View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 86 of 273 FirstFirst ... 367682838485868788899096136186 ... LastLast
Results 2,126 to 2,150 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

U svemu ovome vijest da Sjeverna Koreja ispali 2 rakete kratkog dometa, nesto kao "alo vi zaboraviste na nas" hahaha

Napravi Putin sprdnju opstu. Ako se povuce ispada najveca ***** od kad je svijeta i vijeka. Ako nastavi vodi u globalni haos.

Tezak izbor.
    If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lucianeddu View Post
    Kakav haos? Bice kao i prije postojanja UN-a, koje odavno i nemaju neku svrhu (sem da tipovi kao Vuk Jeremic primaju platu).
    Pa to i pricam, bice haos. Ne branim UN, daleko od toga, ali je medjunarodna politika prije postojanja UN bila prilicno haoticna.

Sto se ovog drugog tice, vidim da se dosta forsira krajnje banalizovano i netacno stanoviste da Zapad ima dvije opcije: da ne uradi nista i da intervenise vojno. To su samo dva ekstrema, a izmedju te dvije opcije postoji niz konkretnih akcija koje mogu da se preduzmu i da budu uspjesne. Isto vazi i za moj stav, kad kazem "ograniciti Putina" ne mislim na "poceti atomski rat".

I da, slusao sam Juliju uzivo na CNN-u i nigdje nijednom rijecju nije pomenula termin "vojna intervencija". Cak i kad ju je Amanpurova direktno pitala ova nije zeljela da joj potvrdi da se zalaze za to. Glavna poruka intervjua, koju svi novinari previdjaju jer se koncentrisu na gluposti i bombasticne naslove je sledeca:

Quote Originally Posted by Julija
    If Ukraine loses Crimea, it will be a signal for all people who are under threat of aggression from Russia. They will signal that they are not protected and they will have to go and subordinate to Russia.
    U prevodu, ako nas sad pustite da izvisimo, mozemo se mi ponovo okrenuti Putinu, nije nikakav problem. Zna i te kako ona sta radi, zato i pricam da je, pored sve korupcije, jedini sposobni lider tamo koji shvata kakva se igra igra i da nije vrijeme za zajebanciju. Evo vam citavi transkript, da ne mislite da izmisljam sto

http://amanpour.blogs.cnn.com/2014/0...ia-tymoshenko/
    Last edited by Recordare88; 03-03-14 at 21:53.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odgleda li ko ovu sjednicu UN tj savjet bezbjednosti? sta ima novo...

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by 11/11/11 View Post
    Ima li neko, osim mene, da je na strani jadnog i napacenog ukrajinskog naroda, koji samo zeli da postane dio civilizovane porodice drzava - poznate kao EU?
    Nažalost, u ovoj situaciji postoji samo jedna podjela - na istok i zapad i moraš odabrat jednu od te dvije strane.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Black View Post
    Napravi Putin sprdnju opstu. Ako se povuce ispada najveca ***** od kad je svijeta i vijeka. Ako nastavi vodi u globalni haos.

Tezak izbor.
    Baš tako.Nema nazad.
    Ad astra.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ekonomski aspekt svakog rata vrlo je vazan pogotovo u modernom ratovanju.
    Rublja je na najnizem nivou od ihaaa, akcije na berzi pale su oko 11% cime su ruske kompanije samo danas izgubile oko 60milijardi dolara vrijednosti.
    Iako sam se drzao onoga da Rusi imaju vremena da cekaju referendum i da legitimno daju nezavisnost a kasnije i na novom referendumu anektiraju krim sada postavljam pitanje dokle ce oni izdrzati ovaj ekonomski pritisak. ? .
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    2 Posts

Ne mogu da ne primjetim da se sa svih strana od zapada histerično iznuđuje greška, ponavljam - striktno od zapada, ni od koga više! Ne znam više iskreno ko ođe i s'kim i protiv koga.........
    Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meni nije jasno sto Rusi sada rade. Zasto daju zapadu da se organizuje? Ako je odlučio da napadne istočnu Ukrajnu zasto to do sada nije napravio a pobunio je Pro-Ruski narod da zauzmu institucije? Mislim da se Putin preračunao nešto.
    Ludilom maskiram dosadu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Pa to i pricam, bice haos. Ne branim UN, daleko od toga, ali je medjunarodna politika prije postojanja UN bila prilicno haoticna.

Sto se ovog drugog tice, vidim da se dosta forsira krajnje banalizovano i netacno stanoviste da Zapad ima dvije opcije: da ne uradi nista i da intervenise vojno. To su samo dva ekstrema, a izmedju te dvije opcije postoji niz konkretnih akcija koje mogu da se preduzmu i da budu uspjesne. Isto vazi i za moj stav, kad kazem "ograniciti Putina" ne mislim na "poceti atomski rat".

I da, slusao sam Juliju uzivo na CNN-u i nigdje nijednom rijecju nije pomenula termin "vojna intervencija". Cak i kad ju je Amanpurova direktno pitala ova nije zeljela da joj potvrdi da se zalaze za to. Glavna poruka intervjua, koju svi novinari previdjaju jer se koncentrisu na gluposti i bombasticne naslove je sledeca:

U prevodu, ako nas sad pustite da izvisimo, mozemo se mi ponovo okrenuti Putinu, nije nikakav problem. Zna i te kako ona sta radi, zato i pricam da je, pored sve korupcije, jedini sposobni lider tamo koji shvata kakva se igra igra.
    1) Ja mislim da je to stanje (koje nazivas haoticnim) odavno prisutno de facto. Da nema straha od nuklearki UN ne bi ni formalno postojale odavno, kao ni famozno medjunarodno pravo (koje tumaci svako kako hoce, a misljenje najjaceg prevagne). Ne vidim da ovaj presedan (presedan je u nekom formalnom smislu opet - posto sustinski zemlje kao Avganistan, Irak, Kosovo, Gruzija nemaju suverenitet i teritorijalni integritet na cijeloj ili dijelu teritorije) tu nesto znacajno mijenja.

2) Ovo je dosta realna opcija (smatram da je 50-50), a Julija je sve samo ne blesava.

Ostatak, vojne intervencije i nuklearni rat...to neka razglabaju teoreticari zavjere i preperi, posto sanse za to teze nuli

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Taxman View Post
    Ruski ambasador je izjavio da je direkt Janukovic zamolio ruske vlasti da intervenisu vojno i pokazao pismo kojim to dokazuje.

Thanks Thanks Given 
    369
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Quote Originally Posted by Taxman View Post
    Svi su duboko zabrinuti.
    Mislim da je svaki od njih spomenuo "Deeply concerned".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ruski ambasador je izjavio da je direkt Janukovic zamolio ruske vlasti da intervenisu vojno i pokazao pismo kojim to dokazuje.
    Vjerovatno je istina i pokazuje kakva je to nula od covjeka. Rijetka kombinacija nekompetencije i talenta za pravljenje sr**a.

Thanks Thanks Given 
    369
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    13 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lucianeddu View Post
    1) Ja mislim da je to stanje (koje nazivas haoticnim) odavno prisutno de facto. Da nema straha od nuklearki UN ne bi ni formalno postojale odavno, kao ni famozno medjunarodno pravo (koje tumaci svako kako hoce, a misljenje najjaceg prevagne). Ne vidim da ovaj presedan (presedan je u nekom formalnom smislu opet - posto sustinski zemlje kao Avganistan, Irak, Kosovo, Gruzija nemaju suverenitet i teritorijalni integritet na cijeloj ili dijelu teritorije).
    99% diplomatije i medjunarodnih odnosa je forma. E sad, to sto u kriznim situacijama kao sto je ova vecinom presudi onih 1% to je druga prica, ali forma je vezivno tkivo, da upotrijebim banalnu metaforu. Ne odvija se diplomatija i dinamika medjunarodnih odnosa samo medju velikima-sto mi vrlo dobro znamo, nazalost

Quote Originally Posted by Lucianeddu
    2) Ovo je dosta realna opcija (smatram da je 50-50), a Julija je sve samo ne blesava.
    Julija igra trostruku igru, jer mora da drzi Zapad na svojoj strani, pacifikuje Rusiju i drzi sopstvene redove pod kontrolom, od oligarha do Desnog sektora. I ona a i Zapad bi trenutno najvise zeljeli da na Krim dodje neka posmatracka misija, pa arbitraza, pa da se sve to otegne na vise godina-ali pitanje je zeli li to i Putin, tj, je li mu to dovoljno konflikta za ovu rundu. Ne treba zaboraviti-Putinu konflikt sa Zapadom treba, on zivi od njega, ali ga mora kontrolisati jer su ovi mnogo jaci. Mislim da ce svakako veze EU i Ukrajine biti ojacane posle ovoga i da ce doci do okretanja Zapadu, a sad oce li bash to biti za toliko stepeni kao sto smo se prije 10 dana nadali to je pitanje. Naravno, ovo sve pod uslovom da Rusija ne izvrsi invaziju na (jugo)istocnu Ukrajinu. Ako se to desi, to je onda sasvim druga prica.

Ostatak, vojne intervencije i nuklearni rat...to neka razglabaju teoreticari zavjere i preperi, posto sanse za to teze nuli
    Izvinjavaj za digresiju ali stvarno pojma nemam sto su preperi

Vjerovatno je istina i pokazuje kakva je to nula od covjeka. Rijetka kombinacija nekompetencije i talenta za pravljenje sr**a.

Hahahaha, a odakle, ovo mu je izdiktirala neka niza cinovnica iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije Mada mu dosta govori o drzavnickom dostojanstvu sto prihvata takve sheme, sto jes jes.
    Last edited by Recordare88; 03-03-14 at 22:08.

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Izvinjavaj za digresiju ali stvarno pojma nemam sto su preperi

Preperi su ljudi koji se pripremaju za "kraj svijeta" da ga tako nazovemo. Bio to zemljotres, erupcija vulkana, nuklearni rat, krah svjetske ekonomije itd. Zadnjih 10ak godina individualno ili u grupama ljudi se pripremaju tako sto stavljaju zalihe sa strane, naoruzavaju se i uopsteno pripremaju sve sto bi im moglo zatrebati a sto nece biti moguce kupiti/trampiti jednoga dana kada dodje do "kraja svijeta".
    Ja sam preper neke 3 godine, cak sam se i preselio u planine kako bih nesmetano mogao da se pripremam. U CG nas ima 30ak aktivnih od juga do krajnjeg sjevera.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Preperi su ljudi koji se pripremaju za "kraj svijeta" da ga tako nazovemo. Bio to zemljotres, erupcija vulkana, nuklearni rat, krah svjetske ekonomije itd. Zadnjih 10ak godina individualno ili u grupama ljudi se pripremaju tako sto stavljaju zalihe sa strane, naoruzavaju se i uopsteno pripremaju sve sto bi im moglo zatrebati a sto nece biti moguce kupiti/trampiti jednoga dana kada dodje do "kraja svijeta".
    Ja sam preper neke 3 godine, cak sam se i preselio u planine kako bih nesmetano mogao da se pripremam. U CG nas ima 30ak aktivnih od juga do krajnjeg sjevera.
    Prvi put cujem, hvala na objasnjenju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

pa dokle se stiglo sa pripremama ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Black View Post

Tezak izbor.
    Nije napravio sprdnju no je sprdnja kako se sad us... one drzavice iz bivseg Varsavskog pakta koji se utrkivali da barjace i potpaljuju masu, a sad kuku lele ovaj se ne sali, dje si Merkelova spasavaj.... Djavo zna, ali sumnjam da će doći do nekog većeg **** ili globalnog haosa osim mozda jednu noć iskljuci struju pa pola Ukrajine u mraku, mada je demokraticnije to raditi onim grafitnim bombama jer one imaj znak McDonald

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Nije napravio sprdnju no je sprdnja kako se sad us... one drzavice iz bivseg Varsavskog pakta koji se utrkivali da barjace i potpaljuju masu, a sad kuku lele ovaj se ne sali, dje si Merkelova spasavaj.... Djavo zna, ali sumnjam da će doći do nekog većeg **** ili globalnog haosa osim mozda jednu noć iskljuci struju pa pola Ukrajine u mraku, mada je demokraticnije to raditi onim grafitnim bombama jer one imaj znak McDonald
    Nisu bas drzavica ali evo poljski predsjednik ni manje ni vise nego se poziva na famozni Clan 4 NATO povelje i trazi da se primijeni i na Ukrajinu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://espreso.tv/new/2014/03/03/pos...hnist_ukrayiny

Lavrovljeva prica da su ih Kinezi podrzali se ne ispostavlja bas tacnom, ako je vjerovati vecerasnjem istupanju kineske ambasadorke u SB UN.

Thanks Thanks Given 
    175
    Thanks Thanks Received 
    529
    Thanked in
    398 Posts

Ako nije bilo nuklearnog rata tokom Cold-War nece nikad..Tad je bukvalno bilo pitanje sekundi da se svijet odvede u propast..

Thanks Thanks Given 
    8,911
    Thanks Thanks Received 
    3,935
    Thanked in
    2,353 Posts

Opshtite li medju sobom.tj. nadam se imacete odnose kad mi svi ostali odemo po ...?
    ...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

mislim da je treci svjetski rat blizu...

da, nisam preper

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ne gledate National Geographic i Discovery? Skoro uvijek su emisije o prepperima

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

http://www.unian.net/society/887987-...y-v-kieve.html

slike i spisak stradalih u ukrajini sa godinama i mijestom prebivalista...

Page 86 of 273 FirstFirst ... 367682838485868788899096136186 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)