom državnom univerzitetu "Lomonosov", a zatim je bio na odgovornim dužnostima u Komitetu omladinskih organizacija SSSR-a. Od decembra 2011. je zamjenik predsjednika Vlade Ruske Federacije za pitanja vojne industrije.

19Share

2Tweet

Share

Share

3 koment

Ključne riječi:

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Greotice sad ce opet Srbi da su ljubomorni, svi ovi sto ih kunu na minimum 9 jezika vode porijeklo iz Crne Gore ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by salex View Post
    Kirbi: Rusija greši, a vi odlučite

IZVOR: BETA, POLITIKA
    Beograd -- Američki ambasador Majkl Kirbi izjavio je da Srbija treba sama da odluči kako će se postaviti u odnosu prema događajima u Ukrajini.

Kirbi je naglasio da je stav njegove zemlje jasan - da je Rusija pogrešila u tom slučaju.

"Naša pozicija je javna i mi osuđujemo to što Rusija radi. I EU je koristila veoma oštru retoriku", rekao je Kirbi u intervjuu za list Politika.

Kirbi je rekao da Srbija može da uradi "ono što Srbija želi da uradi".

"Kada govorimo o tome šta bi Srbija trebalo da uradi, morate se zapitati kako vi sagledavate vašu teritoriju. Razmislite o vašem pogledu na teritorijalni integritet. Da li ste dosledni? Gde su u svemu tome ruske akcije? Da li verujete da je to što je Rusija uzela Kosovo kao primer (za otcepljenje Krima) zgodna analogija? Ili mislite da, možda, nije?", rekao je Kirbi.

On je rekao da Srbija treba da odluči ono što je u njenom interesu i to ne samo kratkoročno, već i na srednji i dugi rok.

"Gde će Srbija završiti? Koji je ekonomski model za Srbiju? Odlučite", rekao je Kirbi.

Kirbi je dodao da Srbija ne mora da izabere ali da treba da odluči šta je u njenom interesu.

"Jasno je šta bih vam ja sugerisao, ali na vama je da odlučite", rekao je Kirbi.

Izvor: ,,B92''
    rusija grijesi a vi odlucite,i jasno je sta bih vam ja sugerisao.....

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

A сада нешто потпуно другачије:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

dobro,dobro,extra.:unconscious:

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

U svom nastupu u ruskom parlamentu govoreci o "nacional-izdajnicima" (национал-предатели) tj o onima koji nisu prihvatili aneksiju Krima, Putin je u stvarnosti citirao ADOLFA HITLERA koji je taj termin (Nationalverräter) uveo u uporabu u knjizi "MEIN KAMPF" !!!
    Bravo Vladimire!! Sada je ocito tko ti je omiljena povijesna figura!!! :lolblue:
    Last edited by A+A; 22-03-14 at 10:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Uloga Crne Gore u ukrajinskoj krizi

Crna Gora, država koja je prije više od stotinu godina objavila rat Japanu zbog Rusije, danas se sprema da Rusiji uvede sankcije, a takav čin je harikiri za turističku sezonu

Uvecaj!

Đuro Radosavović

Autor je pisac

Maestralno djelo „Uloga moje porodice u svetskoj revoluciji“ puno briljantnih misli i humora napisao je Bora Ćosić i za tu knjigu dobio NIN-ovu nagradu 1971. Nesvakidašnje je da je baš on dobio nagradu, jer nikad nije bio državni pisac, ali je vjerovatno u žiriju bilo ljudi koji nisu mogli osporiti toliku količinu talenta i duha.
    Dešavalo se da pokušaju skinuti predstavu po tom tekstu sa repertoara Ateljea 212 i nakon stotog izvođenja, zna se ko, oni malograđani u odijelima kojima je Ćosić konstatno ubadao prst u oko. O sebi, Bora Ćosić piše „Rođen u Zagrebu, umro u Beogradu, živim u Berlinu“, i to nije sasvim slučajno napisano, jer je Ćosić napustio Beograd početkom devedesetih, zna se zbog čega. Takođe je adaptirao tekst za izvođenje prvog, kultnog mjuzikla Kosa kod nas (oprostite, tačnije u Beogradu, tad Jugoslaviji), kojim su bili oduševljeni autori iz Amerike.

Iako je prošlo preko četrdeset godina, rečenice Bore Ćosića su žive i aktuelne, na sreću i nažalost. Univerzalnost govori u prilog njegovom majstorstvu, a to što se mi uklapamo u matrice i što se možemo poistovjetiti sa likovima iz Ćosićevog djela govori da mi nikud nismo mrdnuli, iako smo se mnogo puta u razne pravce zalijetali silno.
    Radnja prati familiju za vrijeme i nakon Drugog svjetskog rata u Beogradu i njihovo duhovno stradanje. Dešavanja u porodici priča dijete. Majka zaokružuje očeve trijezne dane u kalendaru, otac se naravno ne trijezni, ujak je švaler, tetke čitaju i pokušavaju da žive priče iz ljubavnih romana, dok je dijete u takvom okruženju ne može biti samo dijete, a naša tadašnja zemlja je kao i uvijek rastrgnuta između velikih sila i ideologija.
    Ono što je najupečatljivije, dječak je toliko opijen Rusima i ideologijom sa istoka da je iznenada održao predavanje o braniocima Lenjingrada, na ruskom, bez obzira na nepoznavanje istog jezika, a njegova majka usljed bombardovanja (čas Savezničkog, čas Njemačkog) oblači bundu bez obzira na ljeto i govori: „Hoću da poginem kao dama“, dok se tetke čude najavi američkih bombi: „Zar oni među kojima se nalaze najlepši ljudi na svetu?!“.
    Jedan od likova se u svom tom haosu zapita: „Jesmo li mi u pozorištu?“. Tu je ključ i naše, crnogorske svakodnevice, jer sve liči na dobro izrežiranu komediju. Kao da smo nedostatak dobrih predstava u CNP-u nadomjestili tako što smo počeli da živimo potpuno apsurdno i suludo. Crna Gora, država koja je prije više od stotinu godina objavila rat Japanu zbog Rusije, danas se sprema da Rusiji uvede sankcije, a takav čin je harikiri za turističku sezonu. I zaista je smiješno čuti kako ozbiljno voditeljka dnevnika pročita da je „Zvanična Crna Gora izrazila zabrinutost zbog događaja u Ukrajini“. Zabrinutost, divan termin, isto kao što volim moderne sinonime, eskalacija sukoba kao sinonim za rat, i recesija kao umirujuća riječ i kamufliranje za krize.
    Uhapšen je svjetski švercer kokaina porijeklom iz Plevala. Opet povlačim Boru Ćosića: „Mene samo nervira kad neko zarađuje, a da ne znaš kako. Samo su se nakrali para pa sada grickaju“. Pitam se ponekad, kad bi naši građani znali napamet djelove iz „Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji“ kao što znaju Gorski vijenac, đe bi nam kraj bio?
    Jedino zbog čega se ne uklapamo u Ćosićevu priču je odsustvo građanskog u našim porodicama, jer mi i dalje razmišljamo plemenski i živimo stihijski, puštajući da nas preveslaju dajući nam na udice razne ideologije, a mi i dalje živimo potpuno nesvjesni da partije već odavno više nemaju veze sa ideologijom, te da su partije obične firme koje vode direktori čuvajući svoje lične interese.
    Gdje je tu narod? Eno ga po kafanama i porodičnim okupljanjima, raspravlja o tome ko je jači i ko ima bolje naoružanje. „Mi ćemo poludeti i to će da nas spase“, kaže Deda u knjizi. Svima se čini da znaju što misle dva predsjednika, poznata po diplomatskim odgovorima zavijenim u stotinu odvratnih formi.
    Meni je lako birati između dva pisca, jer se njihova vizija vidi na papiru, a iskrenost i talenat su pravo nepogrešiva mjera. Zato između Kamija i Sartra uvijek biram Kamija, i to odmah, lako.
    Čak i ako me budu ćerali povampireni četrdesetosmaši i kez-biznismen-državnici da biram između dvije svjetske sile, uvijek biram Boru Ćosića. Ko misli da je to nemoguće i ko zamjera, neka ga pročita, pa neka se uvjeri.

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Može li neko da mi objasni kako ovo
    http://www.bankar.me/2014/03/21/viza...uske-klijente/

Zar to nisu zapadne kompanije, iz kapitalizma, privatne, slobodno tržište...na koje država ne smije da utiče i da se miješa u dosta stvari a kamoli da im naređuje sa kim da rade a sa kim ne?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Može li neko da mi objasni kako ovo
    http://www.bankar.me/2014/03/21/viza...uske-klijente/

Zar to nisu zapadne kompanije, iz kapitalizma, privatne, slobodno tržište...na koje država ne smije da utiče i da se miješa u dosta stvari a kamoli da im naređuje sa kim da rade a sa kim ne?
    Nominalno, to nije odluka nijedne vlade, vec odbora direktora kompanija Visa i Mastercard. Realno, svi znamo sto je u pitanju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

To ti je lako razumjeti.
    Kad Putin naredi firmi X da nesto uradi to je povreda privatne svojine, slobodnog tržišta... samovolja bolesnog politicara.....
    Kad to isto naredi Obama to je demokratija i promovisanje privatne svojine, slobodnog tržišta...

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Fašisti u vladi

Alexander Rahr, direktor Njemačko-ruskog foruma, smatra da je situacija u Rusiji potpuno podcijenjena. On je za ZDF, drugi program njemačke televizije, govorio o odnosu Zapada prema "Majdanskom pokretu": "Zapad je, vjerujući da se radi o demokratskoj revoluciji, jednostrano stao na stranu oporbe." Ali, ta revolucija je značila i vjetar u leđa nedemokratskim snagama, što se moglo vidjeti po vodećoj ulozi, koju je tijekom prosvjeda imala stranka Svoboda.

Ulazak te stranke u vladu, koja je, među ostalim, u uskom kontaktu s desničarskom Nacionaldemokratskom strankom Njemačke (NPD), Günter Verheugen ocjenjuje kao apsolutno kršenje tabua. Prema njegovom mišljenju, fatalna greška je bila, što su "prvi put u ovom stoljeću u jednu vladu pušteni nacionalistički ideolozi i pravi fašisti". Tu stranku karakterizira mržnja prema židovima, Poljacima, kao i prema Rusima. Verheugen uspoređuje kako je EU uvela sankcije Austriji zbog ulaska desničarsko-populističke Slobodarske stranke Austrije (FPÖ) Jörga Haidera u vladu. "Haiderova Slobodarska stranka Austrije od tada, u usporedbi s ovim što sada imamo u Ukrajini sa Svobodom, djeluje kao dječji rođendan."
    Ceo tekst na http://danas.net.hr/svijet/kriza-u-u...i-rusi-u-pravu

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Uhapsen je ex-ministar energetike Ukrajine. Kod njega je pronadjeno 5 milijuna dolara u kesu te 42 (!!!) kila zlata.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Uhapsen je ex-ministar energetike Ukrajine. Kod njega je pronadjeno 5 milijuna dolara u kesu te 42 (!!!) kila zlata.
    ...i vagica za precizno merenje.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Ovaj ambasador americki se malo sali sa nama?
    Pa ko je otcijepio kosovo nego usa? Pa je tad bilo normalno i pravedno..
    Demokratija ima dvije strane izgleda..

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Nisam znao da su identicne situacije tada na kosovu i sada na krimu?
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Od koga će Ukrajina tražiti neophodni gas?

Komentari (1) A A A
    Premijer Ukrajine Arsenij Jacenjuk, koji se danas u Kijevu sastao sa njemačkim šefom diplomatije Frankom Valterom Štainmaerom, izjavio je da će Ukrajini biti potrebna podrška Evrope, pogotovo u snabdijevanju gasom.
    Jacenjuk i Merkel

Jacenjuk je posebno naglasio da je Ukrajini neophodna energetska stabilnost i tim povodom moguća saradnja sa Njemačkom, prenosi Rojters.
    Premijer Ukrajine je rekao da bi Njemačka mogla njegovoj zemlji da "pomogne i modernizaciji i jačanju ukrajinskih vojnih snaga".
    Štajnmajer je izrazio nadu da će posmatračka misija OEBS, kada dođ u Ukrajinu, dopriniieti smirivaju ukrajinske krize.
    Članice OEBS postigle su juče dogovor o slanju posmatračke misije u Ukrajinu, ali ne i na Krim.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Čovek moli za gas i vojnu pomoć, a oni mu šalju misiju OEBS-a.

Thanks Thanks Given 
    195
    Thanks Thanks Received 
    460
    Thanked in
    242 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Nisam znao da su identicne situacije tada na kosovu i sada na krimu?
    A pravna razlika je?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobra ilustracija, za one koji su ovde prije desetak dana govorili o furioznom otporu ,,ukrajinske vojske'' ...

---
    Preuzimanje podmornice i povlačenje vojnika

Iz regiona je oko podne stigla i vest da je Rusija pojačala pritisak na ukrajinske snage na Krimu. Naime, ruska mornarica je jutros izdejstvovala predaju poslednje ukrajinske podmornice u Sevastopolju. Drugime rečima, Rusija je i zvanično preuzela kontrolu na ukrajinskom poluostrvu, zavaljujući crnomorskoj floti, kojom raspolaže u ovom regionu. Preuzimanje podmornice potvrdio je i komandant ruskih podmornica, Anatolo Varočkin.Istovremeno, rusko Ministarstvo odbrane je svojim snagama na Krimu naredilo da omogući nesmetano povlačenje 61 vojnika ukrajinske padobranske brigade, koji još uvek borave na Krimu. Međutim, vojnici koji ne prihvataju novo rukovodstvo u kriznom području, moraće da napuste Krim, svojim vozilima, navodi se pored ostalog u obrazloženju resornog ministarstva. Prema nepotvrđenim informacijama, ruske trupe su u subotu opkolile vazduhoplovnu bazu Belbek na Krimu, zahtevajući od ukrajinskih vojnika da se predaju. Agencija Rojters prenosi izjavu zamenika komandanta Olega Podovalova, koji je rekao da su „ruske snage zauzele aerodrom i od vojnika zatražile da se u roku od sata vremena predaju“. „Ne idemo nikuda, hajde da vidimo šta će se dogoditi“, rekao je Podovalov.
    Autor: Jakov Leon (ard, rojters)

Izvor: ,,Dojče vele''

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

petak 21.03.2014. | 13:18 Jak pad indeksa, banke pod opsadom

Izvor: Tanjug Moskva -- Ruski berzanski indeksi oštro su pali nakon što je Vašington danas u okviru sankcija Moskvi, blokirao Viza i MasterKard kartice klijenata ruskih banaka.

Foto: (sxc.hu)
    Ruska agencija RIA Novosti konstatovala je da zamrzavanje kartica predstavlja prvi uticaj sankcija zapada na građane Rusije, za razliku od prethodnih koje su pogađale samo vodeće zvaničnike.
    Ruske banke su danas objavile da su američke kartičarske kompanije Viza i MasterKard prestale da procesuiraju transakcije vlasnika kartica ruskih banaka pogodjenih finansijskim sankcijama SAD.
    Američki predsednik Barak Obama potpisao je juče ukaz o uvođenju novih sankcija Rusiji, koje će, kako je najavljeno, pogoditi dvadesetak ruskih zvaničnika, neke pojedince van izvršne vlasti, kao i Banku Rusije koja, po mišljenju Vašingtona, pruža materijalnu podršku ruskom rukovodstvu.
    Najmanje tri banke su danas prijavile da kartice njihovih klijenata ne funkcionišu pri onlajn i klasičnoj kupovini, navodeći da depoziti ipak nisu ugroženi. Banka Rusije, jedina imenovana u proširenim sankcijama SAD, prva je koja je prijavila probleme, navodeći da je do blokade došlo bez upozorenja.

"Uprava banke razume teškoće sa kojima se suočavaju klijenti i uveravamo ih da činimo sve što je u našoj mogućnosti da im pomognemo", navodi se u saopštenju na sajtu banke. Banka Rusije dodaje da klijenti još uvek mogu da podižu novac sa bankomata svoje i partnerskih banaka.

Sobinbank, deo grupacije Banke Rusije, takođe navodi da su kol-centri "pod opsadom" klijenata koji su bili u inostranstvu u trenutku kada su im kartice blokirane.

Probleme je prijavila i SMP banka, u većinskom vlasništvu braće Arkadija i Borisa Rotenberga, koji se nalaze na "crnoj listi" SAD. SMP navodi da druge operacije, uključujući isplatu depozita nisu ugrožene.

Na nove sankcije Vašingtona odmah su reagovali indeksi na ruskoj berzi oštrim padom. Glavni indeks moskovske berze MICEKS, izražen u rubljama, potonuo je tri odsto na 1.281 poena, dok je indeks RTS izražen u dolarima pao 3,6 odsto na 1.109 poena, prenosi Rojters.

Deonice najveće ruske banke Sberbanke pale su 2,9 odsto, a banke VTB 4,3 odsto. Akcije naftnog giganta Gasproma skliznule su 2,5 odsto, a Lukoila 3,2 odsto, čeličane NLKM 2,9 dosto, a telekomunikacione kompanije MTS tri odsto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

Svet | subota 22.03.2014 | 14:06 -> 14:45 Ko hoće neka ide s Krima u Ukrajinu

Izvor: RTS, Tanjug Moskva -- Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu naložio da se omogući da pripadnici ukrajinske vojske koji žele da napuste Krim i odu u Ukrajinu da to učine organizovano.

Jarboli u Sevastopolju (Foto: Beta/AP)
    On je to naložio komandantu Ruske crnomorske flote, saopštilo je njegovo ministarstvo.
    Rojters je javio da su Ruske trupe opkolile ukraijnsku avio-bazu, Belbek, blizu Sevastopolja i naložile vojnicima da se predaju.
    Do 21. marta je od preko 18.000 pripadnika ukrajinske armije stacioniranih na Krimu, manje od 2.000 izrazilo želju da idu u Ukrajinu, stoji u saopštenju pomenutog ministarstva, a prenosi Itar-Tas.
    Ruske trupe opkolile su ukraijnsku avio-bazu Belbek blizu Sevastopolja i naložile vojnicima da se predaju, javlja Rojters.
    Ministarstvo odbrane, takodje, sapštava da se ruska zastava zaviorila nad 147 vojnih punktova i organizacija ukrajinskih vojnih snaga na Krimu. Zastave su podignute u garnizonima u prisustvu postrojenih trupa i uz intoniranje ruske himne.

Zastava sv. Andreje, koja je obeležje ruske mornarice, podignuta je nad 54 od 67 brodova ukrajinske mornarice na Krimu, uključujući osam ratnih brodova i podmornicu Zaporožje, saopštilo je rusko ministarstvo odbrane.

Page 159 of 273 FirstFirst ... 59109149155156157158159160161162163169209259 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)