View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 34 of 273 FirstFirst ... 243031323334353637384484134 ... LastLast
Results 826 to 850 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Da, ali je danas bilo neuporedivo manje zrtava na strani vlade nego na strani demonstranata.
    Tačno. Kao što je tačno da pojedine vijesti koje pročitaš interpretiraš ođe na način koji (iako ne kapiram zašto) tebe zadovoljava.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Eh, i ja bih milion eura.

Da, 50% države da ne utiče na njen život. Super ideja, ali ne za ovaj univerzum
    Trenutni procenti - a u ovom trenutku je to daleko od 50% - su beznačajni. Za nekoga ko živi u Crnoj Gori bar ne bi trebalo biti iznenađujuće koliko brzo ljudi napuštaju poražene ideje.

Jedini dogovor koji se ovdje razmatra je dogovor o prelaznoj vladi i održavanju izbora. Što se tiče budućnosti same Ukrajine, ona i dalje može ići u samo jednom od dva pravca, ili eventualno ka secesiji (manje vjerovatno). Ovo je već drugi put da je narod Ukrajine na ulici oborio pro-rusku putanju, ovaj put je za to trebalo samo nekoliko mjeseci nakon naprasnog zaokreta koji je Janukovič napravio. Trećeg pokušaja teško da će biti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Trenutni procenti - a u ovom trenutku je to daleko od 50% - su beznačajni. Za nekoga ko živi u Crnoj Gori bar ne bi trebalo biti iznenađujuće koliko brzo ljudi napuštaju poražene ideje.
    Kao što rekoh, što babi milo, to joj se i snilo.

Jedini dogovor koji se ovdje razmatra je dogovor o prelaznoj vladi i održavanju izbora. Što se tiče budućnosti same Ukrajine, ona i dalje može ići u samo jednom od dva pravca, ili eventualno ka secesiji (manje vjerovatno). Ovo je već drugi put da je narod Ukrajine na ulici oborio pro-rusku putanju, ovaj put je za to trebalo samo nekoliko mjeseci nakon naprasnog zaokreta koji je Janukovič napravio. Trećeg pokušaja teško da će biti.
    Da, i ti sad predlažeš da narod i po drugi put obori pro-Evropsku putanju, jer se i to dogodilo. Pa ta vaša vizija Ukrajine gdje će se rješavati sve preko ulice je baš onako optimistična.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    Tačno. Kao što je tačno da pojedine vijesti koje pročitaš interpretiraš ođe na način koji (iako ne kapiram zašto) tebe zadovoljava.
    Niko nista ne interpretira, ja samo prevedem i napisem ovdje.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lako je iz daljine tuđom rabotom gloginje mlatit. Cijeli svijet (makar deklarativno) je saglasan da je jedino povoljno rješenje sporazum. To što je povoljno ne znači i da je jedino. Međutim vi propagirate opciju sukoba kao neku laku i brzu varijantu, a ne sporu i mučnu. Pa ne nalaze se sa druge strane Talibani, nego režim dobro naoružan, sa beskonačnim viškovima SSSR-a koje mogu da podijele milicijama i paravojskama, plus finansijska i podrška susjeda koji ima najveći vojni budžet u Evropi.

To i ja kažem. Opozicija i Vlast neka se na političkom nivou dogovore, a ulica može da pravi problem do jedne ure.

Pa nije ni da je Svoboda puno realnija od Janukoviča jer oni organizuju paravojske i snajperiste. Dakle očito "fina neka" gospoda. Treba da razgovaraju legitimne vođe opozicije poput Klička itd.
    Niko ne propagira opciju sukoba, nego se ona spomenula samo u situaciji ako Janukovic ne prihvati sporazum koji mu se nudi, sto je za sada slucaj.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Kakve se odje igre igraju na jednu stranu je rulja huligana fasista obicne bagre a na drugu lose vodjena policija i agresivna.A vecinom prozapadno orijentisani mediji pokusavaju da plasiraju masu nekih stvari koje ja vidim svojim ocima i nijesu takve kakvim ih oni predstavljaju.Ima svega ali oni mi klasicne ekstremiste predatavljaju kao nevine demonstrante.Pun mi je vise svega ovoga bataljujem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Kakve se odje igre igraju na jednu stranu je rulja huligana fasista obicne bagre a na drugu lose vodjena policija i agrwsivna.A vecinom prozapadno orijentisani mediji pokusavaju da plasiraju masu nekih stvari koje ja vidim svojim ocima i nijesu takve lakvim ih oni predstavljaju.Ima svega ali oni mi klasicne ekstremiste predatavljaju kao nevine demonstrante.Pun mi je vise svega ovoga bataljujem.
    Javljas li se to iz Kijeva?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Imao sam nekih obaveza pa tek sad nađoh vremena da se uključim...Ne vidim da je neko objavljivao u međuvremenu najnoviju kartu sa prikazom situacije pa da je postujem...
    Nemojte da vas zbunjuje datum 19.02....To je greška koja se potkrala priređivaču...U kakvim uslovima rade treba ih razumjeti...Ovo je stanje na terenu na dan 20. februar 2014 u 20 h.

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Javljas li se to iz Kijeva?
    Ne recordare no iz svoga toplog doma i barem sto se ovoga tice stabilne CG.Ja kapiram da je EU ispravan put ali ovo kako su ovi demonstranti ili ti huligani krenuli ka tome cilju ja ne podrzavam a imam oci pa vidim kako se oni ponasaju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Za one koji ne znaju, svi članovi/poslanici Partije regiona (Janukovič) koji su iz redova manjina (Mađari, Slovaci, Rumuni..) i žive u Zakarpatju (a koji su pomogli Janukoviču da ostvari prevagu i dođe na vlast) danas su dali ostavku na članstvo u partiji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by PrijekiLijek View Post
    Kakve se odje igre igraju na jednu stranu je rulja huligana fasista obicne bagre a na drugu lose vodjena policija i agresivna.A vecinom prozapadno orijentisani mediji pokusavaju da plasiraju masu nekih stvari koje ja vidim svojim ocima i nijesu takve kakvim ih oni predstavljaju.Ima svega ali oni mi klasicne ekstremiste predatavljaju kao nevine demonstrante.Pun mi je vise svega ovoga bataljujem.
    Masu nekakvog sakrivanja. Ja ne mogu da vjerujem da je BBC recimo, ovako siromašan u izvještavanju.
    Ne znam zašto ali izgleda da namjerno prevrću neke stvari i zatvaraju oči na iste.
    Eno na BBC nisu ni 30 mrtvih još "skupili" danas.

Nemam pojma, teško je nać neki medij i reć e ovo ću da pratim cio dan, izgledaju mi objektivni.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sa svim ovim prebjezima, mislim da Janukovic vise nema vecinu u parlamentu.

Thanks Thanks Given 
    9,704
    Thanks Thanks Received 
    6,017
    Thanked in
    2,295 Posts

Quote Originally Posted by Mad_dog_KO View Post
    Masu nekakvog sakrivanja. Ja ne mogu da vjerujem da je BBC recimo, ovako siromašan u izvještavanju.
    Ne znam zašto ali izgleda da namjerno prevrću neke stvari i zatvaraju oči na iste.
    Eno na BBC nisu ni 30 mrtvih još "skupili" danas.

Nemam pojma, teško je nać neki medij i reć e ovo ću da pratim cio dan, izgledaju mi objektivni.
    Jbg BBC ne smije dozvoliti sebi da daje informacije koje nijesu potvrđene... Imaš milion ovih live blogova sa slikama, komentarima, tvitovima i sl...
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Da, i ti sad predlažeš da narod i po drugi put obori pro-Evropsku putanju, jer se i to dogodilo. Pa ta vaša vizija Ukrajine gdje će se rješavati sve preko ulice je baš onako optimistična.
    Obaranje pro-Evropske ideje na ulici se nikad nije dogodilo.

Kombinacija ekonomske situacije, konflikta unutar partija nekadašnje opozicije i generalne nesposobnosti na vlasti su dovele do Janukovičevog povratka na vlast. U trenutku kad je izabran, nije bilo pomena o prekidanju EU integracija i zaokreta ka Rusiji.

Janukovič je tek prije nekoliko mjeseci napravio taj zaokret, odbijanjem potpisivanja sporazuma sa EU i naprasnim dogovorom sa Putinom. Taj njegov zaokret nije preživio ni godinu dana, dakle ne - posle ovakvog fijaska, povratka više neće biti.

Thanks Thanks Given 
    891
    Thanks Thanks Received 
    1,316
    Thanked in
    693 Posts

Janukovic je legalno izabrani predsjednik sto se čini mi se zaboravlja od NATO agitatora. Odluke koje su donesene u Ukrajini a u vezi politike prema EU i Rusiji nisu donijete vaninstitucionalno valjda? U Ukrajini,koja je potpuno raspolućena politički i proruska i prozapadna struja mogu kad god oće da parališu zemlju.
    Nema te zemlje na ovome bijelom svijetu gdje spoljni faktori koji su na sceni u Ukrajini ne mogu da izazovu haos i klanicu-od Švajcarske pa nadalje,samo ako to žele. Žao mi je ljudi tamo kao što mi je žao svih koji su imali nesreću da se nađu u sred sudara kao što sad se dešava sa tim nesrećnim Ukrajincima.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I Slobodan Milosevic je bio legalno izabrani predsjednik. I Adolf Hitler je bio legalno izabrani kancelar.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Jbg BBC ne smije dozvoliti sebi da daje informacije koje nijesu potvrđene... Imaš milion ovih live blogova sa slikama, komentarima, tvitovima i sl...
    Tako je...To je razlog zašto su zapadni mediji oprezniji...Međutim interesovanje javnosti i u samoj Britaniji je ogromno. To se vidi i po tome da je BBC događajima u Ukrajini posvetio preko 40% prostora...
    Voditelji autorskih emisija (jedna emisija je bila u 19h) su malo hrabriji pa dozvoljavaju oslanjanje na informacije dobijene od strane amatera sa terena...Međutim i to se pušta (izgleda mi tako) sa rediteljskim (ili kako se to već zove) kašnjenjem kako bi u uredništvu imali vremena nešto isključiti prije nego ode u etar.

Ponavljam, ko hoće da se baš informiše mora biti vrijedan i konstantno se prebacivati s medija na medij...Probajte sa ukrajinskim štampanim i TV medijima...Naći će te ponešto na engleskom, a ako ne, koristite Google za ukrajinski i moći će te se snaći...
    Kome je to zamorno nek ide na Russia Today, BBC, Guardian, Sky i dr...
    Last edited by El Re; 20-02-14 at 20:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    Janukovic je legalno izabrani predsjednik sto se čini mi se zaboravlja od NATO agitatora. Odluke koje su donesene u Ukrajini a u vezi politike prema EU i Rusiji nisu donijete vaninstitucionalno valjda? U Ukrajini,koja je potpuno raspolućena politički i proruska i prozapadna struja mogu kad god oće da parališu zemlju.
    Nema te zemlje na ovome bijelom svijetu gdje spoljni faktori koji su na sceni u Ukrajini ne mogu da izazovu haos i klanicu-od Švajcarske pa nadalje,samo ako to žele. Žao mi je ljudi tamo kao što mi je žao svih koji su imali nesreću da se nađu u sred sudara kao što sad se dešava sa tim nesrećnim Ukrajincima.
    Sve, ali ubjedljivo SVE ankete provedene u Ukrajini u zadnje 2 godine govore u prilog snažnom proevropskom (proEU) raspoloženju svih Ukrajinaca, tj., građana te države. Znajući to Janukovič je na toj priči i dobio izbore.
    A onda se naprasno (bez ikakve najave ili što slično) okrenuo Rusiji. To bi bilo isto kao kada bi Đukanović sjutra objavio da Vlada Crne Gore prekida pregovore sa EU i okreće se nekom ruskom zajmu... Pa čak i u autoritarnoj CG bi to izazvalo lomove i cijepanje društva...
    Last edited by El Re; 20-02-14 at 20:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I Slobodan Milosevic je bio legalno izabrani predsjednik. I Adolf Hitler je bio legalno izabrani kancelar.
    Jes, prelegalno su izabrani :nevreness:

Ovaj prvi no comment, a ovaj drugi je slao braon košulje da mlate narod po ulicama, biju jevreje i glasače i lome izloge i zastrašuju, a prije toga zabranio jedno desetine partija i pozatvarao im vođe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jes, prelegalno su izabrani :nevreness:

Ovaj prvi no comment, a ovaj drugi je slao braon košulje da mlate narod po ulicama, biju jevreje i glasače i lome izloge i zastrašuju, a prije toga zabranio jedno desetine partija i pozatvarao im vođe
    Ovaj prvi je prve izbore dobio bez vecih problema, a ovaj drugi je prvo izabran u parlamentu (legalno)-na to sam mislio. A sto je bilo posle svi znamo.

Inace, jedan od povoda protesta je sto je Janukovic poceo da bije protivnike, lomi izloge i zastrasuje, te zabranjuje opozicione medije.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovaj prvi je prve izbore dobio bez vecih problema, a ovaj drugi je prvo izabran u parlamentu (legalno)-na to sam mislio. A sto je bilo posle svi znamo.

Inace, jedan od povoda protesta je sto je Janukovic poceo da bije protivnike, lomi izloge i zastrasuje, te zabranjuje opozicione medije.
    Jedine izbore koje je Hitler pobijedio su bili oni kad je sve ostalo zabranjeno, izbatinjano i protjerano.

Quote Originally Posted by El Re View Post
    To bi bilo isto kao kada bi Đukanović sjutra objavio da Vlada Crne Gore prekida pregovore sa EU i okreće se nekom ruskom zajmu
    ne sumnjam ja da bi onda i u CG bilo pobune, ali ne prije no što dobije podsticaj i logistiku spolja. Crnogorci bi što se njih samih tiče, prekrstili noge i na kafu i cigare.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jedine izbore koje je Hitler pobijedio su bili oni kad je sve ostalo zabranjeno, izbatinjano i protjerano.
    To su jedini na kojima je osvojio vecinu, i to tako sto je zabranio komuniste pa su mu pripali njihovi mandati. Na dvoje izbora prije toga njegova partija je bila najjaca i imala najvise poslanika, ali nije mogla sama da formira vladu. Prva vlada koju je formirao bila je koaliciona, (jer posle tih izbora nije sam imao vecinu) izabrana u parlamentu, potpuno legalno.

Nego, odosmo u preveliki off, Ukrajina.
    Last edited by Recordare88; 20-02-14 at 20:20.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by kurogane View Post
    U Ukrajini,koja je potpuno raspolućena politički i proruska i prozapadna struja mogu kad god oće da parališu zemlju.
    Ne bih baš rekao.

Pokušaji pro-ruske struje da reaguje u oba navrata revolucije su bili prilično mlaki i praktično neprimjetni, i očigledno je da ta ideja niti ima 50% podrške, niti ima toliko jak uticaj da bi mogla izazvati sličan scenario.

Što se legitimnosti vlasti tiče, ponavljam da Janukovič NIJE izabran kao predstavnik pro-ruske struje, i da je na izbore izašao sa tom platformom teško da bi ikad ponovo došao na vlast. Rezultati narednih izbora će pokazati koliko ta politika konkretno ima podršku.

Drugim riječima, i ako legitimno izabran - on nije dobio mandat da radi ono što je počeo da radi tek krajem prethodne godine ustavnim promjenama, prekidom pregovora sa EU i naprasnim dogovorom sa Putinom. Ovi njegovi potezi su praktično istog trenutka izazvali početak masovnih demonstracija koje nisu stale do danas.
    Last edited by MadGod; 20-02-14 at 20:21.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Page 34 of 273 FirstFirst ... 243031323334353637384484134 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)