Katastorfalna trka lise onog locetka kad se cinjelo da nece niko zavrsit
Ferrai kao da vozi citavo vrijeme u neki safe mode...a kimi se muci sa bolim citavo vrijeme... los ferrari..bas los..
Ferrari statican..Kako su poceli tako i zavrsili..Alonso 10 poena i Kimi 4...Nista..Umjesto da iskoriste ovo,nista ne napravise..Raikonnen napredovao par mjesta ali nista posebno..Alonso poceo i zavrsio kao peti..
Najcudniji podijum ikadRosberg-Riccardio-Magnussen
Gledajuci ko je najbolje odvozio, to je Bottas (pored Rosberga)
Mene je iznenadio RBR. Mislio sam da ne mogu cijelu trku odvozit.
Release Yourself
lagani trening
She is only here to annoy herself!
Ferari totalno razocarenje.
Imaju najbolju vozacku postavu sigurno, al ostatak tima je katastrofa.
RBR je primjer kako neki tim treba da funkcionise.
Svaka im cast definitivno.
Kad posloze vetelov bolid opet ce da dominraju a od ferarija ne ocekujem nikakav napredak.
Neki ljudi tamo definitivno ne zasluzuju da budu tu gdje jesu...tuga sta napravise od ikone F1.
Sent from my HTC One X using Tapatalk
Mercedesi su prebrzi u odnosu na ostale. Da LH nije imao problem, barem bi gledali borbu za prvo mjesto. Mada cini mi se da ce cijeli prvi dio sezone biti borba Nica i Lewisa.
Ferrari je trenutno sporiji od Merc,McL, RBR i W. Massa bi se nasladio danas da ga Kobi nije pokosio.
Release Yourself
što je ovo brate mili razumijem za rozberga ali rikardo i MAGNUSEN da se nadju na podijumu stvarno nisam očekivao čuš magnusen a bježi.alonso i katastrofa nijednog vozača nije uspio da preskoči sem ono preko pit-stopa raikonen isto tako.vidjećemo kako će se pokazati za nedelju dana na velikoj nagradi malezije
![]()
Ove godine ce odlucivati pouzdanost bolida, polako sa procjenama na pocetku ima jos trka tek je prva.
2007. je debutirao LH za McL u Aus sa 4. mjestom u kvalifikacijama i P3 na kraju trke.
Identican skor je imao i Kevin M juce i danas.
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Release Yourself
s tim sto je taj McLaren iz 2007. bio prilicno dominantna sprava
Release Yourself
Mercedes producing 900hp?
Mercedes' new field-leading turbo V6 engine could be producing much more horse power than was earlier believed.
Before travelling to Melbourne, team chairman Niki Lauda revealed that the basic 1.6 litre Mercedes unit is producing "about 580" hp.
As it is known that the sophisticated energy-recovery or 'ERS' side adds 160hp to the equation, then Mercedes' 2014 'power unit' equates to about 740hp at present.
However, the German newspaper Bild reports that Mercedes' competition believes the 'monster' Mercedes unit is actually producing "up to 900 horse power" when operating at full tilt.
Asked about the 740 versus 900 figures, Renault-powered Red Bull's Dr Helmut Marko said: "For sure the engine has more power than they are saying."
The Austrian was speaking on Saturday, where despite Daniel Ricciardo's surprising feat of splitting the two Mercedes on the grid, world champion Sebastian Vettel failed even to make the top ten.
"We tried some new software but it did not work," said Marko.
"Mercedes is having no problems with the engine and has power in excess. They are able to do a strategic race."
LPGTECH 067 854 548
i za razliku od Danca crnjo je izvrtio jedno hiljadu krugova na testiranjima
Ricciardo disqualified, Red Bull get zero points
© F1 Pulse, 16 March 2014
Red Bull’s smiles were wiped out after the stewards found Daniel Ricciardo’s car to have “consistently” breached the regulations during the Australian Grand Prix on Sunday
© AP Photo/Rob Griffith
The Australian finished second, in what would have been his maiden podium in Formula One on home turf, but was disqualified for having used more than the permitted levels of fuel.
With teammate Sebastian Vettel’s early retirement, the verdict leaves defending world champions Red Bull with no points after the season-opening race.
Red Bull had appealed the decision but failed to convince the stewards.
This promotes Kevin Magnussen to second place and his McLaren teammate Jenson Button to the final podium slot. Sergio Perez in the Force India managed to get the final point in tenth.
LPGTECH 067 854 548
Kako su ruzni bolidi a tek zvuk, malo mi je falilo zvuk da ugasim, sto napravise od formule, pih
Zao mi je ovog Rikarda vala. Mada i nije, ko mu je kriv kad vozi za red bul!
As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.
Sad sam gledao trku. Ne znam, ovo nema veze sa Formulom, ali znam jednu stvar: RBR je pakleno brz i vozi se lijepo.
Cujem da Ferkani dobijaju software update da bi pritisak povecali za 30%. Sad su komedija. Ne znam koji ce im bit izogovor sad, potrosili su sve izgovore. F14T je kanta. Kimi mi nije bio uvjerljiv. Ako je razlika izmedju njega i Lojzeka tolika onda tvrdim je Renol prosle godine bio najbolji i najbrzi bolid.
Zao mi je Ricciarda, RBR ga je gadno zajebao.
Kimiju je crkao DRS, Ferkanu je crkavao i prosle godine ne mogu da vjerujem da nisu u stanju to da naprave kako treba
Komplikovane su te stvari. Prebrza i preprecizna hidraulika, ali opet - mora bit od lakih materijala (lakih i ne previse kvalitetnih). I ove godine samo mogu svirat kiti.
Kimi je prenabrijan.
znam al opet kako drugima ne crkava ili bas rijetko![]()
osim drs-a u kvaru su mu bile kocnice ove "na zice" nesto se I tu sjebalo, uz josh par problema...
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks