View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 138 of 273 FirstFirst ... 3888128134135136137138139140141142148188238 ... LastLast
Results 3,426 to 3,450 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by salex View Post
    Pa niko nije rek'o da su legalni, ali to im ne daje za pravo da krše ustav. Uostalom, taj ustav uređuje krimsku autonomiju, ne možete se na jedan dio ustava pozivati (koji vam daje prava), a na drugi dio (koji vam nameće obaveze), oglušivati se. To je selektivan pristup.
    Jasno, mada ustav se ne čuva ni na ulici.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Odje se ne ulazi ni u tvoje istine sumnjivih kvaliteta ni bilo cije druge jer svak za svoje pisanje misli da je jedino ispravno na svijetu. Posto ti je zakljucak sa znakom "?" "strava" znacenje te vrlo jednostovne prostoprosirene recenice je samo ono sto je napisano "oni kojima je namjera da provociraju i vrijedjaju biće ostranjeni ne samo sa teme"
    Samo ti bivši prijatelju radi što misliš da treba i što ti obrazu ne smeta... Veličina tvoje transformacije nije viđena još od vremena Novaka Kilibarde, samo je on pretrčao među ljude, a ti si to učinio u suprotnom smjeru...
    Za sve što sam napisao ponudio sam gomile dokaza, linkova, svjedočanstava, izjava. Gotovo nikada ništa nije pisano iz glave.
    Nego nebitno... Mene tim prijetnjama isprepadat nećeš. Ja sam i do sada ovđe dolazio i pisao zbog tolikih starih prijatelja koji su me molili da pišem, a ne zbog tebe. Ako ćeš moje prisustvo da prekineš, samo izvoli. Dato ti je i ne čini priču od toga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Domaćin View Post
    Jasno, mada ustav se ne čuva ni na ulici.
    Naravno, jasno kao dan. Do ove krize ne bi ni došlo da nije bilo revolucionarnog preuzimanja vlasti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I još s obzirom na takvu klimu u Ukrajini, ne bi me čudilo da se sjutra sa velikom zahvalnošću baš takvim svojim porivima da se dodvore zapadu, neće umijeti opredjelit ko je najopasniji Ukrajinski neprijatelj.....Dal su to Jevreji, Komunisti, Masoni, Iluminati, Reptili (Lizardi) ili su to putinovci i đeca saveznih oficira i posebno ona podmukla iz mješovitih brakova SSSR nostalgičara i crvenih vragova!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Inače, broj ruskih trupa na Krimu sada je između 30000 i 32000. Rusija tvrdi da sve što je preko dozvoljenog broja zapravo niesu njene jedinice, već jedinice nekakve krimske "samoodbrane". Za one koji ne znaju vojnici tih "samodbrambenih jedinica" Krima izbjegavaju kontakt sa novinarima kako ne se ne bi uočavao njihov akcenat ruskog jezika koji nije sa Krima. Opremljeni su vozilima ruske vojske i nose njenu najmoderniju opremu.
    Odavno niko i ne dovodi u pitanje da se radi o Rusima iz Rusije, ali rusko MO ostaje pri tvrdnji da na Krimu ima oko 12500 vojnika.
    El Re, tvoje tvrdnje su krajnje problematične što se tiče samoorganizovanja domicilnih Rusa sa Krima. Govoreći hipotetički, to što nekog neko naoružava, da li znači da je taj ipso iure u ratu protiv onoga zbog koga se prvi naoružava ?

I Srbi iz Republike Srpske uživali su punu podršku SR Jugoslavije (od nafte, municije do hrane). Da li to znači da je SRJ bila strana u oružanom konfliktu ?!

Iran i druge arapske države naoružavaju Arape u pojasu ,,Gaze'' i ,,Zapadne Obale''. Da li to znači da su Saudijska Arabija, Iran, Sirija strane u oružanom konfliktu sa Izraelom ?!

Ako SAD (hipotetički govoreći) proda ili dadne oružije, ili kao što sada isporučuje pošiljke vojne hrane Ukrajini - znači da će SAD bti u oružanom konfliktu sa Ruskom Federacijom !?

Postoji gomila ovakvih primjera gdje bi došli u situaciju da je mnogo država danas u ratu jedni protiv drugih.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,230
    Thanked in
    1,565 Posts

I Srbi iz Republike Srpske uživali su punu podršku SR Jugoslavije (od nafte, municije do hrane). Da li to znači da je SRJ bila strana u oružanom konfliktu ?!
    a ti stvarno vjerujes da SRJ nije ucestvovala u ratu?!
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Znači više ne dozvoljavaš ni da se netačni i lako provjerljivi podaci demantuju?
    Cini mi se da nije rijec o demantovanju podataka nego o otvorenom sirenju nacionalne mrznje od strane odredjenih forumasa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Global Warming View Post
    Referendum na Krimu

Zasto su dvije kutije?
    2 biracka mjesta? 2 pitanja?

Ili jednostavno sto si zaokruzio, al mi to nema logike zbog transparentnosti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne mogu da ne primjetim određene sličnosti neistomišljenika svuđe u svijetu koji se dijele po medijskom pristupu na zločine koje su učinjeli demonstranti u Ukrajini, jer upravo dok ova najglasnija ulična "ukrajinska" struja i dalje potencira svoje velikonjemačke pretenzije, današnja Njemačka ne poznaje ni lijevicu ni desnicu kako to ovi zamišljaju (prilog tome). Špigel je desnica a Focus ljevica, i svodi se samo na privredni dio a Hitlerom se zasigurno tamo više niko ne bavi! Ne kažem, ima nešto štampe "Kurier", "BRD", pa čak i "Junge frajhat" možete da čitate ako vam je do pljuvanja azilanata.... ali ovim banderovcima u Ukrajini ni to nije dovoljno "desno" pa moraju Aušvic da hvale...

Pa kako da se ne stane na stranu Rusije koja se jedina bori protiv takvog zločina?!
    Last edited by Domaćin; 16-03-14 at 14:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

El Re, tvoje tvrdnje su krajnje problematične što se tiče samoorganizovanja domicilnih Rusa sa Krima. Govoreći hipotetički, ...itd....
    Vidi, ja nemam problem da razmijenim stavove sa ljudima koji su u zabludi ili otvoreno priznaju da imaju emociju prema nečem (čemu god) i koji iz tih razloga saopštavaju neistine.
    Kod tebe se radi o svjesnom prosipanju propagande (valjda neđe procjenjuješ da oni koji to isto rade braneći stavove koje imaš, ne rade dovoljno dobro) i dok god budem imao takvu sliku o tebi polemike sa mnom bićeš uskraćen. I ti i svih vas nekoliko sličnih.
    Pa ili promijeni pristup ili ćeš moje stavove moći čuti samo kada ih iznesem u razgovoru sa onima koji temi pristupaju lišeni želje da se bave propagandom.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Cini mi se da nije rijec o demantovanju podataka nego o otvorenom sirenju nacionalne mrznje od strane odredjenih forumasa.
    Da, na žalost. Ali šta tu možemo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

El Re, tvoje tvrdnje su krajnje problematične što se tiče samoorganizovanja domicilnih Rusa sa Krima. Govoreći hipotetički, to što nekog neko naoružava, da li znači da je taj ipso iure u ratu protiv onoga zbog koga se prvi naoružava ?
    Nije problem u samoorganiziranju i naoružavanju domicilnih Rusa, nego o prekoračenju dozvoljenog broja ruskih vojnika na Krimu, a koji nisu s Krima niti su iz postrojbi raspoređenih po Krimu, što se može tumačiti čak i kao okupacija dijela teritorija jedne od svijeta priznate države. Nećemo se praviti blesavi i reći da to nije istina kad ja informacije o tome imam iz prve ruke, a mislim da se mogu lako pronaći i na brojnim web stranicama.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Samo ti bivši prijatelju radi što misliš da treba i što ti obrazu ne smeta... Veličina tvoje transformacije nije viđena još od vremena Novaka Kilibarde, samo je on pretrčao među ljude, a ti si to učinio u suprotnom smjeru...
    Za sve što sam napisao ponudio sam gomile dokaza, linkova, svjedočanstava, izjava. Gotovo nikada ništa nije pisano iz glave.
    Nego nebitno... Mene tim prijetnjama isprepadat nećeš. Ja sam i do sada ovđe dolazio i pisao zbog tolikih starih prijatelja koji su me molili da pišem, a ne zbog tebe. Ako ćeš moje prisustvo da prekineš, samo izvoli. Dato ti je i ne čini priču od toga.
    hahahhaha
    Nesto se ne śećam da smo bili prjatelji pa ne mozemo biti ni bivsi, ali bar ti ne pricaj o obrazu jer mozda i mala djeca citaju forum pa nema smisla. Simptomaticno je kako se bas prepoznade u tu grupu koja provocira i vrijedja i ne ulazeći u detalje zasto i kako valjda sam znas. Previse ti laskas sam sebi i silom na sramotu oćes da podignes rejting pa te stalno neko moli da pises, a ti se sve kao branis, pa te neko progoni, .... pa se ti ne prepadas ..... Dako nekako izduram i to sto saznah da ne pises zbog mene jer dosad sam mislio da svi pisu samo zbog mene, ali smanji dozivljaj jer niko nikoga ne prepada i niko "ne čini priču" od toga da odje nema vrijedjanja nikoga niti postoji nikakav razlog za vrijedjanje.
    Posto smo i tu sitnicu rijesili mozemo se vratiti temi, samo se nemoj opet sto naljutiti jer od prevelike patetike i patike se klizaju sto rece Novak Kilibarda.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Pa kako da se ne stane na stranu Rusije koja se jedina bori protiv takvog zločina?!
    Tako što u Ukrajini živi više od 45 miliona ljudi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Tako što u Ukrajini živi više od 45 miliona ljudi.
    - Čak je i NATO indirektno priznao da Ukrajina boljeg sabrata od Rusije nema, a sigurno je da nemaju ni bolji garant sigurnosti od Rusije!
    - Vanjsko-unutrašnji neprijatelji su tek na tapetu, ali to će tek biti zadivljujuća slika. Iako se nešto mislim, malo će ko to ispratit u nerednom periodu, jer se vjerovatno to neće ni prevodit na naš jezik, tj. izgledaće "nevažno".

Šta rade ovi Rusi...
    Sunce li im "pagansko", kakve misionare su poslali, pa ti ostani čvrste vere......Dušman je na sve spreman!
    Last edited by Domaćin; 16-03-14 at 15:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

- Čak je i NATO indirektno priznao da Ukrajina boljeg sabrata od Rusije nema, a sigurno je da nemaju ni bolji garant sigurnosti od Rusije!.
    Nesto si ti pogresno shvatio ta priznanja, a prica o bratu i sabratu, tetki i svastici je.....
    Najbolja garancija sigurnosti je stabilnost drzave, a Ukrajina sve vise tone u destabilizaciju uz obilatu pomoc sabrata, E sad sam zakljuci koliko im sabrat pomaze i koliki je "garant sigurnosti"

in bed with Eva Simons 26°21'29.9"N 127°47'02.0"E
    Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Đe je Divlad da vas pospremi u vaš lokal malo!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Nesto si ti pogresno shvatio ta priznanja, a prica o bratu i sabratu, tetki i svastici je.....
    Najbolja garancija sigurnosti je stabilnost drzave, a Ukrajina sve vise tone u destabilizaciju uz obilatu pomoc sabrata, E sad sam zakljuci koliko im sabrat pomaze i koliki je "garant sigurnosti"
    Istina, pogrešio sam u sklopu rečenice, a i hronološki je nesaglediva.
    Ovako bi bolje zvučala: Da je se na vrijeme riješio unutrašni faktor nestabilnosti, vanjski faktor stabilnosti bi im i dalje bila Rusija. A pošto je se već dopustilo majdanovcima da kroje politiku, tada je i mast u propast pošla sa onim što je moglo biti.

A evo čitam da je i Kina juče ostala suzdržana o rezoluciji na temu autonomije Krima u vijeću sigurnost...
    Razni energenti, industrija, MA SVE ŽIVO će sada da posreduje nezavisno od trećeg lica sa zapada (ako se rusija i zapad među sobom sankcionišu), a istovremeno se otklanjaju i prijetnje "pogrešne diplomatije" i čuva cjelokupno tržište! Ovo je jednostavno zadivljujuča igra svih potpisnika šangajske organizacije... odoh da pjevam

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Reklama ruskog zracnog prijevoznika S7 u centru Moskve

a i u Kijevu

Thanks Thanks Given 
    457
    Thanks Thanks Received 
    697
    Thanked in
    379 Posts

Мало увијене додуше и само за неупућене са неочекиване стране али прве честитке су ту:

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

jel imate vi RT kanal na kablovskoj? bilo je prije 10tak dana, sad vidim nema...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    jel imate vi RT kanal na kablovskoj? bilo je prije 10tak dana, sad vidim nema...
    Čudno, hmrmm kome li se mogu pripisati cenzure i zabrane ruskog javnog servisa? Jednog medijskog arheološkog nalazišta stvarne istorije, objektivne sadašnjosti i izvjesne budućnosti svijeta oko nas, a ništa manje i u nama! RT je između ostalog jedan od tri najgledanija kanala u Velikoj Britaniji...
    - Evo kako to zapad šmulja... http://serbian.ruvr.ru/2013_08_30/SA...-Russia-Today/

Ali informacije su sljedeće... http://serbian.ruvr.ru/2014_03_16/Do...uducnost-6541/

Ali i pored desetina drugih "beskorisnih", da ne kažem štetnih kanala, i ova vijest je za mnoge "nešto novo".
    RT je npr. to na svome kanalu objavio, i najavio čak...
    http://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&idnovost=55957&catnov osti=2&U-Veneciji-referendum-o-otcepljenju-od-Italije#.UyXW7M5npIQ

Usput naiđoh i na jedan jako lijep i objektivan tekst vezan za dešavanja u Ukrajini i na Krimu...
    - "Sve što Moskva čini od trenutka početka operacije „Ostrvo Krim” (odnosno, uslovno od momenta pojavljivanja u Vrhovnom savetu republike „učtivih naoružanih ljudi”), čini potpuno ispravno, ponekad, čak i sjajno. Ali, sama činjenica da smo primorani da to činimo – posledica je neuspeha čitavog pravca ruske spoljne politike tokom proteklih više od dvadeset godina."
    http://web-tribune.com/u_fokusu/rusi...vetski-poredak
    Last edited by Domaćin; 16-03-14 at 16:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Tituske u Ukrajini

Tituske u Rusiji

Tituske u Srbadiji

Tituske u Crnoj Gori

Скажи "НЕТ" фашизму!
    Reci NE fasizmu!
    Say NO to fascism!
    Sag NEIN zum Faschismus!
    Di' NO al fascismo!
    (Vise jezija ke umijem)

Druže prije nego što kreneš da se razbacuješ sa nekim terminom saznaj prvo što znači.

Tituške ne znači to što ti misliš
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Ima RT na Total TV, broj kanala je 221 ili tako nešto..
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    690
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Vjerujem da se u duhu pravoslavlja glasuje na haubama kamaza i moskvica
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Page 138 of 273 FirstFirst ... 3888128134135136137138139140141142148188238 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)