View Poll Results: Očekujem da će situacija u Ukrajini voditi:

Voters
157. You may not vote on this poll
  • 1. pobjedi Janukoviča i gušenju/osipanju protesta

25 15.92%
  • 2. pobjedi opozicije i prelaskom Partije regiona u opoziciju

21 13.38%
  • 3. federalizaciji zemlje i dugogodišnjoj nestabilnosti

25 15.92%
  • 4. novim građanskim sukobima, a možda i građanskom ratu

46 29.30%
  • sporazumnom raspadu Ukrajine i formiranju dvije ili više novih država

24 15.29%
  • nekom drugačijem epilogu-objasniću/ne mogu da procijenim

16 10.19%
Page 26 of 273 FirstFirst ... 162223242526272829303676126 ... LastLast
Results 626 to 650 of 6817

Thread: Ukrajina - sraz dva svijeta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

U ostalim vijestima, Britanija povukla ambasadora.
    Bijo si poziw koi se neodbija

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    To što si vidio dogodilo se prije manje od pola sata.
    To što si vidio koštaće Janukoviča ne samo fotelje, već mnogo više od toga...
    Sav se naježih. Ne znam što se dešava, što narod oće koliko ih, što Janukovič oće, ali zar mora ovako ?! Ukrajina čovječe, to je tu odma. Užas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"Svi razgovori o tome da se krvoproliće može zaustaviti, a politički dijalog nastaviti su samo puste maštarije i trgovina vrmenom da bi se naoružali ekstremisti. Ukrajina sada balansira između pretvaranja u evropsku Libiju i pretvaranja u novu Jugoslaviju. Za sada, nažalost - libijski scenario izgleda vjerovatniji."

edit: Ukrajina tone u građanski rat. Neophodno je u najkraćem mogućem vremenu iz kandži pučista oteti makar regione juga i istoka zemlje. O ostalom se može misliti i kasnije.
    Last edited by Divlad; 20-02-14 at 11:55.
    Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!

Thanks Thanks Given 
    319
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    796 Posts

Eo popovi opet poju.Treba Amfilohija poslat da odrzi jedan koncert.
    http://wwitv.com/tv_channels/b6702-E...TV-Ukraine.htm

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Divlad View Post
    ". Za sada, nažalost - libijski scenario izgleda vjerovatniji."
    Kakav scenario?...Naleti američkih i francuskih aviona??...Lupaš i zagađuješ temu vlastitom mitomanijom i neznanjem...
    Nije u redu da to činiš... Svi se uzdržavamo i samo prenosimo informacije...Kada bi komentarisali u ovom trenutku sve što mislimo tema bi bila potpuno nepregledna i niko ne bi razumio bilo šta...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kakav scenario?...Naleti američkih i francuskih aviona??...Lupaš i zagađuješ temu vlastitom mitomanijom i neznanjem...
    Iznio bih i ja svoje mišljenje o vama dragi ElRe, ali bih radije sačuvao elementarno dostojanstvo, pa i lijepu klimu za slobodno dijeljenje mišljenja svih članova foruma...

Ali ako vama pričinjava zadovoljstvo da dijelite etikete... samo izvolite.
    Lakše mi je da govorim ISTINU, jer mi je svakako važnije da živim u miru sa sobom, nego li sa tobom!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Moram vas pohvalit više ođe čoek informacija nađe nego gledajući Majdan iz ptičije perspektive i slušajući popove.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Sergej Lavrov dalje ocijenio da ukrajinski ekstremisti žele da započnu građanski rat.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sve više ovo klizi ka fortifikaciji Istok/Zapad zemlje... A kako je krenulo, brzo će Kličko proglasiti paralelne institucije a Janukovič povući van Kijeva.

I tek tada postaje interesantno...
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Voz sa 500 padobranaca iz Dnjipropetrovska zaustavljen od strane demonstranata na periferiji tog grada.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://www.nybooks.com/articles/arch...a-and-ukraine/

OBAVEZNO PROCITATI. Ali obavezno. Clanak malo duzi, ali objasnjava bash sve sto treba da se objasni o "fasizmu" i "nacizmu" medju demonstrantima u Ukrajini, kao i o sirem istorijskom kontekstu citave price.

Covjek koji je ovo napisao je inace istoricar sa Jejl univerziteta, Jevrej, i clan Komisije UN za obiljezavanje Holokausta. Obavezna lektira.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Ukrajina u cijelom svijetu na svim tv kanalima ide kao udarna vijest, gradjanski rat bijesni a nas javni servis u vijestima u 13 h u 2 kratke recenice govori o tome i to nakon vijesti i kap-u, lokalnim izborima, pozitvnoj , nato-u ... Da ih nema, trebalo bi ih izmisliti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Predsjednik Parlamenta Autonomne Republike Krim Volodymyr Konstantynov saopštio je da se možda još tokom dana može dogoditi proglašenje secesije Krima.
    U ovoj pokrajini živi 58% Rusa uglavnom naseljenih nakon WWII.
    A Sevastopolj sa njima ? Tamo je Rusa preko 70%

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    http://www.nybooks.com/articles/arch...a-and-ukraine/

OBAVEZNO PROCITATI. Ali obavezno. Clanak malo duzi, ali objasnjava bash sve sto treba da se objasni o "fasizmu" i "nacizmu" medju demonstrantima u Ukrajini, kao i o sirem istorijskom kontekstu citave price.

Covjek koji je ovo napisao je inace istoricar sa Jejl univerziteta, Jevrej, i clan Komisije UN za obiljezavanje Holokausta. Obavezna lektira.
    Lik se ispromašivao žešće. Desnica u samoj Rusiji, a i u ostali post-SSSR zemljama, je maltene isključivo pro-Evropska, odnosno protiv integracije sa Azijsim državama, i radikalno anti-Putinovski nastrojena, kojeg vide kao multi-kulti Putina i neprijatelja iskonskih Ruskih evropskih vrijednosti. Nikakva desnica u Rusiji ne podržava Euraziju, a kamoli nekakvi nacional-boljševici.

Žao mi je, pročitao sam ga maksimalno otvorenog uma, ali tekst je čista agenda.

Ovo je odvratno

There was no Russian army fighting in World War II, but rather a Soviet Red Army. Its soldiers were disproportionately Ukrainian, since it took so many losses in Ukraine and recruited from the local population. The army group that liberated Auschwitz was called the First Ukrainian Front.
    Lik je očito o WW II pročitao samo wikipedia članak. Postojao je Staljingradski i Bjeloruski i Ukrajinski front, ali oni nisu bili nazivani tako po etničkom sastavu, nego po dijelu zemlje u kojem su djelovali, Bjeloruski front je Centar, Staljingradski Jug, itd...

Većina crvene armije su bez premca bili Rusi.
    Last edited by Shamrock; 20-02-14 at 12:17.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Eto Svoboda na kraju ispade liberalno-demokratska stranka i nije njih 15.000 slavilo Banderu prije 2 mjeseca.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ma okle, to je praktično moderna evropska desnica, Demohrišćanska...
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

O cemu ti to, pa Zirinovski je jedan od boljih saveznika koje Putin ima. Inace, juce je izjavio da smatra Janukovica odgovornim sto nije u krvi ugusio pobunu zapadnih imperijalista u Ukrajini.

Odgovor je Shamrocku.

A vidim da ste svi promasili poentu clanka-a to je da ogromna vecina demonstranata ne pripada ekstremnoj desnici.

Prije toga ste pricali da "fashisti" dobijaju trecinu glasova u Ukrajini, a na kraju se ispostavilo da se radi o 10%. Ne znam sto da vam kazem sem da vasi pokusaji "objektivnog" sagledavanja situacije izgledaju sve manje objektivni.
    Last edited by Recordare88; 20-02-14 at 12:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Gradonačelnik Kijeva Volodymyr Makeyenko (do prije 2 sata član Janukovičeve partije) izjavio je novinarima da osjeća ličnu sramotu i odgovornost, te da mu je žao što ranije nije shvatio o kakvom se čovjeku radi. (misleći naravno na Janukoviča)
    Last edited by El Re; 20-02-14 at 12:26.

Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

O cemu ti to, pa Zirinovski je jedan od boljih saveznika koje Putin ima. Inace, juce je izjavio da smatra Janukovica odgovornim sto nije u krvi ugusio pobunu zapadnih imperijalista u Ukrajini.

Odgovor je Shamrocku.

A vidim da ste svi promasili poentu clanka-a to je da ogromna vecina demonstranata ne pripada ekstremnoj desnici.

Prije toga ste pricali da "fashisti" dobijaju trecinu glasova u Ukrajini, a na kraju se ispostavilo da se radi o 10%. Ne znam sto da vam kazem sem da vasi pokusaji "objektivnog" sagledavanja situacije izgledaju sve manje objektivni.
    Kad nekom odgovaraš, piši lično i sa quoteom.

Drugo - nemoj da izmišljaš, da ne rečem grublju riječ jer te poznajem, da sam napisao da su fašisti, Svoboda, bilo ko, dobili trećinu glasova u Ukrajini.

Zbog čega to radiš? Ajde bolan, proći će Ukrajina...
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Reporter associated pressa upravo javio da je policija pocela da koristi protivtenkovsku municiju protiv demonstranata, obzirom da mnogi demonstranti nose pancire. Ovo su zaista ocajnicke mjere.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Odgovor je Shamrocku.

Ja ni ni ne tvrdim da demonstranti pripadaju desnici. Što se Žirinovskog tiče, on je neki neo-Imperijalista, no kad govorimo o tipičnoj ultra-desnici i nacional-boljševicima, onda govorimo o partijama i organizacijama neo-naci tipa koje su protiv Putina i Eurazije
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Rijetko gdje da se u zadnje vrijeme čovjek može složit sa nečijim tezama o dobrim političarima i lošim ljudima...

Kada proputuješ i sa mnogim narodima po neku riječ i razmjeniš tu itekako mnoge stvari i naučiš, jedno od bitnih stvari je kako razmišljati kao Stranac. Odmah da se razumijemo, niti je Zapad skroz crn, niti je Rusija bajna, ali zašto sam se ja lično opredjelio za Rusiju? Vrlo jednostavno, Rusija, koliko god je zapadna propaganda u zadnjih 100+ godina, pokušava da prikaže kao okupatora i imperijalističku silu, nikada to nije bila. Poljaci, i Finci su imali više prava u Carskoj Rusiji, nego Rusi, čak i oni Čerkezi, na kojima je počinjen navodni genocid - su sami otišli, jer nisu htjeli da žive pod kaurskom vlašću. Ruski car Nikolaj II, je prvi tražio konferenciju o miru u svijetu. U Rusiju je njemačkim kanalima uvezen Lenjin, ali Rusija, u svojoj sili i moći je i komunizam promijenila i ostala Rusija. Takođe, Rusija je ta koja je porazila najveće zlo u istoriji svijeta - nacizam. Zapad na drugoj strani sve svoje duguje pljački, pljački i samo pljački. Od mletačkih trgovaca i rušitelja Vizantije, pa do španskih konkviskatora koji su dominicilnim Amerikancima prodavali deke zaražene sifilisom za zlato, preko Engleza koji su okupirali 1/4 svijeta na tezi ,,širenja jevenđelja među divljacima'', Njemačke, koja je u svojoj ,,germanskoj superiornosti'' izazvala 2 svjetska rata, i najveće pokolje u istoriji čovječanstva.
    I pazi nije da idealizujem Rusiju, bio sam u mnogim ruskim gradovima, i Rusi itekako moraju da porade na sebi, a prvo je da se probude iz dugog zimskog sna, i da nadvladaju sve zablude XX vijeka.

O Ukrajini sam već ovdje pisao. Ubijeđen sam da Zapad upravo ide na podjelu Ukrajine, jer im potez od Lavova do Kijeva daje savršen poligon za invaziju na liniji Moskva - Volgograd, ali da im se upravo tu ne smije popustiti, naročito šaci nadrogiranih i pijanih divljaka. Statistika, i to po proEU ukrajinskih medija da 50% stanovnika Ukrajine govori ruski jezik, i donekle se služe ukrajinskim (uglavnom na jugu i istoku zemlje), i da kod njih uopšte nema rusofobije, već rusofilije. Dalje, 50% govori ukrajinski (centar i zapad) i da su oni podjeljeni takođe na rusofile i eufile. Znači, prostom matematikom 75% Ukrajine je prorusko. E sad koliko ko podržava ostale fašiste i naciste - to je lična stvar, i ne bih da ulazimo u te rasprave. Prosto ne razumijem takve ljude!
    Last edited by Divlad; 20-02-14 at 12:28.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gradonačelnik Kijeva Volodymyr Makeyenko (do prije 2 sata član Janukovičeve Partije) izjavio je novinarima da osjeća ličnu sramotu i odgovornost, te da mu je žao što ranije nije shvatio o kakvom se čovjeku radi. (misleći na Janukoviča)
    Podsjeća me na Ranka i SDP u budućnosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

U zapadnom dijelu zemlje nove vlasti Narodne Rade pozvale građane kojima je podijeljeno oružje da budu pripravni na poziv, jer se planira organizacija željezničkog transporta za Kijev.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Kad nekom odgovaraš, piši lično i sa quoteom.
    Kad sam odgovarao, mislio sam da ce moj post biti odmah ispod njegovog, medjutim u medjuvremenu su se pojavila dva izmedju, pa sam zato editovao i napisao kome odgovaram.

Quote Originally Posted by Getaway Blues
    Drugo - nemoj da izmišljaš, da ne rečem grublju riječ jer te poznajem, da sam napisao da su fašisti, Svoboda, bilo ko, dobili trećinu glasova u Ukrajini.

Zbog čega to radiš? Ajde bolan, proći će Ukrajina...
    Imas moje stvarno iskreno izvinjenje, previdio sam da si napisao trecina opozicionih glasova. Greska, prihvatam i izvinjavam se jos jednom-ali u svakom slucaju i dalje stoji cinjenica da velika vecina demonstranata nisu clanovi desnice. Neko je gore dao dobro poredjenje sa huliganima Zvezde i Partizana u Petom oktobru-nazalost, kad se desavaju ovakvi dogadjaji, na scenu isplivaju i takvi, tu cemo se saglasiti.

Sve to medjutim ne obara cinjenicu da je rezim Janukovica u Ukrajini, slicno onom Milosevica u Srbiji, represivan, diktatorski i korumpiran do srzi, da je maksimalno prekoracio svoja ovlascenja pucajuci bojevom municijom na sopstvene gradjane, i da borbu proevropskih snaga u Ukrajini protiv takvog rezima treba podrzati, zbog civilizacijskih razloga i zbog toga sto smo i mi sami Evropa, a ne "Evroazija" i tezimo da udjemo u savez drzava pod cijom zastavom danas ginu ti demonstranti u Ukrajini.

A proci ce naravno. Osim ljudske gluposti, sve ce proci jednog dana
    Last edited by Recordare88; 20-02-14 at 12:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

E da, daleko od toga da branim Stjepana Banderu, ali ne znam jeste li znali da je vecinu rata Bandera proveo u nacistickim koncentracionim logorima.

Page 26 of 273 FirstFirst ... 162223242526272829303676126 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)