View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 99 of 273 FirstFirst ... 49899596979899100101102103109149199 ... LastLast
Results 2,451 to 2,475 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

E sad dolazimo do druge faze ruskog planazaštita ruskih interesa.
    Čak i kada bi se nekako spustile tenzije i/ili ne došlo do eskalacije sukoba Zapad-Rusija, jaz između Zapada i Rusije će se u narednom vremenu značajno povećavati. Obije strane pokušaće se unutar sebe što je moguće više konsolidovati i pročišćavati od onog što vide kao „remetilački faktor“ unutar onog što je već njihov prostor. Nikakvu dilemu nemam da će se Evro-atlantski blok država (koji kolokvijalno zovemo Zapad, iako smo i sami unutar njegovog prostora) sve više pokušavati oslobađati ruskog novca (sa kojim dolazi i politički uticaj), a posebno će predmetom pažnje biti one snage koje bi se stavljale u funkciju promocije političkih i ekonomskih interesa Rusije. Iz toga nije teško zaključiti što predstoji Crnoj Gori.
    Ovdje se zapravo već decenijama (gotovo poslovično) ne razumije Zapad, i ljudi se za preferenciju njemu pokušavaju animirati potpuno sporednim i marginalnim razlozima. Takva politika (kao i uopšte nacionalna, državna i ekonomska politika CG) potpuno je kratkovida i na duži rok može proizvesti samo osjećaj prevarenosti kod onih koje je animirala ili pokušala animirati za taj put. U Crnoj Gori (čak možda izraženije nego u Srbiji) postoji određena iracionalna naklonost značajnog dijela stanovništva (još je nejasno da li i većine) prema Rusiji. Demonstracija bahatosti autoritarnog poretka, militarizma, i izopačenog sistema vrijednosti koji promoviše DANAŠNJA Rusija, u Crnoj Gori (militantnom, autokratskom i društvu sazdanom na istim vrijednostima ko Rusija) – naravno da nailaze na plodno tlo.
    Iz tog razloga, situacija u Ukrajini sa zaprepašćujućim nivom podudarnosti, ne samo da je zanimljiva Crnoj Gori/njenim građanima, već je (tvrdim, a mnogi će se ovog možda sjetiti jednog dana) – najava onog što predstoji u Crnoj Gori.
    U kojoj mjeri će se Rusija miješati u unutrašnje prilike u CG? To niko tačno ne može pretpostaviti, ali ukoliko su pravila igre prekršena (a i Rusija i Zapad se slažu da jesu) onda ta pravila više nikog ne obavezuju, i sigurno je da će se Rusija preko Crne Gore i Srbije truditi da što više poremeti stabilnost ovog područja kako bi tako podrivala unutrašnju stabilnost Balkana kao prostora unutar sfere interesa Zapada.
    Šta je konkretno ono što očekujem? Očekuem da će Rusija započeti finansiranje svih onih snaga u CG koje mogu podrivati tu stabilnost. Mnogo drskije nastupe eksponenata proruske politike, mogućnost povremenih prevrata, građanske sukobe, dalje ekonomsko propadanje i siromašenje stanovništva.
    Da li će to Zapad dozvoliti? Ako se u startu ne raščisti sa tim snagama, pitanje je hoće li Zapad imati snage to kasnije sanirati i koja će se cijena morati platiti za to. Ovo iz razloga što ne vjerujem da će se Zapad ikada više baviti samo jednim svojim regionom.

Ono što se može pokazati kao dobra stvar koja može proizići iz ove nesreće tenzija i sukobljavanja u Ukrajini, jeste što je istorija pokazala da se civilizacija Zapada uvijek iznova pročišćavala, homogenizovala, regenerisala i ekonomski snažila upravo onda kada je bila ugrožena spolja. Definitivno kao prvu "žrtvu" ovog što donosi sukob/tenzija Zapada i Rusije očekujem opšte narušavanje visokih demokratskih standarda koje je u minulim decenijama usvojio Zapad i po kojima je prepoznatljiv, tj., djelimično derogiranje ljudskih individualnih prava, ali zato ekonomsko snaženje i pad nezaposlenosti. Prije svega kroz bum koji će se dogoditi u industriji visokih tehnologija direktno namijenjenih primjeni u industriji odbrane, kao značajan porast bezbjednosnog aparata na čitavom prostoru država koje se nalaze u sferi Zapada. Istorija je (onom ko je htio učiti od nje) već nekoliko puta pokazala da je industrija bezbjednosti/odbrane (ili ako hoćete - industrija rata) najbolji instrument da podstaknete ekonomsku aktivnost ionako prenaseljenog Svijeta.

Eto,..poštovana Majo, Vama i onima koji su željeli čuti moje mišljenje, (a što nije bilo moguće do sada u atmosferi urlikanja i kolektivnog navijanja) odgovora kako ja vidim našu budućnost u svjetlu najnovijih dešavanja Ukrajini.
    Napisano zvuči pomalo kataklizmično, ali pažljiviji čitaoc će shvatiti da to zapravo i nije. Ono što mene brine jeste što nikakvu dilemu nemam da će neki od oblaka koji se sada gomilaju iznad Ukrajine, jednog dana stići i nadnijeti se nad Crnom Gorom. U kojom mjeri će to biti ozbiljno, zavisiće od državne politike (spoljnje, a posebno unutrašnje) i stepena integracije u političko-ekonomske strukture Zapada koji Crna Gora do tog momenta postigne.
    Na ovom Forumu sam godinama možda i najprepoznatljiviji bio po prognozama. Od nekoliko stotina (strateških ili taktičkih) prognoza koje sam učinio tokom 7 godina, pogriješio sam svega 2-3 puta. Svi ste svjedoci da bi se ono što sam najavio obično pokazalo tačnim. Stoga, možda nije zgoreg ne odbaciti odmah ovo što sam napisao.

Veliki pozdrav za Vas i sve koji su apelovali da pišem i dalje...
    Last edited by El Re; 06-03-14 at 10:32.

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    61 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Lose si objasnio jer mediji u EU i USA ne funkcionisu bas kao oni kod Putina pa da moraju pisati sve sto im se naredi, vec mnogo vise barataju cinjenicama i kredibilnim izvorima i istrazivanjem.
    Zapravo sam objasnio jako dobro, i kvalitetnom argumentacijom koju nisi pobio, niti je to u ovom slucaju moguce. Subjektivno i tendenciozno izvjestavanje je legitimno sredstvo u pokusajima manipulacije masom, uz primarnu svrhu opravdavanja proslih, sadasnjih i buducih postupaka i akcija interesenata i ucesnika u konfliktima.

Inace, subjektivni zakljucci bez opipljivih dokaza koji se prezentuju kao fakti su specijalnost Americkih medija - bez sumnje se najvjestije na planetarnom nivou sluze medijskom manipulacijom i propagandom, to im bas niko ne moze osporiti...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Markez View Post
    Zapravo sam objasnio jako dobro, i kvalitetnom argumentacijom koju nisi pobio, niti je to u ovom slucaju moguce. Subjektivno i tendenciozno izvjestavanje je legitimno sredstvo u pokusajima manipulacije masom, uz primarnu svrhu opravdavanja proslih, sadasnjih i buducih postupaka i akcija interesenata i ucesnika u konfliktima.

Inace, subjektivni zakljucci bez opipljivih dokaza koji se prezentuju kao fakti su specijalnost Americkih medija - bez sumnje se najvjestije na planetarnom nivou sluze medijskom manipulacijom i propagandom, to im bas niko ne moze osporiti...
    Interesantno kako onda u EU i US medijima mozes takodje naci dosta clanaka, analiza...koji kritikuju i Ukrajince i/ili pokusavaju objasniti rusku poziciju, a u ovim ruskim bash ni jedan koji kaze stani malo mozda su ovi sa Majdana ipak u pravu. Moguce u ovim opozicionim ruskim medijima, koje rezim (zbog toga i zbog drugih stvari) gasi, skrembluje, hapsi i zatvara jedan po jedan.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Dosta zanimljivo razmisljanje/stav.
    Po najnovijim anketama, Putinu skocila popularnost u Rusiji za 9 posto. Eh, pricam ja nesto...

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    61 Posts

Interesantno kako onda u EU i US medijima mozes takodje naci dosta clanaka, analiza...koji kritikuju i Ukrajince i/ili pokusavaju objasniti rusku poziciju, a u ovim ruskim bash ni jedan koji kaze stani malo mozda su ovi sa Majdana ipak u pravu. Moguce u ovim opozicionim ruskim medijima, koje rezim (zbog toga i zbog drugih stvari) gasi, skrembluje, hapsi i zatvara jedan po jedan.
    Moguce, ali iskljucivo kada govorimo o manjim ili nezavisnim medijima. Ili pojedincima, naravno. Dok je kod "velikih igraca" situacija savseno jasna i homogena. Da li zaista mislis da je Vlada Crne Gore samovoljno dala onakvo saopsenje i podrzala ukrajinsku stranu u konfliktu? Ili mozda da je samovoljno priznala nezavisnost Kosova, iako je ogromna vecina gradjana bila apsolutno protiv takve odluke? Ista je situacija i sa medijima...

Medijska cenzura u Rusiji nije nista novo, vec ustaljen koncept. I obacunavanje sa demonstrantima potpuno necivilizacijskim metodama, naravno...

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

You must spread some Reputation around before giving it to El Re again.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To uopste nije u planu, sto je i Putin nedavno jasno predocio. Nije cak ni pominjao nezavisnost, vec termin "ucesce o odlucivanju o sopstvenoj buducnosti"...

Inace, mislim da su i secesija i aneksija u suprotnosti sa medjunarodnim pravom - tako da teorije po kojima je jedno u odredjenim uslovima dopustivo a drugo nikako nije nemaju utemeljenje.
    Potpredsjednik separatista na Krimu, Rustam Temirgalijev, upravo izjavio ruskoj agenciji RIA Novosti, a prenio Reuters i BBC, da ce na referendumu na Krimu, koji ce se odrzati 16 marta (a ne 30og, kako je bilo prvobitno planirano), referendumsko pitanje biti: "Da li zelite da Krim bude prikljucen Ruskoj Federaciji".

Quote Originally Posted by Markez
    Moguce, ali iskljucivo kada govorimo o manjim ili nezavisnim medijima. Ili pojedincima, naravno.

Times, Guardian, Frankfurter Allgemeine Zeitung, Washington Post, Economist... su ti "manji" mediji? Izvini, ali pocinjes da bivas neozbiljan

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Koliko bih zelio da se i kod nas u Rusiji nadje barem jedan novinar u provlasnim medijima koji vise nece tolerirat onu bljuvotnu laz koju mora sirit.
    http://www.youtube.com/watch?feature...&v=2h79v9uirLY
    Cini mi se da Rusija kao drzava svaki dan gubi sve vise prijatelja i saveznika na svakom nivou politickog i drustvenog zivota u cijelom svitu i posebito u istocnoj Europi i Sredisnjoj Aziji, a kamoli na Balkanu.
    Last edited by A+A; 06-03-14 at 10:10.

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    61 Posts

...ili ti pocinjes da misinterpretiras, tendenciozno ili usled bazicnog nerazumjevanja - to je vec na tebi Ja sam govorio o globalnoj slici, i otvorenom podrzavanju ruskih stavova u ovaj prici. Ne o par kvazi-kritickih redova upucenih ukrajinskoj strani, svakako...

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    61 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Koliko bih zelio da se i kod nas u Rusiji nadje barem jedan novinar u provlasnim medijima koji vise nece tolerirat onu bljuvotnu laz koju mora sirit.
    Mozda isto onoliko koliko bi veliki dio zemaljske populacije zelio prestati da slusa NATO propagandu i made-up povode i izgovore za krvave "intervencije" sirom svijeta?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

...ili ti pocinjes da misinterpretiras, tendenciozno ili usled bazicnog nerazumjevanja - to je vec na tebi Ja sam govorio o globalnoj slici, i otvorenom podrzavanju ruskih stavova u ovaj prici. Ne o par kvazi-kritickih redova upucenih ukrajinskoj strani, svakako...
    Markez, kad shvatis da ruske stavove u ovoj prici van Rusije podrzava rijetko ko normalan, lakse ce ti biti. Iz prostog razloga sto je Rusija svojim stavovima, a mnogo vaznije djelima, ugrozila bezbjednost Ukrajine i Evrope. A kako je CNN izvjestavao iz Iraka-mozemo da raspravljamo satima, ali to sa ovom temom ama bas nikakve veze nema. Prica da Rusija nema svoje vojnike na Krimu a ti isti vojnici se otvoreno predstavljaju kao clanovi specnaza i voze prevozna sredstva sa registarskim tablicama ruske vojske je vise nego smijesna, osim ako neces da mi kazes da se oklopni transporteri ruske vojske uredno i zvanicno registrovani mogu kupiti u prodavnicama. Nije da se hvalim ali dosta sam svijeta srecom obisao a takvih prodavnica jos ne vidjeh
    Last edited by Recordare88; 06-03-14 at 10:04.

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    61 Posts

Markez, kad shvatis da ruske stavove u ovoj prici van Rusije podrzava rijetko ko normalan, lakse ce ti biti. Iz prostog razloga sto je Rusija svojim stavovima, a mnogo vaznije djelima, ugrozila bezbjednost Ukrajine i Evrope. A kako je CNN izvjestavao iz Iraka-mozemo da raspravljamo satima, ali to sa ovom temom ama bas nikakve veze nema. Prica da Rusija nema svoje vojnike na Krimu a ti isti vojnici se otvoreno predstavljaju kao clanovi specnaza i voze prevozna sredstva sa registarskim tablicama ruske vojske je vise nego smijesna.
    Prijatelju, kad shvatis da je politicko jednoumlje kreirano na subjektivnim i proizvoljnim zakljuccima ekvivalentno zatupljenosti - mozemo da diskutujemo na teme "olaksanja".

Da ti priblizim - S.A.D je intervencijom na Kosovu kreirao humanitarnu katastrofu, masovni egzodus, i stvorio uslove za temeljno etnicko cistenje populacije koja nije bila nativno-Albanska - pa je znacajna vecina tog navidno "normalnog svijeta" o kome pricas podrzavala taj zlocin protiv suverenog drzavnog subjekta i medjunarodnog prava. Mozda i precutno, mozda i uslovljeno - ali je podrzavala. Bezbjednost Evrope je i tada bila ugrozena. Rusija danas (navodno) brani svoje interese u Ukrajini bez upotrebe sile - i oni koji je osudjuju su uglavnom ISTI oni koji su podrzavali nelegalnu NATO intervenciju na prostorima Srbije i Crne Gore. Matematika je jasna, ili bi pak morala biti...

Thanks Thanks Given 
    3,429
    Thanks Thanks Received 
    405
    Thanked in
    248 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Napisano zvuči pomalo kataklizmično, ali pažljiviji čitaoc će shvatiti da to zapravo i nije. Ono što mene brine jeste što nikakvu dilemu nemam da će neki od oblaka koji se sada gomilaju iznad Ukrajine, jednog dana stići i nadnijeti se nad Crnom Gorom. U kojom mjeri će to biti ozbiljno, zavisiće od državne politike (spoljnje, a posebno unutrašnje) i stepena integracije u političko-ekonomske strukture Zapada koji Crna Gora do tog momenta postigne.
    Na ovom Forumu sam godinama možda i najprepoznatljiviji bio po prognozama. Od nekoliko stotina (strateških ili taktičkih) prognoza koje sam učinio tokom 7 godina, pogriješio sam svega 2-3 puta. Svi ste svjedoci da bi se ono što sam najavio obično pokazalo tačnim. Stoga, možda nije zgoreg ne odbaciti odmah ovo što sam napisao.
    Volio bih da ovo boldovano obrazložiš opširnije (dozvolio sam sebi da ti ne persiram, nadam se da nećeš zamjeriti). Znam da nije ovo tema za to, možda na PM ili na nekoj temi predviđenoj za to.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Mozda isto onoliko koliko bi veliki dio zemaljske populacije zelio prestati da slusa NATO propagandu i made-up povode i izgovore za krvave "intervencije" sirom svijeta?
    Ono sto si napisao je, sa svim postovanjem, govor klinca iz djecijeg vrtica. Princip "ako se oni budu ponasali k'o govn**na onda i ja cu!" je stvarna glupost u ovoj situaciju, kad je potpuno ocevidno da je Rusija izvrsila cin agresije na bratsku neovisnu zemlju.
    Eto kod nas u medijima visoki sluzbenici, ukljucajuci Predsjednicu gornjeg doma Pearlaventa, Guvernera Brjanske oblasti sad pokusaju demantirat vlastitu laz, koju su sluzbeno sirili u nastupima u Parlamentu, u medijima i td. Sad objasnjavaju kako su ih novinari "pogresno interpretirali" mada skoro svatko kod nas mogao gledat i slusat, kako optuzujui "ukrajinske naciste" ne samo za "ubijanje i premlacivanje Rusa" nego vec i za "infiltraciju naorizanih majdanasa na ruski teritorij s zadatkom izvrzenja teroristickih napada"! Po njihovome ispada da nismo mi napali Ukrajince, vec obrnuto. Piiiiii
    Ne znam, gleda li itko od vas rusku "domacu" televisiju. Meni se cini da su gori ne samo od RT-a vec i od Gebelsa.
    Zar trebam isto objasnjavat Crnogorcima u ovoj situaciju? Zar se ne sjecate prenosa srpske i crnogorske televizije tijekom, recimo, srpsko-crnogorskog napada na DU?

U ovom smislu za ocekivat je odredjeno pogorsavanje odnosa Crnogoraca, Hrvata i td prema tim raznoraznim "ruskim dijasporama" i "ruskim udruzenjima" koji su stvoreni u ruskim veleposlanstvama i funkcioniraju kao alati politickog i gospodarskog utjecaja Kremlja i ruskih tajkuna..
    Samo se nadam da ce pritalejski odnosi medju obicnim ljudima ostat na istom nivou
    Last edited by A+A; 06-03-14 at 10:32.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prijatelju, kad shvatis da je politicko jednoumlje kreirano na subjektivnim i proizvoljnim zakljuccima ekvivalentno zatupljenosti - mozemo da diskutujemo na teme "olaksanja".

Da ti priblizim - S.A.D je intervencijom na Kosovu kreirao humanitarnu katastrofu, masovni egzodus, i stvorio uslove za temeljno etnicko cistenje populacije koja nije bila nativno-Albanska - pa je znacajna vecina tog navidno "normalnog svijeta" o kome pricas podrzavala taj zlocin protiv suverenog drzavnog subjekta i medjunarodnog prava. Mozda i precutno, mozda i uslovljeno - ali je podrzavala. Bezbjednost Evrope je i tada bila ugrozena. Rusija danas (navodno) brani svoje interese u Ukrajini bez upotrebe sile - i oni koji je osudjuju su uglavnom ISTI oni koji su podrzavali nelegalnu NATO intervenciju na prostorima Srbije i Crne Gore. Matematika je jasna, ili bi pak morala biti...
    Eh, tako je to kad se nema argumenata pa se podje do Kosova, Abhazije...pa sve unatrag do Napoleonovih ratova ali to sadasnju situaciju u Ukrajini nece izmijeniti ni za jotu, plus biti nezavisna drzava i biti prisajedinjen drugoj drzavi je stvarno isto potpuno, nego ako tako kaze Russia Today i bivsi Kostunicin savjetnik e onda mora biti tako.

Quote Originally Posted by A+A
    Princip "ako oni budu ponasali k'o *****, onda i ja cu!

E to je to. Jos malo ce poceti da pricaju da je ruska okupacija Krima sasvim opravdana jer je Napoleon napao Rusiju

Nego, da prekidam ovu totalno besmislenu diskusiju i vratimo se dogadjajima, pa kazhe da je pro-ruska vlada na Krimu uputila zvanicni zahtjev Ruskoj Federaciji za prisajedinjenje Krima Rusiji. Izvor Frans Pres i BBC-pa ako vam se ne vjeruje ovim satanistickim zapadnim imperijalofashistima, a vi nadjite bolje izvore
    Last edited by Recordare88; 06-03-14 at 10:30.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Evo sluzbenog sajta Autonomne republike Krim.

"Верховный Совет АРК постановляет: 1. Войти в состав Российской Федерации в качестве субъекта Российской Федерации. 2. Назначить на 16 марта 2014 года общекрымский референдум (включая г. Севастополь), на который вынести следующие альтернативные вопросы: 1) Вы за воссоединение Крыма с Россией на правах субъекта Российской Федерации? 2) Вы за восстановление действия Конституции Республики Крым 1992 года и за статус Крыма как части Украины? 3. Вопрос, получивший большинство голосов, считается выражающим прямое волеизъявление населения Крыма."

Meni nekako fali logika u ovoj izjavi:
    1. Prikljucit se Rusiji kao subjekt federacije.
    2. Odrzat referendum "hocemo li s Rusijom ili s Ukrajinom"
    Zar 1. vec ne iskljucuje 2.?

PS Referundum je raspisan za 16. ozujka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post

Meni nekako fali logika u ovoj izjavi:
    1. Prikljucit se Rusiji kao subjekt federacije.
    2. Odrzat referendum "hocemo li s Rusijom ili s Ukrajinom"
    Zar 1. vec ne iskljucuje 2.?
    Sve je to vrlo logicno, prvo se odlukom Skupstine prikljuce Rusiji (jer je bezbjednost ugrozena od strane fashista itd itd) sto ovoj, ako/kad to prihvati daje i formalno opravdanje da "milicije sa opremom iz prodavnica" konacno prizna za ono sto jesu-jedinice ruske vojske, a da se onda pod "dugim cijevima" odrzi referendum gdje ce sigurno jedno 114% glasova dobiti ova opcija za prisajedinjenje. A onda mogu da kazu evo pitali smo ih i hoce li da se vrate u Ukrajinu ali oni nisu htjeli. Eto kako prica "ovo je isto sto i Kosovo" pade u vodu za dva sata, a da ne pominjemo ono Milosevicevo "humanitarno preseljenje albanskog stanovnistva" hladnjacama, nego rekao sam da necu o toj temi pa ovdje prekidam o tome.
    Last edited by Recordare88; 06-03-14 at 10:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pita uciteljica Pericu:
    - S kim granici Rusija?
    - S' kim ona 'oće uciteljice.
    Zbog velikog broja koji me mole i kume da im kazem kako se ośeća moj drug Januk samo da kazem da je dobro i zdravo samo ga malo isijas ufatio i ne pusta. Javio mi je da se grupa rusofila i postovaoca njegovog lika i djela
    obratila sa molbom da sto prije stupi u kontakt sa Mirom Slobovom, ali o tom drugom prilikom.
    Ocekuje da mu se po Crnoj Gori dizu spomenici jer će zbog njega nasa drzava biti ekspresno primljena u NATO, a njegovi zemljaci će brzo pisati "vraćaj se sve ti je oprosteno".
    PS.
    A+A, vidju da poredjuses osvajacki pohod Rusa na Krim sa nasim pohodom na Dubrovnik pa nam objasni kako su prosle ukrajinske prsute, bijela tehnika...?

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    61 Posts

Eh, tako je to kad se nema argumenata pa se podje do Kosova, Abhazije...pa sve unatrag do Napoleonovih ratova ali to sadasnju situaciju u Ukrajini nece izmijeniti ni za jotu, plus biti nezavisna drzava i biti prisajedinjen drugoj drzavi je stvarno isto potpuno, nego ako tako kaze Russia Today i bivsi Kostunicin savjetnik e onda mora biti tako.

E to je to. Jos malo ce poceti da pricaju da je ruska okupacija Krima sasvim opravdana jer je Napoleon napao Rusiju

Nego, da prekidam ovu totalno besmislenu diskusiju i vratimo se dogadjajima, pa kazhe da je pro-ruska vlada na Krimu uputila zvanicni zahtjev Ruskoj Federaciji za prisajedinjenje Krima Rusiji. Izvor Frans Pres i BBC-pa ako vam se ne vjeruje ovim satanistickim zapadnim imperijalofashistima, a vi nadjite bolje izvore
    Kosovski presedan i NATO-ve nelegalne operacije sirom svijeta upravo i jesu argumenti, najvalidniji moguci, liseni svakog subjektivizma. Sad, sposobnost i volja nekog ko se ne moze nazvati drugacije nego li ostrascenim euro-fanatikom da tako nesto pojmi je potpuno druga prica...

Savjet Bezbjednosti nije postojao u Napoleonovo doba, ali jeste u doba savremenih agresija sjeverno-atlanskog pakta - eto ti teme za razmisljanje

Thanks Thanks Given 
    267
    Thanks Thanks Received 
    126
    Thanked in
    61 Posts

Sve je to vrlo logicno, prvo se odlukom Skupstine prikljuce Rusiji (jer je bezbjednost ugrozena od strane fashista itd itd) sto ovoj, ako/kad to prihvati daje i formalno opravdanje da "milicije sa opremom iz prodavnica" konacno prizna za ono sto jesu-jedinice ruske vojske, a da se onda pod "dugim cijevima" odrzi referendum gdje ce sigurno jedno 114% glasova dobiti ova opcija za prisajedinjenje. A onda mogu da kazu evo pitali smo ih i hoce li da se vrate u Ukrajinu ali oni nisu htjeli. Eto kako prica "ovo je isto sto i Kosovo" pade u vodu za dva sata, a da ne pominjemo ono Milosevicevo "humanitarno preseljenje albanskog stanovnistva" hladnjacama, nego rekao sam da necu o toj temi pa ovdje prekidam o tome.
    Opet - izkarikirano i potpuno irelevantno za bilo kakvu iole ozbiljnu diskusiju. Da li shvatas logicku besmislenost ove tvoje konstrukcije? Razumljivo je da usled nedostatka argumentacije pocnes da se sluzis proizvoljnim konstrukcijama - ali buduci da tema nije ni sci-fi a ni fantasy - ipak se obuzdaj.

Evo teme za razmisljanje - da li ce Ukrajina biti bombardovana od strane Rusije da bi joj se nametnula rezulucija u UN kojom ce joj se potvrditi teritorijalni intergitet i prihvatiti "misija" na Krimu - a potom masovno priznati protivpravnu nezavisnost njene pokrajine?
    Prica o Kosovu "pada" samo u onoj mjeri u kojoj je tvoja prethodna pisanija smislena.

I da - mozes da pricas o Milosevicevom planu iseljavanja Albanaca, ali je mozda bolje da pricas najprije o demografskoj stanju populacije koja nije Albanska na Kosovu posle NATO intervencije - ako te bas zanima skolska definicija etnickog ciscenja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I da - mozes da pricas o Milosevicevom planu iseljavanja Albanaca, ali je mozda bolje da pricas najprije o demografskoj stanju populacije koja nije Albanska na Kosovu posle NATO intervencije - ako te bas zanima skolska definicija etnickog ciscenja.
    Bukvalno istu recenicu sam vec procitao prije nekoliko strana a nick je bio drugi. Milano007 ili tako nesto, i taj je banovan cini mi se. Izvinjavam se ako grEsim ali meni ovo mirise na dupli nalog A posto me prvobitni nalog nazvao patoloskim slucajem koji pati od nedostatka sivih celija, mislim da ce svi razumjeti da sa sledecom inkarnacijom ne zelim da se upustam u dalje diskusije
    Last edited by Recordare88; 06-03-14 at 11:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Uh pročitah za nesreću El Re-ov post i koja gomila gluposti da stvarno čovjek ne povjeruje. Prestao sam da čitam kod "objektivne mogućnosti" da Ukrajina razvije nuklearno oružje.

Dno dna.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ne sporim ja da kratkorocno njegova popularnost moze rasti. Ali ne zaboravimo da njegovi ljudi rade te ankete, "nezavisni" statisticari, imamo ih i mi u CG isto.
    Pa kad pocne da pada, bice novi konflikt, o tome stalno govorim. Mozda istocna Ukrajina, mozda Moldavija mozda...Ima dosta mogucnosti. Zato i mislim citavo vrijeme da ga treba zaustaviti sad. Naravno da pri tome ne mislim na vojne akcije i nuklearno naoruzavanje-postoji mnogo drugih nacina.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    U tom Ugovoru ima klauzula da se moze raskinuti sa trogodisnjom najavom. Mentori "majdanovaca" ih ubjedjuju da je to mogućnost da na primjer Ukrajina danas kaze "Ugovor se raskida 2017", a tadasnje objasnjenje potpisnika je bilo da se najava raskida ne moze ni objaviti (pravno je navazna) prije 2043. godine. Da se ne bi nagadjalo biće referendum, a njegov rezultat je manje vise unaprijed poznat.
    Ne znam zašto, ali ja sam ubijeđen da od secesije A. Republike Krim neće biti ništa. Vjerujem da će biti malo čarkanja, Ameri se tu neće mješati u vojnom smislu, Krim će vjerovatno dobiti veću autonomiju, a ruska crnomorska flota veću slobodu upotrebe tog regiona.

Baš sam sada gledao na 'netu podatke o robnoj razmjeni EU i Ruske Federacije. Mislim da je sasvim nerealno očekivati da če Njemačka, Holandija, Francuska i još neke zemlje nametnuti sankcije svom najvećem (ili jednom od najvećih) spoljono-trgovinskih partnera. EU je i ovako, i onako, u nekoj vrsti ekonomske dubioze, i groznice ,,nepopularnih mjera štednje''' - zato smatram da političari radi sebe neće više forsirati te mjere - a nametanje navodnih sankcija nužno bih proširilo potrebu za istim.

Vjerovatno će biti ,,tresla se gora, rodio se miš''...

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    A+A, vidju da poredjuses osvajacki pohod Rusa na Krim sa nasim pohodom na Dubrovnik pa nam objasni kako su prosle ukrajinske prsute, bijela tehnika...?
    Vise sam mislio na media coverage i propagandnu histeriju, na Novaka Kilibardu i Emilija Labudovica, na "30 tisuca do zuba naoruzanih usta**sa" i slicne stvari.
    Last edited by A+A; 06-03-14 at 11:51.

Page 99 of 273 FirstFirst ... 49899596979899100101102103109149199 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)