View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 37 of 273 FirstFirst ... 273334353637383940414787137 ... LastLast
Results 901 to 925 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    3,192
    Thanks Thanks Received 
    3,231
    Thanked in
    1,566 Posts

Quote Originally Posted by Swedish_House_Mafia View Post
    Alo ljudi, pa jel danas bio snimak kako specijalne jedinice policije pucaju iz snajpera (velikog kalibra) + su ostali pripadnici do zuba naoružani?
    Ovo je strašno..
    danas je bio ali su prije toga koristili gumene sa vrlo rijetkim izuzecima, pa imao si u jednom momentu skoro isti broj poginulih demonstranata i policajaca...da je policija koristila vecinom pravu municiju bilo bi na hiljade mrtvih a ne 75 ukupno
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    i to nakon razgovora sa Bajdenom, hm
    Očigledno je da ga žele smiriti kako ne bi posegnuo za kakvim očajničkim ili suludim potezom....Znaju da je trenutno sluđen i usamljen (toliko ga je saradnika izdalo) i nalazi se u strahu za vlastiti život jer je svjestan da, ukoliko ostane bez fotelje, niko mu ne garantuje bezbjednost.
    Drugi je razlog taj što (makar je to moje uvjerenje) žele spasiti čast Putinu. Očigledno ja da su sa Zapada Putinu obećali da neće podržati svrgavanje vlasti, već da samo žele novu Vladu, predsjedničke i parlamentarne izbore. A na njima - ko što ponese...
    Rekao bih da je to bila sadržina ponude koju je Merkelova jutros telefonom učinila Putinu i na koju je on pristao. Rusima nije do Janukoviča. Čak vjerujem da bi ga u Moskvi najradije zadavili jer im je iskomplikovao život, uvukao Zapad u ono što su vidjeli kao svoju interesnu sferu i umanjio autoritet Rusije u globalnoj politici koji je ona do ovog momenta uživala.
    To je moj skromni utisak...Naravno, ne tvrdim da sam u pravu...
    Last edited by El Re; 21-02-14 at 00:27.

Thanks Thanks Given 
    3,192
    Thanks Thanks Received 
    3,231
    Thanked in
    1,566 Posts

bezbjednost mu nije garantovana ni sad jer mu je vjerovatno odan samo najuzi krug obezbjedjenja a to je kao sto i sam znas nedovoljno za bilo kakav otpor protiv neke vece grupe, dovoljno bi bilo da pronadju dje je i tu bi skoncao kao causesku

a i ja mislim da je najprije ovo zadnje...tj. da je mozda Bajdenu potvrdio da ce igrati po americkim notama kako bi spasio svoju g****u od linca, u tom slucaju me ne bi zacudilo da sjutra na CNNu gledamo kako je to jedan vrli demokrata i da su mu ovo Rusi sve namjestili ovako...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Inače, u toku je sastanak Janukoviča sa liderima opozicije i predstavnicima EU. Na sastanku se dogovaraju izmjene koje Ustav treba da pretrpi i formiranje nove Vlade.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ono na čemu opozicija mora da insistira, ako misli išta da uradi, je promjena izbornog sistema. Jer drugačije ne mogu do vlasti...
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    bezbjednost mu nije garantovana ni sad jer mu je vjerovatno odan samo najuzi krug obezbjedjenja a to je kao sto i sam znas nedovoljno za bilo kakav otpor protiv neke vece grupe, dovoljno bi bilo da pronadju dje je i tu bi skoncao kao causesku

a i ja mislim da je najprije ovo zadnje...tj. da je mozda Bajdenu potvrdio da ce igrati po americkim notama kako bi spasio svoju g****u od linca, u tom slucaju me ne bi zacudilo da sjutra na CNNu gledamo kako je to jedan vrli demokrata i da su mu ovo Rusi sve namjestili ovako...
    Ma naravno...On je večeras taoc. Tu je stigao svojom suludom politikom... Situacija pomalo nalikuje na 5. oktobar i pregovore koje su sa Miloševićem u njegovoj vili vodili Č. Jovanović i drugovi nakon što su demonstranti trijumfovali. On je morao odmah priznati poraz i dati ostavku, a ovaj ima tu sreću da će vjerovatno dobiti šansu za još jedne izbore.
    Nakon ovog debakla gotovo je nezamislivo da bi na njima mogao pobijediti, ali bi mu to makar kupilo nešto vremena.

Mislim da će Janukovič jednog dana (prije ili kasnije) morati pred sud. Ne vidim nijedan način da ga izbjegne. Čak ne vjerujem ni da će mu Rusija ponuditi azil.
    Rusi hitno moraju naći novog kandidata u Rusiji koji bi vodio što korisniju politiku za Rusiju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Ono na čemu opozicija mora da insistira, ako misli išta da uradi, je promjena izbornog sistema. Jer drugačije ne mogu do vlasti...
    Mislim da Janukovičeve dojučerašnje pristalice njega sada toliko preziru da opoziciji teško da može izmaći pobjeda na izborima...Jako je teško očekivati da odjednom izroni neki (uslovno rečeno "proruski") lider koji će uskočiti u njegove cipele i nastaviti đe je ovaj stao... Ne, zaista ne vidim mogućnost Partiji Janukoviča da se od ovog oporavi...
    Ali, evo...pratićemo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ne djeluje samo budalama i mitomanima...Takvima nije izgledalo realno ni da će Milošević izgubiti rat ili ikad pasti sa vlasti poražen od nekih tamo Đinđića i Koštunice...Čuješ "nije izgledalo realno"... Pola države mu otkazalo poslušnost a mitomani u Crnoj Gori su očekivali čudo...Genocid valjda...
    Ajmo dalje...
    Malo si pobrkao i od zaslijepljenosti prema političkom oponentu (moda u CG) ne možeš da vidiš što kažem. Znaš ono o zaslijepljenosti -crno ili bijelo, iliti ko nije za SDP (ili DPS, ili DPSDP, svejedno) taj je za Miloševića, Srbiju, mitomanstvo, genocide i tako to. O mojim vezama sa Srbijom i Srbovanjem možeš pokušati da pronađeš to što te zanima u mojim postovima, pa da konkretno kažeš, da ne lupaš ovako bezveze.
    Kad sam rekao "ne djeluje realno ovo što se dešava", nisam težio nikakvom bogohuljenju protiv omiljene vlasti u CG, nego sam samo mislio da ne djeluje realno u današnjoj Evropi gledati onakve scene, da do onog čuda može da dođe, i ništa više od toga nisam mislio-a i ti si to isto isticao ...npr. da ne djeluje realno da milicija onako ("glupo") nastupa. No dobro, malo si impulsivniji od mene, a i ponijela te situacija vjerovatno.

...Znači li po tvojoj logici to što si napisao da se ne treba čuditi ako i DPSDP družina doživi sličan gnijev naroda -slične manifestacije? Možda bi vrhu SDP-a pomoglo ako pokuša da prešalta partiju i opere je od vlasti sa DPS-om na vrijeme?

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    apelujem na tebe i tebi slicne imate podforum Sve i svasta pa tamo idite. Ovdje samo kradete prostor i vrijeme.

budi ljubazan i preseli se nedje drugo kad nijesi pozeljan.

Sve najbolje u buducem radu i stvaralastvu
    Prihvatam apel i hvala na lijepim željama. Rado ću se isključiti, da ipak prepustim temu znalcima ...pravim i podobnim. Prepuštam vam i državu Ukrajinu ...riješite to.

Thanks Thanks Given 
    3,192
    Thanks Thanks Received 
    3,231
    Thanked in
    1,566 Posts

mislim da ga trenutno preziru više nego sama opozicija, kako i ne bi kad je pokazao da je neviđeno nesposoban za upravljanje državom, i + je Rusiji napravio štete toliko da me ne bi začudilo da ruska služba organizuje njegovu likvidaciju u ovom metežu gdje bi se to najvjerovatnije svalilo na demonstrante i izio vuk magarca

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Mislim da Janukovičeve dojučerašnje pristalice njega sada toliko preziru da opoziciji teško da može izmaći pobjeda na izborima...Jako je teško očekivati da odjednom izroni neki (uslovno rečeno "proruski") lider koji će uskočiti u njegove cipele i nastaviti đe je ovaj stao... Ne, zaista ne vidim mogućnost Partiji Janukoviča da se od ovog oporavi...
    Ali, evo...pratićemo...
    Problem je što je sistem kao u Britaniji, po izbornim jedinicama - osvojiš, pa nebitno, sa 30 procenata glasova, ali ako si prvi dobiješ poslanika iz te izborne jedinice. Zato je baš baš ubjedljivo uzeo posljednje izbore, a iskreno ne vidim kako bilo koja opoziciona koalicija bez komunista može imati više glasova na jugu i istoku sama od Partije Regiona, u skoro svakoj izbornoj jedinici. Ali evo vidjećemo... Partija Regiona je sad politička organizacija u rasulu.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dakle back to 2004.

Eto, oni su barem ukapirali u startu gdje je problem, mi u CG ne bi smo ni za 40 godina.

Znači li to da će kao i posle narandžaste revolucije, opozicija opet za sto i sa Rusima kao i sa zapadom ?

Uglavnom, ako je ovo korak koji će voditi ka većoj nezavisnosti Ukrajine u odnosu na istok/zapad relaciju - pozdravljam.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

E da, generalno baš me interesuje - sad Ukrajinci da krenu u proces eurointegracija, koliko bi im trebalo do EU? Deset, 15 godina? Više? Sa sve konsenzusom oko toga...

Razlog zašto to pitam - zato što su mnogo više podijeljeni od nas oko toga, zato što imaju mnogo više problema sa korupcijom, zato što su vjerujem sviješću daleko od svijesti koliko je to dugotrajan proces koji zahtjeva "lomove" u načinu razmišljanja na mnogo nivoa...

Prosto, mi smo daleko ispred, pa nam EU nije izvjesna u narednih 6-7 godina možda, a tek oni - evo sad da krenu trupačke u taj proces.

Pogotovo zato što se radi o zemlji koja bi potencijalno bila najveća i jedna od najviše naseljenih u EU, i bila bi dočekana kroz posebno gusto sito i rešeto od svih ostalih zemalja EU u procesu integracija.

Razmišlja li iko tamo o tome? Ili prosto dumaju da se mora od nečega početi...
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Ali, evo...pratićemo...
    Sad je aktuelnije pitanje kako će se postaviti pojedinačne partije u opoziciji (koja suštinski to u ovom trenutku više i nije), i ko će među njima biti politički pobjednik.

Janukovič i kompanija bi imali male šanse za pobjedu sve i da su prijevremeni izbori raspisani prije demonstracija i nereda, jer politiku koju je vodio zadnjih 6 mjeseci podržava mnogo manji broj ljudi od onog koji je za njega glasao (iz potpuno drugih razloga) na prethodnim izborima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Problem je što je sistem kao u Britaniji, po izbornim jedinicama - osvojiš, pa nebitno, sa 30 procenata glasova, ali ako si prvi dobiješ poslanika iz te izborne jedinice. Zato je baš baš ubjedljivo uzeo posljednje izbore, a iskreno ne vidim kako bilo koja opoziciona koalicija bez komunista može imati više glasova na jugu i istoku sama od Partije Regiona, u skoro svakoj izbornoj jedinici. Ali evo vidjećemo... Partija Regiona je sad politička organizacija u rasulu.
    GB,

ti zaboravljaš da je ta opozicija već jednom legalno osvojila vlast...Sa tolikim otpadnicima od Janukoviča i nac.manjinama uz njih (Jevreji, Mađari, Rumuni, Poljaci..), pa bilo bi pravo čudo da ne uspiju...
    A i nieće biti čudo ukoliko promijene izborni sistem...Zapravo, biće čudo ako to ne učine. Ipak, ja mislim da je ovo stravičan debakl i rasulo Partije regiona.
    Ovako nešto se desilo i SPS-u posle 5. oktobra...80% birača pravilo se da ih ne poznaju, a kamoli da su ikad glasali za njih... Iz te situacije profitiirali su neki autsajderi poput SRS. Nego da ne idemo u to...

Thanks Thanks Given 
    3,192
    Thanks Thanks Received 
    3,231
    Thanked in
    1,566 Posts

te 2004. su i imali šanse da uđu u EU, sad kad se EU opekla sa Rumunima i Bugarima ne vjerujem da će ulaziti tako lako...možda čak neće ni prije nas, u EU nisu ludi da prime 50 miliona sirotinje ne mogu ni ove mediteranske zemlje da stignu da isfinansiraju da ne bi pukle, onaj ko je išao kolima za Ukrajinu zna na šta liči granica između EU i Ukrajine, to je kao neka blaža varijanta DMZ između Sjeverne i Južne Koreje

jednostavno ko god dođe na vlast ili će morati da iskuka za kredite od EU(što će biti jako teško u ovoj situaciji) ili od Rusije a onda se opet vraćaju na staro a ovo lomljenje i paljenje po Kijevu će koštati pofino miliona i to će morati neko da plati a nešto ne vjerujem da će janukovič iz svog džepa

Thanks Thanks Given 
    206
    Thanks Thanks Received 
    1,938
    Thanked in
    784 Posts

Ovo zelim da ispisem sada kako bi se za 2-3 mjeseca mogao vratiti i quote

Situacija u kojoj ce se naci politicka scena posle ovoga je vrlo nezgodna. Uzmimo(izuzetno nemoguce) da opet pobijedi partija regiona - opozicija ce spaliti pola zemlje jer su pokradeni izbori. Ukoliko na mjesto predsjednika/premijera(u zavisnosti od izmjene ustava) dodje neko od pro EU opozicije proruski zivalj ce se buniti.
    E sad ja i getaway smo sinoc malo pricali o problemu nacionalistickih partija. Misljenja sam da ce na vlast (uskom koalicijom, premijer/predsjednik ili nesto slicno) doci neko iz Svobode. U najtezim vremenima isplivavaju najlosiji ljudi. Nacionalistima svakoga dana podrska sve vise raste. Bice zanimljivo gledati u svakom slucaju.
    One Ring to Rule them all...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Sad je aktuelnije pitanje kako će se postaviti pojedinačne partije u opoziciji (koja suštinski to u ovom trenutku više i nije), i ko će među njima biti politički pobjednik.

Janukovič i kompanija bi imali male šanse za pobjedu sve i da su prijevremeni izbori raspisani prije demonstracija i nereda, jer politiku koju je vodio zadnjih 6 mjeseci podržava mnogo manji broj ljudi od onog koji je za njega glasao (iz potpuno drugih razloga) na prethodnim izborima.
    Ovo što sam boldovao je odlično zapažanje. Ni ja nijesam siguran da svi opozicionari gledaju u istom smjeru. Ovi na zapadu Ukrajine ko da su posebna nacija. Pomalo me podsjećaju na Cetinje i Katunjane...Oni imaju svoju politiku i za nju bi ginuli, a ovi oko Jacenjuka će se pokušati nametnuti bez sumnje...
    Ali mislim da će Zapad pokušati da ih drži zajedno po svaku cijenu. U protivnom budućnost zemlje opet će biti ugrožena...

Za ovo dolje što si naveo se potpuno slažem.
    Last edited by El Re; 21-02-14 at 01:06.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Gandalf_White View Post
    Ovo zelim da ispisem sada kako bi se za 2-3 mjeseca mogao vratiti i quote

Situacija u kojoj ce se naci politicka scena posle ovoga je vrlo nezgodna. Uzmimo(izuzetno nemoguce) da opet pobijedi partija regiona - opozicija ce spaliti pola zemlje jer su pokradeni izbori. Ukoliko na mjesto predsjednika/premijera(u zavisnosti od izmjene ustava) dodje neko od pro EU opozicije proruski zivalj ce se buniti.
    E sad ja i getaway smo sinoc malo pricali o problemu nacionalistickih partija. Misljenja sam da ce na vlast (uskom koalicijom, premijer/predsjednik ili nesto slicno) doci neko iz Svobode. U najtezim vremenima isplivavaju najlosiji ljudi. Nacionalistima svakoga dana podrska sve vise raste. Bice zanimljivo gledati u svakom slucaju.
    GW,

možda,..no ja ipak (iako ne sumnjam da ih je ovo ojačalo) vjerujem da će se učiniti sve da budu stavljeni pod kontrolu...Suviše veliki ulog je u igri.

Thanks Thanks Given 
    3,192
    Thanks Thanks Received 
    3,231
    Thanked in
    1,566 Posts

ma svejedno koga god da dovedu biće samo figura poput Vučića i radiće šta mu se kaže

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne bih se složio sa NSX.

Srbija za razliku od Ukrajine (ma šta mediji i političari mlatinjali masama) nema više dvije nego jednu politiku - Zapad. Vučić radi što mu Zapad kaže. A Ukrajini će i dalje da puca i sa zapada i sa istoka i sa sjevera i sa juga i iznutra. No, možda i izvuku korist od te situacije.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    3,192
    Thanks Thanks Received 
    3,231
    Thanked in
    1,566 Posts

pa i Ukrajina će isto to morati da radi ako misle dobijati kredit od EU, govorio sam u slučaju da odaberu tu opciju, ne misli valjda neko da će EU sponzorisati državu koja će držati rusku stranu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    4 Posts

Uhh vec 93 strane...da ne citam vec da podjelim moje misljenje.
    Nekako vise mislim da je ovo u Ukrajini pat situacija i da joj je bolje da ide ka carinskoj uniji i sa rusijom. Manje cijene gasa, nafte itd i skori izlazak iz krize iako je zemlja pred bankrotom. Ako krene ka EU onda mislim da ce im biti mnogo tesko. Nije Ukrajna Grcka vec problem od 46miliona gladnih ljudi.Problem je to pomoc, nahranit,stabilizovat...EU je za sada predaleko ja mislim. Mogu obecavati ali nisu ludi da pomazu kao rusi koji u ovom djeljenju karata imaju igru. Imaju dvije stvari koje ukrajinci nemaju a prizeljkuju. TO SU PARE I ENERGENTI. EU to za sada nema a i Ukrajina nije clanica EU pa i da imaju na to bi pricekali. Priklanjanje zapadu uvodi Ukrajinu u dugotrajni i bolan proces prikljucenja uniji sto stanovnistvu nece nimalo goditi. To je dug i naporan put. Trajace ova prica dugo i nakon izbora ce opet biti slicno. Mislim da Ukrajna ulazi u dugotrajan proces politicke nestabilnosti ali ipak mislim da je daleka od gradjanskog rata

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ukrajinska opozicija sad i ne treba da pristaje na svaki sporazum samo radi sporazuma, vec treba da izvuce sto vishe, jer pobjedjuje "na terenu" i ima vecinu u parlamentu. Mogu komotno da pritiskaju Janukovica koliko zele,i na kraju ce ovaj morati da pristane na svaku opciju koja ne ukljucuje njegovo zatvaranje i sudjenje.

Inace (a to je vazilo i prije krize u Ukrajini)-postade Vjaceslav Molotov ni kriv ni duzan najpominjaniji politicar u istoriji
    Last edited by Recordare88; 21-02-14 at 08:30.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Molotov je inace toliko mrzio naziv "Molotovljev koktel" da je bilo slucajeva da je trazio da se hapse ljudi koje je cuo da ga spominju.
    Deserve's got nothing to do with it.

Page 37 of 273 FirstFirst ... 273334353637383940414787137 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)