Originally Posted by
salex
Da ja ništa ne govorim, najbolje je da pročitamo šta si napis'o: ,,...od vrste tog krivicnog djela zavisi i koji sud ce mu suditi ..''.
Pa tako napisi da svi shvataju sto pitas. Jer si napisao bio prije "vrsta suda". Kad smo vec to rascistili, red je i da se ja izvinim jer sam se izrazio pogresno. Htjedoh reci da od "tezine" djela zavisi koja ce instanca suditi.

Originally Posted by
Salex
je raspustio Ustavni sud Ukrajine
Niko nije raspustio Ustavni sud Ukrajine. Parlament je smijenio 6 sudija tog suda, ali sud nije raspusten.

Originally Posted by
Salex
Treće, predsjednik Urkajine, Viktor Janukovič ne može da bude uhapšen zbog ,,raspisane potjernice''. Zato što su revolucionarne snage sudstvo stavile pod svoju kandžu. To se najbolje vidi na primjeru Ustavnog suda Ukrajine.
Na primjeru Ustavnog suda Ukrajine se vidi sta? Vidi se da je Parlament Ukrajine smijenio 6 sudija tog suda koje je sam i postavio. U Parlamentu Ukrajine ne sjede nikakve "revolucionarne snage" vec isti oni ljudi koji su tamo sjedjeli i prije protesta, za vrijeme Janukovica.

Originally Posted by
Salex
Opozicija je prekršila sporazum kojim je se obavezala da će dozvoliti građanima na opštim, slobodnim i redovnim izborima da se izjasne o novoj vlasti i smjeni predsjednika.
Opet netacno. Sporazum je prvi prekrsio bivsi predsjednik Ukrajine Janukovic, koji se istim obavezao da ce potpisati zakone koje Parlament Ukrajine donese u roku od 24 sata, a nije to uradio. Umjesto toga, pobjegao je iz zemlje i pozvao vladu druge drzave da u Ukrajini intervenise vojno. Za teska krivicna djela za koje su predvidjene kazne zatvora od vise od (ne znam koliko tacno po Krivicnom zakonu Ukrajine) godina imunitet ne vazi, a Janukovicevo djelo (jedan je od osumnjicenih za ubistvo 101 ljudi) spada u takva.

Originally Posted by
Salex
Svi smo svjedoci da su demonstranti danima orgijali na trgu i niko im ništa nije rek'o, niti je ko prst na njih stavio.
Opet potpuno netacno.
http://www.youtube.com/watch?v=1BuXH9TBbNg
Ovo se desilo 30og novembra, protesti su bili potpuno mirni a rezim je poslao specijalce na njih bez ikakvog povoda. Sve dalje eskalacije su proistekle iz ovoga.

Originally Posted by
NSX
da li je to obećanje bilo tipa potpisaćemo pod bilo kojim uslovima? (ovo ne znam, možda i jeste)
Koliko znam, potpisivanje Sporazuma mu je bilo jedno od obecanja u kampanji i jedan od kljucnih djelova platforme na izborima, a uslove nije pominjao.
Last edited by Recordare88; 09-03-14 at 18:10.
Deserve's got nothing to do with it.
Bookmarks