to je to, nisam jedini znaci.. otprilike nekih 5-6 dana vec baguje.. A interesantno kako aplikacija za android radi 1000000000% savrseno i prebrzo![]()
Meni inace aliexpress uzasno radi, citav browser mi ukoci od njega.. A kompjuter mi je sve osim slab
to je to, nisam jedini znaci.. otprilike nekih 5-6 dana vec baguje.. A interesantno kako aplikacija za android radi 1000000000% savrseno i prebrzo![]()
Sto da ne? aplikacija je savrsena
Hm, Srbija ukida carinu za proizvode iz EU(sem za poljoprivredne isl koje sama u velikoj količini proizvodi).
Pa valjda i nema carine na proizvode koje su porijeklom iz EU.
Pa možda i nema ali nema šanse da ti je ne naplate. Naruči sa SD recimo paket od 500e robe pa da vidiš imali načina da prođeš bez carine iako je sve iz EU![]()
Ja sam bio prije neki dan da podignem neku opremu za fotoaparat koja mi je stigla dhl-om i jedva su me pustili na carinu. Paket je deklarisan na 148 EUR. Morao sam iz banke da vadim istoriju transakcija kao dokaz da sam toliko platio i pored toga izmucise me![]()
Last edited by zola.mne; 21-02-14 at 09:33.
148e sa shippingom ili bez?
Sa shippingom. U EU je kupljeno. Kazu da za tehniku moram uvijek da im donesem dokaz. A za robu na primer sa sportdirecta kao nije problem
A ovo iz banke sto traze kao dokaz, moze se u Photoshop spustit cijena i dokazat im ako treba![]()
Last edited by zola.mne; 21-02-14 at 09:36.
A ništa čudno. Lakše je uvest šleper paradajza nego nešto skuplje preko interneta naručeno![]()
Shipping ne igra ulogu barem u mom slucaju. Sa sportdirecta stalno kupujem robu do 149 E i na to dodam shipping i nikad me odje nijesu ocarinili. Treba u one papire 5 eura metnut pa ce pustit![]()
U zadnje vrijeme sam pratio neke srbijanske forume(zbog slanja sd paketa preko hrvatske) i kako viđeh oni plaćaju pdv+carina na vrijednost robe bez poštarine.
Da, ako je vrednost robe do 50e, preko 50e se dodaje i postarina na osnov za carinjenje. Carina jeste ukinuta, ali to prevashodno vazi za pravna licanama opet nista
Sto se tice narucivanja sa SD-a u Crnu Goru, slobodno se moze naruciti do 149e bez postarine. Znaci 149 + 23.99 ili sl. postarina.
Narucivanje i dostava stvari iz Srbije : http://goo.gl/wn4Ix
Jesu li ti ovo rekli bez svakoga?
Dobro svi znamo da fizicko lice ne smije uvoziti neke vece kolicine iste robe jer to znaci da se bavi nekom preprodajom ili sl. Ali porucivati pa eto i par puta mjesecno do 150eur neku odjecu pa neka bude da je i preprodas nekome mislim da je mizerno za oporezovat i carinit.
Da li zna neko po kojem zakonu drzava ogranicava fizicko lice da uvozi i prodaje neku robu na trzistu?
Da li je neko narucivao sa ovog sajta http://www.choies.com/, i znate li da li oni vrse dostavu kod nas.![]()
zna li neko koliko treba Dojče post za pismo do cg dana za dostavu?
a kolko treba sa amazona da stigne knjiga? treba li vise od 15 dana?
generalno je problem do alija, ja ubacim u korpu to što ću da kupim pa pokušavam s vremena na vrijeme dok ne prođe
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks