View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 28 of 273 FirstFirst ... 182425262728293031323878128 ... LastLast
Results 676 to 700 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Demonstranti upravo zauzeli Upravu Policije distrikta Kijev, a novinari potvrđuju da imaju kontrolu i nad jugozapadnim dijelom grada.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Skoči, mala, skoči
    Završiće se i Soči...
    Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Savjet ministara EU usaglasio tekst sankcija Ukrajini.
    Sem mjera usmjerenih protiv 20 lica u vlasti Ukrajine (zabrana putovanja u EU i ograničenje imovine)
    Na snazi će biti i mjere kojima se zabranjuje trgovina sa Ukrajinom u dijelu naoružanja, opreme i svih tegnologija koje se mogu koristiti za represiju nad stanovništvom.
    (objavio Itar-Tass)
    Mjere će stupiti na snagu nakon što budu poznati rezultati razgovora Janukoviča sa predstavnicima Unije koji su u Kijevu.

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Šta je balavi Azijati,..što vas hvata pomama? Cmizdrite li što ne ide kako bi voljeli??...Ajmo, glavu pod lednu vodu ili 3 kruga trčeći oko kuće....
    a odakle ti obraz da pises ista, jos nisi odgovorio na ovo sto je hop izbacio, ako se tu ima sta odgovoriti

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Ovo je bukvalno rat, razmjenjuje se vatra konstantno i prave barikade po ulicama. Tako je i u Sarajevu počelo.
    Ja znam da juče me je stvorilo
    I znam da danas je danas
    i da sutra stvaram sam...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Janukovič ovlastio člana parlamenta Sergiya Tigipkoa da pozove lidere opozicije i da pokušaju dogovoriti izlaz iz krize. (RFE)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Nadam se da ljudi razumiju da ovo sve nijesu obicni demonstranti, studenti i nezadovoljni gradjani. Vecina "demonstranata" su placenici ekstremi, fasisti, huligani, ratni veterani i sl. Bolje organizovane "protestante" svijet jos nije vidio.

E onda kad razmislis i shvatis ko ih finansira, normalno je da podrzavas Ruski dio Ukrajine.
    If anything goes wrong, Desmond Hume will be my constant

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Ne znam čemu tolika ostrašćenost ljudi. Osjetivši ovo na sopstvenoj koži valjda smo naučili da ovakve svjetske krize posmatramo sa malo više objektivnosti. Interesni krugovi, ma odakle dolazili, koriste gorivo masa - netrpeljivost, ideologiju, nezrelu ambiciju itd. Lijepo smo vidjeli da su se vlast i opozicija bez problema dva puta dogovorili, i vidjeli smo da je (ne)kontrolisana masa na svojur ruku dva puta prekinula primirije.
    Dobar pokušaj relativizacije krivice, međutim - nema naznaka da je "nekontrolisana masa" prekinula primirje ovaj put. Osim ukoliko, naravno, pod "masom" ne smatraš policijske snage koje tokom najosjetljivijeg perioda demonstracija i takozvanog primirja krenu u sprovođenje "anti-terorističke" akcije sa sve snajperima po krovova.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Black View Post
    Nadam se da ljudi razumiju da ovo sve nijesu obicni demonstranti, studenti i nezadovoljni gradjani. Vecina "demonstranata" su placenici ekstremi, fasisti, huligani, ratni veterani i sl. Bolje organizovane "protestante" svijet jos nije vidio.

E onda kad razmislis i shvatis ko ih finansira, normalno je da podrzavas Ruski dio Ukrajine.
    Iha, đe ti ode... Pola države se diglo na noge, čitave policijske jedinice na zapadu prelaze na stranu demonstranata, u Kijevu broj protestanata je već prešao 50000 i ti sve to zoveš fašistima i plaćenicima??

Razočaravaš me zaista... Tvoji postovi su do sada bili prilično kvalitetni. Ne priliči ti ovo... Eto, razmisli...ili kako hoćeš...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Pogresno sam se izrazio, eto neka bude demonstranti koji prave razliku. Jer ako se prati mozda 2.000 ljudi pravi haos ostali sluze ka ispomoc prave molotovljeve, pune oruzje, vade povrijedjene, spremaju gomile krsa odvojene od trotoarak, kamenuju i zauzimaju napustene zgrade.

Znaci kolovodje, udarne igle su profesionalci u ovom poslu tako da kazem.

Na pocetku je bilo 20000 ljudi, i manje, osnovica je ostala ista, ostalo sad narod sto je dosao samo vicu lome pale i rade sitne poslove koje vec napisah.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Oće li ko maći ovoga Divlada, jeba nam majku.

Haha i ja apelujem zbilja namrtvo tezak tip

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by Black View Post
    Haha i ja apelujem zbilja namrtvo tezak tip
    Ni El Re nije bolji ništa. Sveznajuće, egoističko, arogantno biće, koje poziva na neke argumente i dijalog, a prvi podjebava i drsko i bezobrazno zaobilazi raspravu kad mu se neko pojavi sa argumentima koji ga potpuno poklope. Nego **** ga, čovjeku od 40+ godina je bitan forumski autoritet.

Kontradiktoran do krajnjih granica, što je lijepo objasnio hop i ovom prilikom ga pozdravljam.
    Last edited by Albatros; 20-02-14 at 14:53.
    I znam da danas je danas

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    200
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by johnny bravo View Post
    Koliko mi je poznato, pored toga što je vanserijski bokser, Kličko je i doktor nauka. I veliko poštovanje za njega. Sve vrijeme je sa ovim narodom na ulici, bori se, iako je mogao da živi lagodnim životom bilo gdje, daleko od ovog ludila.
    Kličko je ko zna koje pare primio za ovo i obećanja. Sad više nema bolje strane, obje su pogrešne. Kad je već došlo do ovoga...
    Last edited by Albatros; 20-02-14 at 14:35.
    I znam da danas je danas

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Samo da se podsjetimo đe su žarišta...mnogi gosti koji su u međuvremenu stigli teško da će iščitavati od početka svih 28 stranica na temi koja se puni rekordnom brzinom...

Kome treba prevod ili mu nešto nije jasno, nek se ne ustručava da pita...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odesa: Rusi širom Ukrajine počeli lov na banderovske nacite!
    http://vk.com/video39906330_16745662...c44d17d89ea0e8
    Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Dobar pokušaj relativizacije krivice, međutim - nema naznaka da je "nekontrolisana masa" prekinula primirje ovaj put. Osim ukoliko, naravno, pod "masom" ne smatraš policijske snage koje tokom najosjetljivijeg perioda demonstracija i takozvanog primirja krenu u sprovođenje "anti-terorističke" akcije sa sve snajperima po krovova.
    To nema puno veze sa realnošću. Realnost je da je mjere primirija predložio sam Janukovič, i da je njemu primirije odgovaralo. Opozicija je pristala. Dakle svi složni. Ti sad koji mi tvrdiš da je Janukovič pokrenuo opet lavinu sukoba koja njemu nije u interesu (a znamo kome jeste) mi nisi baš objektivan.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Albatros View Post
    Kontradiktoran do krajnjih granica, što je lijepo objasnio hop i ovom prilikom ga pozdravljam.
    Njegovi stavovi su kontradiktorni jedino ako se pretpostavi da su svi politički akteri u svim zemljama jednaki - i da kada se nađu u sličnoj situaciji (pa makar i u drugačijem kontekstu), treba i da identično reagujemo. Što je naravno besmisleno - jer svi politički akteri nisu isti, niti su sve ideologije jednake i jednako vrijedne, imale one većinu u datom trenutku ili ne.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Divlad View Post
    Odesa: Rusi širom Ukrajine počeli lov na banderovske nacite!
    http://vk.com/video39906330_16745662...c44d17d89ea0e8
    Bog im zdravlja dao.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Vezano za kartu od juče u 17h.Samo jedna korekcija

U međuvremenu su se pod upravom demonstranata nalšle zgrade sjedišta oblasti, policijske stanice i dr. državni i javni objekti u oblastima:
    Khmelnytskyi_Oblast i Zhytomyr_Oblast . Dakle oblasti koje nijesu pod kontrolom Kijeva ukupno je do sada 9.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko kod da je krivica nacista, i CIA-e za ovo zlo, tolika je i krivica Janukoviča, koji se ponaša kao magarac između dva stoga sijena, i kao zbunjena mlada. Da je u decembru odmah izveo berkute, i ove naciste poslao u odavno zasluženi rajh, danas ovoga ne bi ni bilo. Svejedno bi ga Zapad optužio da je tiranin, nedemokrata, rusofil itd. Ali makar ne bi nasilja bilo, niti bi toliki životi bili izgubljeni. Ako ima i gram dobra u ovome što danas dešava u Ukrajini, onda je to što su sahranjeni svi liberalni ideali u samoj Rusiji, i što se tek sada vidi koliko je Zapad namagarčio Gorbačova, i da je jedina trenutna moguća komunikacija sa Zapadom, ona preko nišana. Gorbi je uništio Varšavski pakt, eto tobože, jer je NATO i Regan obećao da se neće širiti ni mm u Istočnu Evropu, kako divna laž, i pored toga ne samo da je uništio i ravnotežu uspostavljenu nakon Drugog sv. rata, koja je koštala živote 30.000.000 sovjetskih građana, nego je uništio i sam SSSR. Pa optužite me, za što hoćete, ali mislim pa da je i krnji SSSR (Rusija, Kazahstan, Bjelorusija, Kirgistan, Tadžikistan, Jermenija) opstao, i to bi bila bolja solucija, nego to da je uništeno tj. predano sve što je stvarano preko 300 godina, i to preko noći.

Volio bi iskreno da ne znam ni engleski, ni njemački, a da ne razumijem ni francuski, kada vidim sve bljuvotine šta pišu o Rusima, u ovih zadnjih par mjeseci, u februaru najviše. Ovo je nadmašilo Gebelsa za jedno 5 stepenica. Do prije 3 mjeseca sam i mislio da je moguć suživot Zapada i Rusije, ali ovo već prelazi iz kritičnog u alarmantno. Rusija mora pokazati odlučan odgovor. Pa vidite li dokle se doguralo sa popuštanjem Zapadu? Uništiš Varšavski pakt, razvališ vlastitu državu, i opet nisu zadovoljni. Ovdje je jedino moguće rješenje, kvalitetna CRTA i sanitarni koridor i gotovo.
    Last edited by Divlad; 20-02-14 at 14:50.

Thanks Thanks Given 
    7
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    23 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    To nema puno veze sa realnošću. Realnost je da je mjere primirija predložio sam Janukovič, i da je njemu primirije odgovaralo. Opozicija je pristala. Dakle svi složni. Ti sad koji mi tvrdiš da je Janukovič pokrenuo opet lavinu sukoba koja njemu nije u interesu (a znamo kome jeste) mi nisi baš objektivan.
    Nisi ni ti meni, pa što ćemo sad.

Janukoviču je primirje odgovaralo u datom trenutku radi pokušaja konsolidacije sopstvenih redova, i redova policije odnosno vojske.

Postoji vrlo malo opcija koje su u Janukovičevom interesu u ovom trenutku - u stvari, postoji samo jedna, a to je rastjerivanje skupa sa trga u Kijevu. Sem toga, nema tu što da se raspravlja o tome "ko je prvi počeo". Prijetnje anti-terorističkim akcijama tokom primirja i početak beskrupulozne upotrebe sile pod tim paravanom je po svim dostupnim vijestima koje ja čuh ono što je započelo današnje krvoproliće.

Kada ti neko kaže "ok imamo primirje, ali šaljem vojsku na lice mjesta da započne anti-terorističke operacije" baš i ne liči na posvećenost mirnom rješenju problema.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

The Associated Press ‏@AP BREAKING: Ukraine: Interior ministry says 67 police captured by protesters in Kiev.

Što prije Janukovič shvati da je izgubio Kijev, to mi je veća vjerovatnoća da izvuče živu glavu.
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MadGod View Post
    Njegovi stavovi su kontradiktorni jedino ako se pretpostavi da su svi politički akteri u svim zemljama jednaki - i da kada se nađu u sličnoj situaciji (pa makar i u drugačijem kontekstu), treba i da identično reagujemo. Što je naravno besmisleno - jer svi politički akteri nisu isti, niti su sve ideologije jednake i jednako vrijedne, imale one većinu u datom trenutku ili ne.

Ma ne samo to MadGod...Suludo je porediti oružanu pobunu naroda u najmanje pola države (plus prelazak čitavih policijskih jedinica na stranu demonstranata) sa protestima Marka Milačića i dr. (pri)gradskih marginalaca i klošara.
    Ali ne pada mi na pamet da to objašnjavam mlađanim srpskim mitomanima...Pušti ih tamo nek mlate glavom...Njima je ovo stresno što posmatraju jer im razbija mit o moćnoj Rusiji...Zato tako ciče i zatrpavaju temu...
    To treba samo ignorisat i pratit što se dešava da ovi ljudi koji dolaze ovđe da se informišu imaju mogućnost što saznat. Za naše medije je ovo na drugoj planeti...
    I na njihovim ekranima se proteklih dana moglo čut svašta o demonstrantima, ali sada kada to osuđuje čitav svijet i kada je to politika SAD i EU onda su zakočili. Čute. Čekaju kod Vojvodića da vide kako će se završit..Slično je i u redakciji "Vijesti"...Žalosni su i oni i njihova redovna publika...

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Page 28 of 273 FirstFirst ... 182425262728293031323878128 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)