1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta
2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju
3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti
4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu
sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država
nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim
Vjerujem ti ja da je on tebi to rekaoE sad je li istina drugo je pitanje...
Nego, posto vidim da je nekima ova pobjeda opozicije toliko teshko pala, i jos ne mogu shvatit kako to Klicko, Julija, Ruslana&co smijenise velikog Janukovica i pored onih silnih snajpera, paunova i antikviteta, pa misle da je ne samo Ukrajina, nego sva planeta po onoj raboti posla, da se mi malo uozbiljimo, a njima preporucujem jedan omeprol, jer dobro resava tu jutarnju kisjelinu koja od sjekiracije nastupi.
Tako, u najnovijim vijestima, Rusija odlucila da odlozi isplatu dogovorenog kredita Ukrajini. U odgovor na to, Komesar EU za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren najavio da EU komisija priprema hitni program pomoci Ukrajini vrijedan nekoliko milijardi dolara, kao i program dugorocne finansijske pomoci za Ukrajinu.
EDIT: Nekoliko milijardi eura, pardon.
Last edited by Recordare88; 23-02-14 at 09:01.
Deserve's got nothing to do with it.
@88, ne bih jos proglasavala konacnu pobjedu opozicije, ovdje moze jos svasta da bude.
Ako nastave ovako,istocni dio ce da se odvoji od Ukrajine gdje su svi rudnici i svo bogastvo Ukrajine i pripasce Rusiji,a zapadni dio ce da umre od gladi ako im ne daju EU ili SAD nesto,i glupi narod ce da vidi sto je napravio,ali neka ih,Jugoslavija im nije bila primjer izgleda
A tek sto nece imat isti status na fakultet ako se ne izjasne ka istocni ukrajinci![]()
Progutaće ih Albanc... ovaj Poljska.![]()
Da si malo bolje upućen znao bi da je zapadni dio Ukrajine vazniji strateski dio Rusiji a o podjeli Ukrajine se samo prica na ovom forumu. Bas nikom ne odgovara podjela i bas nikakvo rjesenje se ne moze naći bez razgovora sa Rusijom. Ocekivati da će se napraviti nekakav plan Marsala za Ukrajinu i tamo pumpati pare, a Rusija podizatii cijene gasa i nafte i sve pare njima... je naivno kao i prica o podjelama i cudima. Julija je imala sansu prije deset godina i potpisivala sa Rusijom i ono sto "nijesu trazili", a sta će uraditi neki novi brzo će se vidjeti. Ako im kralj cokolade na zasladi tek ce biti veselo![]()
Džefri Pajet, ambasador SAD-a u Kijevu, prije neku noć je imao svojih ,,pet minuta“. Naime, američki amasador je izašao na ulicu, i kola u prolazu upućivao na trg Majdan, gdje su se odigravale nemile scene. Pajet je tako bio svojevrsan ,,saobraćajac“, da je malo reći da mu je falila zelena zastavica... ŠAMPION. :stupid:
Toliko o američkkoj neutralnosti, i težnji ka mirnom rješenju.
edit: Sličica pride...
Last edited by Xerxes; 23-02-14 at 12:56.
Zelim vam samo jedno, a to su dvije stvari: "rad, red i disciplinu".
Xerxes, da li stvarno vjerujes da bi jedan ambasador, pogotovo USA ambasador, regulisao saobracaj bilo gdje? Na kraju snimka se vidi da je cekao svoja kola. I odakle znas dje je ovo i kad snimljeno, da je uhvatio malo siri kadar ja bih mogla da ti kazem da li su to te ulice koje vode put Majdana ovako sanse nema.
Stvarno ne mogu da shvatim zasto toliko navijate za Janukovica i kompaniju a pojma nemate kakva je situacija u zemlji bila i na sta je njegova diktatura licila. Evo ja npr, direktno sebi i svojoj porodici uskacem u stomak, ali debelo naginjem opoziciji.
Ti si, kao i ja, ucesnik ove debate i razmjene misljenja pa smo zato potpuno ravnopravni. Ne tvrdm ja da najbolje znam ali sam godinama bila bliska ljudima iz vladajuce partije poslovno a narodu privatno tako da mislim da mogu i da je moja ljudska obaveza da vam malo, koliko je u mojoj moci, priblizim situaciju.
Samo da hoće opozicija uradit ono što je obećala i biće super, naravno kada prestane strateško zaduživanje (u vidu pomoći) od strane EUzapada...
Naravno, ako išta bude moglo ići onako kako su zamislili!
Ja sam uvijek za promjene kad ne ide onako kako treba, ako ne budu valjali neka maknu i njih.
Prevelika je cijena promjena koje se dese na ulici, -O-G-R-O-M-N-A- !!!
A tu cijenu plaćaju upravo oni koji su doprinjeli takvim promjenama, i siguran sam da baš zbog toga poslije mnogo lakše podnose tu žrtvu... PARADOKS, među upućenima, na ovim, i nama bliskim prostorima često nazivana "SOROŠEVA narodna AUTOKRIVICA".
Nekako sam beskompromisan kada se dovodi u pitanje CIVILIZOVAN NAČIN spram uličarskog i divljačkog... kako to ljubitelji Džin Šarpovih teorija protesta, i korisnici generativne gramatike vole da nazovu "narodnim protestima" - što daje krajnje izvitoperenu suštinu i potpuno obesmišljen smisao jedne takve pojave u DANAŠNJE VRIJEME, čija pozadina je nepatvorena korist finansijera da dovedu svoje poslušnike na vlast!
Evo se MMF javio da pomogne Ukrajini
Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.
Kod vas, moji dragi forumaški opozicionari, mali naivni, što se radi?
![]()
Bijo si poziw koi se neodbija
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks